16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jonáš 29.3.2006 19:36

Re: Re: Hm - snad trochu Kellera?

Pokud to pracovní místo znamená jednoho zamstnance s průměrnym platem, kterej by jinak byl na sociálce, a vydrží aspoň půldruhého roku, je to už i tak pro státní rozpočet v plusu. Další doba je už čistej zisk. Máte něco proti návratnejm investicim?
dan 29.3.2006 19:22

Re: Re: Čeští živnostníci ČSSD nezajímají!

Dan´ze mzdy jako taková by neměla být vůbec,neni to zase tak dloho co byla vymyšlená, jen základní povinné a komerční pojištění zdravotní a sociální. DPH na služby a zboží stačí. Jednoduchý dan´ový system.Ale co by dělali ty skupiný úředníku a za co ?
Jura Jurax 29.3.2006 18:58

Re: Čeští živnostníci ČSSD nezajímají!

Nejen živnostníci - čeští platiči daní - a to jsou kupodivu hlavně zaměstnanci.
Jura Jurax 29.3.2006 18:56

Re: Jo.

Kdepak, nejodolnější vrstva nejvíc oškubávaná jsou zaměstnanci - platí jak mourovatí a prochy pro sichr ani nedostanou do ruky, aby nemohli čarovat s náklady etc ... ono totiž OSVČ s nulovým příjmem, před zavedením minimální daně žádnou neplatící kupodivu docela přežívá, někdy i blahobytně. Tohle zaměstnanec nedokáže - bez výplaty hyne
Jura Jurax 29.3.2006 18:52

Re: Pavlo B

A Vy máte živnostňák? A máte-li proč? Proč se nenecháte zaměstnat a nadále si žít bezstarotně s placenou dovolenou, odstupnými a třináctými platy?
Jura Jurax 29.3.2006 18:48

Re: Žádné daně

A zaměstnanec taky - proč by měl platit daně, akorát by též platil zdravotní a sociální (stejně zaplatí obého víc, uváží-li se 35% z hrubé mzdy, které jakoby platí zaměstnavatel, ale na které si musí zaměstnanec vydělat - to by byl ráj na zemi, že ano.
Jura Jurax 29.3.2006 18:44

Re: Re: Re: Povinná daň je protiústavní, neboť předepisuje výši daní (berní) jedné skupině podle výdělku jiné skupiny obyvatel.

Jojo, a jako zaměstnanec se mám - dostávám odstupné, dovolenou, prémie, 13. platy - a na to všechno si můj chlebodárce nejspíš tiskne prachy na kopírce, není-liž pravda?
 
Když už takoví chytráci jako Vy pochopí, že i ten zaměstnanec si na všechno musí vydělat, že aby měl 30 000 hrubého a cca 21 000 čistého, musí vydělat jen na mzdové náklady 40 500 a se započtením dalších nákladů - peníz na dovolenou, pracovní nástroje, nájem plochy, teplo, světlo, voda, služby etc. etc. to jen u kancelářské práce leze k 60 000 až 70 000 měsíčně. To je výkon na zaměstnance, aby firma fungovala. A zamyslete se, proč stát tak brojí proti švarcsystému - není to proto, že z pracovníků přemalovaných na OSVČ vymáčkne při stejném "čistém" příjmu pracovníka výrazně míň peněz?
Pert1 29.3.2006 18:35

Re: Re: ...ZMATKOVAL NA MINISTERSTVU

Pokud jsem nepozormostí něco zdrbal, tak se neprávem napadenému velmi omlouvám.
Ladislav N. 29.3.2006 18:20

Re: ...ZMATKOVAL NA MINISTERSTVU

Jste poněkud dezorientován, to nepoznáte, kdo na koho navazuje svůj komentář?
Ladislav N. 29.3.2006 18:18

Re: Re: Minimální daň

Tušíte nebo máte přesné informace? Nebo jste to jen tak plácnul do fóra, aby řeč nestála? Kdy byl za 1. republiky den daňové svobody? Začátkem února?
Ladislav N. 29.3.2006 18:14

Re: Hm - snad trochu Kellera?

Čumile, proč nám tady citujete komunistu? Zbláznil jste se?
hodne neRath 29.3.2006 17:11

Re: Hm - snad trochu Kellera?

no, je jen pozoruhodne ze Keller nekritizuje danove pobidky a prazdniny zahranicnim firmam a naklady 300 000 Kc na vytvoreni jednoho pracovniho mista v rezii CSSD. Jinak je pravda, ze jde o krok nesystemovy, jehoz cilem je ponekud zvratit genocidu OSVC v rezii KSCSSD
Čumil 29.3.2006 17:05

Hm - snad trochu Kellera?

