6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Bok 6.11.2010 11:53

ještě k tvrzení autora

"Ve stručnosti: banky jsou prý pijavice na těle českého hospodářství, protože neúměrně zdražily peníze, neposkytují žádné úvěry a ještě vybírají bankovní poplatky. To, že podobné mínění sdílí hodně lidí, neznamená, že je pravdivé"

Bohužel, JE pravdivé  Moc let jsem v oboru pracoval.Ve vedoucích funkcích.

M. Vondráček 6.11.2010 12:08

Re: ještě k tvrzení autora

Pokud jste byl ve vedoucích funkcích , jistě víte jak se setavuje v bance budget a jak se modelují jednotlivé úvěrové programy a jiné produkty. Také jistě víte, že "české" banky neměly problémy v průběhu finanční krize.

R. Bébr 6.11.2010 11:16

Odborník píše

"Riziko se liší, a to v mnoha úhlech pohledu: vertikálně, ale také regionálně (tj. mezi rezidenty). Tyto aspekty hrají důležitou roli. Banky nevyhodnocují rizikovost spojenou s potenciálním dlužníkem k ukrácení dlouhé chvíle. Proces musí zajistit, aby byly klientem deponované prostředky spravovány zodpovědně, přitom splňovat explicitně nastavené regulatorní požadavky a omezení, a navíc ještě zůstat atraktivní pro akcionáře a další klienty."

Možná by bylo lépe psát česky, ale to by autor neměl ten pravý odborný šmak a nemohl by oslňovat prostý lid svou mimořádnou inteligencí.

Páni z "liberálního institutu" (kdopak platí tuhle firmu?) si udělali své vysoké školy, aby se tam mohli učit to, co jen oni považují za správné. Pak mohou komukoliv (jen ne ekonomovi) vykládat, co prý se učí v prvním semestru.  Některé zdejší názory pana ekonoma jsou úsměvné.

A pokud jde o tu odbornost, tak nevím, proč by neměl lékař mluvit do financí, které u nás przní chemik pod dohledem fyzika a knížete. Fuj. Co vy na to, liberální institute?

F. Pavlis 6.11.2010 11:07

Obávám se,

že autor má exkluzivní smlouvu s bankou neznámého jména. Všechny banky u nás - i ty bezpoplatkové - trvale vymýšlejí jak si vynahradit ztrátu z nízkých nebo žádných poplatků. Erste je přímo přeborníkem jak míchat podmínkami, aby někde ubráno bylo jinde nabráno. Není bez zajímavosti občas kouknout na strukturu jejich zisků. Velká část z poplatků, menší ze skutečných finančních služeb. Kampeličky jsem v dohledu svého bydliště nenalezl ani náhodou. Hloupost klientů ovšem vyloučit nelze, ale i ti opační zjišťují, že mezi 18 a 20-2 není praktický rozdíl.

V. Bok 6.11.2010 11:50

Re: Obávám se,

N o, ve středověku , když to už ta strana finanční začínala přehánět, se lidé vzbouřili a jednou za čas udělali pogrom. To už dnes nehde, Takže se necháváme vyssávat.

Víte, zcela ekonomicky, nejlepší je mít zlato doma zakopané pod švestkou. To nestratí cenu nikdy, resp. vždy bude mít slu´šnou cenu.

V. Bok 6.11.2010 10:53

No, zas tu někdo doporučuje kampeličky

což jest děs. A ví pan autor, jak se to dělá, než se vyplatí peníze ze zkrachovalých bank? A koli, je na tom příslušném fondu?

Mimochodem, k mtomu Rathovi, je ve vládě nějaký ekonom, nebo vůbec nějaký odborník na místě v oboru, který vystudoval? Snad dr, Heger. Ovšem, ten je na odstřel. Asi jediný rozumí návrhům, které mu druzí pro reformu zdravotnictví doporučují. Ti co mu to navrhují, bohužel nikoliv.