19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Antonín Hrbek 20.4.2006 15:09

Re: Příklad z praxe k předchozímu

Vážený doktore,

notně přidejte! Kde je dnes Poldovka, Tatrovka, ČKD, Škodovka, ZPS, Jawa, ČZ Strakonice, Elitex, Sigma, Vagonka, TOS, ZKL a celý seznam nejen ze strojírenství, ale i dalších odvětví.

pablo 20.4.2006 15:04

Re: Re: Re: Jandák je typické tlusté socanské prase! Nechápu, kdo ho pustil do ODS. Já si ho alespoň v ODS nepamatuji. Dzp.

Jandák byl v roce 1990 členem Republikánské unie, v roce 1992 kandidoval do sněmovny na kandidátce KAN ale členem KAN nikdy nebyl. Pak jednu dobu (1994?) vystupoval jako člen KDU-ČSL a poté (1996) usiloval o vstup do ODS, což se snad (na Praze 14?) povedlo.

mak 20.4.2006 15:03

za ODS se tunelovalo, ale ted tuneluje primo CSSD, coz stalym pripominatelum jaksi nevadi

ale muze za to samozrejme Klaus jak vidim. Narod, ktereho je jandak ministrem gultuury, ktery se takto vyjadruje, se nemuze nazyvat kulturni, ale ........ doplnte si sami.

mira 20.4.2006 14:56

Nadpis příspěvku znamená, krátké uvedení vlastního textu, který se následně napíše do okna pro tento určeného, aby měl pisatel dostatek prostoru k vyjádření svých myšlenek. Zkus to, kamilku, uvidíš, bude se ti to líbit.

vole...:-/

ZEPOP 20.4.2006 14:50

Re: Ježíšmarjá!

To, že se naučil psát, je pro něj zřejmě tak světlým zážitkem, že má neustálé nutkání svou "znalost" dokazovat širší veřejnosti ... :-/

Doktor 20.4.2006 14:41

Příklad z praxe k předchozímu

K privatizaci:

byla jedna továrna, jmenovala se Technometra n.p. V RVHP měla skoro monopol v oblasti hydraulických systémů. Technologie dovezená ze Švýcarska. Pokusy kopírovat špičové technologie z USA (třeba v oblasti letecké techniky- samozřejmě, že šlo o sprostou krádež).

Po r. 1990 naběhla firma Rexrot (Holanďani), měla skoro stejný výrobní program. Že Technometru koupí tak jak je a pojedou dál.  Byli posláni někam, a Technometra byla privatizována v kuponové privatizaci a tzv. českou cestou. 

Výsledek: firma již léta neexistuje, část výroby dělá jiná firma (kupodivu patří těm, kteří Technometru po r. 1990 řídili). Akcie samozřejmě nikdy neměly ani cenu papíru.  

Takových podniků byly desítky, možná stovky.

Doktor 20.4.2006 14:30

Re: Re: názor

Omyl, je členem nějaké české socialistické strany v Rakousku

Doktor 20.4.2006 14:15

Ježíšmarjá!

Co má společného Jandákovo bývalé členství v ODS, jeho současné ministrování a kandidatura za ČSSD a škody způsobené komunistickým režimem? (navíc vypočtené, mírně řečeno, dosti kreativním způsobem)

Prosím vás, pane Bartoni, zkuste zapomenout na to, že vás kdysi někdo naučil psát.

gerontusinza 20.4.2006 14:08

Milý hansi hase, račte si přečíst co jste napsal. Re: Tojuska - cil privatizace

Copak si vlastník může něco zcizit?  Může jenom někomu zcizit a to tak, že zprivatizuje ale nezaplatí!Pak ovšem nezcizil sobě ale jinému vy troubo, jedno, veliký, modrý. A blbý. A to nám to chce vládnout.!!!(Y)(Y)(Y)(Y)

hans hase 20.4.2006 13:47

Tojuska - cil privatizace

Vazeny pane, cilem privatizace bylo prevest podniky do soukromych rukou, nic vice a nic mene.

Coz se stalo.

Co si s vlastnim majetkem udela jeho pravoplatny majitel je jen a jen jeho vec a nikomu, tedy ani Vam, po tom nic neni. Je jen na vlastnikove rozhodnuti, zdali svuj majetek zcizi, a za kolik, anebo si jej ponecha a bude uzivat.

Ostatne, predpokladam, ze Vy jste sve akcie zcizil, nejspise prodal, a tudiz dle Vasi definice cast onoho podniku se ztratila do soukrome kapsy...

