1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
certik 25.4.2009 8:47

Re: To jsem tedy opravdu nepochopil

Trh bez subvenci nikde neexistuje. S krizi zjevne bojovat lze, nebot s ni bojuje leckdo. Podobne jako lze bojovat s pocasim napriklad tim, ze se obujete a oblecete. Dale pravice zadluzuje v dobach konjunktury stejne nebo vice nez levice, jak ukaze zbezny pohled na cisla.

čtenář zdrojů 25.4.2009 8:31

Re: Když ono je tak lehké půjčit si peníze na státní dluh splatný za desítky let...

Za vlády Špidly v letech 2003 a 2004 ze zvýšilstátní dluh o 197 miliard. Za vlády Topolánka se zvýšil státní dluh také o 197 miliard. Jenže Špidla je socan, takže se mu to neodpouští, zatímco Topolánek je modrej, takže o tom radši mlčíte.

derik 25.4.2009 7:36

Re: Když ono je tak lehké půjčit si peníze na státní dluh splatný za desítky let...

Pekna ukazka demagogie CSSD. Nejdriv Zeman rikal ze zeme je spalena. Asi nebyla kdyz potom Spidla rikal ze zdroje jsou. Asi nebyly kdyz Gross chtel delal reformy. Asi se moc nepovedly kdyz Paroubek uzavrel vladnuti CSSD slovy ze dluhy se neplati.

Letowitz 25.4.2009 5:42

Re: To jsem tedy opravdu nepochopil

Kdo by měl vnést zodpovědnost?  Pouze trh, který není deformován státními subvencemi. Je to zcela jednoduché, i když bolestné. Výroky typu: " boj s krizí " jsou obdobou výroku: " boj s počasím ". To jenom politici oblbují voliče, aby tak hráli hru o své důležitosti. S krizí nelze bojovat. Je ale možno se na ni připravit. Např. příliš se nezadlužit. Když začne pršet, je fajn mít deštník. To ale levice nikdy nepochopí.  

Mišák 25.4.2009 2:59

Re: Když ono je tak lehké půjčit si peníze

A Špidlovi "přátelé" socialisté to po (podle nich úspěšných) volbách hodlají roztočit ještě víc, zdroje nezdroje, pod líbivými sliby, že přece jde o záchranu lidí (jejich voličů), kteří krizi nezavinili. A jejich lék na krizi - obrat "bohaté" a rozdat peníze (těm co si je neumí nebo nechtějí vydělat) na zvýšení spotřeby v zájmu sociální rovnosti občanů. S nimi se možná hodně brzy vrátíme do krachující východní Evropy. Zodpovědnost nulová, dluhy se přece neplatí! A pak budeme slýchat ještě častěji Paroubkovy plamenné proslovy, že viníkem všeho zla je určitě ODS.

Ladislav N 25.4.2009 1:19

Když ono je tak lehké půjčit si peníze na státní dluh splatný za desítky let...

Špidla, nyní uplatńující svou blbost za 500 000 měsíčně z našich kapes jako komisař EU, přece prohlásil: "Zdroje jsou!"... Škoda, že nenese žádnou osobní hmotnou odpovědnost. Možná by změnil názor.;-P

Ladislav N 25.4.2009 1:14

Re: ojojoj

Maďarsko taky ještě nevyhlásilo státní bankrot, před nímž je nyní zachraňuje MMF... ;-P

Chris Kelvin 25.4.2009 1:07

To jsem tedy opravdu nepochopil

Kdože to měl do tohoto systému vnést tu odpovědnost......? Banky, které měly rorpůjčováno na výhodný úrok a zainvestováno na dlouho dopředu? Investiční fondy, kterým stále stoupala hodnota díky růstu cen jejich portfólií? Auditorské firmy, které prostou aproximací předpovídaly všem těmto institucím zdraví a růst? Myslím, že autor to má řádně popletené.

certik 25.4.2009 1:03

ojojoj

kdyz pisu o necem clanek tak se snazim nefantazirovat. Island nevyhlasil statni bankrot. S islandskou korunou se bezne obchoduje, neni tedy bezcenna, je jenom levnejsi nez byvala. Atd.