29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
živnostník 29.3.2006 22:38

Re: Krátká paměť

Klaus je guma. Majitele domů se "pseudoderegulačním" zákonem pěkně vyšplouchl (a ODS ostatně taky). Jsou to zrádci pravicové politiky. Fuj hnus...
Roman Grill 29.3.2006 8:19

podmineny souhlas

Dobra, jsem pro zruseni minimalni dane u zivnostniku. Ale s jednou podminkou. Zruste nebo alespon zasadne omezte prerozdelovaci toky. At si kazdy zvoli, jako dan bude platit a stat mu za to sdeli, co mu za jeho zaplacene dane poskytne. V normalni spolecnosti se tomu rika pojisteni a je to zalozeno na soukrome aktivite. Zruste statem organizovane zdravotnictvi, privatizujte penzijni system a vysoke skoly, zavedte minimalni zivotni minimum, snizte na minimum mandatorni vydaje statu. At si kazdy ze svych prostredku hradi vse,  co zvysuje jeho zivotni standard nad uroven preziti v kamrliku. Pokud toto neudelate, je zruseni minimalni dane jen populistickym prerozdelovacim trikem.
Dane se jim platit nechce, ale rucku po prebendach od statu natahovat, to jo.
hodne neRath 29.3.2006 8:21

pane Grilll

coz si takhle precist program ODS.... vyrazite otevrene dvere...
Roman Grill 29.3.2006 10:54

Re: pane Grilll

ODS ma v programu lecos, mela to tam ostatne odjakziva. Co z toho ale realizovala, kdyz mohla? Ci se o to alespon pokusila, kdyz uz nemohla? To by nebyl dlouhy seznam. Az v poslednich letech jakz takz, ale co ty petiletky pred tim? Kde je zaruka, ze se zas, az bude u moci, nerovzpomene na sva zlata devadesata leta nicnedelani a uspesneho lenoseni?
Ladislav N. 29.3.2006 11:42

Re: zlata devadesata leta nicnedelani a uspesneho lenoseni?

Jste tak mimo nebo ožralej?
Mejla 29.3.2006 8:29

Re: podmineny souhlas - a jaké prebendy od státu živnostníci mají ?

Jako živnostník souhlasím se školným i dalšími přímo placenými věcmi. Dnes je platíme nepřímo a vyjde nás to dráž.
Pavla B. 29.3.2006 9:00

Re: podmineny souhlas

Napiště prosím, jak byste si představoval privatizaci vysokých škol. Konkrétně třeba lékařských fakult včetně fakultních nemocnic.
Roman Grill 29.3.2006 10:47

Re: Re: podmineny souhlas

Za zaklad bych zvolil standartni postup: Prevod instituce na akciovou spolecnost ve 100%nim vlastnictvi zrizovatele. Transformace na bezztratovy provoz vcetne nastaveni realnych (nedotovanych) cen vsech aktivit. Nasledny prodej akcii soukromemu subjektu v soutezi pri nejvyssi nabidce nebo na kapitalovem trhu.
Funguje to ve vsech civilizovanych zemich, neni duvod aby to neslo i u nas. Leda ze by Cesi, Moravane a Slezane byli nejaky zvlastni poddruh cloveka a meli nejaka specifika , ktera by uspech akce znemoznila.
Pavla B. 29.3.2006 13:24

Re: Re: Re: podmineny souhlas

Ve většině zemí je školství částečně státní, částečně soukromé. Přičemž soukromé školy hodně často čerpají státní dotace, tak jako u nás.
Možná se mýlím, ale nedovedu si představit, jak by nejnákladnější zdravotnická zařízení (onkologie, kariochirurgie) fungovala jako čistě soukromá, myslím si, že nějaké dotace tam budou nutné vždycky. A že podobně tomu bude u vzdělávacích zařízení, která se neobejdou bez experimentálního zázemí.
Ladislav N. 29.3.2006 10:44

Re: Roman Grill: Dane se jim platit nechce, ale rucku po prebendach od statu natahovat, to jo.

