1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marat 25.8.2009 11:45

Re: Víra hory přenáší / reálný kapitalismus ?

Raději sledujte ty pitomoučké telenovely.

RomanL 25.8.2009 13:11

Re: Víra hory přenáší / reálný kapitalismus ?

Reálný komunismus vytváří mrtvoly, a to v míře větší než velké, hajzle!

londýn 25.8.2009 17:30

Re: Víra hory přenáší / reálný kapitalismus ?

Londýn - Rychlá privatizace - masivní nezaměstnanost - chudoba a stres - větší riziko nemocí - smrt.

Takovou posloupnost kreslí autoři studie o vlivu privatizace v postsovětských republikách na zdraví populace, která vyšla v britském lékařském časopise Lancet.

Tým pod vedením oxfordského profesora Davida Stucklera došel k závěru, že překotná privatizace si vyžádala v bývalém komunistickém bloku životy přibližně jednoho milionu mužů v produktivním věku.

Česko bylo mezi zeměmi, které údajně dopadly nejlépe, jednou z nejvíce postižených zemí bylo naopak Rusko.

Papouch 25.8.2009 18:36

Re: Víra hory přenáší / reálný kapitalismus ?

"oxfordského profesora" = radoveho asaka

"Tým " = mel pomocnika-stazistu

"došel k závěru" = sescitali buhvijak posbirane statistiky od Sumavy po Vladivostok a vyslo hausnumero

http://papers.ssrn.com/sol3/Delivery.cfm/SSRN_ID1086378_code355418.pdf?abstractid=1086378

živnostník 25.8.2009 17:47

Re: Víra hory přenáší / reálný kapitalismus ?

Odstěhuj se do KLDR bo na Kubu (tam si teď ani nevytřeš pr..l - není čím ;-P ), a uvidíš, co je to reálný socializmus. A papežem se tady laskavě neoháněj, nebo snad řekl, že socializmus/komunizmus je dobro?

PH 1/09 25.8.2009 18:01

Re: Víra hory přenáší / reálný kapitalismus ?

Krize má etický a sociální rozměr, připomínají zvláště církevní hodnostáři, mezi kterými se najde řada Marxových příznivců. Canterburský arcibiskup Rowan Williams například zpochybňuje základy dnešního kapitalismu. V rámci systému jde všem pouze o dosažení co největšího materiálního blahobytu. Zdroje ovšem nejsou pro všechny a tak se čím dál větší část populace se dostává do potíží. Williamsovi to připomíná třicátá léta v Německu, kdy značná část lidí dala přednost jistotě národního socialismu před nejistou existencí v krizí zasaženém tržním prostředí.

Předseda rady Evangelické církve v Německu Wolfgang Huber si v deníku Berliner Zeitung stěžoval, že peníze dnes nahrazují Boha. Výslovně kritizoval předsedu představenstva Deutsche Bank Josefa Ackermanna, který před počátkem krize údajně sliboval svým klientům roční výnosy cenných papírů ve výši 25 procent. „Tím vzbuzoval stále větší očekávání, která nemohla být naplněna,“ upozornil biskup na jednu z příčin krize.

Nejdůkladnější práci si dal s oživením Marxe jeho jmenovec, katolický mnichovský arcibiskup Reinhard Marx, který dokonce napsal knihu s povědomým názvem „Kapitál“. K myšlenkám svého slavného předchůdce se hlásí úvahou, že společnost není pouze souborem jednotlivců, kteří soutěží o ekonomický prospěch, ale zároveň má sociální rozměr.

živnostník 25.8.2009 21:12

Re: Víra hory přenáší / reálný kapitalismus ?

