3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
BOMBON 19.2.2008 1:15

Re: Re: co to je?

:-DR^

makáč 19.2.2008 7:55

Re: co to je?

Milý Bombone,z fabriky přeložené o tisíc km daleko nás už nikdo nevytlačí,to ti slibuji.;-D

BOMBON 19.2.2008 9:40

Re: Re: co to je?

Až 40 milionů amerických zaměstnancú ve službách (z celkových 140 milionů námezdních pracujících v USA) se může octnout v soutěži s lidmi v Indii a v jiných zemích s nízkými mzdami...

no, spis to byla reakce na tento text, sluzbami ve fabrikach by byly zrejme svacinarky....;-D

Kolombo 19.2.2008 21:58

Re: Re: co to je?

Nevytlačí se lidi nakonec sami? Každý chce nakoupit co nejlevněji a svou vlastní práci prodat draho. Globalizace způsobuje, že jsou lidi v rozvojových zemích stále kvalifikovanější, jejich výrobky jsou srovnatelné s našimi ale jejich platy jsou mnohem nižší. Když přijdete do obchodu a máte na výběr srovnatelný výrobek od kolegy za deset tisíc a od korejce za pět, chci vidět toho, kdo dá přednost kolegovi.  Jenže ti korejci nebo malajci nejsou nějak néněcenní, mezi nimi je přibližně stejné procento géniů i pitomců jako mezi našinci. Takže malajský pitomec vytlačí z trhu pitomce našeho, protože to málo se naučí taky a má větší motivaci. Schopný našinec má zatím lepší podmínky k rozvoji schopností. Zatím. Profitovat můžeme jenom z toho, že naše kultura je příznivější pro inovace a myšlení než např. islámská. Pokud se jí ovšem v návalu sebemrskačství sami nevzdáme a nenahradíme ji "multikulturalismem" a bezbřehou tolerancí k agresivním cizím vlivům.

Vlasta.on 19.2.2008 0:33

Podívej ty troubo

(ani vykat se mi nechce), jestli si myslíš, že ta tvoje Jane co ...... Píše o tom Jane Sasseen ve svém referátu .......... je sám pánbů, tak si zarámuj a pověs na zeď. Hned vedle světového ekonoma Švejnara.

Můžeš se k nim 5x denně modlit. Mě opravdu vždy fascinuje, když nějaká slípka někde něco napíše a blbci to považují za boží zjevení.

Běž psát na ty svoje Blicí listy. Já mysel, ža autoři odtamtud sem mají vstup zapovězen.

mf 19.2.2008 6:48

Re: Podívej ty troubo

Pekne prosim, kteri ze jsou ti blbci? Kdo je ten, kdo vzyva do roztrhani tela ekonomicke modly sveho casu napsane tu slipkami, tu osly, tu telaty?

A jinak je pekne, ja takle squadra azurra by rada nekomu nekam zapovidala vstup. Bolsevici vsech barev, spojte se....

janabok 19.2.2008 0:25

socialistická klasika!

ani jediné slůvko v článku o protekcionismu, intervencionismu, clech, kvótách, regulaci - současných vymoženostech sužovaného pracujícího lidu...

za vše samozřejmě mohou nenasytní kapitalisté, nikoliv výše zmíněná zvěrstva, pácháná socialisti ve prospěch světlých zítřků...

jak vidno, Švejnar opět dodal potřebnou vláhu...

mf 19.2.2008 7:03

Re: socialistická klasika!

To bude asi tim, ze ten clanek kritizuje opacne extremy. Coz trzni komsomolec samozrejme nepochopi, stejne jako rudej komsomolec nepochopi pravo na soukromy vlastnictvi.

Vladimir 19.2.2008 7:32

Re: Re: socialistická klasika!

Odbornici zpochybnuji evangelium o soukromem vlastnictvi. Soukrome vlastnictvi ocad az pocad.

Ostatne zajdete si na Britske listy, je tam spousta clanku na tema "Soukrome vlastnictvi favorisuje v současné podobě poměrně úzkou vrstvu finanční

a průmyslové elity a vede fusemi k takové koncentraci podniků, že je

nebezpečí, že na to doplatí trzne socialisticky konkurenční systém ktery nesmi nechat nikoho spadnout do socialni pasti."

Jura Jurax 19.2.2008 13:05

Re: Re: Re: socialistická klasika!

Soukrome vlastnictvi favorisuje v současné podobě poměrně úzkou vrstvu finanční  a průmyslové elity a vede fusemi k takové koncentraci podniků, že je  nebezpečí, že na to doplatí trzne socialisticky konkurenční systém ktery nesmi nechat nikoho spadnout do socialni pasti

Ano - již se nakoncentrovalo dost kapitálu, přišel opět čas znárodnit, rozkrást a prošustrovat - již vzhůru, psanci této země; a až už nebude co prošustrovávat, uděláme zase nějakou revoluci víceméně sametovou a cyklus půjde nanovo. My marxisté totiž víme, že vývoj jde po spirále - a kruh je v zásadě zvláštní případ spirály.

Tyhle bláboly jsou schopny vygenerovat vítězný únor (případně jiný měsíc) i ve Francii, Německu, Británii a vůbec zemích EU nemajících se socialismem tu bezprostřední zkušenost a tudíž ani protilátky po prodělané infekci.