11.5.2024 | Svátek má Svatava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Richard 24.10.2008 9:00

Trochu úroveň diskutující

Spíše by vás mělo děsit, že Sarkozy chce "částečně" zestátnit podniky v EU. Místo toho žvaníte a nadáváte Klausovi. Dokažte buď, že má pravdu a nebo , že pravdu nemá. Nějakými čísly  apod.. Vše se tady odehrává v rovině Klaus je narcis, ředitel zeměkoule a podobně. Svědčí to o tom, že zde je narcisů daleko víc

Hrad 24.10.2008 8:56

Re: Zatím všichni přesvědčivě dokázali,

To myslíš že jako obíhá, než je obíhaná? Mimochodem není mi nic známo, že by Koperník věděl třeba o migraci kontinentů(Wegenerova teorie), i když v jeho době pohyb litosferických desek existoval. Aspoň jako Koperník, říkáš?.......

Richard 24.10.2008 8:54

Václav Klaus je střízlivý člověk

To co nám předvádí západní evropa s spolu s USA c vede zcela jasně k příkazové ekonomice a budování socialismu. Minimálně ke státnímu korporativismu. Žvanění lidí, jejichž jediná kvalifikace je nenávist ke Klausovi je ovšem také velice tristní.

D.P. 24.10.2008 8:48

Re: Václav klaus-král všech omylů

Třeba s tím pomůže kakaový Kraus nebo křišťálově čistý Staník:-D

Hrad 24.10.2008 8:47

Re: Limity rustu .. je to tady

Umíš vysvětlit jak budeš svoji zvědavost uspokojovat rozptýlený do miliard atomů v biosféře, nebo transformovaný do nějakého živočicha, třeba Lumbricus terrestris? Víš jaký je rozdíl mezi pesimistou a optimistou? Pesimista říká, všechny ženy jsou neřestné. Optimista tento názor nesdílí, ale má naději. Pokud věříš, že to bude zítra, tak už se těš.   

Skroprduch 24.10.2008 8:43

smysl

Nějak mi uniká smysl co chce autor říci. Mám tomu rozumět že za každou cenu musí fungovat tzv vyspělé ekonomiky které už skoro nic nevyrábějí. Stále dokola točí jedny peníze ve službách a ekonomové tlačí na přesun výrob do zemí kde se dá ještě vydělat. U nás vznikají montovny a jinak žádná nová opravdu nová výroba nevzniká. Energetika žije z podstaty, údržba se zdá všem drahá a proč by si zvyšovali náklady když si to mohou nechat vyplatit. Co je v ruce to se počítá. Až dojde k návratu výrob potom budou snad peníze dělat peníze ale když v ruce nic není ani smrt nebere. Jinak to světové dění mi připadá jako u nás před 15 lety. Banky půjčovali ale nikdo jim nevracel a stát do nich cpal.

fedo 24.10.2008 8:43

Re: Václav klaus-král všech omylů

A ti hloupější, kteří nepochopili, z toho dodnes mají mindrák a předhánějí se v ubohém kvákání.

www racek 24.10.2008 8:42

Re: Václav klaus-král všech omylů

rozeznat čisté a špinavé peníze se pochopitelně umí. je čím dál tím větší problém je vyprat, dokonce i u nás ...

tosek 24.10.2008 8:41

Re: Václav klaus-král všech omylů

Je myslím nepochybné, že k pochopení názorů velkého neomylného Brouka Pytlíka české politiky je klíčová jeho oblíbená věta z 90. let "je to takové, jaké to je". Ten člověk je prostě líný, nic víc bych v tom nehledal. Je těžké poznat špinavé peníze - nedělejme to; je těžké zlepšit životní prostředí - nedělejme to; je těžké měnit právní systém - ignorujme právo; je obtížné řešit současnou finanční krizi, nedělejme nic; atd., atd. Prostě je to takové jaké to je, nedělejme nic, nechme to plavat, nějak to dopadne, třeba dobře, pak se poplácáme po ramenou jací jsme kabrňáci, když to dopadne špatně tvářím se, že je to výborné nebo že to je nevyhnutelný průvodní jev moderní společnosti a kapitalismu. Jsem jenom zvědav, kdy tuto svou zásadu bude chtít Brouk Pytlík aplikovat třeba ve zdravotnictví. Je těžké léčit nemoci - nedělejme to. Lidé přece vždycky byli nemocní, dokonce i umírali, tak proč s tím něco dělat. To je přece "nesystémové".