Tak co jako, zavedeme komunizmus? Sociální rozměr není o tom, že když jeden maká, druhý co nemaká mu to sebere! Podávám to zjednodušeně, ale nemám čas to rozepisovat. Ve státě, kde se promrhávají (místo h by bylo asi vhodnější d) peníze neuvěřitelným způsobem se o nějakém sociálním rozměru jsem ochoten bavit až tehdy, dokud se to nevyřeší (socilání politiku má řešit stát), a až potom nechtˇse uvažuje o nějakém zvýšení daní apod. Stačí jen zmínit informaci z jednoho nedávného článku zde na psu (ověřoval jsem to), že nesprávná rozhodnutí úředníků finančních úřadů a následné vyplácení odškodnění stálo stát 1,6 (!) miliardy ročně! To jsou rezervy. Podnikající fyzická osoba za své chyby ručí celým svým majetkem. Ouřadové neručí ničím. Dokud se to nesrovná, nemá co kdo tlamáčkovat. A basta!

P.S:: Kvaziintelektuální a pravdoláskové kecy nikoho nenasytí!

LN 8/09 26.8.2009 8:19

Re: Víra hory přenáší / otrocká práce v České republice 2009

Tisíce cizinců padly v Česku do otroctví, úřady otrokáře kryjí 6. srpna 2009  14:40

PRAHA - Za svou práci nedostávají zaplaceno a stále více se zadlužují.

Pokud chtějí z otrockého zaměstnání odejít, musí utéct nebo se draze

vykoupit. Desetitisíce zahraničních dělníků živoří v Česku v otřesných

podmínkách.

statistik 26.8.2009 8:32

Re: Víra hory přenáší / reálný kapitalismus ? vývoj nezastavíte -zleva ani zprava

V roce 1975 bylo v ČR dokončeno 97 000 bytů.

V roce 2003 bylo v ČR dokončeno 27 000 bytů.

Úrok na na úvěr pro výstavbu bytů a rod. domků zatížen 1 %, navíc výrazné dotace 30 - 90 a více tisíc Kč ( v té době někde polovina hodnoty domku či dvojdomku)..

PS vývoz potravin z ČR v roce 1990 za 2,3 mld Kč, dovoz potravin v roce 2006 za 32 mld Kč (při nadbytku vlastních potravin - dovoz - je to zároveň dovoz nezaměstnanosti a luxusní převážení potravin, znečišťování životního prostředí a zbytečné pálení nafty).

janoryna 25.8.2009 16:27

Re: Víra hory přenáší, ale kde

vezmou peníze na to utrácení smečky nezaměstnanejch

lukas 25.8.2009 9:01

Dekuji za realitu!!!

konecne clanek v cestine, ktery se  nesnazi namluvit ctenari, ze uz krize pomalu ale naprosto jiste konci.

k te magicke 10% nezamestnanosti - mnoho statu uz je prez (Vegas 13.1%, Calif 11.9%, New York 9.6%) - problem s oficialnimi US cisly je, ze mezi nezamestnane nepocitaji osoby ktere uz dobraly podporu nezamestnanosti, ani osoby, ktere nepracuji a nejsou registrovani pro podporu v nezamest.

P.S.: omlouvam se za chybejici diakritiku, ale mistni zaostale pocitace tuto nasi vymozenost neznaji. :(

VH 5/09 25.8.2009 9:08

Re: Dekuji za realitu!!! příčiny krize v Americe ?

Stručně řečeno, W.K.Black říká, že současná krize je důsledkem obřího systematického podvodu, do kterého byli zapleteni špičkoví manažeři amerických finančních institucí, manažeři institucí, které je měly kontrolovat (včetně renomovaných auditorských firem), i politici (demokraté i republikáni), kteří záměrně zlikvidovali většinu regulačních a kontrolních mechanismů, které by mohly podvodné jednánání včas odhalit a zastavit.

Říká, že účastníci tohoto kolosálního podvodu dobře věděli, že organizují “pyramidu”, která musí zkrachovat a že prodávají “zkažené zboží”.

Dobře věděli, že to nakonec povede ke krachu institucí, které řídili, ale bylo jim to jedno, protože na té pyramidové hře sami enormně vydělali.

cb 25.8.2009 9:39

Re: Dekuji za realitu!!! příčiny krize v Americe ?

Ten Black je tvuj strycek, ze o nem vsude pises?

VH 5/09(přev.) 25.8.2009 10:18

Re: Dekuji za realitu!!! příčiny krize v Americe ?

