3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Stredocech 5.11.2007 12:00

Re: Pane Nejedlý,

Jste úplný Kolumbus, právě jste objevil Ameriku. A co takhle zrušit ty nesmyslné povolenky, když i podle Vás zdražují proud?

Jde o to, zda máte průtočné chlazení či chladicí věže, úplně nejlepší je chlazení mořem. To se ale týká právě tak elektráren, spalujících fosilní paliva.

P_V 5.11.2007 12:50

Re: Re: Pane Nejedlý,

Nejlepší chlazení je skrz sousední města. Proč vytápět krajinu, když to může vytápět obydlí.

V.Nov8k 5.11.2007 13:04

Re: Re: Re: Pane Nejedlý,

Co uděláte s vodou o teplotě pod 40°C?

M. Zima 5.11.2007 13:24

Tak pomalu, i když pochybuji, že to zvládnete,

ty povolenky byly koncernům darovány vládou, ty koncerny vytáhly na EEX manipulací jejich cenu a započítaly si ji do nákladů, jako by je za tu cenu koupily. Mafiáni z ČEZu se na výslednou cenu podívali a řekli, že jim trh nadiktoval zvýšení ceny. Topolánek to okamžitě pochopil a kecá teď na Energetickém fóru jako kLaus. A v Česku není jedno médium, které by bylo schopné to analysovat a uveřejnit. Prestižní HN napíší servilní hnůj o dobročinných darech a zavřou před kick-backs obě oči.

M. Zima 5.11.2007 13:36

Ještě něco k tomu chlazení,

v civilisovaných zemích je dán maximální povolený ohřev (proto byly ty bloky odstaveny) a je tam známo, že používání chladicích věží mění lokální klima.

červotoč 5.11.2007 14:39

Re: Pane Nejedlý,

Člověče nešťastná kupte si povolenku a někam daleko odleťte.Nejlépe na severní pól.Tam má být v dohledné době horko.Nazdar genitále aj čo to hovorím géniusi.;-(

JJ 5.11.2007 14:51

Re: Pane Nejedlý,

Vzhledem k tomu, ze ceske distribucky mely nasmouvanu cenu v rocnich aukcich, tak se ta vlna veder primo do cen pro koncove uzivatele nepromitla. No a protoze je trh, tak se trzni cen upravila na to, ze je mozne, ze se vedra budou opakovat.

Pokud si dobre vzpominam, tak JE nevypadly, akorat je museli z vnejsku strikat vodou, protoze technicky byly staveny na vnejsi teplotu do 45 stupnu. Pri tomto dodatecnem chlazeni dostaly vyjimku o mohly provozovat dale. V te dobe ovsem byly jiz odstaveny nektere tepelne lektrarny v Holandsku, protoze by odpadova voda uvarila ryby (ty, co pouzivaji vodu z reky pro chlazeni)..

M. Zima 5.11.2007 15:27

Jestli se chcete skutečně

informovat o trhu, podívejte se na http://www.eex.com/de/ a dejte si do google "strom absprachen",  dostanete desítky aktuálních, dnešních stránek o podvodech energetických koncernů. Potom snad nebudete kecat, jako Topolánek, kLaus a spol.

JJ 5.11.2007 15:44

Re: Jestli se chcete skutečně

Jestli se chci skutecne informovat o trhu, tak udelam dva kroky ke kolegovi a podivam se na aktualni ceny (nespozdene). ;-D;-D;-D, pripadne si na ICE na svojem pocitaci nastavim prislusnou stranku.

M. Zima 5.11.2007 15:57

Tak nějak jsem si Vás představoval,

Vy asi věříte nejenom na Ježíška, ale i kLausovi.

JJ 5.11.2007 16:11

Re: Tak nějak jsem si Vás představoval,

Vetsinou si na veci delam vlastni nazor. A panu prezidentovi celkem verim (je celkem konsistentni), i kdyz se s velkou casti jeho nazoru neztotoznuji.

Jestli myslite St Kl., tak ten mi je celkem ukradeny.

Stredocech 5.11.2007 10:09

Vždycky jsem zastával názor, že jedinou REÁLNOU alternativou jádra

je pokračující spalování fosilních paliv. V Německu to např. znamená další bourání vesnic pro pokračování těžby hnědého uhlí na území bývalé NDR. Horníci jsou voliči SPD, o to ve skutečnosti momentálně jde i v rámci velké koalice.

