30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Překvapivý důsledek covidu

Až se jednou budeme dívat zpět na koronový rok 2020, budeme docházet k překvapivým závěrům. Najednou uvidíme souvislosti mezi věcmi, které teď, nazíráno z nitra krabice, nejsou tak docela přímočaře vidět.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jirát 19.9.2020 7:21

Skutečně si myslíte, že vláda neměla, k překonání hospodářské krize, sypat peníze do ekonomiky? A co je špatného na rušení airbnb?

O. Uživatel 19.9.2020 10:28

Uživatel požádal o vymazání
J. Stehlik 19.9.2020 6:44

A nejsou spíše vysoké ceny nemovitostí důsledkem nedostatku? Místo aby se hypotéky alokovaly ve stavebnictví a více se stavělo, zvedla se nám takzvaně životní úroveň a podlahova plocha bytů, tak se lidé naopak preplaceji o paneláky. Jenže obce jsou financovány podle počtu lidí, nikoliv podle metrů čtverečních bytů. A tak máme sice krásné náměstí a ulice na které obce pobírají dotace, a na trhu bydlení je obrovská konkurence a boj , který zvyšuje ceny. Vždy jsem si myslel, že kapitalismus je charakteristický převisem nabidky;-) . Jenže obce mají socialismus, a tak nemají zájem na zvyšování životní úrovně lidí.

P. Milan 19.9.2020 15:35

Ovšemže.

K. Pavlik 19.9.2020 18:40

Kdyby se v Cesku zavedla domovni dan normalni jako ve vetsine statu, ja vim ze je to utopie,tak by se v Cesku bouraly domy a chaty zapalovaly.

Hadejte proc ja mam na svem pozemku u hor jen neco co je kategorizovano jako zahradni kulna (tedy se da kdykoliv odvest) a proc na svem pozemku nechavam past kravy? Muzete pulkrat jak se rika v me oblibene knize.

V Cesku je nepredstavitelny nadbytek bytu a domu diky male domovni dani.