29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan Nový 29.3.2006 9:52

Občane, většího zmatkaře než Paroubka by pohledal.

jen se podívejte jak rozložil sektor zdravotnictví svými neuváženými silovými zásahy.
OBČAN XY 29.3.2006 9:40

ŘÍMAN ZMATKOVAL NA MINISTERSTVU

 Zmatkuje i nyní a nejhorší je,že hodlá s dalšími svými význačnými neuměteli ze stínové vlády zmatkovat i nadále....
Ladislav N. 29.3.2006 10:50

Re: ... ZMATKOVAL NA MINISTERSTVU

Proti zmatkům současné socialistické vlády ČSSD a jejích ministrů a úředníků hned tak "rovnocennou" konkurenci nenajdete. Už aby si balili kufry!
RM 29.3.2006 11:06

Re: ŘÍMAN ZMATKOVAL NA MINISTERSTVU

zmatkoval, zmatkoval. Ale v tomhle clankuk ma vic nez pravdu. CSSD zabila male zivnostniky na vesnicich. A znam jich dost, kteri nez by platily minimlani dan, tak to delaji bud na creno, nebo radeji nedelaji nic a jsou na podpore. Znam i par zoufalcu, kteri si jednou za rok od rodicu vyupujci na minimalni dan a jedou dal a doufaji ze priste bude lip.
Balů 29.3.2006 11:57

Re: ŘÍMAN ZMATKOVAL NA MINISTERSTVU

A co takhle nějaký argument ? Na to se nezmůžeš chudinko.
Pert1 29.3.2006 12:41

Re: Re: ŘÍMAN ZMATKOVAL NA MINISTERSTVU

Chudinko Balů, několi roků zvyšování odvodů na soc. a zdravotní, min. daň, registrační pokladny, placení čtrnácti dnů nemocenské zaměstnancům ze svého- mám pokračovat? Toto stačí, aby to mnozí zabalili,  šli na pracák a pracovali na černo. Nedivím se jim. Doufejme, že tato zrůdná socbolševická vláda za dva měsíce skončí. Hlavně, že slibuje cigošům statisíce na výrobu decek.
Tic-Tac 29.3.2006 12:59

Re: Re: Re: ŘÍMAN ZMATKOVAL NA MINISTERSTVU

Tak medvídka napadáte bezdůvodně. Chtěl jen nějaký rozumný argument a ne kecy od přispěvatele výše. Určitě s vámi souhlasí, stejně jako já.
Petr 1 29.3.2006 16:48

Re: Re: Re: Re: ŘÍMAN ZMATKOVAL NA MINISTERSTVU

Tic-Tacu, kdo začal  mluvit o chudinkách?
Ladislav N. 29.3.2006 18:20

Re: ...ZMATKOVAL NA MINISTERSTVU

Jste poněkud dezorientován, to nepoznáte, kdo na koho navazuje svůj komentář?
Pert1 29.3.2006 18:35

Re: Re: ...ZMATKOVAL NA MINISTERSTVU

Pokud jsem nepozormostí něco zdrbal, tak se neprávem napadenému velmi omlouvám.
Kadlec 29.3.2006 9:31

Velký pšouk vševěda Římana

Pitomosti experta Římana již nemohou překvapit snad žádného člověka.Ptám se proto jak dlouho chce výše jmenovaný tyto pitomosti propagovat,vždyť tomu ani sám nemůže věřit.Pokud ano,vím o volném pokoji v Kosmonosech.Je to blízko do Mladé Boleslavi a možná že v automobilce by o něho projevili zájem.Mohl by chodit a zametat dvůr.
Ivan Nový 29.3.2006 9:57

