4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Vrať dotace, Andreji!

V posledních dnech rezonuje českým mediálním prostorem zpráva o tom, že bude muset Česká republika vracet až 450 milionů korun na dotacích.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Martinelli 6.6.2019 15:05

Re: Jistě, nicméně zatím vypadá vcelku uvolněně,

s vámi je radost diskutovat, pane houžňák, vaše příspěvky a reakce na ně je pro mě potěšení číst, jste taková oáza na poušti - ale k věci, máte pravdu, také se mu divím, proč to všechno podstupuje, a jeho vize pro čr se čte hezky, proto jsem ho taky v parlamentních volbách volil a taky mi bylo jasný, že to není mirek dušín či kája mařík a jako každý člověk, já i určitě vy, má nějaké chyby či špatné vlastnosti, tak babiš je chamtivý, ale je i inteligentní a exaktně vzdělaný, pro mě to menší zlo než ty dobráci v demobloku, ale ruku na srdce, poměry v čr nemůže k lepšímu změnit samotný babiš, k tomu potřeba většina rozumně uvažujících lidí a to i z demobloku, bohužel tam převažuje svoloč, která není ochotna uznat svoji vinu na současné situaci natož ji napravit a spolupracovat na lepších zítřcích, o zástupcích kolaborantské narkomafie a ekomafie se ani radši nebudu zmiňovat...

Z. Rychlý 6.6.2019 20:29

Re: Jistě, nicméně zatím vypadá vcelku uvolněně,

Pane Houžňáku, Babiš by se možná bez dotací živil špatně. Neříkám, že by se s pomocí bratrstva kočičí pracky neměl dobře, ale miliardářem by bez MEŘO a kamarádíčků z partaje nebyl.

F. Houžňák 7.6.2019 8:24

Hm, z čeho tak soudíte, vy jste tak dobře

seznámen se strukturou a historickými i aktuálními finančními toky Agrofertu a přidružených firem? To se divím, když zastáváte takovou významnou a důležitou pozici, že máte čas si vykládat na nějakém chatu. Nebo se jenom přidáváte ke sboru nenávistných vykřikovačů? Přidávání řepkoolejových esterů do nafty nařídila Evropská Únie, takže Babiš nedělá nic jiného, než to, co chce Evropská Únie, našim srdcím a peněženkám tak drahá. Ostatně zbohatnutí tímto (diktátorsko-zlodějským) stylem (zavedeným soudruhy z Bruselu) bylo otevřeno každému, i vám, a pokud jste tak neučinil, ani jste se o to nesnažil, tak pešek stále visí na vašem krku.

Z. Rychlý 7.6.2019 11:53

Re: Hm, z čeho tak soudíte, vy jste tak dobře

Vidím, že jste kromě ctitele AB ještě ctitel EU. Dvojnásobný ....

F. Houžňák 7.6.2019 13:57

Jak k těmhle názorům docházíte,

je vaše sladké tajemství. Ale to nevadí. Jste tedy seznámen se strukturou a historickými i aktuálními finančními toky Agrofertu a přidružených firem? Povězte nám něco k tomu, nebo si místní budou myslet, že jenom tak žvaníte.

J. Svoboda 6.6.2019 12:37

Re: Tak jednoduché to s dotacemi není

Subvence jsou svinstvo, tak proč jakékoliv analýzy?

Babiš jistě, když se probral ze sna, viděl se hlavou už v nebi. Od všeho měl klíče a to mu zatemnilo mysl.

F. Houžňák 6.6.2019 14:28

Je vidět, že jste s Babišem velmi intimní,

když dokonce víte, co si myslel a myslí. Gratuluji, to se nepovede každému.

J. Svoboda 7.6.2019 16:32

Re: Je vidět, že jste s Babišem velmi intimní,

Máte pravdu, že všechno se nepovede každému. Ani krást jako Babiš se nepovede každému. Já mu jen na rozdíl asi od vás negratuluju.

F. Houžňák 7.6.2019 19:32

Ale to se pletete, já gratuluju vám k vašemu

úzkému a intimnímu vztahu s Andrejem (jak mu jistě v důvěrných chvilkách říkáte), tak úzkému a intimnímu, že vám sděluje, co si kdy myslel a co si momentálně myslí. Tak ještě jednou, my heartest congratulations.

A. Alda 6.6.2019 9:20

Dotace jsou zlo přímo principiální.

Dotace jsou způsob, jak jiného zbavit svobody.

F. Navrátil 6.6.2019 9:16

Svobodná volba omylu

Základní chybou není systém rozdělování dotací, ale samy dotace! Česká republika je sice v současnosti na pranýři, ale v dalších státech EU je situace stejná, neřkuli horší! Neexistují zlé a hodné dotace. Zlé pro Babiše a Tomana a ty hodné pro Schvarzenberga nebo Drahoše!

M. Martinelli 6.6.2019 11:07

Re: Svobodná volba omylu

to ale na václaváku nikdo neřekne, protože většina demonstrantů na nich parazituje taky, například herci...

F. Houžňák 6.6.2019 11:50

Jaký to byl jekot o potlačování svobody hereckého

projevu, když chtěl Suchý na svoje prodělečné divadlo, kam mu lidi nechodili, dotace. A dostal je, dědek chamtivá. Jestlipak taky bude ze solidarity s kulturní frontou vracet?

M. Martinelli 6.6.2019 12:50

Re: Jaký to byl jekot o potlačování svobody hereckého

přesně tak, a to mám suchýho jako umělce rád, ale zdaleka není sám, vždyť jenom ty herci hrají všichni ve filmech, kde na konci v titulkách je napsáno, kdo poskytl dotace a zrovna mádla a spol si nějak nedovedu představit, jak vrací honoráře...

