4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Suchoř 26.8.2009 21:50

zvedat masy?

sociální potreby obyvatel lze v našich podmínkách prosazovat levněji a účinněji demokratickou parlamentní cestou než nějakým ozbrojeným cirkusem. Takovou vymoženost neměli Lenin ani Marx

statistik 26.8.2009 8:32

Re: Víra hory přenáší / reálný kapitalismus ? vývoj nezastavíte -zleva ani zprava

V roce 1975 bylo v ČR dokončeno 97 000 bytů.

V roce 2003 bylo v ČR dokončeno 27 000 bytů.

Úrok na na úvěr pro výstavbu bytů a rod. domků zatížen 1 %, navíc výrazné dotace 30 - 90 a více tisíc Kč ( v té době někde polovina hodnoty domku či dvojdomku)..

PS vývoz potravin z ČR v roce 1990 za 2,3 mld Kč, dovoz potravin v roce 2006 za 32 mld Kč (při nadbytku vlastních potravin - dovoz - je to zároveň dovoz nezaměstnanosti a luxusní převážení potravin, znečišťování životního prostředí a zbytečné pálení nafty).

LN 8/09 26.8.2009 8:19

Re: Víra hory přenáší / otrocká práce v České republice 2009

Tisíce cizinců padly v Česku do otroctví, úřady otrokáře kryjí 6. srpna 2009  14:40

PRAHA - Za svou práci nedostávají zaplaceno a stále více se zadlužují.

Pokud chtějí z otrockého zaměstnání odejít, musí utéct nebo se draze

vykoupit. Desetitisíce zahraničních dělníků živoří v Česku v otřesných

podmínkách.

těchňik 26.8.2009 1:59

Re: těchniku, ty asi nepodnikáš., ale čteš marxistické brožurky

To bude asi nějakej kryptoš, ten ja(no)ryna. ;-P

těchňik 26.8.2009 1:56

Re: Zásadní problém úvěrů u bank

Z tebe ta závist stříká fest. Jezdíš feldou a hryžeš si nehty, co? Tak vol některou tu stranu závistivců, snad ti to pomůže.

v létě Vás nikdo 2-3 měsíce nesežene protože "máte vyděláno " - tak po tom ti může být kulový. Starej se aby měl sám vyděláno. V hlavě už naděláno máš - rudo-oranžové lečo, s pár funkčnímu synaptickými vazbami s funkcí memu závisti.

Jenom bych podotkl, že sám žádné SUV za mega nemám (mám relativně starou popelnici), ale nikomu to nezávidím. Závist je rakovina ducha (pokud se u závistivců vůbec dá něco takového jako duch předpokládat).

autor 25.8.2009 23:15

Re: Konečně článek,

Příčiny krize jsem již popsal jindy a jinde(myslím, že tady to vyšlo také). Papírový prostor je bohužel omezený a navíc stačí odkaz - kreditní "problém Euro12/2009), číslo s příčiny krize si už z hlavy nepamatuju.

klaus 25.8.2009 22:16

Re: Zásadní problém úvěrů u bank

jenže to byste museli také platit daně pánové podnikatelé a ne jen útočit díky úplatkům na státní rozpočet, používáte obecní komunikace  apod, daně jsou -1Kč, každej ve vaší rodině kdo má díru do ..., řídí SUV za mega samozřejmě jsou to firemní vozy, v létě Vás nikdo 2-3 měsíce nesežene protože "máte vyděláno ", takže jak spívá pan Nohavica : " zloději , zloději, zloději - tišeji , tišeji, tišeji " ;-D;-D;-D

živnostník 25.8.2009 21:12

Re: Víra hory přenáší / reálný kapitalismus ?

Tak co jako, zavedeme komunizmus? Sociální rozměr není o tom, že když jeden maká, druhý co nemaká mu to sebere! Podávám to zjednodušeně, ale nemám čas to rozepisovat. Ve státě, kde se promrhávají (místo h by bylo asi vhodnější d) peníze neuvěřitelným způsobem se o nějakém sociálním rozměru jsem ochoten bavit až tehdy, dokud se to nevyřeší (socilání politiku má řešit stát), a až potom nechtˇse uvažuje o nějakém zvýšení daní apod. Stačí jen zmínit informaci z jednoho nedávného článku zde na psu (ověřoval jsem to), že nesprávná rozhodnutí úředníků finančních úřadů a následné vyplácení odškodnění stálo stát 1,6 (!) miliardy ročně! To jsou rezervy. Podnikající fyzická osoba za své chyby ručí celým svým majetkem. Ouřadové neručí ničím. Dokud se to nesrovná, nemá co kdo tlamáčkovat. A basta!