Strčte si váš stát i s jeho "prebendami" pro OSVČ... víte kam! (Tohle se mi snad zdá!)
hodne neRath 29.3.2006 8:07

jen bych doplnil...

ze vytvoreni jednoho pracovniho mista v rezii CSSD prijde na 300 000 Kc.......
Pavla B. 29.3.2006 7:05

A co takhle rovné podmínky pro úplně všechny

místo ustavičné parciální podpory určitých skupin obyvatelstva, to by nešlo?
hodne neRath 29.3.2006 8:08

Re: A co takhle rovné podmínky pro úplně všechny

no tak si poridte zivnostak - on Vam nekdo brani?
Pavla B. 29.3.2006 8:58

Re: Re: A co takhle rovné podmínky pro úplně všechny

A co budu na ten živnosťák dělat - šlapat chodník? Jste schopen pochopit, že v určitých profesích musí být člověk zaměstnancem? Hodláte zrušit soudnictví, policii, školství, bankovnictví, částečně zdravotnictví, energetiku a dráhy?
zcr 29.3.2006 9:44

Profese je jedna vec,

zivnostensky list druha, ostatne naplne zivnosti jsou omezene. Proc by mela byt penalizovana snaha si privydelat na ZL v malem? Jsou lide, kteri krome sve prace umeji dalsi veci, ktere by treba radi pouzili jako zdroj maleho privydelku. Treba zeny v domacnosti, ktere nemohou (nechteji) kvuli detem na plny ci castecny uvazek. Proc takove lidi trapit s minimalni dani?
Pavla B. 29.3.2006 13:17

Re: Profese je jedna vec,

Reagovala jsem na neRatha, ten člověk mě štve se svým přístupem "hlavně výhodičky". Jinak jsem měla na mysli spíš podivnost zvanou daňové prázdniny! Nesmysl, stejně jako minimální daň, jen v opačném gardu. Nevidím důvod, proč by všichni nemohli mít stejný kus nezdanitelných výdělků a po odečtění nějakých dalších položek (nezletilé děti) stejnou daň.
hodne neRath 29.3.2006 14:20

Pavlo B

a on Vas nekdo nuti delat urcitou profesi?
Jura Jurax 29.3.2006 18:52

Re: Pavlo B

A Vy máte živnostňák? A máte-li proč? Proč se nenecháte zaměstnat a nadále si žít bezstarotně s placenou dovolenou, odstupnými a třináctými platy?
conqueror 29.3.2006 2:17

Jo.

Živnostník je pro socialisty něco jako nepřítel státu, vzhledem k tomu, že jej nelze pro nic za nic zavřít nebo odpravit, je naprosto nutné jej aspoň co nejvíce oškubat. Je to odolná vrstva a ta to vydrží. Tak pravil Velký socan a zavedl minimální daň, světovou to raritu socialistické vlády.
zcr 29.3.2006 8:12

Navic se obavam,

ze velka cast elektoratu sklonuje slovo "živnostník" podle vzoru "příživník" a nebo "podvodník".-----Minimalni dan je svinstvo - ve spojeni s pravidlem o nutnosti mit zivnostensky list pri opakovani cinnosti neskutecne nahrava sede ekonomice
Jura Jurax 29.3.2006 18:56

Re: Jo.

Kdepak, nejodolnější vrstva nejvíc oškubávaná jsou zaměstnanci - platí jak mourovatí a prochy pro sichr ani nedostanou do ruky, aby nemohli čarovat s náklady etc ... ono totiž OSVČ s nulovým příjmem, před zavedením minimální daně žádnou neplatící kupodivu docela přežívá, někdy i blahobytně. Tohle zaměstnanec nedokáže - bez výplaty hyne
ticha@dohoda 29.3.2006 1:50

vite soudruhu Rimane, ja bych spise uvital slib, ze vyhodite na dlazbu bez nahrady

