7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lenka 26.3.2008 21:56

Re: Re: Re: Re: Re: Velké plus

ta už je  spíš na škodu,než k užitku

pig 27.3.2008 8:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velké plus

Souhlasím a taky se v žádném případě nenavážím do poštovních úředníků za přepážkou. Spíš mě štve, že v roce 2008 si posíláme tuny papírů tam a zpět jak.

LV 26.3.2008 10:07

Re: Velké plus

Pošta je firma, která mi vhodí oznámení o uložení zásilky do schránky, ať jsem doma či ne. Marně jsem několikrát vyběhl za odjíždějícím poštovním vozem. Pošta je firma, u níž si tuto zásilku mohu vyzvednout ( v místě mého bydliště) od 8 do 10 a pak od 13 do 14.45 hodin ve všední den, o weekwndu vůbec. Pošta je firma, která mne nutí stát ve frontě a prokazovat se předepsaným způsobem a dokladem, i když si vyzvedávám dobírku za 15 tisíc (kdo by platil cizí zásilku sice nevím...).

Bohužel, veškeré úřední zásilky se odesílají do místa trvalého bydliště a na jméno. Takže se musím následující den vzdálit ze zaměstnání a vystát si frontu... Nemůže tam za mne jiný, i kdybych mu dal notářsky ověřenou plnou moc. Stůj ve frontě a kušuj, hňupe, že?? Díky, veliké díky milovaná pošto, že mi takto připomínáš reálný socík!!

Poštu není možno reformovat. Jen prodat a doufat, že ji nový majitel zcela rozpráší, zničí, pobočky prodá na butiky (neprodejné zaveze hnojem)  a pak založí novou zasílatelskou firmu na JINÉM MÍSTĚ a S JINÝMI LIDMI. A možná zkusí inspiraci PPL či DHL, které mi věc dovezou k domu, možná zkusí přimět listonoše k obchůzkám od 19ti hod, kdy jsou už pracující lidé zpravidla doma... a co já vím. Může to být jen lepší!

jirka.s. 26.3.2008 10:08

Re: "...protože prostě musím jako debílek čekat až to auto pojede kolem."

Ale to ani nemusím jako debílek čekat doma, prostě ten den jako každý druhý důchodce jsem  celý den doma a auto České pošty spolehlivě projede kolem mého domu a až navečer zjistím, že zřejmě disponuji cooperfieldovskou schopností se přemisťovat v prostoru i čase, protože ve schránce mál lísteček s upozorněním, že jsem nebyl zastižen doma, při čemž zvonek mi funguje, hluchý zdaleka nejsem a přes den se rozhodně neukládám k spánku. (Obvyklé důvody, které se mi pak soudružka vedoucí pošty snaži vnutit!) ;-(

jirka.s. 26.3.2008 10:14

Re: Re: "...protože prostě musím jako debílek čekat až to auto pojede kolem."

Mimochodem, v souvislosti s těmito zkušenostmi jsem málem při návštěvě známého ve Walesu utrpěl šok, když jednoho dne u jeho dveří toho dne již po třetí zazvonil pošťák! ;-D

Lenka 26.3.2008 20:42

Re: Re: Re: "...protože prostě musím jako debílek čekat až to auto pojede kolem."

a to je právě v tom,že náš pošťák živí ještě tři na židly,kdežto jinde je to naopak;-D

Sten 26.3.2008 10:42

Re: Velké plus

U PPL ani DHL jsem nikdy neměl problém nechat si ten balík dovézt do práce nebo i někomu jinému (např. nové disky do autoservisu). Představte si, že byste k tomu přemluvili Českou poštu. Takže Českou poštu používám jen proto, že na dopisy do 50 g má monopol. Cokoliv těžšího raději posílám soukromým dopravcem.

franta P 26.3.2008 8:16

Privatizovat ještě Nééé...ještě nevíme, jak ji rozkrást

DOKUD nevynaleznou a aspoň v hrubých rysech neuzavřou zákulisní "dohodu", jak rozkrást a vytunelovat Českou poštu...tak se NIC soudruzi.. PRIVATIZOVAT NEBUDE....copak jsme nějaké CD Cargo nebo co? Tak tedy TAK blbě, jako CD Cargo rozhodně ne. Přeci nepřipustíme, aby si o tom štěbetali vrabci na střeše, že...

jirka.s. 26.3.2008 9:48

Re: Privatizovat ještě Nééé...ještě nevíme, jak ji rozkrást

 R^;-DR^;-DR^ Co ty na to, soudruhu honysi-kokrheli?