P.S:: Kvaziintelektuální a pravdoláskové kecy nikoho nenasytí!

Jenda 25.8.2009 19:55

No vzhledem k tomu, ze pro sponzory "delnicke akademie" cim hur tim lip

tak bych jeji vyplody bral s rezervou. Ano FED by rad aby krize rychle presla, delnasove by naopak radi aby konecne prisla ta spravna poradna krize ktera by zvedla masy a pomohla konecne nastolit ten jejich, "spravedlivejsi" svetovy rad.

Ze uz ten "spravedlivejsi" rad jednou ekonomicky kleknul? Nezajima!

Papouch 25.8.2009 18:36

Re: Víra hory přenáší / reálný kapitalismus ?

"oxfordského profesora" = radoveho asaka

"Tým " = mel pomocnika-stazistu

"došel k závěru" = sescitali buhvijak posbirane statistiky od Sumavy po Vladivostok a vyslo hausnumero

http://papers.ssrn.com/sol3/Delivery.cfm/SSRN_ID1086378_code355418.pdf?abstractid=1086378

PH 1/09 25.8.2009 18:01

Re: Víra hory přenáší / reálný kapitalismus ?

Krize má etický a sociální rozměr, připomínají zvláště církevní hodnostáři, mezi kterými se najde řada Marxových příznivců. Canterburský arcibiskup Rowan Williams například zpochybňuje základy dnešního kapitalismu. V rámci systému jde všem pouze o dosažení co největšího materiálního blahobytu. Zdroje ovšem nejsou pro všechny a tak se čím dál větší část populace se dostává do potíží. Williamsovi to připomíná třicátá léta v Německu, kdy značná část lidí dala přednost jistotě národního socialismu před nejistou existencí v krizí zasaženém tržním prostředí.

Předseda rady Evangelické církve v Německu Wolfgang Huber si v deníku Berliner Zeitung stěžoval, že peníze dnes nahrazují Boha. Výslovně kritizoval předsedu představenstva Deutsche Bank Josefa Ackermanna, který před počátkem krize údajně sliboval svým klientům roční výnosy cenných papírů ve výši 25 procent. „Tím vzbuzoval stále větší očekávání, která nemohla být naplněna,“ upozornil biskup na jednu z příčin krize.

Nejdůkladnější práci si dal s oživením Marxe jeho jmenovec, katolický mnichovský arcibiskup Reinhard Marx, který dokonce napsal knihu s povědomým názvem „Kapitál“. K myšlenkám svého slavného předchůdce se hlásí úvahou, že společnost není pouze souborem jednotlivců, kteří soutěží o ekonomický prospěch, ale zároveň má sociální rozměr.

živnostník 25.8.2009 17:51

Re: Zásadní problém úvěrů u bank

Nejlepší by bylo zrušit statut pracovního poměru, ať se každý o sebe postará sám jako OSVČ. Pak by ti různí tlamáčkovci konečně zjistili, co to obnáší. A rudí neřádi odborářští by měli po flákárně.

živnostník 25.8.2009 17:48

Re: Mládka jsem vždy považoval za vola, ale vašek

... zato ty o podnikání nevíš ani to kulový, sosánku! Tak tady nedělej machýrka!

živnostník 25.8.2009 17:47

Re: Víra hory přenáší / reálný kapitalismus ?

Odstěhuj se do KLDR bo na Kubu (tam si teď ani nevytřeš pr..l - není čím ;-P ), a uvidíš, co je to reálný socializmus. A papežem se tady laskavě neoháněj, nebo snad řekl, že socializmus/komunizmus je dobro?

živnostník 25.8.2009 17:40

Re: těchniku, ty asi nepodnikáš., ale čteš marxistické brožurky

Kakraholte! má být správně: ale jestli socan nebo černoprdelník zvýší daně. Socan by daně nikdy nesnížil.

