17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Rolen 3.2.2010 17:49

Hmmm

Lepší aby dodávalo Rusko suroviny Evropě než Číně, či komukoliv jinému. Považuji obrácení se Ruska k Číně za větší nebezpečí, než že nám bude prodávat plyn, který potřebujeme. Naším cílem je získat Rusko na naší stranu a popř. ho ochránit i před Čínou. Ostatně v Rusku je pořád více demokracie, než v Číně. Obavy z Ruského exportu plynu do Evropy jsou jen iracionální reakcí pamětníků roku 1968 či jiných rusofobů. Ale nyní se připravuje jiný souboj...Asie vs. Západ. Buď bude Rusko spojenec Západu nebo Asie.

gog 3.2.2010 18:01

V Rusku je dnes více demokracie i než v Evropě.

Rusové si volí jak prezidenta tak parlament .. my si volíme jen bandu kašpárků bez pravomocí které byly skrze LS převedeny nikým nevolenému polytbyru  do Bruselu, dnes jsme s demokracií asi tak na úrovni Číny.

Linka 3.2.2010 18:49

Re: V Rusku je dnes více demokracie i než v Evropě.

Čína žádnou demokracii nepotřebuje. Má vlastní tradici a je starší než je ta Helenská. Dějiny vrací opět vládu do správných rukou.

čtenář 3.2.2010 20:02

Re: Hmmm

Ani s Ruskem to nestačí, musí u toho být, a taky bude, Čína.

S Čínou, jako strategickým partnerem, se počítá. Viz. současný nesouhlas Číny s dodávkou americké výzbroje Tchajvanu. Došlo i na upozornění na skutečnost, že Čína je věřitelem Spojených států. A hned je o čem jednat, prvoplánově o tom čínském věřitelství, ve skutečném zásadním plánu o strategickém partnerství.

Bidlo 3.2.2010 20:19

Re: Hmmm

Rusko je již dnes odkecaná záležitost. Je jen otázkou času, kdy se ho zmocní v lepším případě Čína, v horším muslimáci. Zvířátka, která dnes obývají prostor mezi Ukrajinou a Uralem, nejsou schopná samostatného života a proto budou podrobena protektorátu. Nic nového, už zde byla například Zlatá horda, že.

čtenář 3.2.2010 20:23

Re: Hmmm

Jak říkáš - BYLA. :-))))

Jenom takový český mejdla, jako "Bidlo" si představujou svět podle svejch strachů.  Naprosto zbytečný, buďme velkorysí, lidi.

Bidlo 3.2.2010 20:29

Re: Hmmm

A dějiny se neúprosně opakují. Za pár let ovládne prostor mezi Ukrajinou a Uralem Čína a zavede zde své pořádky.

S tím nezmůžou naprosto nic ani zdejší rusáčtí kolaboranti jako je čtenář či soudruh podpraporčík kontrarozvědčík v. novák.

derik 3.2.2010 21:35

Re: Hmmm

Kdyz bude Cinan tak silny, proc by mrzl nekde na Sibiri? Nastehuje se radeji do Ceska a na praci do sibirskych dolu nebo tajgy posle radeji vas.

Linka 3.2.2010 21:46

Re: Hmmm

ano, jistě expanze bude pokračovat i do úrodné Evropy, ale spíš ekonomicky. Je dost hustě obydlená. Liduprázdná Sibiř bude stále víc teplejší a hlavně je zajímavá pro blízkost čínských mas a suroviny. K čemu Evropa? Bude na vČíně závislá. Něco jako Galie na Římu. Ale velká část Ruska bude kolonizována. Odpor proti tomuto vývoji je marný.

čtenář 3.2.2010 22:51

Re: Hmmm

Docela by mě zajímalo, jak to ty Číňani udělaj. Fakt, to by mě zajímalo. :-)

Linka 3.2.2010 23:16

Re: Hmmm

Partnerství to bude jak dlouho to uzná mocná  Čína za výhodné. Což brzy přestane. Ze SSSR byly ještě blížší vztahy a jak to dopadlo.

Linka 3.2.2010 23:27

Re: Hmmm

Počítá ale jako s územím vhodném pro kolonizaci. Již dnes se v Kremlu děsí budoucnosti. Propad ekonomiky, problémy s úbytkem populace, alkoholismus, netečnost a lenost obyvatelstva. Vše v hrúzném protikladu se megavelmocí ČÍNSKO LIDOVOU REPUBLIKOU.