11.5.2024 | Svátek má Svatava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
tomfuk 24.10.2008 19:10

Re: mohl by někdo říci, co za šaška máme za prezidenta?

Jak krásné a bezproblémové byly časy,kdy v bankách místo peněz ukládali papírky .Státní podniky plnily plán.Jejich výrobky se krásně vyjímaly ve skladech.Hotové peníze, každá i nezapadlejší hospoda a obchod musely odevzdat po uzavírací hodině do státní banky.Jinak na druhý den by spořitelny neměly hotové peníze na výplaty drobných střádalů.Do toho si přijde jakási sametová revoluce,zhroucení RVHP a s ním i zavedená politika plateb,neplateb.Boty,šaty,strojírenské výrobky,potraviny,zbraně a jiné technologická zařízení ,platit systémem převoditelných rublů nebylo nic platné neboť jsme si s těmi rubly mohli akorát tapetovat na WC.Kde byli ti "chytří" v tu kritickou dobu proč nepotili ze sebe zaručené recepty jak z krize ven,teď chtějí tehdejší ekonomy kamenovat.?Říká ještě něco někomu kontinuita zákonů jak ji obhajovali v roce 1990 pan profesor Jičínský a Rychetský.Socialistická ekonomika a kapitalismus,nejde dohromady.80% pracujícího národa stálo s nataženou rukou.Koho v tu chvíli zajímalo,že do právního státu máme daleko a hospodářská pravidla určovali opět ti,kteří měli blízko k bývalým nomenklaturám pokud to nebyli oni sami.Je o tom zbytečné hovořit,srdce mé pláče.

Klaus Tupohlavek 24.10.2008 18:44

Ze ti Neviditelna ruka trhu neda par facek

Urcite bys je zaslouzil za tu ostudu co Cechum delas v zahranici.

V 24.10.2008 18:35

Re: mohl by někdo říci, co za šaška máme za prezidenta?

spatna stavba vety, melo to byt:

dobry napad to neni, ale dobry napad v prve rade nebyla statni intervencni politika, ktera svet do teto krize dostala...

V 24.10.2008 18:30

Re: mohl by někdo říci, co za šaška máme za prezidenta?

dobry napad to neni, ale to nebyla v prve rade statni intervencni politika ktera svet k teto krizi privedla, dnesni situace je velmi nazornou ilustraci pravidla, ze kontroly hospodarstvi plodi ve svem vysledku jen dalsi kontroly, ktere jsou vzdy nutne, stejne jako je nutny vysledek plne kontrolovaneho hospodarstvi, to jsou preci zakladni teze klasickeho liberalismu

Greenspan je pomyleny a vzdy byl, ale i pomyleni lide maji nekdy pravdu

V 24.10.2008 18:19

cykly a krize

zachvacujici periodicky celou ekonomiku zeme logicky nejsou soucasti kapitalismu, ale statnich intervenci do ekonomiky, mysleni pana Klause je falesne a to zvlaste ve svetle, ze tento pan udajne zna zakladni dila pojednavajici o kapitalisticke ekonomice, ktere maji tuto zakladni vec stezejni tezi

proste kdyz se neco hrouti na urovni celostatni ekonomiky, duvody je treba vzdy hledat na nejvyssi urovni, tedy statni

tolik k myslenkam pana Klause

tosek 24.10.2008 18:08

Re: Všichni se můžeme mýlit, jenom Klaus ne

Jak praví přísloví: "S léty přichází moudrost. Někdy však léta přijdou sama."

Balvan 24.10.2008 17:44

Re: mohl by někdo říci, co za šaška máme za prezidenta?

určitých typů finančních derivativ - a co? Mluví snad Klaus o určitých typech derivativ? Zkus si ten článek přečíst ještě jednou. Opravdu si myslíš, že několik vyvolených, v horším případě volených + armáda úředníků řídící světovou ekonomiku je tím správným nápadem?

y 24.10.2008 17:42

Re: Asijské země vytvořily nadbytek peněz ?

Tou instituci myslite treba" Banky, financni ustavy, pojistovny, sporitelny, zalozny a jine soukrome organizace ? :)

Balvan 24.10.2008 17:42

Re: Mohl by mi někdo říci

Oprav si raději hrubky ty mysliteli.

Karel K 24.10.2008 17:17

Re: Všichni se můžeme mýlit, jenom Klaus ne

St. Klaus se opět zesměšnil. Nejprve tím, jak se div neomluvil Rusům za okupaci Československa, teď zase ze své křišťálové koule dává rady světu. Inu stáří je nemilosrdné . . . 