Kylchap 26.3.2008 8:06

Budvar

přináší denně do státního rozpočtu jeden melounek. Také bych si Budvar rád zprivatizoval pane autore.

jirka.s. 26.3.2008 9:46

Re: Budvar

Nebuď  tak nenažraný, hohysi! ČD Cargo ti už nestačí? :-/

Kylchap 26.3.2008 11:02

Re: Re: Budvar

Hňupe, ČD Cargo si privatizují přátelé modroministra dopravy.

jirka.s. 26.3.2008 18:20

Re: Re: Re: Budvar

Ale no tak, nebuď  tak skromný, ty plešaté torpédo a nesnaž se to valit na jiné! ;-)

Akéla 26.3.2008 7:12

Jenom ty nejhorší zkušenosti.

Nevím jak jinde, ale Česká pošta v Říčanech u Prahy je ukázkový příklad neschopnosti. Obchodní balík doručí bez problémů do týdne. Vrácení poštovného toho moc neřeší. Obyčejné dopisy se ztrácejí, doručovatelé nechodí. Pravda bude asi taková: jaký vedoucí, taková pošta. Neschopných se asi pošta neumí zbavit. Proto tak propastně rozdílná kvalita ve službách. To mne ale jako řádně  platícího  zákazníka vůbec nezajímá.

Papouch 26.3.2008 11:39

Re: Jenom ty nejhorší zkušenosti.

ztraceni dopisu v Ricanech potvrzuju, respektive si dopisy se sousedy pak dorucujeme svepomoci

o par ulic dal zase neresi "do vlastnich rukou" a predaji komukoli, kdo je doma (nastesti to nevadilo)

Novák 26.3.2008 6:59

Privatizace

Pošta musí doručit zásilku i do té nejzapadlejší vesničky. Asi tak jako Kdysi bylo ČSAD povinno zajišťovat autobusové spojení. Samozřejmě se oba podniky hojí, či hojily na lukrativnějších kurzech. Jak to dopadne po "privatizaci" je vidět právě na té dopravě. Rvačky o trasu Praha - Brno či Ostrava, ale řada vesnic má spojení v lepším případě jen ve všední den, řada ani to ne. To se holt nevyplatí, na tom se nedá nic trhnout.

 Kouzelná je třeba situace v Ústí nad Labem.

PetrM 26.3.2008 6:53

Česká pošta

Českou poštu považuji za jediný fungující státní podnik v ČR. Doručí a odešlou rychle, vcelku levně a hlavně spolehlivě. U soukromých přepravců (TNT, DHL ad.) bych čekal, že mi zásilku přivezou až pod noc, v čas, který si určím JÁ. K čemu je mi volání pikolíka půl hodiny před tím, než nastartuje auto a ujištění, že dopoledne to nestihne, ale někdy mezi jednou a čtvrtou by to šlo, jestli budu doma? Pro 70% zásilek si nakonec stejně musím dojet sám (tyhle firmy mají sklady až za Brnem, takže pěkná štreka), protože mezi jednou a čtvrtou opravdu čas nemám. Zlatá Česká pošta!

Kowalova 26.3.2008 6:45

Bolševici

jsou chamraď, která umí jenom užírat ze společného koryta! Na malých venkovských poštách jsou asi tříhodinové přestávky. Poštu tam lidem doručují pošťáci z jiné pošty, přesto, že by ji o té přestávce mohla po vesnici roznést pošmistrová z místní pošty!  Proč to tak je? To ví jenom bolševické vedení České Pošty!

Novák 26.3.2008 12:51

Re: Bolševici

Poštmistrová je bolševička?

Lenka 26.3.2008 20:45

Re: Re: Bolševici

a denně makala 12 hodin;-D;-D;-D

mirek 26.3.2008 5:25

Směšné přání otcem myšlenky, aneb Paroubek II

Česká pošta je v poslední době precizní institucí státu, která skutečně doručí přesně a včas mé i firemní zásilky, doručí přesně a včas zásilky z internetových obchodů i zásilky našich dodavatelů. Je jednoznačně levnější a pracuje přesněji, než spediční společnosti.Směšná dedukce autora o nespokojené veřejnosti na základě kriminálního činu z minulosti je výmyslem autora a nemá reálný podklad. Výzva na závěr, adresována ministru Langerovi, však už není směšná, je výsměchem autorovy invence. Takové stupidity používá Jiří Paroubek takřka denně a reakce veřejnost na tento způsob není nutno vymýšlet, stačí umět číst.

