3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Šimon 25.12.2005 23:05

Re: Blábol

Ale to je ypůsobeno ekonomickým růstem yemě ale hlavně inflačním pádem koruny (2% je sice málo, ale nominální výnosz to yvíší)
Martin 25.12.2005 23:31

Re: Re: Blábol

To na výši výběru má sice vliv , ale nevysvětlí to proč nedochází k poklesu vybrané daně s poklesem sazby daně, ale naopak k růstu. Podrobně je to vysvětleno zde: http://cepin.cz/cze/clanek.php?ID=650&PHPSESSID=81606d0c094934716161342a0a7a3f5a
Eeek 24.12.2005 22:21

No vida

vyrazne snizena socialni dan, o duvod vice ODS volit. Jak uz tady podotkl Karel H, na prvnim miste mne zajima obsah me penezenky a az pote jakysi statni rozpocet, budu tedy volit kazdeho, kdo snizi vysavani me penezenky statem. Uznavam, ze nektere veci se opravu realizuji prostrednictvim nejakeho utvaru ktery ted nazyvame statem a ze je treba na ne nejak prispivat, ale na to, co vsechno je touto formu zajistovno ted rozhodne prispivat nehodlam, kdyz to jenom trochu pujde.
Veteran 25.12.2005 9:43

Re: No vida

O nějakém útvaru, zvaném stát může mluvit jenn jeskynní člověk. Znáte experte někde nejaký útvar který úž státem není?  Zkušenosti z Kambodže či odkud?
Eeek 25.12.2005 11:12

Re: Re: No vida

Nikde nic takoveho netvrdim, tvrdim dokonce ze nektere veci se pomoci "statu" zajistuji lepe (bezpecnost, zakonodarstvi, zahranicni politika, jiste by se nasly i dalsi, ale spise vhodne na nizsi uroven samospravy). Na toto rozhodne jsem ochoten prispivat. Ale zaroven tvrdim, ze se dnesni stat montuje do prilis mhona veci, ktere by na soukrome bazi sly zajistovat z meho pohledu rozhodne efektivneji a odmitam aby mi na tyto neefektivne zajistene zalezitosti byly odebirany prostredky (pod pohruzkou nasili, vlastne to splnuje definici loupeze. Proste chci mit moznost volby, ktere ze sluzby si od toho statu chci predplatit a ktere ne. Jinak at si provozuje co chce, ale at mne na to nenuti prispivat.
Karel H. 24.12.2005 16:03

Zastáni Šance pro modré, kde jste?

Tak sem se těšil, jak zastánci Modré šance odborně a analyticky rozcupují tento článek na kousky a co sem se dočetl?!
Něco o tom, že čísla jsou jim ukradená, že je zajímá jen jejich peněženka, že máme údajně nejvyšší soc. pojištění, něco o desátkách (jo, kde jsou ty časy!) a jedničkách z dějepisu, o tvrdé pěsti Mr. Paroubka a nálepkování.
Holt jsou to samí ekonomičtí odborníci.
JiriF 24.12.2005 17:09

Re: Zastáni Šance pro modré, kde jste?

Asi tak - zastánci Modré šance mají v paži idioty, kterým se musí pořád dokola vysvětlovat jedno a to samé. Nějak mi nedochází, proč by mělo být jejich povinností cupovat každý článek, který někdo napíše ? Ti chytřejší už dávno pochopili, že to, co předvádějí rudorůžoví, je na hony vzdáleno realitě, a že je bezcenné o tom pořád dokolečka klajdat. U těch, kterým to dosud nedošlo, je bláhové předpokládat, že pomůže cokoli vysvětlovat - prostě nejsou mentálně způsobilí. A ti, kteří ze současného stavu profitují, mají nejméně důvodů cokoli měnit. Proč tedy zbytečně ztrácet čas cupováním a předžvýkáváním obtížněji pochopitelných souvislostí těm pomalejším ? Je daleko příjemnější strávit Štědrý den v klidu s rodinou.
Přeji příjemný Štědrý večer.
Experter 25.12.2005 9:45

Re: Zastáni Šance pro modré, kde jste?