Nestydite se, burziane :o) :o)

Antonín Hrbek 20.4.2006 12:23

Re: Re: Nápravník omylů

Je mi líto, ale pro uváděný rok 2003 není lepší porovnání než podle parity kupní síly. Dělat mezinárodní provnání v roce 1947 je velmi ošidné, protože Česká republika vyšla z IISV poměrně dobře zachovalá, na rozdíl třeba od Německa. I tam by se však dala parita kupní síly odhadnout podle cen základních komodit.

Jestli je nárůst 2,9 % oproti průměru starých 15 zemí EU v období 2000 až 2003 k pláči nechávám na posouzení. Ve stejném období klesla např. parita kupní síly Německa o 3,1%, Finska o 3,4% a řada zemí byla ráda, když si ji udržela stejnou. Víte jaké by muselo být tempo růstu HDP abychom poskočili na 100% parity kupní síly? A víte kdo toto tempo zajistí?

Pokud se Vám to nelíbí, máte možnost se odstěhovat jinam, například do tak vychvalovaného Slovenska nebo Estonska

tony 20.4.2006 11:56

Re: pan blábol-pro vaše argumenty nemá cenu se nějak rozčilovat - jenom se divím, že máte žaludek na to co neustále hlásáte,vaše postoje jsou velmi průhledné - lži nikdy skutečnost nezmění

Jaký blábol, byl Jandák v ODS a teď je proti, nebo ne?

gerontusinza 20.4.2006 11:42

takže jste se pane agitátore opět předvedl. Váš názor vám vyvracet nebudu. Re: Jandák je typické tlusté socanské prase! Nechápu, kdo ho pustil do ODS. Já si ho alespoň v ODS nepamatuji. Dzp.

Nejsprostší a nejdebilnější hodnocení protivníka. Pokud má ODS takové nechutné agitátory, je velice nepravděpodobné že vyhraje volby. Tak pokračujte, ať vidíme jaké ubožáky nechává ODS za sebe mluvit.

gerontusinza 20.4.2006 11:36

Nepoužívat slovo třída.Re: Re: tojuska

Jedná se jednoznačně o sortu zlodějů a podvodníků. Může zde existovat poctivý multimilionář ? Ano, jistě, ale pokud by měl doložit získaný majetek, asi bychom si opět povídali s různými banánovými republikami.

ZEPOP 20.4.2006 11:34

Re: Re: Re: Je tenhle článek

A proto je třeba malé akcionáře vyvlastnit!!;-P

ZEPOP 20.4.2006 11:32

Re: pravá je ta, se kterou je zrovna u koryta...

Huhu, a co když je to levák?8-o

kamil 20.4.2006 11:31

pan blábol-pro vaše argumenty nemá cenu se nějak rozčilovat - jenom se divím, že máte žaludek na to co neustále hlásáte,vaše postoje jsou velmi průhledné - lži nikdy skutečnost nezmění

mlok 20.4.2006 11:15

Re: Nápravník omylů

Co to blábolíte? Jaká asi byla parita kupní síly v roce 1947 u nás proti průměru nynější EU v témže roce? Těch Vašich 2,9% je spíš k pláči, než k jásání.

Antonín Hrbek 20.4.2006 10:55

Nápravník omylů

Pomiňme citace a la "jak se uvádí" a přistupme k věci.

Solidní mezinárodní porovnávání postavení jednotlivých zemí se neprovádí podle HDP na hlavu ale podle parity kupní síly, která přihlíží k cenové úrovni. Pan Bartoň cituje údaje dva roky staré a záměrně asi opomenul celkem dobré výsledky posledních dvou let. I tak byla ČR v roce 2003 se svými 62,7 % oproti původní EU patnáctce na solidním místě, přičemž z nových zemí EU byly před námi jen Kypr a Slovinsko. Přitom Německo se svými 99,2 % výrazně ovlivňovalo průměr staré patnáctky. Průměr přistoupivších zemí byl 48,4%.Za povšímnutí stojí že od roku 2000 do roku 2003, tedy za 3 roky se naše postavení zlepšilo o 2,9% a za leta 2004 a zejména 2005 se ještě zlepší.

Vyčíslení ztráty za 40 let pobytu v komunistickém bloku je tak diletantské, že nemá vůbec cenu o tom mluvit. Také o vyčíslení ztrát za období 1989 až 1998 by mohla být dlouhá dikuse. Ale s panem Jandákem to mnoho společného nemá.

