2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pje 26.12.2005 11:04

Re: Re: Re: Re: Re: stat je nejvetsi zlodej.

Paroubka nemusím a s ním většinu jeho profesních kolegů napříč partajemi. Proto si ověřuji fakta, abych odlišil bláboly politiků a různých "expertů" od skutečnosti. Jenže to ověřování není zrovna bokovka na hodinku...
Andy 24.12.2005 0:19

čísla jsou čísla

ale mně osobně jsou zcela ukradená. A domnívám se, že hodně modrých ptáků, jak jsou houfně nazýváni všichni, kdo neslintají blahem nad Zemanem, Špidlou, Grossem a Paroubkem, jakož i nad dalšími exponenty socialistického experimentu numero cvaj, celkem v klidu platí daně, anžto ví, že jim stejně neuniknou a že otesánek zvaný Stát musí žrát a žrát.
Jediné, co chceme, je, abychom přestali být bombardováni zběsilými zákony, které místo aby lidem pomáhaly, omotávají je pavučinou zákazů, příkazů a předpisů, které si nezřídka odporují a které už nestíhají studovat a nedokážou jednoznačně pochopit ani ústavní soudci, natož pan Novák, soukromý truhlář z Kotěhůlek.  
 
Jediný, kdo počítá každý halíř, který trhne, je právě sociální squadra, jež je ochotna kvůli koruně vrtat koleno sousedovi ( sobě ne, samozřejmě).
melkor 24.12.2005 1:12

Re: čísla jsou čísla

Vite, cisla nedovedou lhat, ale lhari, to jsou pekna cisla. Mozna Vas prekvapim (neslintam blahem nad Tlustym Langrem, Klausem a pod. - ergo kladivko jsem socan nebo bolsevik), ale mne velice zajima, jak se mi provetra penezenka, kdyz po volbach nastane varianta A nebo B. A v clanku je pomerne jasne ukazano, ze nadseni nad Modrou sanci je, kulantne receno, precasne. A co se tyka zbesilych zakonu: Ktere mate konkretne na mysli? Da se predpokladat, ze jde o "zapleveleni" naseho pravniho (ne)radu predpisy EU. Predpokladam, ze tohle bude jediny bod, na ktery se bude reagovat. Lip se nadava nez argumentuje.
Andy 24.12.2005 9:09

Re: Re: čísla jsou čísla

svádění každé ptákoviny na EU je oblíbená metoda, jak se zbavit zodpovědnosti, ale EU po nás opravdu nepožaduje, abychom novelizovali novely novel nejméně jednou ročně, abychom vydávali zákony dva dny před začátkem platnosti ( viz DPH), abychom do zákonů vpašovávali desítky zmatených omezení bez kouska smyslu atd.
 
Jinak, vaše peněženka je jistě důležitá věc, ale nedivte se, že její obsah zase nezajímá mne.
pje 25.12.2005 13:18

Re: Re: Re: čísla jsou čísla

Někteří "pravicoví" poslanci jsou opravdu v propašovávání nesystémových dikcí v legislativním procesu skuteční přeborníci. Andy, přestaňte, prosím, blábolit a obeznamte se s fakty. Bolí to a bere to čas, ale člověk je pak svobodnější vůči všem propagandistům zprava i zleva (co je to u nás vlastně pravo a levo, ehm?)...
Andy 25.12.2005 22:54

Re: Re: Re: Re: čísla jsou čísla

pje, starejte se o své bláboly, otrapo
pje 26.12.2005 11:00

Re: Re: Re: Re: Re: čísla jsou čísla

Nějaký korektní argument by nebyl? Kde taky brát, když duševní obzor nepřesahuje okraj pelesti ;)
Andy 26.12.2005 12:14

Re: Re: Re: Re: Re: Re: čísla jsou čísla

k čemu argumenty. Pje se chce hádat, dnes schován za jiný nick než dříve, proč, to si musí ve své mysli ujasnit sám.
Pje otravuje, nic víc. S něčím takovým je zbytečné ztrácet čas. Takže si, jelimane, trhni nohou.
V. Hoffman 24.12.2005 10:29

Re: čísla jsou čísla

No, ako som si vsimol pri diskusiach okolo ceny prace, kazdy halier dokazu dost  dobre pocitat aj podnikatelia.  Pozoruhodne je, ze hlavne vo vztahu k zamestnancom.
Ale nechajme to plavat, su Vianoce, tak keep smiling.
Milan 24.12.2005 21:27

Re: čísla jsou čísla

Andy mluvíte mi z duše. Odvádím státu daně o jakých se tady většině ani nezdá a přesto je mi jedno jestli bude rovná daň 15 nebo 20 procent. Podle mne si stát musí přijít na své tak jako tak. Pro mne je v modré šanci zásadní a podstatné zjednodušení výpočtu a odbourání různých výjimek a úlev tj. zjednodušení zákona o daních z příjmů. Zajímalo by mne jestli někdo z těch co tak brojí proti modré šanci měl sílu si tento zákon přečíst celý a pokud ano jestli mu bylo vše jasné. Zajímavé j porovnat jeho délku nyní a před cca 10 lety. (n počet paragrfů, ale počet slov respektive stránek)
pje 25.12.2005 13:22

Re: Re: čísla jsou čísla

Ohledně složitosti zákonů a souvisejících nákladů souhlasím, Milane. I já vidím v Modré šanci možnost dosáhnout systémových úspor. S poslanci, kteří odmítají dosáhnout osobních úspor, však k této možnosti přiřazuji pravděpodobnost blízkou nule. Navíc, dokud nebude nový zákon, nevěřím žádnému politikovi ani slovo.