K. Janyška 6.6.2019 8:51

Poslouchejte popleto. Nejprve se doučte co jsou

3 velká negativa a pozitivismus a pak mudrujte.

A Babiš ? Musí pryč, nejlépe rovnou do basy... Dzp.

R. Langer 6.6.2019 9:17

Re: Poslouchejte popleto. Nejprve se doučte co jsou

Takže konkrétního jako obvykle zase nic, co? :-P

F. Kusák 6.6.2019 10:08

Re: Poslouchejte popleto. Nejprve se doučte co jsou

Vy jste jak trojjedinná "revoluční trojka". Bože chraň nás od takových ......

K. Janyška 6.6.2019 21:48

Re: Poslouchejte popleto. Nejprve se doučte co jsou

Kuuuurwa, co je to ? Dzp.

Z. Rychlý 6.6.2019 8:14

Odvolání Babiše by bylo přínosem?

Než něco změním, chci vědět jestli to nové bude přínosem. Skladba protestujících je zárukou změny k horšímu. V současném parlamentu má Babiš největší počet poslanců a ti Babiše padnout nenechají. Chtějí chvilkaři nové volby? Pak jsou to úplní blbci. Jejich TOP09 v nových volbách zmizí v propadlišti dějin a Piráti už se taky docela odkopali. Sosani zmizí taktéž, jedině komančové na tom vydělají, protože taková anarchie za nich nebyla. Babiš dostane 40% od voličů a bude vymalováno.

Revoluce mají smysl jen v totalitě - tady zatím svobodné volby máme a chvilkaři v nich pravidelně pohoří. Ale rozjebat společnost se jim docela daří.

J. Sedlář 6.6.2019 8:51

Re: Odvolání Babiše by bylo přínosem?

No co, sestřelit a pak se uvidí (to se teprv uvidí, jak říkáte, pojďme do těch voleb). Budou čučet jak žaby z kyšky.

K. Salajka 6.6.2019 9:16

Re: Odvolání Babiše by bylo přínosem?

Jen jste si nevšiml, že televize je privatizovaná do Chvilek - to by mohlo pomoci, jako pomohlo klima a Zelení zmírnit porážku těch, které zajímají Afričané a další migranti víc než vlastní občané.

M. Zdobinský 6.6.2019 14:53

Re: Odvolání Babiše by bylo přínosem?

Jestli vás správně chápu pane Rychlý, tak se máme všichni spokojit s tím, že premiérem této země je trestně stíhaný bývalý estébák, který s vysokou pravděpodobností podvádí s dotacemi. To myslíte vážně? Tahle paralela není můj výmysl (a uznávám,že trochu kulhá), ale Hitler taky vyhrál volby a podle vaší logiky bylo vlastně dobře, že se s tím německý národ "spokojil".

Z. Rychlý 6.6.2019 15:12

Re: Odvolání Babiše by bylo přínosem?

Spokojit určitě ne. Ale Babiš ještě volby nezrušil (jako zmíněný AH v kulhající paralele). Dokud jsou volby svobodné, tak se vláda odvolává ve volbách. Ať se chvilkaři dají dohrmady ve volbách a slavně zvítězí.

Obavy o demokracii mám taky. Cenzura už začala, bojůvky mlátí politiky (myslím Jakla, ne toho tmavého piráta na chlastačce), umlčování, zamlčování a mazání je dostatek.

Sice s vámi nesouhlasím, ale svobodu projevu bych vám zaručil. oproti "sluníčkářům", kteří vám ji seberou.

S. Netzer 6.6.2019 7:07

"Příčina problému"?

Zlodějská mentalita, plod minulého režimu, ospravedlňující se heslem "dotace jsou zlo".

J. Schwarz 6.6.2019 8:13

Re: "Příčina problému"?

A Netzerka je jen sprostá rasistická nána, která by si podobný žvást samozřejmě nedovolila například vůči černochům. A taky by mohla dnešní stav Afriky přičíst "lidojedské mentalitě" tamní populace...

J. Sedlář 6.6.2019 8:50

Re: "Příčina problému"?

Haló Milko, všimáš si, že pokud nebudou dotace (plod tohoto režimu) nepůjde je rozkrást.

F. Houžňák 6.6.2019 6:24

Typická formulace "odvolání Babiše", to jako kdo

ho má odvolat? Celá slavná opozice má přece možnost v parlamentě vyvolat hlasování o důvěře, nebo jak se to jmenuje, tak proč to neudělají a jenom nenávistně žvaní?

P. Lenc 6.6.2019 8:13

Re: Typická formulace "odvolání Babiše", to jako kdo

Ta slavná opozice se o to snaží, jenom vy, takový politický "expert" jste nějak nezjistil, že koaliční česani plus komunisté to nedovolí.Zvláštní ,že?

F. Houžňák 6.6.2019 9:31

Aha, takže vy tvrdíte, že pro vyvolání hlasování

o důvěře je potřeba nadpoloviční většiny poslaneckých hlasů? Nepletete se trochu? Když bude mít opozice většinu, tak může přece dosadit vládu sama, proč tak neučiní? Povídejte.

F. Houžňák 6.6.2019 9:36

K vyvolání hlasování o nedůvěře stačí 50 poslanců,

kteří o to požádají. Tak povídejte, proč to ta slavná spravedlivá opozice neudělá a jenom pokřikuje po náměstích? Tomu říkáte "snažení"? To máte o snažení divné představy.