4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Vrať dotace, Andreji!

V posledních dnech rezonuje českým mediálním prostorem zpráva o tom, že bude muset Česká republika vracet až 450 milionů korun na dotacích.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Houžňák 6.6.2019 9:37

Lžete a ještě k tomu blbě,

máte to zapotřebí?

J. Svoboda 6.6.2019 12:47

Re: Typická formulace "odvolání Babiše", to jako kdo

Pane Houžňáku, tzv. demokratické strany ze sebe udělaly šašky už několikrát a zdá se, že už je toho dost. Hlasování ve Sněmovně je pro kočku.

Jedinou, jakž takž reálnou možností je vyčkat voleb. Předpokládá to však do těch voleb něco dělat.

Jako naftalínové strany čekat, že se uděje zázrak, asi nebude správná cesta.

K. Nový 6.6.2019 0:28

Dotace jsou špatné pro všechny!

Nejdříve je třeba sebrat peníze lidem, kteří si je vydělali svou prací. Pak je třeba velkou část z těchto peněz nechat úředníkům. Další velkou část spolknou sepisovatelé a konzultanti žádostí o dotace. Zbylou malou část pak dostane dotovaný. Dotovaný je pak pomocí dotace schopen zničit konkurenci, která by ho za normální situace třeba vyšachovala. A navíc dotace vytváří moc dotujícího nad dotovaným (jak právě vidíme, kdy dotující využívá nejasná pravidla proti dotovanému). No, a konečně dotace vytvářejí korupční prostředí, kdy dotovaný korumpuje úředníka rozhodujícího o dotaci.

Řešením je dotace z EU odmítnout, příspěvek CR do EU snížit o stávající výšku dotací, snížit o to daně a dotované zahraniční zboží zdanit.

A bude po problémech.

J. Vavrochová 6.6.2019 8:38

Re: Dotace jsou špatné pro všechny!

Po problémech nebude, to by se dotace musely zrušit všude a na všechno; to nikde neprojde!

J. Sedlář 6.6.2019 8:54

Re: Dotace jsou špatné pro všechny!

Nikdy neříkej nikdy. Neříká se nejde, ale nechci. Kde je vůle, tam se najde cesta. A to stačí.

M. Martinelli 6.6.2019 10:51

Re: Dotace jsou špatné pro všechny!

napíši jeden příklad kde je vůle, tam je i cesta - dealeři drog na vaclaváku a v blízkém okolí (snad stokrát skrytě natočeno, jak vesele prodávají drogy a policajti nikdy nic nevidí a ani proti tomu nikdy nikdo v praze neprotestoval, natož účinně zakročil), jsou evidentně mimo zákon a přesto je situace pořád stále stejná, proč asi, zavedená korupce právě protestujícími demonstranty to umožňuje a narkomafie má nyní i přímě zastoupení na magistrátu v praze i v parlamentu čr a eu, no to by ani sysifos nedal a stejnou vůli maji demonstranti na václaváku, protože skoro všichni jsou na těch dotacích závislí...

Z. Lapil 6.6.2019 11:59

Re: Dotace jsou špatné pro všechny!

Přitom stačí jediné: policajty na kritických místech průběžně měnit. (Například) v drogách se točí dost peněz na to, aby 90% normálních lidí (neboť i policajt je člověk) neodolalo výzvě, aby se dívali jinam a těch pár vzorných mezi nimi nevydrží. Bude-li hlídat každý den někdo jiný, tak dealeři všechny podplatit ani vydírat nedokážou.

M. Martinelli 6.6.2019 12:57

Re: Dotace jsou špatné pro všechny!

věděl bych jednodušší cestu - online kamery nebo úkol pro tajnou službu, ale kde není a hned tak nebude vůle, tam není ani cesty...

Z. Lapil 6.6.2019 14:35

Re: Dotace jsou špatné pro všechny!

Myslím, že řeč je spíš o veřejném pořádku, který zfetovanci narušují, než bezprostředně o drogách.

Kamera mi přijde dost k ničemu, to je jen oko na delší šťopce a koho nechytnete za krk zrovna když bude mít v jedné ruce peníze a v druhé hašiš, ten se z toho vylže. Totéž obyčejný opilý kraválista: kamerou se hezky podíváte, jak kutálí popelnice, ale to je jediné, k čemu je kamera dobrá. Chcete-li ho identifikovat z nočního záběru, potřebujete HODNĚ dobrou kameru. Rozhodně je to dražší, než někdo v uniformě, kdo zdvořile požádá o občanku a vyzve ke klidu. Upozorňuju: na policajta se nesahá!!!

Už je to nějaký čas - mládenec přišel ke kameře, hezky se do ní usmál a zabavil ji. Pátrači se zmohli na zveřejnění záberu a dotaz "neznáte ho někdo"?

Tajnou službu je lepší (efektivnější) použít k mapování a následně likvidaci transportu a výroby "průmyslového množství". Na ulici se pohybují nešťastníci, co do toho - spotřeby i prodeje - spadli z pitomosti a jsou velmi snadno nahraditelní.

M. Martinelli 6.6.2019 15:08

Re: Dotace jsou špatné pro všechny!

musím uznat pane lapil, že máte asi pravdu...

A. Alda 6.6.2019 9:22

Naprostý souhlas.

M. Martinelli 6.6.2019 10:40

Re: Dotace jsou špatné pro všechny!

kéž by to bylo uskutečnitelné a hlavně, kdo by to dokázal, ale jedno vím určitě, demonstranti z václaváku to nebudou - vždyť nyní v titulcích každého filmu ať v kině nebo v televizi, je jasně napsáno, jaké dotace umožnili vytvoření filmu, plus dotace do divadel a mezi podporovateli demonstrantů či přímo účastníci těchto demonstrací jsou skoro všechny naše největší herecké osobnosti, které vesměs v těchto filmech a divadlech hrají, no tak mi přece nechete tvrdit, že si podřežou větev, na které sami sedí...čili jde jenom o odstranění jednoho parazita na dotacích sta tisícem dalších parazitů (dotace berou i jiné branže než herecká)...