živnostník 25.8.2009 17:38

Re: těchniku, ty asi nepodnikáš., ale čteš marxistické brožurky

Co to tady blábolíš ty bamb(n)ulo. Ty víš vo podnikání velký kulový a jen tady kalíš diskuzní vodu a hraješ vlnky. Naprosto nechápeš princip pořízení firemního majetku, protože jinak bys takové hov.diny nenapsal. Zřejmě jsi sám VUMLista a jen od sebe odvádíš pozornost obviňováníém jiných z marxistických sr.ček. Hlupáčku rudý! Těchnik má pravdu. Potřebuji nějaké investice do firmy, ale jestli socan nebo černoprdelník sníží daně, vyšoupnu pár lidí z firmy a přejdu do stand-by režimu. Ať se o ně pak Don Pupek a ten ateistický slizoun Cirda-retarda Svoboda postará. A doufám, že to tak udělá co nejkvíc podnikatelů a živnostníků, ať se stát pak třeba po..re!

londýn 25.8.2009 17:30

Re: Víra hory přenáší / reálný kapitalismus ?

Londýn - Rychlá privatizace - masivní nezaměstnanost - chudoba a stres - větší riziko nemocí - smrt.

Takovou posloupnost kreslí autoři studie o vlivu privatizace v postsovětských republikách na zdraví populace, která vyšla v britském lékařském časopise Lancet.

Tým pod vedením oxfordského profesora Davida Stucklera došel k závěru, že překotná privatizace si vyžádala v bývalém komunistickém bloku životy přibližně jednoho milionu mužů v produktivním věku.

Česko bylo mezi zeměmi, které údajně dopadly nejlépe, jednou z nejvíce postižených zemí bylo naopak Rusko.

neokolonialismus 21. století 25.8.2009 17:24

Re: názor z Francie - a co války ? potravinová bezpečnost státu

Bohaté vlády a korporace začínají zkupovat miliony hektarů zemědělské půdy v rozvojových zemích s cílem zajistit si dlouhodobě přísun potravin.

Jacques Diouf, šéf organizace OSN pro potraviny a zemědělství, varoval, že to může vést k "neokolonialismu", kdy chudé státy budou produkovat potraviny pro bohaté státy na úkor vlastního chudého obyvatelstva.

Stoupající ceny potravin už vyvolaly "druhou vlnu kolonializace" Afriky. Tento týden oznámila jihokorejská firma Daewoo Logistics, že má v plánu pronajmout si na Madagaskaru na 99 let milion hektarů zemědělské půdy.

Plánuje tam do roku 2023 pěstovat ročně 5 milionů tun pšenice a na dalších pronajatých 120 000 hektarech půdy bude pěstovat palmový olej. Zemědělské pracovníky najme z Jižní Afriky. Výroba bude určena pro Jižní Koreu, která chce omezit svou závislost na dovozu potravin

"Jsou to čistě komerční projekty, ale podkládá je bezpečnostní imperativ, nutnost zajistit spolehlivou dodávku potravin, program, který podporuje vláda," řekl Carl Atkin, poradce v britské firmě Bidwells Agribusiness, která pomáhá vyjednávat takovéto velké mezinárodní prodeje zemědělské půdy.

JR 3/09 25.8.2009 17:15

Re: Je s podivem, jak nikdo Evropě nenapíše článek - bohaté země ?

Rogers: Říkáte „bohaté země“. Problém je, jak definujete, co jsou bohaté země. Toto jsou země, které bývaly bohaté. Británie, USA, a tak dále. Dochází nyní k podstatným změnám. Vy znáte Asii, jen se kolem sebe podívejte. Co se tady děje. Jděte v Asii na nějaké letiště a odleťte tamodtud na letiště JFK v New Yorku. JFK je třetí svět. Podívejte se na infrastrukturu v Americe a srovnejte ji s infrastrukturou v Asii. Kapitál je nyní v Asii. A ten, kdo tomu nerozumí, by si měl sehnat nějaké knihy a přečíst si pár faktů. Anebo navštívit Asii a podívat se. Mně se to nijak zvlášť nelíbí, že tohle musím říkat, jsem americký občan. Mám rád Británii. Ale nemůžu předstírat, že se nic neděje. Jinak i já udělám bankrot. Býval jsem kdysi chudý. Nechci být chudý. To už jsem zažil.

Reportér: Takže Gordon Brown a prezident Obama nemůžou udělat nic? Dochází k podstatnému poklesu životní úrovně lidí žijících na západě. A lidé si to nechtějí přiznat.

Rogers: Samozřejmě. Podívejte se na fakta. Nejzadluženější stát na světě jsou Spojené státy. Propadají se stále hlouběji do dluhů. Každý týden, každý měsíc. To není můj názor, to jsou prostá fakta. Lidi vám můžou říkat, ale zadluženost nevadí. Nedělejte si starosti. My jsme úspěšná země. Můžou si to říkat celý den. Popírají realitu.