badaxe 26.3.2008 7:35

Re: Směšné přání otcem myšlenky, aneb Paroubek II

Asi máte jinou poštu než já. balíček (tedy do kila) jako listovní zásilku jsem ještě nikdy nedostal domů (ani po stížnosti na doručovatelku která to má v povinostech dodat) balík nad kilo trvá od 3 dnů do týdne a to nebydlím nikde na samotě ale v krajském městě. Objednávky z netu řeším kde to jde raději přes DHL protože ti mi zavolají, domluvím se kde budu (dojedou i jinam než na doročuvací adresu) a kdy, takže po návratu z práce nemusím jít někam kde mne posílají od přepážky k vedlejší (zvednout rozkydlý zadek se jim asi nechce) a koukají na mne jako na otravu co jim kazí život. Po pravdě je mi fuk jestli bude pošta existovat nebo ne, já se jí vyhýbám (a nejsem sám) a celkem to jde. Dopisy nahradily maily a faxy, balík jde poslat třeba DHL a pokud jde o peníze udělám to převodem z účtu. Co se mne týče já je soudruhy k životu nepotřebuju. Ale vám přeji abyste si tu "svou" poštu užíval :-)

Martin 26.3.2008 8:32

Lžeš

S PPL a DHL mám zkušenosti jenom ty nejhorší, oni sice balík dovezou do cílového města brzo, to jo, ale odchytit to auto, to je problém. Domluva prakticky žádná, po 17-té hodině se jim taky moc jezdit nechce, takže nakonec aby si člověk přehodil šichty a byl doma dopoledne a hlavně KDY JIM SE TO HODÍ. PPL a DHL jsou pro soukromé osoby nepoužitelné.

Ivošek 26.3.2008 11:43

Re: Lžeš

Martine lžes ty, já si nechávám posílat balíky přes PPL i DHL a vždy mi dopoledne zavolají na mobil, který jsem u dodavatele uvedl (případně není problém získat na centrále PPL nebo DHL číslo na mobil konkrétního řidiče) a domluvíme se v kolik hodin (vč. podvečerních hodin) a kam mi zásilku přivezou - to je u ČP nemožné. Zato u České pošty se mi donedávna pravidelně stávalo, že mi u baráku zastavilo auto s balíkama jen proto, aby mi řidič hodil do schránky oznámení, že mne nezastihl aniž by se obtěžoval zazvonit (žena je doma na mateřské, ale většinou jsem byl doma i já - živím se sám na sebe) a totéž se mi už mnohokrát stalo i s doporučným dopisem. A když jsem si to chtěl vyzvednout ještě ten den na poště, tak jsem se tam po vystátí šílené fronty dozvěděl, že tam tu zásilku ještě nemají, at přijdu až druhý den. Je ovšem pravda, že poslední cca měsíc doručovatelka i řidič s balíkama poctivě zvoní, takže se zdá, že se sebou začíná něco dělat i ČP, ale nerad bych to ted nějak zakřiknul ;-P

Lenka 26.3.2008 20:50

Re: Re: Lžeš

ona taková doručovatelka má totiž docela velký rajon na doručování.Nemá jen váš dům,takže těžko šla hned od Vás zpět na poštu.;-D

Ales 26.3.2008 7:41

Chce to zkušenosti

Úřad mi posílal obálku s modrým pruhem. Do řádně označené schránky jsem dostal oznámení o uložení zásilky. Další den jsem si ji na příslušnou poštu šel vyzvednout - zásilka vrácena odesílateli, adresát neznámý. Vedoucí pošty neměla vysvětlení a ani řešení. Štěstí, že jsem věděl o co jde a mohl jsem si to vyzvednout osobně.

Po přestěhování jsem si zaplatil službu dosílaní - ani jediná zásilka mi nedošla. Nový vlastník bytu mi během poště zaplacených měsíců doručil více jak 10 mých zásilek. Bydlím v Plzni a ne v horní-dolní.

Lenka 26.3.2008 20:53

Re: Chce to zkušenosti

to je bohužel bolístka velkých měst.Vesničky se lépe uhlídají;-(

lookas 26.3.2008 4:16

ceska posta, dve zkusenosti

1) Pokud zadate u slozenky (na ucet) variabilni symbol, CP se neobtezuje ho potom zadat - ve vypise mate jakesi "jejich" cislo, ktere vam je zcela na nic ...

2) Chtel jsem pred casem poslat obchodni balik, v cca 21:00 (na nonstop poste). Bylo mi sdeleno, ze to opravdu nejde, ze obchodni baliky lze posilat jen do 18:00 hod.

Pripada vam toto normalni?

(a to uz nezminuju spoustu dalsich nesmyslu, ktere uvidite jakmile se podivate napr. do ceniku CP)

Novák 26.3.2008 20:57

Re: ceska posta, dve zkusenosti

Obchodni balíky mají stanovenou dobu, do kdy musí být na cílové poště. Proto je pošta bere jenom do doby, kdy je lze ten den odeslat tzp. posledním kursem.

Kanuk 26.3.2008 3:33

Pár poznámek

K tomu Budvaru. Já pivo nepiju, ale slyšel jsem, že Budvar je jediné slušné pivo, které se ještě dělá. Všechno ostatní, včetně Plzně, jsou emerické rychlokvasné patoky.