www racek 24.10.2008 8:41

Re: Současný fiinanční systém je v troskách

a proč by byl v troskách? tomu fakt nerozumím.

www racek 24.10.2008 8:40

na obranu tohoto ekonoma

bych chtěl říci, že ještě realtivně nedávno se podobnými  názory jen hemžilo. dnes už se hemží jen on.

no, zcela pragmaticky, měl si to nechat až tak za rok.oni tam venku fakt řešej závažnej problém, i když to pan klaus netuší tak i za nás, no a ke kritice eu by se mělo přistoupit tehdy, až vše poběží jak má. nebo se zapojit ... no a to se nechce.

víte, současná krize v malém se svýho času odehrála i u nás. tehdy musel odstoupit nějaký klaus a socani, jaká pohana, to pak spravovali několik le. jistě, za naše peníze. a že to bylo drahé ... ale, na to autor rychle zapoměl. však to víte, atentát v tom sarajevu, že ...

A. Kofroň, veterinární pedagog 24.10.2008 8:35

Re: Žádný bingo!

Jenom věříte, že víte:-P

Hrad 24.10.2008 8:35

Re: Václav klaus-král všech omylů

Pochopitelně. nepřestávají líbat.... 

Hrad 24.10.2008 8:33

Re: Václav klaus-král všech omylů

A tím dal na začátku devadesátých let pokyn ke zhasnutí, a ti co pochopili, mu do dnešního dne   přestatávají líbat ruce, za to co pro ně udělal(satanisté líbají mistru Leonardovi prd.l-jezdíte také na sabat? (sjezd ODS) ). A tak se stal nejchytřejším prezidente na světě.

Katr 24.10.2008 8:29

Současný fiinanční systém je v troskách

takže nemá smysl znovuobnovovat k němu nějakou důvěru.:-/

ranbow 24.10.2008 8:01

Nádherná věta

"Američtí a evropští regulátoři svými zásahy vedli finanční instituce k rizikovým aktivitám na neregulovaných trzích a k zakrývání těchto rizik prostřednictvím velmi komplikovaných finančních produktů a technik"

Přeloženo do spisovné češtiny - veškeré (civilizované) státy regulují rizikové operace, které banky smějí provádět s vloženými prostředky svých klientů. Banky tento systém obcházejí a na vlastní triko spekulují s penězy svých klientů. Na to by měl být kriminál, a nikoliv volání po volné ruce trhu, pane profesore.

H.K. 24.10.2008 8:00

Re: Václav klaus-král všech omylů

Špinavé peníze neexistují.......

Váckal Klaus nikdy neřekl, že neexistují špinavé peníze. Řekl, že neumí od sebe rozeznat špinavé a čisté peníze.

Umíte Vy rozeznat špinavé a čisté peníze? Jak?

Pozorovatel 24.10.2008 7:48

Nehoráznost

(Y) A to prosím zcela bez uzardění napsal autor bankovního socialismu devadesátých let, což v očích mnoha občanů/voličů bohužel zdiskreditovalo obnovený kapitlaismus jako takový. Drzé čelo lepší nežli poplužní dvůr. Nebo jde už o hrubé poruchy paměti?

V+H 24.10.2008 7:46

Re: debílku; ona nebyla divoká privatizace,

Taky nenažranej a negativní typ. co????????????

heyford 24.10.2008 7:36

Václav klaus-král všech omylů

Špinavé peníze neexistují,ničení životního prostředí rovněž,otevřená podpora ODS nemá vliv na mou nadstranickost,snaha něco dělat s kasínovým kapitalismem je škodlivá....Co vypadne z novodobé inkarnace Barona Prášila příště?

V+H 24.10.2008 7:24

Re: debílku; ona nebyla divoká privatizace,

Zato vy víte kulový..........

para 24.10.2008 7:21

Re: Limity rustu .. je to tady

Spíš než náraz na limit dojde k "ohýbání" a celé ředě možná i pozitivních změn. Tepelný výměník oceánů brzdí klimaefekt řádově o století. v tomto horizontu době dojde asi i ropa a značně ubyde uhlí .... JE bud přijde s novými efektivními reaktory - nebo se vše urychlí... Přijdou ke slovu snad i inovace technologií v dalších oborech - ale zřejmě už nižších řádů. Nějaký megawar o suroviny co by zamíchal kartama také nelze vyloučit...  Sám jsem zvědav jak se společnost promění když bude muset žít i pod jiným diktátem než jsou peníze mnohdy nepřesně zrcadlící její obraz.