Reportér: Ale americká měna je světovou rezervní měnou. To přece Ameriku hodně chrání.

Rogers: Ano, to je jediným důvodem, proč má Amerika možnost se stále hlouběji propadat do dluhů. Protože oni můžou ty peníze tisknout, jsou světovou rezervní měnou. I když lidi začínají říkat, že možná nechtějí už používat dolary. Postupně dochází k odklonu, jako v padesátých letech došlo k odklonu od libry. A jak dlouho zůstane americký dolar rezervní měnou? Avšak nakonec, když natisknete příliš mnoho peněz, nefunguje to. Nikdo s tím neuspěl.

Kulak 25.8.2009 16:45

Zásadní problém úvěrů u bank

Vyzkoušejte podnikat v Čechách. Jděte s malým podnikatelským projektem do kterékoliv banky v začátku svého podnikání. Do dvou let Vám nedají nic. Ale první dva roky musíte být ve ztrátě, abyste jakž-takž mohli udržet možnost investovat a nevyplácali Vaše veškeré vydělané peníze, které s neuvěřitelnou vehemencí stát rozdává těm, kteří sedí doma na prdeli a nedělají vůbec nic. Takže dorazíte se zdravým podnikatelským projektem do banky a banka řekne: neplatíte státu, nic Vám nedáme. Máme totiž spolehlivé spotřebitele, kteří jsou jištěni penězi z Vašeho sociálního pojištění. Cháchá. A tyhle peníze bankám vydělají asi více. Jenomže tyhle peníze nejsou investicí a peníze neplodí. Hloupí politici, hloupé státy, hloupé banky: paraziti.

Pak aby tady nebyla permanentní krize!

qwrjk 25.8.2009 16:36

Je s podivem, jak nikdo Evropě nenapíše článek

jaky bude mít vliv pokles hodnot fondů, kde ma polovina američanů uloženy své "virtuálni" duchody, na další ekonomicky vyvoj. Představte si tu situaci, kdy pudete do duchodu a dostenete za 40 spořeni jen tolik, kolik jste měli naspořeno ve 20.roce spoření - "vrazi z wallstreetu" okradli ameriku o 20 let úspor.

janoryna 25.8.2009 16:28

Re: Mládka jsem vždy považoval za vola, ale vašek

není socanský pomatenec, ale věří modré knihovně. asi o podnikání ví kulový...

janoryna 25.8.2009 16:27

Re: Víra hory přenáší, ale kde

vezmou peníze na to utrácení smečky nezaměstnanejch

janoryna 25.8.2009 16:25

těchniku, ty asi nepodnikáš., ale čteš marxistické brožurky

to, že snížím někomu daně vůbec neznamená, že ty peníze investuje do výroby. to, že snížím odvody na sociální a zdravotní pojištění neznamená, že budu více investovat a zaměstnám někoho dalšího. koupím si lepší auťák a exotickou dovolenou. nevydělávám proto, abych živil někoho jiného, než svou rodinu !

Vlado Z 25.8.2009 15:12

Re: Ach ti ekonomove....

Dáte sem odkaz na tu Stucklerovu studii? To snad nemohl myslet tak, jak to vyznělo, to je směšné...

Vašek 25.8.2009 14:20

Mládka jsem vždy považoval za vola,

Po přečtení tohoto článku jsem si poněkusd poopravil mínění o něm. Už ho nepovažuji za vola, ale pouze za socanskýho pomatence. Asi nebude tak absolutní vůl, jako jeho soukmenovec Havel.

Ludva 25.8.2009 13:51

Cesta do pekel

Země uplatňující Topolánkovu cestu do pekel se již vzpamatovávají, kdežto naše ekonomika, řízená podle pravidla nedělej nic, je na tom stále hůře. Tak si to přeberte.

RomanL 25.8.2009 13:11

Re: Víra hory přenáší / reálný kapitalismus ?

Reálný komunismus vytváří mrtvoly, a to v míře větší než velké, hajzle!

RomanL 25.8.2009 13:09

Re: K článku - spotřebitelský kolaps / názor z Francie

Co to je? ;-€ ;-O(Y)

Marat 25.8.2009 11:45

Re: Víra hory přenáší / reálný kapitalismus ?

Raději sledujte ty pitomoučké telenovely.