Pane Kadleci, podobné daňové prázdniny byly

už aplikovány u nás v 90. letech. Jen všichni na to už zapomněli. Tehdy se také nic dramatického se státním rozpočtem nestalo. Proč by se něco mělo stát dnes? Spíše se musíme ptát na nesmysly, které se z rozpočtu hradí, těch bude samozřejmě mnohem více. Vezměte si to tak, když socani utratí na stále selhávající politiku nezaměstnanosti 100 miliard, je to možno chápat také jako výpadek ze státního rozpočtu, protože ty peníze s nezaměstnaností vůbec nepohnou a chybět budou jinde.
Petr 1 29.3.2006 10:52

Re: Pane Kadleci, podobné daňové prázdniny byly

Hlavně, že socbolševici slíbili cigošům podporu za jejich hlasy ve statisích na jejich továrny na děcka. Slibuji jako živnostník s pár zaměstnanci, že pokud bude pravicová vláda, neuliji ani korunu z daní. Pokud budou vládnout socbolševici, nedostane stát ode mne ani korunu.
 
Fifi 29.3.2006 11:16

Re: Re: Pane Kadleci, podobné daňové prázdniny byly

Nadsene s Vami souhlasim
la verite 29.3.2006 21:36

Re: Re: Pane Kadleci, podobné daňové prázdniny byly

Tez souhlasim. U nas ve firme travime znacnou cas casu tim, ze vymyslime, kolik si kdo muze vydelat, na koho praci napsat, koho poslat na sluzebni cestu atd., misto tim, abychom rozvijeli podnikani. To je tragedie, a jestli to bude pokracovat, prestehujeme to vsechno postupne na Slovensko, anebo mozna i dale.
živnostník 29.3.2006 22:08

Bonmot pěkný obecný

Hele, nedávno jsem četl v nějaké diskusi pěkný bonmot, adresovaný Škromachovi a rudému spolku: "Co vydělám, to sežeru, co sežeru, to vydělám, a to vám soudruzi posílám". Možná to není doslovně, ale mešlénka podchycena je. Neznám autora, tudíž se mu omlouvám za použití bez povolení, nicméně "copyrajt" mu zůstává.
Niky 29.3.2006 8:37

Ač p. Římana nemám příliš rád, v tomto s ním souhlasím.

V. Chaloupková 29.3.2006 8:32

Povinná daň je protiústavní, neboť předepisuje výši daní (berní) jedné skupině podle výdělku jiné skupiny obyvatel.

Jenže ti, kterých se to týká nemají čas ani prostředky na stížnost k Ústavnímu soudu, protože bojují o přežití. A samozřejmě téhle "kauzy" se žádný poslanec neujme, neboť mu nepřinese ani peníze ani slávu, zejména po mnoha letech masírování zaměstnanců, jak je živnostníci okrádají a že neplatí daně. Přitom právě tohle je lež. Živnostník musí platit zdravotní i sociální pojištění (daň) jako zaměstnanec i jako zaměstnavatel a samozřejmě i daň s příjmu. Ale vysvětlujte tohle nějakému zaměstnanci, často ani neví, co jeho zaměstnavatel za něj platí. Za současné vlády jsou živnostníci lovná zvěř, zvláště nenáviděná jistým Škromachem a jako taková musí být vyhubena. Jsou to totiž občané, kteří po státu nechtějí nic a jsou tutíž nepodplatitelní.
V. Chaloupková 29.3.2006 8:33

Re: Povinná daň je protiústavní, neboť předepisuje výši daní (berní) jedné skupině podle výdělku jiné skupiny obyvatel.

A bohužel i ODS si na existenci živnostníků teprve zvyká, v 90. letech byli pro ně a jistého Klause pod rozlišovací úrovní, také pro ně nic neudělali, jen nastavili ty daně.
walter 29.3.2006 9:53

Re: Povinná daň je protiústavní, neboť předepisuje výši daní (berní) jedné skupině podle výdělku jiné skupiny obyvatel.