Karel K 24.10.2008 17:12

Re: Obávám se, že autor nemá pravdu

Nemusiš mi nadávat do komunistů, popravili mi strýčka, to snad stačí.   A nesváděj to na nás, prosté lidi, kteří jsme s privatizací neměli nic společného. Klaus řídil privatizaci, byl to jeho nápad, byl teda zodpovědný, navíc byl předsedou vlády a říká si, že je ekonom :-).  Říkáš, že mu méem být vděčníZa co máme teda Klausovi být vděční: za co? Za ty vytunelované banky, prošustrované podniky?

Jestli si myslíš, že kradli jen komunisti, tak jsi naivní. Kradli všichni, kdo mohli a to jen proto, že to privatizační systém dovoloval, že byl nedokonalý.  Jenže sebekritika byla vždycky u Klause velká slabina, haha. A teď chce ještě dávat rady ve světovém měřítku? To už opravdu bolí.

hank bukowsky 24.10.2008 17:02

mohl by někdo říci, co za šaška máme za prezidenta?

Bývalý šéf americké Federální rezervní banky přiznal, že globální finanční krize odhalila "chybu" v ideologii volného trhu, kterou se řídil po dobu 18 let, kdy stál v čele americké měnové politiky.

Greenspan, který dlouhodobě prosazoval deregulaci, přiznal ve středu v americkém Kongresu, že se "částečně mýlil" ve svém postoji vůči bankovnímu průmyslu, když prosazoval přístup, podle něhož by se do něho nemělo zasahovat. Finanční krize ho zanechala ve stavu šokované nevěřícnosti. "Nalezl jsem chybu," řekl Greenspan o své hospodářské filozofii. "Nevím, jak významná či trvalá je. Ale velmi mě to znepokojilo."

Greenspan sdělil inspekčnímu výboru amerického Kongresu, že nyní lituje, že se stavěl do opozice proti regulaci určitých typů finančních derivativ, v jejichž důsledku zaznamenaly americké finanční instituce ztráty ve výši mnoha miliard dolarů.

"Udělal jsem chybu, když jsem se domníval, že sebezájem organizací, zejména bank a jiných, je takový, že jsou ony samy nejlépe schopny ochránit své akcionáře a jejich kapitál ve firmách," dodal Greenspan.

yenda 24.10.2008 17:00

Re: Mohl by mi někdo říci

Dělníku dělníku, i kdyby ti někdo řekl, co Klaus dokázal, nepochopil by s to (např, tento Klausův článek, kdybys ho pochopil, byt ti mnohé naznačil)

R. J. 24.10.2008 16:58

Re: Mohl by mi někdo říci

Kamaráde, já jsem také dělník,od patnácti let, potom dokonce z "vůle" bolševika pomocný dělník,ale za tebe se stydím. Ale ty dělník nebudeš, ty si na něj jen hraješ, budeš takový ten "levák", na co sáhne to zničí, Tvůj projev tomu nasvědčuje. Ty budeš ten "kovák", co si je přivedli odbory , nebo Falbr na Václavák. Je zajímavé, že to chceš "řešit" , jako v Číně, "táta Falbr" s Tebe musí mít radost,a Falmr s Grebeníčkem také. Poprosím Tě o jedno,až zase budeš psát, nepředstavuj se jako "dělník", vypadá to hloupě. Doba, kdy,  " hlas dělníka", byl hlas Boží, je naštěstí pryč , tak to sem netahej.

R. J. 24.10.2008 16:39

Re: Hmm. Jsou sice takoví, to však jsou blázni.

Neslučuj banky a fondy do jednoho "rance",pak v tom nebudeš mít guláš. Klaus nedržel hubu, když se zde lámal chléb,tak proč by jí měl držet dnes? Vysvětli to .

R. J. 24.10.2008 16:37

Re: Nemocny člověk.

Ludvo, Ty šibale, kdo že to zakládal ty banky a kampeličky? Hádej, smíš třikrát. Nó, už to máš?Tak vidíš estébáci a bolševici. A kdopak jim věřil? Ano , správně ,lidé. Jim asi nestačilo těch předcházejících 50 let. Nějak "zapoměli", že. Honem se "hrnuli"  bolševikovi kapitalistovi, svoje penízky mu dali do správy, hezky jim třeba Moravec nebo Čadek mazal med kolem úst.A oni tomu věřili. Blbečci. V novinách se o těch "bankéřích" psalo, co jsou zač,teda rudé právo ne, ale třeba Rudá kráva nebo Občanský deník. Ovšem to se "slušný" občan štítil vzít do rukou, že, radši si čet v "Právu" , že ano. Tak těmto moulům bez paměti mohu jen říci, ať jsou rádi , že u bolševika přišli jen o peníze, mohli také přijít o život,být to o padesát let dříve. Ovšem může za to Havel a Klaus, protože jim to neřekli a nevedli ručičku.A k Tvé druhé části,vzpomínáš, kolik bylo stran v parlamentu? Ano? Tak je Ti snad jasné, jak mohl být Klaus přehlasován.Proč myslíš, že vznikl o Luxovi vtip "Had na tři"? Již si vzpomínáš? Tak to jsem rád. Ať příště můžem diskutovat smysluplněji. Třeba. Sám si teď nevěřím.

