22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Škrty nebo prorůstová opatření?

Na nedávném pravidelném obědě s 27 velvyslanci zemí EU jsem byl jedním ze západoevropských velvyslanců dotázán, co si myslím o dnešním evropském dilematu, které vidí v protipólu Merkelová-Hollande a které – v jeho terminologii – znělo "austerity vs. pro-growth measures".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Trhlík 4.6.2012 17:00

Re: pro skvělého ekonoma Klause

Pane Lenci, právě, že mi to všechno dochází, tak k tomu mám výhrady.Proto  opakuji,že sebelepší připomínky, či názory, pokud nejsou  realizovány, jsou pořád jen názory a platné asi jako názor kohokoliv z nás. Jestli je to způsobeno neochotou politiků či kohokoliv jiného je úplně jedno.Já Klausovy moudra neironizuji,ale jen mi vadí jejich neuvádění do praxe. A stejně tak tomu bude, kdyby všichni schvalovali co řekne Klaus a politici si toho všímat nebudou  zůstane to jen názorem.Já také netvrdím, že Klaus nemá pravdu, ale neprosadí ji, protože politici se nedokáží domluvit,asi tak jako názory tady na Psu.

J. Kanioková 4.6.2012 17:54

Tak to nepředhazujte Klausovi

M. Trhlík 4.6.2012 19:13

Re: Tak to nepředhazujte Klausovi

Tak Klause tolik nechvalte a provětrejte politiky.To je stejné, jako Vaše příspěvky.Dejme tomu dobré i kvalitní a už si z toho někdo něco vzal k srdci? Tak jak se nemýlí on, stejně se nemýlí řada dalších, tak komu to předhazovat? To jste naznačila,že máme politiky přesvědčovat o Klausově pravdě? Ten měl údajně prohlásit, že má připraveno dost ekonomů, kteří budou schopni konkurovat neumětelům.A kde jsou, aby mu pomohli?

J. Mrázek 4.6.2012 5:56

Za 15 let dvojnásobek úředníků ...

O úřadech pro ně nemluvě. Vytvořená hodnota? Nárůst výdajů a znesnadnění života většiny lidí . Řešeno zvyšováním daní . Konec- brzy.Snad.

J. Boleslav 4.6.2012 18:57

Re: Za 15 let dvojnásobek úředníků ...

Můžete uvést nějaký zdroj Vašich informací?