Vždyť ten pan Tlustý je vystudovaný mechanizátor. Taky bude mechanicky opakovat jen tu rovnou daň.
roko 24.12.2005 13:32

jsem pravicový volič a bojím se

jsem pravicový volič a nezbývá mi než volit cssd- to je paradox!
Jen proto ,že jsou méně schopní zloději,nedělám si iluze o tom že si chtějí vylepšit rodinný rozpočet - všichni si naberou plný kapsy-to beru-ale at to nemá devastující účinek na celou ekonomiku -a tam už důkaz padl(i dnes si vládnoucí vyvolení pomohou - tunel sem ,tunel tam),jsou to ovše řádove nižší čísla.a to beru
však to jde i s prosperující ekonomikou,tam vlastně lépe-je z čeho brát-proto si mi jeví minulá éra vlády ods velmi bezohledná a v podstatě hloupá,tím se samy odstavili od vesla - bez možnosti mít velmi zajímavé brebendy - memento for ever -díra 400-600mld(ovšem jinak to nešlo-zní odpověd-a to je právě, ta otázka-ja myslím ,že šlo a když to za "každou cenu" ods při přerodovém období naší ekonomiky-musela udělat-tak to je holt fakt -oni už nám to dokázali že to opravdu umí -třeba i nešlo to se už nedovíme - jenže je tu zodpovednost za toto období-historicky jsou největší  tuneláři.
-nivelizace důchodu -všem stejně - to je snad opsáno z komunist. volebního programu,atd,atd-levice jak vyšitá , roubovaná singapursko columbijskými ekonomic.modely, však také při jednáních ve sněmovně hlasují ponejvíce stejně  s kom.-a tohle ma být pravice!
 
posl.postřeh- jejich(ods) volebním programem je zastrašování před  rudým nebezpečím z cssd,které má zatím nejlepší ekonomické výsledky za celou naši slavnou polistopadovou éru,
pikantní ovšem je,že bez tohoto rudého nepřítele by Hlavní guru nebyl zvolen presidentem, možná po 20x by ho zvolili.
umějí jenom strašit před rudýn nebezpečím,kromě spásné rovné šance(pro elity),žádné konstruktivní řešení,je otázka nakolik i to je konstruktivní - na to odpovídá hlavní článek -
tuhle taktiku uplatnil ,Hitler,Stalin -je to velmi jednoduché, demagogické a účinné -prostě ukázat na nepřítele-bez nutnosti hledat nejoptimálnější řešení. 
báječná léta pod psa
mig 24.12.2005 14:42

Re: jsem pravicový volič a bojím se

Nejsi pravicový volič. Jenom je ti blbé, že volíš rudé nebo růžové,tak to chceš okecat. Takových tu je. Jsi socan. Zbabělý to přiznat. Komouši se za to alespoň nestydí.
doxx 24.12.2005 18:40

Re: Re: jsem pravicový volič a bojím se

Teto reakci lze jen zatleskat/bez ironie/
Paul 25.12.2005 20:39

Re: Re: jsem pravicový volič a bojím se

Musíš myslet politicky! Nebylo to už někdy? Jednou jsi pravicovej volič, tak se podle toho chovej. Btw hlavni článek byl o ekonomice a kupecké počty jsou apolitické.
mig 25.12.2005 20:46

Re: Re: Re: jsem pravicový volič a bojím se

Paule,nepřevracejte. Zádné - jednou jsi pravicový volič,tak se podle toho chovej - tady nezaznělo - to jste řekl pouze Vy. Já říkám - netvrď  že jsi pravicový volič, když jsi svými názory socan nebo snad i komunista. A přidávám: Za co se stydíš ?
habit 24.12.2005 15:08

Re: jsem pravicový volič a bojím se

... podobneho alibistickeho placani uz jsem videl i jinde... taky ty argumenty - transformace mohla probehnout jinak (treba jako v byvale NDR, ze? Kde jsou dodnes odkazani na umelou vyzivu ve vysi nekolikanasobku naseho rozpoctu).... nebo hlasovani s komunisty - stupidnejsi a demagogictejsi argument si lze tezko vymyslet - co prosadila ODS s komunisty?
Vol si sve rude, ale neplacej tu nesmysly... vlastne placej, dokud muzes, je jen otazkou casu, kdy se Paroubkovi internetove diskuse budou zdat tendencni a malo objektivni...
Jožin 24.12.2005 18:20

Re: jsem pravicový volič a bojím se

Ty nejsi pravicový volič,ty jsi sprostý komunistický smrad,který obelhal sám sebe.
roko 24.12.2005 10:39

