9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Malovec 13.3.2024 16:14

Kdyby vše špatně, alespoň brání pole, louku, les. Vše, co bychom my nabídli na zlatém podnose s přístupem po červeném koberci. Divím se, že Tesla nešla za Fialou, měla by celé Česko a Češi na Sibiř, jak to už kdosi chtěl realizovat.

R. Langer 13.3.2024 16:33

Jak už jsem psal, nešlo o les, ale jenom o stromy vedle sebe, které kdosi kdysi vysázel. A to je něco úplně jiného, stejného jako když vám ten les třeba sežere kůrovec, lékař stromů. Vlastně ne les, ale vysázené stromy vedle sebe. O žádný les vůbec nikdy nešlo. ;-)

Z. Lapil 13.3.2024 19:17

Čistě právně: u nás, a předpokládám, že i v Německu, se les pozná podle toho, že je v katastru napsáno LES, a platí tam HODNĚ jiné předpisy, než - kromě zahrad a orné půdy - například "ostatní; způsob využití - zeleň". https://nahlizenidokn.cuzk.cz/ZobrazObjekt.aspx?typ=parcela&id=2452214606

Takže ano - stromy vysázené vedle sebe nemusí být nutně lesem, zvlášť mají-li být náhradní výsadbou za staveniště továrny a zároveň její izolací od okolí. V tom Německu to klidně může být i argument, že vlastně nedělali nic tak zlého (spálit travní porost je daleko menší padoušství než zapálit les).