2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pytel 19.2.2008 10:11

volný obchod

Jsou věci, které se už dlouho ví. Například to, že přísně vědecky vzato trh  neexistuje. Svoboda také neexistuje. Svobodný trh - základ volného obchodu - neexistuje, volný obchod také neexistuje. Co nám tedy zbývá? Jak to říkal Karel? Násilí je ekonomickou potencí? :-)

ps 19.2.2008 12:17

Re: volný obchod

A kdo to ví? Komunisti, kteří uregulovali, fungující ekonomiku, tak, že skončila v (Y)?

Pytel 19.2.2008 14:03

Re: Re: volný obchod

Komunisti v této zemi postavili většinu toho, co kolem sebe denodenně vidíte. Za dvacet let vlády privatizátorů se této zemi akorát pustilo žilou. Ten náš krásný kapitalismus dodneška žije a parazituje na infrastruktuře vybudované komunistama - a když to budovali, tak se dokonce ani nikdo nemusel dřít a žít v sociální nejistotě, jako dnes.

Jarda 19.2.2008 14:10

Re: Re: Re: volný obchod

Ty jsi ale pytel!

ps 19.2.2008 14:23

Re: Re: Re: volný obchod

Jistě bez komunistů by tady byla poušť. Stačí se podívat na západ kde komunismus nikdy nevládl, žádné byty, nemocnice, školy, žádná síť kvalitních dálnic a vysokorychlostní želenice (kam se francouzi, japonci, němci a dnes už i italové, špěnělé, švédové hrabou na naši železniční síť), prostě infrastruktura veškerá žádná.

Ale dost sradny. Naopak to komunisti čerpali z podstaty, ve srovnání s západem byla naše infrastruktura zastaralá, nedostatečné, případně zdevastovaná.

Pytel 19.2.2008 15:47

Re: Re: Re: Re: volný obchod

To říkejte mládeži. Ta vám to možná sežere. Já tady žil celá osmdesátá léta. Když se podívám na města ve svém regionu, tak se prakticky nezměnila, železnice a nádraží - nezměněno, veškeré čtyřproudé silnice - postaveny v osmdesátých letech! Letiště celých patnáct let fungovalo to komunistické! Tady se posledních patnáct let JENOM KRADLO DO SOUKROMÝCH KAPES! To nemluvím o bytech! Komunisti vám ubytovali, vzdělali a vyškolili vaši dnešní pracovní sílu (to jsem já)! Nyní už nemáte z čeho krást, tak budete aspoň všechny špinit.

Pamětník 19.2.2008 16:05

Re: Re: Re: Re: Re: volný obchod

Pamatuji 60, 70 i 80 léta, ba dokonce mám doma několik autoatlasů z různých dob. Takže docela jednoduše žvaníte.

Počet aut se od roku 1989 zdvojnásobil nehledě na rostoucí podíl vyšších kubatur. Ano, staví se méně paneláků, zato ty staré jsou už z poloviny rekonstruované, protože by jinak spadly. Délka dožití stoupla za Klause o 5 let, CELÁ osmdesátá léta stagnovala.

A tak by se dalo pokračovat.

Miloš Zeman vyčíslil roku 1990 vnitřní zadlužení, způsobené žitím z podstaty na 3 biliony Kčs v tehdejších cenách.

Pytel 19.2.2008 16:33

Re: Re: Re: Re: Re: Re: volný obchod

Tak se podívejte pořádně. Slušné silnice se po roce 1990 stavěly jako hvězdice se středem v Praze. To je prakticky vše. Dálnice do Ostravy se staví až nyní - po té, co se po patnáct let pro tu několikanásobně zvýšenou dopravu používaly komunistické silnice. Dálnice do jižních Čech - to samé. A všimněte si taky té vlastní přiblblé pravicové propagandy - když jde o to naházet špínu na komunisty, tak jsme byli před rokem 1990 vydrancovaná země - když jde o to za hubičku vyprodat místní provozy cizím "investorům", tak jsme najednou země s výhodou hotové infrastruktury a vyškolené pracovní síly na nejvyšší světové úrovni!!!  A když dneska slychám ty staré páprdy, kteří si stěžují na to, jak museli trpět za komančů, tak bych mu dal nejraději do zubů, aby věděl, co si o tom myslí lidé, kteří tu musejí v produktivním věku dneska žít. Vy jste mezi sebou vybrali ty největší zm rdy, kteří nás všechny prodali jako otroky.

ok 19.2.2008 16:39

komunistický lhář Pytel

To máš pravdu Pytel, cestu k našim rodinným polím komunisté zasypali v sedmdesátých letech, a dodnes ji nikdo neobnovil.