140 mld místo 18

to je snad špatnej vtip - o tom však hlavní media ještě populaci neinformovala-je to skandalní-
jak je možne, že je ještě nikdo veřejně s touto "novou ekonomickou vizí" nerozcupoval na kusy?Zvlaště po zkušenostech z minulých tučných let vládnutí,kdy si populace utahovala opasky a vladnoucí garnitura provazaná s podsvětím si mastila kapsy-to není o rozumu ,jen o víře,něco jako náboženství,neexistuje žádný racionální způsob jak nahlodat věrné voliče ODS ,že chystaná reforma je podvod na voliče -kromě tech nejbohatsích -těch je ovšem jen 10 000 - 100,200 000 max.-ti volí tento program pragmaticky,je pro ně výhodný,u ostatních je to jen otázka image ,víry- není to racionální a tak to zase všichni kromě elity zaplatíme.(70 mld versus 140mld)jsou jasná čísla pro ČSAD(a to jsem pravicový volič-to neznamená ,že volím ty co se pravisí samy označují)ODS by jinde než v ČR o pravicové nálepce mohla jen snít.Jen unás jim to  tolik lidí baští.
Andy 24.12.2005 10:55

Re: 140 mld místo 18

moje představa, proč tomu tak je je následovná:
voliči velmi dobře ví, že pokud ODS nevyhraje volby tak, aby vládla zcela sama, nemá šanci nějaké reformy opravdu udělat. I kdyby je vyhrála tak, že by ve sněmovně neseděl jediný opoziční poslanec, tak v této zemi jsou ještě odbory, stávkující kvůli každému prdu a tisíce dalších remcalů. Zkušenosti z minulých let vládnutí napovídají, že vše, co nejde pod nos nátlakovým skupinám končí v koši, pokud ovšem nenastane politika " tvrdé pěsti", jakou nám tu předvádí např. Mr. Paroubek.
Takže voliči ODS celkem realisticky vidí výhodu vlády pravice v tom, že si pamatují, jak se stát rozvíjel v letech " minulých tučných", pamatují nejen garnituru svázanou s podsvětím( která nám vládne dodnes, zdravím Srbu a Grosse), ale všechno, co se tenkrát muselo měnit a kdo na tom měl svůj podíl ( zdravím Havla, ODA, KDU atd., samozřejmě i ODS, slepá nejsem) a tedy si ti voliči spočítají, že budou odíráni a šizeni, ať tu bude vládnout kdo chce, ale alespoň se kvůli vládě nebudou mlátit lidi, rušit pořady v tývý, ovlivńovat soudy a policie atd. atd. Respektive budou, ale ne tak, jak se děje v posledních letech.
 
No, je to jen můj názor.
 
Vaše volba ČSAD ( ) je legitimní, tak se holt musíte smířit s tím, že všichni autobusem jezdit nechtějí.
roko 24.12.2005 14:06

Re: Re: 140 mld místo 18

asi kdyby ti nadějní zhulení mladí lidé byli na vaší,čí sousední, louce byla by jste se asi také lehce vyhranila a s tím mlacením nevinných lidí tak trochu souhlasila -je to další paradox -ochrana soukromého majetku je všude na světě ten nejryzejší pravicový program - zde Paroubek  zastoupil pravici
-a pravice si kupodivu vzala pod ochranná křídla ty nadějné destruktivní živly - prý ochrana lidských práv -vše naruby
jenže zde se jen stále nálepkuje místo aby se myslelo
Andy 24.12.2005 14:12

Re: Re: Re: 140 mld místo 18

roko, roko, zavolej bratry
 
jak vy víte, co bych dělala, to mne fascinuje. Jesli vy nenálepkujete.
O myšlení se evidentně nejedná.
Šumavák 24.12.2005 23:39

:-)) Ste mně předběhla! Myslíte, že chápe proč má zavolat bratry?