Chris Kelvin 5.11.2007 11:02

Re: Vždycky jsem zastával názor, že jedinou REÁLNOU alternativou jádra

Vidím, že jste Středočech. To my Severočeši takovou alternativu nevidíme.....

Stredocech 5.11.2007 11:53

Re: Re: Vždycky jsem zastával názor, že jedinou REÁLNOU alternativou jádra

Nějak si nerozumíme.

Elektřinu, kterou nedodají jaderné elektrárny, třeba zrušený Zwenterdorf v Rakousku vždycky a všude nahradila elektřina získaná zvýšeným spalováním fosilních paliv. Tento stav je samozřejmě nežádoucí ale pokaždé to takto dopadá, kecy o úsporách a "alternativách" jsou jenom kecy.

vita 5.11.2007 12:38

Re: Re: Vždycky jsem zastával názor, že jedinou REÁLNOU alternativou jádra

No, alternativa to je. A pokud na ni dojde, tak se nikdo Severočechů ptát nebude. Natož pár obyvatel nějakých vesniček nebo městeček - zbytek republiky se nenechá vymrazit kvůli nějakým chalupám po dědovi "rodné hroudě". tak to prostě je a bude.

Němci už pokračují v těžbě - a dokonce s velkou slávou přesouvají kostel! No to je ale bolševický výmysl, přesouvat kostel kvůli uhlí, no ne... Je mnohem menší, než děkanský dóm v Mostě a velmi se tím přesunem chlubí.

Takže je v zájmu (nejen) Severočechů, aby na tuhle alternativu nedošlo - a nedojít na ni může jediným způsobem. Že nebude potřeba, že bude dost "nefosilní" elekřiny. Tedy atomové... Já v ČR jinou cestu nevidím.

JJ 5.11.2007 14:53

Re: Vždycky jsem zastával názor, že jedinou REÁLNOU alternativou jádra

Myslim, ze to bourani vesnic zduvodnovali ekonomickou prosperitou mistniho regione, spise nez potrebami narodniho prumyslu. Na nejblizsich 30-40 let opravdu jina alternativa neni. A i pozdeji budeme hovorit o zmene mixu, spise nez o alternative, ktera vytlaci 100%.

ggg 5.11.2007 8:54

Dekuji za vecny a racionalne pojaty clanek

Dekuji za vecny a racionalne pojaty clanek. Nebyva to bohuzel na NP zvykem. Tak si to asi sliznete od fanousku te jedine spravne ideologie ;-P

Mrazivý dech 5.11.2007 8:39

nehoda v TMI

ještě bych doplnil, že za útlum JE v USa je spíše odpovědná havárie  Tree Miles Island u Harrisburgu v Pensylvánii v roce 1979

R 5.11.2007 8:33

zelení jsou evidentně škůdci pokroku.

V Evropě je to krásně vidět. Postupně díky nim zůstáváme stranou v jaderné energrtice, ve šlechtění a používání nových odrůd - GMO, obecně ve všem průmyslu používajícím chemikálie - REACH a určitě by se toho našlo ještě víc.

juraj 5.11.2007 8:44

Re: zelení jsou evidentně škůdci pokroku.

Vznešené socialistické myšlenky přebarvené nazeleno nemůžou dělat nic jiného. Zase koukám z okna a vidím ty úžasné podmínky pro větrnou a solární energetiku v podmínkách ČR. Dokud ta banda ekotrotlů nebude zásobována elektřinou POUZE z jejich obnovitelných zdrojů, potud nebude od nich klid.

ggg 5.11.2007 8:56

Ochrana pred jedy (REACH) je hodna nejhlubosího opovrzeni

neco tak podleho jako ochrana zdravi pred nebezpecnymi chemikaliemi je opravdu hodno toho nejhlubsiho opovrzeni ;-D

jasan 5.11.2007 9:00

Re: Ochrana pred jedy (REACH) je hodna nejhlubosího opovrzeni

zrejmne vubec netusite, co v te smernici je...

Stredocech 5.11.2007 9:15

Re: Re: Ochrana pred jedy (REACH) je hodna nejhlubosího opovrzeni

R^R^R^

ggg 5.11.2007 9:15

Re: Re: Ochrana pred jedy (REACH) je hodna nejhlubosího opovrzeni

Pokud jste necetl, tak je k dispozici v Official Journal of the European Union

http://www.chemsec.org/downloads/?filename=061230_REACH_FINAL.pdf

jasan 5.11.2007 9:30

Re: Re: Re: Ochrana pred jedy (REACH) je hodna nejhlubosího opovrzeni

no tak si ji prectete....

yaqub 5.11.2007 9:50

Re: zelení jsou evidentně škůdci pokroku.