Mě na škole učil letec, který za války létal v Anglii na Spitfiru. Proto máme kvalifikovanou pracovní sílu - protože předválečná civilizační úroveň této země přežívala NAVZDORY KOMUNISTUM. Vy komunisté jste ty letce zavírali do kriminálu.

Styď se, komunistický prolhanče.

zdeněk 19.2.2008 17:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: volný obchod

Pytle ty dálnice komunisti stavěli 20 let a do železnic toho také moc neinvestovali. Dnes se staví železniční koridory, otevírají nové obchvaty měst...

Podobně by se dalo mluvit i o odsíření a stavbě čističek odpadních vod. Zde byla změna po revoluci nejvíce patrná. Nedá se tvrdit že by se dnes nic nevybudovalo.

Pytel 19.2.2008 18:16

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: volný obchod

Ještě ty se přidej na jejich stranu. Co vlastně chceš říct? Že se tu osmnáct let jenom nekradlo? Že se taky občas něco málo udělalo? Tak jo, já to uznávám a GRATULUJU!  Ty svině však nechtějí uznat, že vyrostli v sociálních jistotách, vystudovali a zapracovali se. Poté, co to tu začali rozkrádat už zapomněli, a co víc - z naší generace udělali otroky, kteří si o jejich starých sociálních jistotách můžou nechat jenom zdát!

Kolombo 19.2.2008 21:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: volný obchod

Pytle, požádej Grebeníčka, ať tě zaměstná. Nebo si vytvořte se soudruhy komunu a na ty ostatní se vykašlete! Vždyť vám v tom nikdo nebrání! Můžete se mít, jako za komunistů, jenže tentokrát za svoje. Nebudeme si pak navzájem vyčítat, kdo koho okradl. Za komunistů jste vy nenechali lidi hledat si zaměstnání v cizině ani svobodně nabízet svou práci, takže ti, co se cítí komunismem poškození mají na tento pocit plné právo. Ti, co zadrátovali hranice a vnucovali svoje rozumy všem, na to právo nemají. Konečně, nevidím žádného komunistu, který by v komunismu pokračoval. Ono to bez otroků asi ani nejde, že.

Pametnik starejch dob 19.2.2008 21:49

O jakých sociálních jistotách žvaníte?

Já jsem je neměl tehdy ani dnes. O všechno jsem se musel rvát tenkrát i dnes.

Píšete o studiu, ale znám lidi, kteří se nesměli ani vyučit !!! protože jejich otec byl "kulak" vlastnící pět a půl hektaru, navíc ruský legionář, odmítající vstoupit do JZD.

ok 19.2.2008 16:34

Re: Re: Re: volný obchod

Ty wolle Pytel, to si dovoluješ dost! Poď  ven!

Tu infrastrukturu vybudovaly generace našich předků postupně po řadu století - víte, že si dodnes užíváme například výsledky klučení pralesů provedené v době bronzové?

Komunisté parazitovali, rozkrádali a ničili. Dobře si to pamatuju.

x-x 19.2.2008 7:05

Odborníci zpochybňují evangelium o volném obchodu.

To je jako za Špidly, ten měl taky svoje "odborníky" s jiným názorem. Dneska máme za krkem každý včetně nemluvňat sto tisíc státních dluhů, ale "odborníkům" to pořád nestačí.

Dadacos 19.2.2008 3:57

Regulovat se musí všechno :-p

Je příznačné, že autor cituje (nepřímo) keynesiánce Samuelsona a ekonoma z týmu H. Clintonové, i.e. členky doleva zaměřené Democratic Party.