"...Topolánkova strana navrhuje, aby živnostníci jednou za čtyři roky neplatili žádné daně. To je tedy podařené vyvrcholení jejího úsilí zavést pro všechny poplatníky jednotnou daň. Všichni budou platit naprosto stejně, včetně živnostníků, kteří zaplatí o čtvrtinu méně. Jak známo, ODS je pro systémová řešení. Jestliže řekla A, pak by měla říci i B. Je logické, aby ti, kdo nebudou jednou za čtyři roky přispívat do státní poklady, také jednou za čtyři roky z této pokladny nic nebrali. Jestliže nechce ODS podporovat parazitismus, musí živnostníkům navrhnout, aby se jednou za čtyři roky obešli bez ochrany policie, bez služeb soudů a bez zásahu hasičů. Pokud se nechtějí chovat jako černí pasažéři, měli by nahlásit, který rok během volebního období nebudou používat silnice a dálnice, jejichž budování a provoz je kryt z našich daní. V případě svých dětí studujících na veřejných školách by měli oznámit, který rok výuky si přejí pro své ratolesti vypustit. (...)
Rýsuje se nám obrázek společnosti naprosto rovné daně, viděné ovšem odněkud z ptačí perspektivy. Na jedné straně vysokoškoláci, kteří musejí ze svých platů odevzdávat jakousi pokutu za vzdělání, na straně druhé živnostníci, kteří mají být daňově zvýhodněni oproti pouhým zaměstnancům. Konečně se naše společnost výrazně zpřehlední. A ti nejmazanější si s vysokou školou pořídí i živnostenský list. Získané vzdělání pak budou moci splácet vždy toho roku, kdy na ně připadnou daňové prázdniny."
Petr 1 29.3.2006 16:48

Re: Re: Re: Re: ŘÍMAN ZMATKOVAL NA MINISTERSTVU

Tic-Tacu, kdo začal  mluvit o chudinkách?
Kantor 29.3.2006 16:37

Re: Minimální daň

No, nějak nevim, za první republiky minimální daň tuším byla, snad dokonce i za krize...To byl ale asi jinej kapitalismus.
Karel 29.3.2006 15:12

Re: Re: Povinná daň je protiústavní, neboť předepisuje výši daní (berní) jedné skupině podle výdělku jiné skupiny obyvatel.

To jde opravdu těžko srovnávat. Jako živnostník si z příjmů platím vše, co potřebuji k práci, nemám nic jako 13. plat a dovolenou mám jen "neplacenou", takže je logické, že to vyznívá jako nepoměr mezi příjmy a daněmi.
Pravičák 29.3.2006 14:30

Minimální daň

Martin Říman má naprostou pravdu v tom, že minimální daň je zvrhlost v případě, že živnostník si v daném roce nevytvoří zisk a má pak platit daň z něčeho, co nemá. To je opravdu zvrhlost a pokřivené myšlení těch, co takovouto věc vymysleli.
Výrok ”Kdo nemá na zaplacení této daně, ať raději nepodniká”, je takovou směsí arogance, přezíravosti a velkopanského způsobu myšlení, že to snad ani nemá obdoby... jen za tento výrok si ČSSD zaslouží, aby nebyla volena.
 
Co by autoři tohoto a podobných výroků poradili lidem na českých vesnicích, kteří mají vůli vydělat si na obživu vlastní prací (jako živnostníci), protože v jejich regionu nejsou k dispozici žádná pracovní místa, kde by mohli pracovat jako zaměstnanci. Postaví jim za vesnicí pomocí investiční pobídky taky nějakou obří fabriku? Ne, radši jim jako feudálové vyměří minimální daň ...   styďte se, autoři této zvrhlosti .....kdo to přived na svět? bylo to za Špidly?
hodne neRath 29.3.2006 14:20

Pavlo B

a on Vas nekdo nuti delat urcitou profesi?
Pavla B. 29.3.2006 13:24

Re: Re: Re: podmineny souhlas

Ve většině zemí je školství částečně státní, částečně soukromé. Přičemž soukromé školy hodně často čerpají státní dotace, tak jako u nás.
Možná se mýlím, ale nedovedu si představit, jak by nejnákladnější zdravotnická zařízení (onkologie, kariochirurgie) fungovala jako čistě soukromá, myslím si, že nějaké dotace tam budou nutné vždycky. A že podobně tomu bude u vzdělávacích zařízení, která se neobejdou bez experimentálního zázemí.
Pavla B. 29.3.2006 13:17