Vidlák 24.10.2008 16:28

Re: Mohl by mi někdo říci

Neptejte se co kde dokázali jiní, ale ptejte se,  co jste dokázal Vy sám. Podle Vaší frustrace, kterou jste ze sebe tak bezelstně vylil, soudím, že NIC.

jm0 24.10.2008 16:27

Re: Dokud lidem jako Klaus

zdravý rozum .. jak se to pozná? bude ustanoven vysoký komisař - vrchní určovatel zdravého rozumu? nebo se nesmysl pozná prostě podle toho, že si ho nikdo nekoupí? ale ne! to by byl ten hnusnej, zlej, zlej, zlej trh! fuj!

dělník 24.10.2008 16:21

Mohl by mi někdo říci

co ve svém životě ten náš vědec,mudrc a šéf dokázal pořádného mimo toho žva nění a politiky?Na studiích byl prý 0 a studovat v zahraničí mu pomohla komunistická strana přez příbuzenstvo.V ústavu potom mimo zkoumání nic kloudného neznamenal. V politice dokázal jen žvanit bez zodpovědnosti a cpát se na funkce a rozdávat ty svoje teoretické ekonomické rady. Ať už mu konečně dají řídit pořádný podnik ,aby mohl ty svoje schopnosti prokázat, ale jekmile ho přivede k bankrotu a zaviní tím utrpení velkého množství pracujících, tak ať dostane to , co dostávají takový machři v Číně.Ale teprve potom ho lze uznávat a nebo bude od něho pokoj.

R. J. 24.10.2008 16:18

Re: debílku; ona nebyla divoká privatizace,

Proč  nenadáváš těm co ten "rámec" nevytvořili? Celá vláda a legislativní úřad vlády. Proč nadáváš jen Klausovi? Nebo nikoho jiného neznáš?

Ludva 24.10.2008 16:13

Re: Nemocny člověk.

Ale já si to pamatuju. Jak vznikly desítky privátních bank a kampeliček, které byly vytunelovány snad do jedné. A velké banky musely být oddluženy stovkami miliard, aby se daly privatizovat. A jak menšinová opozice přehlasuje vládní návrh, to byste si měl dát patentovat.

R. J. 24.10.2008 16:07

Re: Zatím všichni přesvědčivě dokázali,

Hrade, chápu že zde není prostor pro větší diskuz,ale aspoň trochu se snaž nepoužívat lži, které vznikly vytržením z kontextu. Děkuji Ti.

Pytel 24.10.2008 16:04

Re: Už jsem myslel, že uvedete známou bolševickou definici

Chaos je to, co jste napsal. Míchat dohromady Marxovy citáty, život v kriminále a prostřeleného opilce není zrovna názor, se kterým by se dalo polemizovat.

ubu 24.10.2008 15:58

Re: Zlatá slova

to víš, že je to tak. ČSSD znemožnila privatizaci. Jak je možný, že si to nepamatuješ?

ubu 24.10.2008 15:51

Re: Žasnu,

já to čtu a zajímá mě to. Ty to nečteš, protože ti na to hlava nestačí. Tak aspoň sklapni exote, nikdo NA SVĚTĚ tě nebere vážně

R. J. 24.10.2008 15:48

Re: Nemocny člověk.

Souhlas ubu.

R. J. 24.10.2008 15:47

Re: jeden sa nestaci divit,

R^Zásah.;-D

R. J. 24.10.2008 15:46

Re: Žasnu,

Slovo "noschled " patřilo do slovníku kriplů jako Husák nebo Jakeš. Milouš.  Nevadí Ti to?

ubu 24.10.2008 15:46

Re: Nemocny člověk.

nejen že nerozumíš, ale taky si nic nepamatuješ. ODS chtěla privatizovat banky a ČSSD ji v parlamentu přehlasovala, takže se neprivatizovalo a kradlo se.  Pak ČSSD s velkou slávou privatizovala a dělala, že je to její nápad, ostatně jako vždy.

BM 24.10.2008 15:44

jeden sa nestaci divit,

jeden sa nestaci divit, kolko sa tu vyrojilo makroekonomov, ktori presne vedeli, ze kriza pride, ale v zaujme "kludu na pracu" o tom zacali hovorit az ked vypukla.

A to este mnohi z tychto makroekonomov  maju mikrovzdelanie v obore socialnych vied, pretoze z matematiky v zaujme zachovania psychickeho zdravia ich kantorov maturovali len zo scitania do desat.