nejakych 300 tisic uredniku, ktere ti zivostnici a podnikatele musi zivit aniz by za to od tech parazitu neco dostali. Taky zjednoduseni danovych predpisu a pausaly by zivnostnici uvitali aby nemuseli zivit dalsi desitky tisic parazitu ve funkcich danivych poradcu. A to se vazeny soudruhu tahne celych 16 let. Politici co vyrabi zakony zmetky jako na bezicim pasu za nejakych 200 tisic cisteho mesicne/mineno s benefity, kradnym, podmaznym. Reknete mi soudruhu Rimane, jako majitel firmy, platil byste soustruznika podle mnozstvi vyrobenych zmetku a to by si jeste do prace nosil fusky a delal je v prac. dobe na vasem soustruhu ve vasi fabrice. To vy politici delate naprosto bezne. Ovsem vy jako kovany pravicovy soudruh pochopitelne vite, ze platy se daji zvysovat jen v souvislosti se zvys. produktivity prace a racionalizaci vyr. procesu. Nepripada vam zajimave ze se to prakticky netyka politiku, uredniku, policistu, soudcu. stat. zastupcu. Mate pravdu soudruhu,20 miliard je prkotina, vy a vase modra parta jste uz rozkradli a prosustrovali k bilionu, socani se taky snazi ve stejnem duchu tak proc nehodit zivnostnikum drobne do klobouku, oni nas zvoli a my je potom o par set miliard stahnem, nejak se na tu armadu parazitu vydelat musi, vidte ze jo. :-))
jonáš 29.3.2006 1:58

Re: vite soudruhu Rimane, ja bych spise uvital slib, ze vyhodite na dlazbu bez nahrady

Neblázněte, člověče, vyhodit třista tisíc -- dyť chtěj o sto tisíc snížit nezaměstnanost, to budou muset naopak nějaký přijmout, pokud to myslej vážně.
Ladislav N. :-))) 29.3.2006 2:24

Re: Re: vite soudruhu Rimane, ja bych spise uvital slib, ze vyhodite na dlazbu bez nahrady

No jo, to se budou muset ucházet o práci na volném trhu poptávky soukromých firem, ne přes kamarády na státních úřadech. Konečně darmožrouti zkusí, zač je toho loket nebýt pod státní ochranou. Stát z našich daní podporuje konkurenty ze zahraničí - a ještě se od státu k tomu musíme nechat nekonečně buzerovat a poslouchat kecy idiotů, kteří se svými "produkty" nemuseli nikdy ucházet o přízeň platících zákazníků...
ijanecek@seznam.cz 29.3.2006 10:03

Re: vite soudruhu Rimane, ja bych spise uvital slib, ze vyhodite na dlazbu bez nahrady

To by musel vyhodit i sám sebe a ta je asi blbost
Loki_F 29.3.2006 1:07

Souhlas s každým písmenem tohoto článku.

"Rozkulačování" prováděné touto vládou a v režii ministra financí, který každým svým počinem dává najevo, že ekonomii nerozumí, ale zato dokonale ovládá manipulaci s lidskou závistí, je jako procházka oním symbolickým domem o tisíci patrech.
Snad už v těchto volbách lidé poznají, že ministr Sobotka a tato vláda s nimi hrají variaci na starou hru:
"Divide et impera!" (Rozděl a panuj!)
a vystaví jim za to účet.
zcr 29.3.2006 8:06

to je spis jeji ponekud mladsi varianta

Přerozděl a plánuj!
Petr H 29.3.2006 0:52

O poklesech výběru státní rozpočtu

nejčastěji mudrují ti,co do něj nic nedají a co si z něj uplácejí svůj elektorát čili chronická netáhla,proletáře chrápající pod ponkem a pochopitelně úředníky.Viz 120k za dítě.
To je po celém světě stejné.
Dafnis 29.3.2006 0:40

Čeští živnostníci ČSSD nezajímají!

Nacpat X miliard do továren, které zítra nemusí být konkurenceschopné a které budou zaměstnávat hlavně občany jiných států, to je politika ČSSD! Někdo to ovšem musí zaplatit - a to budete zejména vy, čeští živnostníci!
Jura Jurax 29.3.2006 18:58

Re: Čeští živnostníci ČSSD nezajímají!

Nejen živnostníci - čeští platiči daní - a to jsou kupodivu hlavně zaměstnanci.