28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
lubošek 4.1.2010 8:02

Re: Na to už tu byla také písnička:

Nejlépe se krade v chaosu.

Komik 4.1.2010 8:01

Re: Na to už tu byla také písnička:

Děkuji. Slyšel jsem ji pouze několikrát v rádiu a nemohl jsem si vzpomenout na jméno autora.

ranbow 4.1.2010 6:55

a o čem se tedy jednalo v Kodani

Když už se tedy uvádí ekologické standardy, připomínám že před pár dny skončila famozní celosvětová ekokonference v Kodani. Opravdu bylo zatěžko se na ní dohodnout minimálně o společných ekologických standardech ve výrobě platných pro všechny země??

Borek@exil 4.1.2010 5:57

Moje máma koupila v Praze hračku...pejsek na baterie, hafá, udělá pár kroků a překulí se.

Přivezla to naší dcerce, její vnučce , sem do Californie  a Kristince se pejsek moc líbil. Babička po pár měsících odjela. Při procházce na Venice Beach Walk  jsme si všimli, že jeden z mnoha tam fungujících stánkařů měl před svým kioskem pár takových pejsků...hafali a překulovali se...lákadlo pro zákazníky. Jaký je rozdíl mezi pejskem dovezeným z Prahy a pejskem, zakoupeným ve Venice, CA?........žádný, oba jsou Made in China...... 

Curious 4.1.2010 4:15

Re: Když výrobu z Číny přesunete na východ,

Mexicani se drou. Pristehovali cernosi pracuji.

Samozrejme, co se rodilych cernochu tyce, s vami souhlasim.

mol 4.1.2010 3:26

Pohádky pro blbé

Třeba zestátněná automobilka British Leyland byla pověstná mizernou kvalitou už někdy před čtyřiceti lety. Auta ve Francii desítky let montují přistěhovalci z exkolonií. A Itálie a kvalita? Jídlo a oděvní průmysl, zbytek těžko.

Obecně je mnohem lepší a méně problematické vozit zboží a kapitál než tuny přistěhovalců. Znáte vůbec teorii komparativních výhod nebo zásadně píšete o věcech, kterým vůbe nerozumíte?

RK 4.1.2010 2:54

Re: Na to už tu byla také písnička:

Pepa Nos - pote co jsme zorganizovali jeho koncert v ramci nasi svazacke organizace jsme byli historicky prvnim rocnikem jedne VS, kde tuto organizaci zrusili - rok 1982. Kdyz na verejnem slyseni cetli zduvodneni zacal se vedle mne sedici Nigerijec pri slovu demokracie v tom hrobovem tichu hlasite smat. Jinak, kdo opravdu projel svet a prozil ne tyden ale par let v ruznych zemich vi, ze smutnou realitou je to, ze dnes je opravdu nalevo napravo a napravo nalevo, na Vychode Zapad a na Zapade - clovek uz ani nevi.

RK 4.1.2010 2:14

Ja myslim ze zeme puvodu

se musi uvadet od urciteho podilu soucastek ci prace na vyrobku. Nike z Vietnamu je proto Made in Vietnam. Takze vyrobek made in EU by mel byt zcela kompletovan nebo vetsinove  vyraben v EU. A pokud si evropska firma nebo firma cizi kompletujici na zaklade podminek EU objedna v Cine levne komponenty neni to problem Ciny, ale nas. Vzhledem k tomu, ze retail ovladaji nadnarodni korporace, nakupuji a vyrabeji tam, kde je to levnejsi a pokud je nekdo ochoten koupit predrazenou vec, ktera vydrzi jen o par mesicu dele nez kopie z Asie je to zase jen vec kupujiciho. Jinak autora lze uklidnit, brzo se bude vse prodavat primo z Ciny, takze kvalita bude u vseho stejna, platit se vzhledem k nadchazejici inflaci bude ne dvakrat ale zrejme vicekrat vice a to docela brzo.

Komik 4.1.2010 1:24

Na to už tu byla také písnička:

"Kdo jde pořád nalevo, ocitne se vpravo..." atd. s refrénem, že "Kulatá, Země je kulatá".

A byla výborná.

Hadí oči 4.1.2010 0:50

Když výrobu z Číny přesunete na východ,

dostanete se při trošce dobré vůle do USA.

A to bych tedy opravdu chtěl vidět tamní hispánce a afroameričany něco dělat.

Prosím, prosím, aspoň jeden den v životě, jeden jediný den je vidět něco dělat.

Jarda 4.1.2010 0:37

Mate naprostou pravdu pane Husaku