Regulovat se musí všechno, komparativní výhody i volný obchod, regulovat se bude, do bezvědomí!

mf 19.2.2008 6:54

Re: Regulovat se musí všechno :-p

Krasne kadrovani, gratuluji....

Alfons 19.2.2008 11:10

Re: Regulovat se musí všechno :-p

Regulovalo a přerozdělovalo se v prokleté RVHP. Dnešní demokratická EU jen citlivě usměrňuje vývoj v Euroregionu. S komunistickým přerozdělováním to nemá nic společného. ;-D

Jura Jurax 19.2.2008 12:56

Re: Re: Regulovat se musí všechno :-p

Dnešní demokratická EU jen citlivě usměrňuje vývoj v Euroregionu.

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ještě nějakou takovou srandovní ...

Afons 19.2.2008 14:58

Re: Re: Re: Regulovat se musí všechno :-p

Děkuji za pochvalu.  :-D:-D:-D:-):-):-) 

Alfons 19.2.2008 1:36

Konečně dochází na má slova.

Nenažranci mají stále málo a zlikvidují svoji nenažraností celý svět. 8-o Stále hrabou a hrabou na své čím dál větší hromady na ůkor ostatních. Koncentrace majetku do rukou několika jedinců neustále úspěšně pokračuje.

honzak 19.2.2008 8:27

Re: Konečně dochází na má slova.

ne že bys neměl pravdu, Alfons. Ale zkus s tím něco dělat! Psaní barevných písmenek nepomáhá, to jsi jistě zjistil sám.

tojuska 19.2.2008 9:16

Re: Konečně dochází na má slova.

Naprostý souhlas, toto opravdu není ideální uspořádání společnosti (to bolševické samozřejmě taky ne, aby mě hned někdo nechytal za slovo). Nicméně moc velkokapitálu je už tak obrovská, že jakékoliv alternativy, omezující extrémní zisky, zadupe do země. Je to smutné, ale východisko z toho nevidět. Možná, že to musí dojít až k nějakému opravdu velikému průseru.

Jura Jurax 19.2.2008 13:07

Re: Konečně dochází na má slova.

Nezáviď, Alfons, a koncentruj taky! Ty na to máš!

Afons 19.2.2008 15:02

Re: Re: Konečně dochází na má slova.

Mám na to, ale nemám co koncentrovat.  ;-(;-€ Popelnice už jsou po ránu přebrané. ;-O 

tris 19.2.2008 1:18

Free trade gospel

Autore, to, že něco nechápete neznamená, že to nechápou ostatní. Možná byste se měl naučit trochu ekonomii, pak byste to pochopil a přestal to nazývat "gospel".

zdeněk 19.2.2008 1:32

Re: Free trade gospel

hlavně když to chápou ty 4% co budou vládnout celému světu. :-P:-/ Jste to vy?

Autor 24.2.2008 16:45

Re: Free trade gospel

Vážený čtenáři, zkuste se příště trochu soustředit, když něco čtete. Ten free- trade gospel dala do obsahu čísla BW jeho redakce. Autor bohužel tuto pravomoc nemá.

BOMBON 19.2.2008 0:46

co to je?

co to je za zvast? ceka nas priste neco typu: nekteri matematici se domnivaji, ze 2+2=5?

a na ty narky takoveho toho typu "o vytlacovani kvalifikovanych domacich pracovniku levnou silou z vychodu" (kde ja jsem to jenom slysel...?) muzu jedine podotknout: pokud vas z vaseho mista vytlaci nekdo, kdo spatne mluvi vasim jazykem a sidli par tisic kilometru daleko, neni namiste se nad sebou zamyslet?

prosim, autore, neni mozne nejak zaridit, abyste jiz nikdy nic nepublikoval a venoval se treba sexu nebo palickovane krajce? tim byste snad nemohl nic zkazit...

Nespavec 19.2.2008 1:06

Re: co to je?

Autor se, pravděpodobně, již nad sebou zamyslil. A poměrně správně usoudil, že publikování v češtině je jedna z mála věcí, kde vytlačení levnou pracovní silou z východu nehrozí.