17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Proč tak těžko?

Česko, Itálie a Španělsko jsou tři evropské země, kde byl ve druhém čtvrtletí ekonomický propad nejhlubší – tedy pokud srovnáváme s úrovní předkrizového roku 2019. U prvních dvou zemí dosáhl pokles podle Eurostatu čtyř procent hrubého domácího produktu, v případě Španělska šesti procent. Proti tomu osm zemí na severu a východě Evropy už výkonnost roku 2019 překonalo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ptáček 26.8.2021 11:21

Nutný výsledek se dostavil. To, že ministryně financí, vzděláním právnička, financím nerozumí, má logiku. Financím je stejně prospěšná, jako právník a hudebník Vojtěch zdravotnictví. To, že paní Maláčová bezhlavě rozhazuje plnými hrstmi cizí (vlastně naše) peníze, vidíme. To není žádná sociální politika, ale stupidní příspěvek k inflaci (znehodnocení) naší měny. Je to opravdu hloupá politika, kterou odskáčou nejen naše děti, ale pocítíme to i my. Ne tak paní ministryně, ta je nepochybně tak zabezpečená, že prkotinu zvanou růst inflace ani nepozná.

F. Kusák 26.8.2021 14:27

No, když to říkáte Vy pane Ptáčku, tak to jistě bude pravda.

I. Patta 26.8.2021 19:42

Pan Ptáček cvrliká správnou písničku. Je to pravda.

P. Milan 26.8.2021 23:18

Tohle pravda je.

M. Pivoda 26.8.2021 15:03

"... Financím je stejně prospěšná, jako právník a hudebník Vojtěch zdravotnictví. ..."

Lidé na Moravě s oblibou říkávali: "Je tam platný, jako komunista na Velehradě".

Jenže potřebujeme, pro úspěšné vyřešení naší budoucnosti, skutečně finančníky? Jsou to ti správní EXPERTI na budoucnost?

I. Patta 26.8.2021 20:01

Pane Pivoda vaše otázka je zcela na místě. Odpověď zní: NEJSOU. S ekonomy je to jako s Nobelovou cenou za ekonomii. Žádná Nobelova cena za ekonomii neexistuje (není uvedena v Nobelově závěti, zakládací listině Nobelových cen). Stejně tak neexistují ekonomové (oikos nomos - dům, zákon, resp. rozpočet domácnosti), protože o ekonomice rodin nevědí NIC. Důkaz: V. Klaus v roce 1992 prosadil daňovou legislativu, která okradla PRACUJÍCÍ rodiče o peníze na výchovu dětí! Experty mohou být jen mezioborově vzdělaní sociální ekonomové, kteří vidí svět barevně na rozdíl od ekonomů. Více v nové knize "Ekonomům to myslí černobíle".

P. Milan 26.8.2021 23:19

Vy o ekonomice moc nevíte, že?

Sociální ekonom je prostě socan, zdroj průserů.

I. Patta 27.8.2021 0:01

Tak Vy tu trávu hulit nepřestanete? Vaše škoda. Ale k věci. Vám to nic neřekne, ale druhým to pomůže. Pomůže jim to zorientovat se v současných problémech sociální politiky, místo toho aby šlápli do Vašich exkrementů. První práci o sociální ekonomii napsal francouz du Buat-Nançay. Nazval ji Eléments de la politique ou recherche sur les vrais principes de l’économie sociale, 1773. Po 248 letech bezvýsledných pokusů vyšla letos kniha "Ekonomům to myslí černobíle", která posunula mezioborovou sociální ekonomii do praxe.