24.10.2008 7:19

Re: debílku; ona nebyla divoká privatizace,

 Statečný bojovník Klaus proti všem. A dopadlo to s naším hospodářstvím jak to dopadlo.  Proto se rozkradlo kde co , protože stanovit před privatizací zákonný rámec, nebylo zapotřebí. Takže si dál pochvalujte, jak chytrého ekonoma máme na Hradě. A nejen ekonoma, ale  i klimatologa a nevím, co ještě. Prostě Všeználka.

seget 24.10.2008 7:12

Re: debílku; ona nebyla divoká privatizace,

Tak zase káže velky guru volného trhu.Klaus poučuje cely svět!! Klaus nevěří v Boha ,ale toto je nové náboženství absolutní a nehynoucí VÍRA ve volny trh. TRH to je Klausuv BůůůH !

Ale ono je to jinak,právě ta nenažranost soukromého sektoru přináší problémy a negativní jevy ve společnosti   !!!

V+H 24.10.2008 7:06

Re: debílku; ona nebyla divoká privatizace,

R^R^R^

M 24.10.2008 4:38

Re: Limity rustu .. je to tady

Jak dlouho jeste mame pred sebou nez narazime na limity?

R. J. 24.10.2008 4:23

Re: Limity rustu .. je to tady

Na ty nenarazíme ještě hodně dlouho. Žádný strach. Strach jde však z "majitelů" těch komodit. Tam spíše vidím problém.

M 24.10.2008 4:23

Re: Václav Klaus má nepochybně pravdu!

OleMule?

R. J. 24.10.2008 4:16

Re: debílku; ona nebyla divoká privatizace,

Nechtěl jsem reagovat, ale nedá mě to. Vzhledem k tomu, že jsem měl práci zašívárnu, tak jsem prostál a prodiskutoval pomalu půl roku na Václaváku. Mohu Tě 555ko ujistit, že se ve všech diskuzích neslo jen jedno, "žádný kapitalismus, hlavně sociálně", to bylo moto toho prvního roku. Vláda, která by začala s okamžitou reformou by padla .  Takže si dávali všichni z vlády, včetně presidenta velký pozor, aby lid "nepodráždili" reformou. Nevím jestli tu dobu pamatuješ, pokud ne, najdi si tisk té doby, budeš mrkat na drát. V té době měli také velké slovo takové "kousky" , jako Vlasta Štěpová, Kořínková, nebo lidovec Bartončík . Žádná ODS neexistovala, ta vznikla až později, Klaus byl skoro vždy přehlasován, jako min. fin.Netvrdím, že je Klaus genius na entou, ale také není blbec, což se o většině toho politického panoptika říci nedá, navíc jsou někteří navíc svi/ně, pěkný. A čistokrevní bolševici k tomu. A nemohu nevzpomenout Dlouhého, Kočárníka , Dybu a jiná "numera". Soudruzi Jíčinský, Rychetský, Dubček , dávali setsakra pozor, aby se snad nedej bůh, dělala nějaká velká reforma. A také nesmime zapomenout na Slováky, byli jsme ještě federace, i oni tam měli "kousky". A pokud by se někdo "cukal", tak tu byl pořád Sachrův "Zet fond", ten "vyléčil" nejednu cukaturu.Kromě Bartončíka, ten se docukal  Takhle bych mohl pokračovat celý den,ale to hlavní je, že "lid" si kapitalismus nepřál. Radši strpěl bolševika ve funkcích a rád poslouchal ty bolševické lži, ovšem v jiném "hávu". My jsme si to zavinili, svou neschopností donutit tehdá politiky k přijmutí zákonů , které by v první řadě zatočily s bolševikem,třeba generální stávkou, ovšem to né, lid věřil Komárkovi, že se stávkou nic nevyřeší a vznikají národohospodářské ztráty. Lid mu věřil, ty jeho kraviny. Takže s tou vinou Klause bych to neviděl až tak jednoznačně. Naopak, on skoro jediný vystupoval proti Komárkově třetí cestě.Která měla samozřejmě zelenou u mnoha politiků. A Klaus stál proti nim jak jsem již řekl, skoro sám.

Niky 24.10.2008 4:14

Václav Klaus má nepochybně pravdu!

Návrhy zakukleného bolševika Sarkozyho by přivedli Evropu k hospodářskému kolapsu a hrozil by následný vojenský konflikt,tak jak tomu bylo v minulosti!