Autor je agitátorem ODS a nic jiného než napsal od něj nelze čekat.

tojuska 20.4.2006 10:34

Re: tojuska

Vážený pane, cílem privatizace bylo převěst podniky do soukromých rukou, ozdravit je a rozběhnout výrobu, třeba se zahraniční pomocí. Předpokládalo se, že noví vlastníci k nim budou mít zodpovědnější vztah než stát. Místo toho většina byla zlikvidována a majetek z nich se ztratil do soukromých kapes, v lepším případě byly za babku prodány zahraničním investorům, kteří z nich nadělali montovny. Jestli si myslíte, že výše zmínění "kapitání průmyslu" vydělali svoje miliardy poctivým podnikáním, tak jste budˇ naivka nebo patříte do jejich třídy.

ASton 20.4.2006 10:34

Re: Re: Re: Je tenhle článek

Já jsem říkal všem,kteří o to stáli, nezvoňte klíči,kapitalismus je  sviňa. Budeš muset pracovat,a ne chodit do práce.Budeš odpovídat sám za sebe,nikdo se o tebe nebude starat. Nebudou státní podniky,budou vykořisťovatelé a nadhodnotu ti kapitalista vezme. A oni ne,a né. Pořád zvonili. Pořád volali Havel na Hrad až ho komunisti zvolili. Bylo nutné socialistické podniky přeměnit na privátní firmy,bylo nutné udělat malou i velkou privatizaci. A těch klíčů,které zvonily už tolik nebylo.Nebojte se ono se to zase vrátí zpět,jen toho času který jsme věnovali budování kapitalismu je škoda, hned jsme měli přejmenovat socialismus na sociálně tržní stát,nic by se nezměnilo a čas,který jste prodrbali na náměstích jste mohli využít smysluplněji.

Miloš 20.4.2006 10:34

obhajovat průser ještě větším průserem

obhajovat průser ODS ještě větším průserem KSČM svědčí o tom, že autor je fanda ODS a logicky memá argumenty. Nebo se snaží naznačit neco spojením Jandáka a Komunismu. To je ovšem laciná manipulace ale holt jinak to udělat nelze, když opravdu ty argumenty chybí. Kuponovku, kapitalismus bez kapitálu, bankovní tunelářský socialismus - to fakt obhájit nejde, ač se bude autor komunismem ohánět neustále.

PS: Komunisty nemám rád

Ada 20.4.2006 10:27

Re: názor

Jandák byl postupně členem Republikánské unie, KDU-ČSL a ODS. V současné době je nestraníkem.

hans hase 20.4.2006 10:13

tojuska

Kouzelne - ja jsem sice na privatizaci vydelal nekolik tisic procent vkladu, ale Kozeny, Tykac, Marousek, Cadek a jini vydelali vic, a proto je privatizace lumparna......

Segra ma tchyni, ktera mluvi nemlich stejne.

Jaryna 20.4.2006 10:11

Re: Re: Jandák je typické tlusté socanské prase! Nechápu, kdo ho pustil do ODS. Já si ho alespoň v ODS nepamatuji. Dzp.

Jura má pravdu. Jandák nebyl v ODS, ale v KAN. Takovou štiku jako je Jandák, by každá vláda potřebovala. Jandákovi fandím, mluví přímo, nevyhýbá se odpovědím....Jen by mne zajímalo, zda článek měl být o Jandákovi a nebo o privatizaci?

Mirek 20.4.2006 9:35

názor

Já si myslím, že to ještě pan ministr Jandák neví kam vlastně patří,  teprve až zjistí jak dopadly volby snese do správného hnízda vajíčko.Když byl v 90 letech modrý, teď je růžový tak nejspíš po volbách zezelená. Jinak, když se podíváte co za prasečiny nadělal v památkové péči tak bych ho zeleným docela přál.

PPP 20.4.2006 9:27

Re: Re: Je tenhle článek

Jenže cílem malého akcionaře by neměl být jednorázový výdělek, kterým se zbaví akcií, ale trvalé dividendy z prosperujícího podniku. Jestli je hlavní cíl akcionáře zbavit se akcií a tudíž nebýt akcionářem, tak něco nehraje.

tojuska 20.4.2006 9:25

Re: Re: Je tenhle článek

Do fondů jsem žádné body nedal, investoval jsem je do slušného podniku a pár desítek tisíc vydělal. Nicméně lumpové typu pana Koženého, Tykače, Marouška, Čadka aj. vydělali nebo spíše ukradli miliardy aniž jim v tom kdokoli překážel. Na úkor nás všech. A to lumpárna byla, ať si pan Bartoň kdáká co chce.

I-Worm 20.4.2006 9:17

Chceš kritizovat ODS ? Pak jsou dvě možnosti

1. Sám jsi byl v ODS? Drž hubu, máš máslo na hlavě. 2. Nebyl jsi členem? Drž hubu, lejno víš!