17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
janoryna 2.3.2006 13:26

Re: Vyvážíme,skopčáci platí,víc i naši lidé díky skopčákům!

ty ale neplatíš korunu čezu ale 4 koruny rozvodným závodům. a navíc, když němci dají víc, budu prodávat za vyšší cenu. trh je trh. to by i pravičáci mohli pochopit.
JJ 2.3.2006 13:30

Re: Re: Vyvážíme,skopčáci platí,víc i naši lidé díky skopčákům!

 
Predne linky na vyvoz jsou plne a elektriny u nas porad dost. A stejne porad nevidim, jak doplacime na nemecke zelene.
hodne neRath 2.3.2006 13:41

Re: Re: Re: Vyvážíme,skopčáci platí,víc i naši lidé díky skopčákům!

neracil si pan nahodou vsimnout, z ceho ze se ta elektrina produkuje? a co se na to tezi? a kde se skladujou odpady? Takze pokud by Nemecti zeleni nevyvadeli v Nemecku tolik, nebylo by kam vyvazet... a obcas by se i ta uhelna el. mohla zavrit. To ani nehovorim o cenach... ale to je jiste slozitejsi
JJ 2.3.2006 14:04

Re: Re: Re: Re: Vyvážíme,skopčáci platí,víc i naši lidé díky skopčákům!

1. Uhelnou muzeme zavrit, elektriny mame dost. Nemecti zeleni nas nenuti k nim dovazet. Tezba uhli u nas alicence na vyrobu elektriny je take plne pod nasi kontrolou a nemecti zeleni do toho nijak nezasahuji
2. odpady - myslite odpady z produkce elektriny? Opet nas nemecti zeleni k nicemu nenuti. Navic CR muze stanovit na odpady pravidla tak, aby nedochazelo k ekonomicke ujme.
3. cena je na trhu s elektrinou urcena marginalnimi zdroji a temi jsou v nemecku elektrarny na dovazene uhli a plynove elektrarny s cenama svazanyma s cenama ropy. A to by platilo i v pripade, ze by misto vetrniku melo Nemecko jaderky. A tyto ceny uhli a ropy take nemecti zeleni neovlivnuji
.................
 
Myslim, ze v tom mate trochu zmatek a prinejmensim placete na spatnem hrobe.
hodne neRath 2.3.2006 14:22

Re: Re: Re: Re: Re: Vyvážíme,skopčáci platí,víc i naši lidé díky skopčákům!

ale to je porad dokola.... kdyby melo Nemecko slusnou energetickou politiku bez zelenych, nebylo by kam vyvazet... a pokud jse o odpady - tot kouzlo nechteneho... zrovna vcera probehlo info, ze podle EU nesmime NECHTIT odpadky z Nemecka (ale to je z jineho soudku).
JJ 2.3.2006 14:41

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyvážíme,skopčáci platí,víc i naši lidé díky skopčákům!

 
Nemeli kam vyvazet? Proste bychom vyvazeli, ale za min. Tak jako to delal CEZ pred 4-5 lety, protoze ceny byly nizsi, protoze svetove ceny uhli a ropy byly podstatne nizsi.
 
A michat do toho odpadky je opravdu smesne. Nemuzeme nechtit odpadky, ale muzeme si stanovit pravidla, za jakych je prijmeme (napriklad slozeni kauce pri dovozu, ktera propada, pokud odpadky nebudou zpracovany - pouze takove odpadky lze dovezt). Mate v tom zmatek.
Viz volby 2.3.2006 14:23

Kdo dopomohll při volbách? Zelení.Co za to?Zavírat atomky a víc větrníků.

Program vlády pak musel vyhovět ekoteroristům a postupný útlum atomek je v programu.Současné přehodnocování je stejně včasné, jako do prázdného sklepa objednávat uhlí v září na konec února k dodání.PROTO mají málo a dovážejí a ČEZ by byl proti sobě, kdyby nevyvezl. Jenže jejich platební schopnost a platy obyvatelstva jsou někde jinde, než tady a ceny bohužel stejné téměř jsou.Pokud tu němci budou kupovat rohlík za deset korun, pekárna nebude prodávat čechům rohlík za míň...už tomu KONEČNĚ rozumíte ???
JJ 2.3.2006 14:38

Re: Kdo dopomohll při volbách? Zelení.Co za to?Zavírat atomky a víc větrníků.

 
jak se tvori cena elektriny v Nemecku jsem vysvetlil v bode 3. Nemecti zeleni na ni maji jenom maly vliv. 
 
A za to, ze jsme se rozhodli mit trh s elektrinou uz vubec ne. