28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr 3.8.2009 7:14

Re: a jak by snížení zadlužení řešil p.Hruštinec?

Je ještě jeden dobrý způsob:prodáme LESY,naposled se pořádně nažerem a zavřeme krám.

  Petr

Vilda 3.8.2009 7:05

Jedno z hesel pro hlupáky

Ze zisků ČEZ 13-té důchody a podpora rodin z dětmi. Zřejmě do této chvíle dividendy a daň z dividend ČEZu šly úplně někam, než do státního rozpočtu. Po uchopení moci Paroubkem se to tedy rozdá, ovšem sekera ve státních financích naroste, neboť peníze z ČEZu budou rozdány. Existuje zářnější důkaz o smýšlení špiček ČSSD o hlouposti svých voličů?

jirka 3.8.2009 6:39

Apropos mandatorní výdaje

Než rozdmýcháte ještě více "válku generací", ujasněte si prosím, kdo jsou nepřizpůsobiví a kolik nás stojí při jejich státem tak velkoryse dotované (formou právě "mandatorních výdajů") natalitě. Jestli se zde něco nezmění, kolik budou stát v budoucnu a jestli na to máme. Rád bych konečně jednou viděl černé na bílém, jaké jsou mandatorní výdaje na všechny ty příživníky. Možná by je měli znát i "politicky korektní" vladaři. Myslím, že to nevědí...

Vlado 3.8.2009 6:07

Jo, za komančů to bylo

Jo, za komančů to bylo pane Hruštinec hej. To byla produktivita práce, nízká zadluženost, to byly kvalitní výrobky v obchodech. Ale teď jenom svrab a špína, že.

Memo 3.8.2009 5:29

Re: a jak by snížení zadlužení řešil p.Hruštinec?

Dluhy musí splatit nastupující generace, a to nejlépe ve formě všeobecné drahoty a zpoplatnění kdečeho. Samozřejmě, že se sníží životní úroveň. Anebo alespoň se její růst podstatně zpomalí pro většinu obyvatel. Může se stát i to, že se jednorázově sníží platy státním zaměstnancům, lékařům, učitelům, výzkumníkům atd. Jednorázově se sníží i přiznané důchody o x procent. Nebo se provede kombinace všeho. Každopádně se znehodnotí i tak nijak moc silná koruna. Prostě bude platit míň. Na euro už rovnou můžeme alespoň na dalších osm let zapomenout.

Svatopluk 3.8.2009 4:34

Článek nebere v úvahu, že k transformačním výdajům

patří i náklady na neumětelství (jak na tom byl s brilantní znalostí finančních vztahů autor sám - kolem 1989 až 1995) a nesprávné pojetí rozpočtu (socialismus v tom, co je nutné z rozpočtu hradit, přežíval i za rok 1995).

Za to nemůže Klaus, ale bolševik. Navíc moc "starých struktur" se projevila zejména v privatizaci. Jejich vliv petrifikoval Havel, ne Klaus. etc, etc...

Ladislav N 3.8.2009 2:35

"...Skuhrání, že stát může ovlivnit jen asi 80 procent výdajů, ostatní jsou výdaje obligatorní..."

No, ono to je tak, že těch 80% jsou výdaje MANDATORNÍ, jejichž výši určují zákony přijaté parlamentem. ;-P

conqueror 3.8.2009 1:19

Místo hloupé ironie

si přečti předposlední odstavec ještě jednou...

bruner 3.8.2009 0:43

a jak by snížení zadlužení řešil p.Hruštinec?