Re: Profese je jedna vec,

Reagovala jsem na neRatha, ten člověk mě štve se svým přístupem "hlavně výhodičky". Jinak jsem měla na mysli spíš podivnost zvanou daňové prázdniny! Nesmysl, stejně jako minimální daň, jen v opačném gardu. Nevidím důvod, proč by všichni nemohli mít stejný kus nezdanitelných výdělků a po odečtění nějakých dalších položek (nezletilé děti) stejnou daň.
Tic-Tac 29.3.2006 12:59

Re: Re: Re: ŘÍMAN ZMATKOVAL NA MINISTERSTVU

Tak medvídka napadáte bezdůvodně. Chtěl jen nějaký rozumný argument a ne kecy od přispěvatele výše. Určitě s vámi souhlasí, stejně jako já.
Pert1 29.3.2006 12:41

Re: Re: ŘÍMAN ZMATKOVAL NA MINISTERSTVU

Chudinko Balů, několi roků zvyšování odvodů na soc. a zdravotní, min. daň, registrační pokladny, placení čtrnácti dnů nemocenské zaměstnancům ze svého- mám pokračovat? Toto stačí, aby to mnozí zabalili,  šli na pracák a pracovali na černo. Nedivím se jim. Doufejme, že tato zrůdná socbolševická vláda za dva měsíce skončí. Hlavně, že slibuje cigošům statisíce na výrobu decek.
Balů 29.3.2006 11:57

Re: ŘÍMAN ZMATKOVAL NA MINISTERSTVU

A co takhle nějaký argument ? Na to se nezmůžeš chudinko.
Ladislav N. 29.3.2006 11:42

Re: zlata devadesata leta nicnedelani a uspesneho lenoseni?

Jste tak mimo nebo ožralej?
Fifi 29.3.2006 11:16

Re: Re: Pane Kadleci, podobné daňové prázdniny byly

Nadsene s Vami souhlasim
RM 29.3.2006 11:06

Re: ŘÍMAN ZMATKOVAL NA MINISTERSTVU

zmatkoval, zmatkoval. Ale v tomhle clankuk ma vic nez pravdu. CSSD zabila male zivnostniky na vesnicich. A znam jich dost, kteri nez by platily minimlani dan, tak to delaji bud na creno, nebo radeji nedelaji nic a jsou na podpore. Znam i par zoufalcu, kteri si jednou za rok od rodicu vyupujci na minimalni dan a jedou dal a doufaji ze priste bude lip.
Roman Grill 29.3.2006 10:54

Re: pane Grilll

ODS ma v programu lecos, mela to tam ostatne odjakziva. Co z toho ale realizovala, kdyz mohla? Ci se o to alespon pokusila, kdyz uz nemohla? To by nebyl dlouhy seznam. Az v poslednich letech jakz takz, ale co ty petiletky pred tim? Kde je zaruka, ze se zas, az bude u moci, nerovzpomene na sva zlata devadesata leta nicnedelani a uspesneho lenoseni?
Petr 1 29.3.2006 10:52

Re: Pane Kadleci, podobné daňové prázdniny byly

Hlavně, že socbolševici slíbili cigošům podporu za jejich hlasy ve statisích na jejich továrny na děcka. Slibuji jako živnostník s pár zaměstnanci, že pokud bude pravicová vláda, neuliji ani korunu z daní. Pokud budou vládnout socbolševici, nedostane stát ode mne ani korunu.
 
Ladislav N. 29.3.2006 10:50

Re: ... ZMATKOVAL NA MINISTERSTVU

Proti zmatkům současné socialistické vlády ČSSD a jejích ministrů a úředníků hned tak "rovnocennou" konkurenci nenajdete. Už aby si balili kufry!
Roman Grill 29.3.2006 10:47

Re: Re: podmineny souhlas

Za zaklad bych zvolil standartni postup: Prevod instituce na akciovou spolecnost ve 100%nim vlastnictvi zrizovatele. Transformace na bezztratovy provoz vcetne nastaveni realnych (nedotovanych) cen vsech aktivit. Nasledny prodej akcii soukromemu subjektu v soutezi pri nejvyssi nabidce nebo na kapitalovem trhu.
Funguje to ve vsech civilizovanych zemich, neni duvod aby to neslo i u nas. Leda ze by Cesi, Moravane a Slezane byli nejaky zvlastni poddruh cloveka a meli nejaka specifika , ktera by uspech akce znemoznila.