Když si přečtu, že průměrný živnostník a podnikatel platí daň 4xmenší než průměrný zaměstnanec, tak začínám zákon o minimální dani chápat jako pokus o získání alespoň něčeho, od této skupiny lidí. Ovšem pojem minimální daně je pro mne těžko stravitelný, navrhoval bych tento zákon zrušit, ale poněkud přitvrdit v zákonech. Za daňový podvod dát sankci od 10 let (a opravdu kontrolovat), ono by se podstatně zvýšil výběr daně i bez té minimální...
Ladislav N. 29.3.2006 10:40

Re: Re: Povinná daň je protiústavní, neboť předepisuje výši daní (berní) jedné skupině podle výdělku jiné skupiny obyvatel.

S těmi průměry pozor! OSVČ - živnostník - je kategorie, ve které sotva bude mít někdo příjmy, jako státní úředníci a vysoce placení zaměstnanci, jejichž pracovní výkon není přímo hodnocen na trhu práce či zboží zákazníkem. Jsme u starého problému nesmyslného "průměrování" a z průměru vytváření absurdních závěrů... (viz průměr vs. medián) Od lidí typu Škromach a Soc. spol. s r.o. samozřejmě nemůžeme očekávat zázraky v přemýšlení a logice, ale neměli bychom přebírat automaticky jejich přiblblou argumemtaci s "průměrem"... Reprezentativní vzorek občanů - OSVČ (a živnostníků samostatně) je naprosto odlišný od vzorku občanů - zaměstnanců v pracovním poměru. Vztahují se na ně odlišné předpisy, povinnosti, OSVČ nemají výsady zaměstnanecké ochrany (zákoník práce) atd. . . . . . . . . . . . Nelze než souhlasit s předchozími komentáři. ODS hodila živnostníky přes palubu a vrtala se v nesmyslech, místo aby věc "minimální daně z příjmu" dala k Ústavnímu soudu - a socialisté by měli z ostudy kabát... Teď se "nasranost" OSVČ hodí ODS k získání hlasů ve volbách a panu Římanovi už taky chybí bohatý sponzor typu státního Českého Telecomu, za jehož zájmy v parlamentu "srdnatě" vystupoval. Proti jeho článku nemám nic, proti jeho minulému působení ale hodně...
Karel 29.3.2006 15:12

Re: Re: Povinná daň je protiústavní, neboť předepisuje výši daní (berní) jedné skupině podle výdělku jiné skupiny obyvatel.

To jde opravdu těžko srovnávat. Jako živnostník si z příjmů platím vše, co potřebuji k práci, nemám nic jako 13. plat a dovolenou mám jen "neplacenou", takže je logické, že to vyznívá jako nepoměr mezi příjmy a daněmi.
Jura Jurax 29.3.2006 18:44

Re: Re: Re: Povinná daň je protiústavní, neboť předepisuje výši daní (berní) jedné skupině podle výdělku jiné skupiny obyvatel.

Jojo, a jako zaměstnanec se mám - dostávám odstupné, dovolenou, prémie, 13. platy - a na to všechno si můj chlebodárce nejspíš tiskne prachy na kopírce, není-liž pravda?
 
Když už takoví chytráci jako Vy pochopí, že i ten zaměstnanec si na všechno musí vydělat, že aby měl 30 000 hrubého a cca 21 000 čistého, musí vydělat jen na mzdové náklady 40 500 a se započtením dalších nákladů - peníz na dovolenou, pracovní nástroje, nájem plochy, teplo, světlo, voda, služby etc. etc. to jen u kancelářské práce leze k 60 000 až 70 000 měsíčně. To je výkon na zaměstnance, aby firma fungovala. A zamyslete se, proč stát tak brojí proti švarcsystému - není to proto, že z pracovníků přemalovaných na OSVČ vymáčkne při stejném "čistém" příjmu pracovníka výrazně míň peněz?
Ladislav N. 29.3.2006 20:43

Re: Re: Re: Re: Povinná daň je protiústavní, neboť předepisuje výši daní (berní) jedné skupině podle výdělku jiné skupiny obyvatel.