Pojem "škůdci pokroku" často používali komunisté a já ho dost nerad slyším. Protože za pokrok může někdo považovat  vědu a výzkum a jejich aplikaci, někdo jiný zas abnormální expanzi těžkého průmyslu, tak jak to tu bylo za minulého režimu. Proto je lepší se na zelené podívat z pohledu linie, které se údajně drží - totiž z pohledu ekologie. Jejich odpor k jaderné energetice má reálné a mnohdy i oprávněné příčiny. Na druhou stranu netuší, čím by měly být jaderné elektrárny nahrazeny. Je zřejmé, že ani solární panely, ani větrníky to nebudou - už bychom pak neměli kde bydlet a žít, protože na dosažení výkonu jaderné elektrárny bychom pokryli celou republiku. Výsledek by tedy byl podobný, jako v Německu, kde se postupně jádra vzdávají. Tedy, že by se opět zdvihla produkce energie z uhlí a výkyvy výkonu větrných elektráren by způsobovaly přetěžování sítě s občasným kolabsem. Ekologická zátěž by tedy vzrostla. Naopak princip programu REACH hájím, protože jde často o látky, které jsou nahraditelné za méně škodlivé a pokud otrávíme své prostředí, my sami nedopadneme jinak. Nakonec ve věci GMO si nejsem jistý, jaký je poměr pro a proti. Nebezpečí totiž nemusí být jen zdravotní (které se, kromě jednoho druhu soj. bobů, nepodařilo nikde prokázat), tak i ekologické. Tedy, že druh, který je vyšlechtěný tak, aby ho nemohl napadnout žádný škůdce, by mohl znamenat katastrofu, kdyby se dostal mimo zemědělskou půdu. Naopak je pravdou, že se na takové rostliny nemusí používat pesticidy a jiné nebezpečné chemikálie...:-/

R 5.11.2007 10:19

Re: Re: zelení jsou evidentně škůdci pokroku.

No je naprostý nesmysl zavádět něco jako REACH jen v jedné poměrně malé části průmyslového světa. Když už takové věci zavádět jen někde, tak aby nezpůsobily hospodářský pokles,  musí se zajistit, aby výrobky vyráběné jinde bez působeni Reachu a tudíž dost levněji nemohly přímo konkurovat těm vyráběným tady.  Tudíž Evropa by se musela uzavřít pro dovoz převážné většiny zboží a masívně dotovat zboží vyvážené mimo Evropu. To je asi taky dost utopie.

jasan 5.11.2007 10:44

Re: Re: Re: zelení jsou evidentně škůdci pokroku.

presne. Obcas mam takovy pocit, ze tyto 3.14coviny nam tu zavadeji "agenti rude ciny" s cilem zablokovat a radne zdrazit prumysl v Evrope....

JJ 5.11.2007 14:59

Re: Re: Re: zelení jsou evidentně škůdci pokroku.

Urcite casti maji jiz zavedeny v USA - napriklad emise rtuti. V nekterych castech jde EU dopredu. Synchronizace v ramci EU a urcita kompatibilita s US ci Japonskem je veci prirozenou.

Urcite bych nechtel souperit s Cinou v tom, ze bychom prejali jejich emisni limity. Mozna diky supercistemu ovzdusi proflaknou i olympiadu.;-D

R 6.11.2007 6:42

Re: Re: Re: Re: zelení jsou evidentně škůdci pokroku.

To jsou právě věci, které nikdo neví na 100 % dopředu. Je třeba mít nějaký názor a je třeba ten názor občas přehodnotit, aby se nestal příliš extrémní. Znečištění jako v Číne přirozeně nikdo nechce. Ale čistou ekologickou krajinu, kde je jediná možnost obživy průvodce turistů po hradech a starých fabrikách a historických městech a kromě toho ekologické zemědělství nebo ekologická výroba nábytku ze dřeba a odkud se se všichni mladší stěhují, aby dělali někde jinde v průmyslu nebo GMO, protože si tam vydělají mnohonásobně více taky nikdo nechce.