Promiňte slečno, je vedle Vás zaměstnání? Chtěl jste říct místo mladíku? Ano, je vedle mě místo ! "Už dlouho, že?".....Jirko , takhle se neseznámíš!!**** :-)))
mig 25.12.2005 20:18

Re: Re: Re: 140 mld místo 18

Tu louku si oni lidé pronajali. Smlouva je veřejně přístupná. Co Vy na to, roko ?
Experter 25.12.2005 9:47

Re: Re: 140 mld místo 18

Andy má pravdu!
pje 25.12.2005 12:56

Re: Re: Re: 140 mld místo 18

Ano. Stalin ji měl taky. Logické a ciferné argumenty? Propaganda!
Andy 25.12.2005 13:43

Re: Re: Re: Re: 140 mld místo 18

díky, už mne tu přirovnali prakticky ke všemu, ale ke Stalinovi zatím ne. Nezapomněl jste ve svém nicku ypsilon za p a naopak omylem přidal nakonec e?
pje 26.12.2005 10:39

Re: Re: Re: Re: Re: 140 mld místo 18

Jen dokazujete, že korektní argumentace je vám cizí. Doporučuji usilovné studium zákonů, pak se možná vyhnete ztrapňování se.
zoch 24.12.2005 11:03

Re: 140 mld místo 18

Deklarovat se za pravicovou stranu tím,že všemožně tlačím na přeměnu státního vlastnictví v soukromé je obrovská ubohost.Máte naprostou pravdu,Roko,že oni s pravicovostí mají pramálo společného.Minoritní příklady pravicovosti by se našly,ale na víc to není.
Za daleko nebezpečnější ale považuji poměry v PS  a provazbení většiny poslanců do nižších struktur s jediným cílem : nahrabat si. Jim jde o stát až v druhé řadě a to jen tak,aby to nešlo do krachu a mohlo se dál dojit. Na tomto poli ale už nejde jen o ODS. Tam se to stalo už normou.A můžeme se divit ? Naší tolerancí k takovým paskvilům jako byla oposmlouva jsme jim dali najevo,že si vlastně mohou dovolit cokoli.Místo státnických vlastností je u špiček vyžadována obratnost v technologii moci. Pracovitost je ceněna,charakter je přítěží a mnohdy bohužel k smíchu. No nic. Mějte se .
roko 24.12.2005 13:45

Re: Re: 140 mld místo 18

 a to je to podle čeho já se rozhoduji - JIM BOHUŽEL O STAT VUBEC NEJDE!!!jinak by to nemohlo minule(když bezohledně vládli -i vůči sobě)dopadnout  jak  to dopadlo (míněno ekonomicky,sociálně atd)
když i za vlády čssd tato republika začala prosperovat - pak jakých výsledků by mohla docílit při optimálním vedení(jenže kde ho vzít) a to je zřejmě UTOPIE.
onlooker 24.12.2005 9:41

vše souvisí se vším

Ještě přípodotek - podle závěrů v Modré šanci povede zjednodušení daní k snížení nároků na daňovou administrativu - a tedy k snížení počtu administrativních pracovníků hlavně na finančních úřadech. Je tento nárůst nezaměstnaných pokryt úvahami o nárůstu zaměstnanosti v důsledku vyšší podnikatelské iniciativy? A budou občané se zvýšenými příjmy podle Modré šance ochotni tyto zvýšené příjmy utrácet? Víc potravin než teď nesnědí - takže by měli nakupovat průmyslové zboží a služby. Průmyslové zboží možná krapet zlevní (19 % > 15 %) ovšem některé služby naopak zdraží. A občané si začnou spořit na doplnění důchdů. Lze při této úvaze doufat, že příjmy do státního rozpočtu nebudou v propadu? Hezké svátky
František 24.12.2005 9:17

Jak to ti feudálové dokázali?

Pokud je známo z historických pramenů, vybírali zpupní feudálové desátky, čili 10% z koncového produktu. Pouze lichváři, Babinský a Jánošík inkasovali více. Po období feudalismu zůstali památky, které dodnes obdivujeme a je evidentní, že jejich investiční náročnost byla nemalá. Kladný efekt patrně způsobilo, že poměr povalečů a makáčů byl příznivější než dnes. Nedávno jsem narazil na informaci, jaké daně platili zaměstnanci Škodovky v Plzni za císařského Rakousko-Uherska. Joj, to byly časy.
Kelner 24.12.2005 9:56

Re: Jak to ti feudálové dokázali?

         Františku, trochu bych přidal. Desátky feudálové a desátky církev. Poddaní byli rádi když měli dost brambor. Pokud po tom toužíš, tak prosím, nic Ti nebrání. Zdůrazňuji jen pro Tebe.