Z několika zdrojů ke mně dolehlo upozornění na pozoruhodný rozhovor známého amerického publicisty Billa Moyerse s profesorem ekonomie a práva na Universitě v Missouri, Williamem K. Blackem.

Ten je expertem na bankovní podvody velkého rozsahu a účastnil se objasňování tzv. “savings and loans krize” z 80. a 90. let.

M. Zima 25.8.2009 7:18

Konečně článek,

který fakta neignoruje. I když jasné slovo jak k příčinám, tak k řešení chybí, s těmi idioty, kteří se v ČT a jiných médiích s neffovskou erudicí pravidelně odrážejí ode dna, se to už nedalo vydržet.

autor 25.8.2009 23:15

Re: Konečně článek,

Příčiny krize jsem již popsal jindy a jinde(myslím, že tady to vyšlo také). Papírový prostor je bohužel omezený a navíc stačí odkaz - kreditní "problém Euro12/2009), číslo s příčiny krize si už z hlavy nepamatuju.

Engels 25.8.2009 0:55

Ach ti ekonomove....

Po precteni tohoto clanku vime skoro to same, co jsme vedeli pred tim, tedy skoro nic. Neexistuje ekonomicka veda, jsou to jen dohady a zvaneni. Dobrym predstavitelem ekonomicky odborneho mysleni jest kuprikladu Vaclav Klaus, ktery produkuje nekdy libive, jindy nelibive blaboly.

Prapricinou nynejsi financni krize je predevsim rozpad kultury a hodnotoveho systemu v tzv zapadnim svete. Hladovost po penezich se nezastavi pred nicim a tak v Americe, ale nejen tam, zadluzuje se, kdo jen muze. Zadluzuji se jednotlivci, korporace i vlady. Vime vsak co prichazi po hodech.....

Reseni je velmi snadne. Kde jsou dluznici tam musi byt i veritele. Staci jedna mensi revoluce, ktera vynese do cela noveho Adolfa ci  Vladimira Iljice a zacne se to resit pevnou rukou. Verejne popravy veritelu prilakaji obrovske davy, na takovou podivanou se vyplati zvednout zadek i od televizoru. A vybirane vstupne ozivi statni kasu. Po nekolika takovych skvelych zabavnich akcich zbytek veritelu zmeni stanovisko. Vsichni budou prekotne tvrdit, ze vlastne ty penize vubec nepotrebuji a ze je s radosti venuji na oltar vlasti. Nu a problem zadluzenosti bude vyresen!!!!!!!!!

Vyroba sibenic, rakvi, tribun atd atd roztoci hospodarska kola a vvresi problem nezamestnanosti.

JAK JE TO SNADNE, KDYZ CLOVEK NENI EKONOMICKY ODBORNIK!!!!

realisté 25.8.2009 9:05

Re: Ach ti ekonomove....

Tým pod vedením oxfordského profesora Davida Stucklera došel k závěru, že překotná privatizace si vyžádala v bývalém komunistickém bloku životy přibližně jednoho milionu mužů v produktivním věku.

S jednou krizí si svět poradí, ale co když se jich sejde víc? Hlavní vědecký poradce britské vlády, profesor John Beddington varuje, že kolem roku 2030 postihne lidstvo znásobený efekt několika krizí najednou, které budou souviset s nedostatkem potravin, pitné vody a energie.

Právě současná krizová situace ukázala, že spoléhání se jen na moudrost hrstky „renomovaných“ ekonomů, kteří „vědecky“ řídí armádu poslušných zaměstnanců (ve smyslu F. Taylora před 100 lety), by bylo pro občany současného demokratického státu velmi nemoudré (MP 09)..

Konkurenceschopnost ekonomiky dle M. E. Portera. Jakékoliv rozumné protikrizové opatření vedoucí ke snížení negativních sociálních dopadů ve společnosti by proto mělo být současně posuzováno z hlediska dopadů na dlouhodobou konkurenceschopnost ekonomiky!

Vlado Z 25.8.2009 15:12

Re: Ach ti ekonomove....

Dáte sem odkaz na tu Stucklerovu studii? To snad nemohl myslet tak, jak to vyznělo, to je směšné...