Zákoník práce, který zaměstnance chrání "před zlým podnikatelem" nese v praxi své nezanedbatelné náklady. OSVČ tyto "jistoty" nemá, nenese zbytečné náklady, proto je i nákladově levnější. Nic není zadarmo. Ani dodržování zákoníku práce.
BBuddy 29.3.2006 20:32

Re: Re: Povinná daň je protiústavní, neboť předepisuje výši daní (berní) jedné skupině podle výdělku jiné skupiny obyvatel.

V prve rade zalezi na tom,kde si to prectes!tak cti tohleto si muzes overit :v roce 2006
pri rocnim prijmu 240.000,- zbyde OSVC 163.914,- stát si vezme 31,7% toho co vydela,
zamestnanec vsak dostane 185.874,-Kc,stat si vezme 22,59 %.
cau BUDDY
kdo dokáže presne zapsat vsech 12 cisel statniho dluhu Ceské republiky ??? ja tech poslednich 5 cisel zapsat nedokazu jak se rychle toci,stava se z nej tajne nezapsatelné cislo.dik BBuddy cms-consulting.org/dluh/dluh-CZ.htm
 
živnostník 29.3.2006 22:34

Re: Re: Povinná daň je protiústavní, neboť předepisuje výši daní (berní) jedné skupině podle výdělku jiné skupiny obyvatel.

Zase si nějaký hlupák neuvědomuje, že živnostník nikde nic, na rozdíl od zaměstnance, nevyfasuje, a že si své výrobní prostředky, a všechno další co potřebuje (a taky má různé "režie" apod.), MUSÍ KOUPIT SÁM, a taky si na to vydělat. A že si to pak pochopitelně odečítá z daňového základu. Kromě hmotného a nehmotného majetku, který si přímo neodečte a musí ho, často dlouhé roky, po částech odepisovat (výdaj odpočitatelný postupně z daňového základu). Holt "závisláci" (od "příjmy ze závislé činnosti") se jenom vezou a fasujou. Vím o čem mluvím, a to moje investice do podnikání byly jen asi 500 tisíc. Jiní jsou na tom mnohem hůře. Co kdyby Škromaňonec navrhl do zákoníku práce povinnost zaměstnance nakupovat si výrobní prostředky sám a vůbec se nějak podílet. To by byl mazec. Možná by pak někteří ogumové drželi klapajznu, až by zjistili, co všechno za výdaje, o kterých nemají (protože ani mít nemusí) tušení, jsou "za oponou".
živnostník 29.3.2006 22:15

Re: Povinná daň je protiústavní, neboť předepisuje výši daní (berní) jedné skupině podle výdělku jiné skupiny obyvatel.

Nebojte, myslím, že minimální daň u ústavního soudu určitě brzo skončí, a pak bude velké tažení do Štrasburku - hromadná žaloba postižených živnostníků na ČR kvůli ekonomické genocidě a diskriminaci.
petrs51 29.3.2006 8:28

Žádné daně

Člověk který podniká sám by neměl platit žádnou daň.Ani vypisovat knihu jízd atd... jenom by platil zdravotní a sociální.On si ty vydělané peníze nebude skladovat,ale něco koupí a všechno ostatní je zatíženo dph.
Jura Jurax 29.3.2006 18:48

Re: Žádné daně

A zaměstnanec taky - proč by měl platit daně, akorát by též platil zdravotní a sociální (stejně zaplatí obého víc, uváží-li se 35% z hrubé mzdy, které jakoby platí zaměstnavatel, ale na které si musí zaměstnanec vydělat - to by byl ráj na zemi, že ano.
M. 29.3.2006 8:26

Krátká paměť

Sama se moc dobře pamatuji, že i sám pan Klaus řekl, aby ten, kdo nemá na minimální daň se nechal zaměstnat za 15.000 Kč. Takže by se měl pan Říman podívat trochu zpět.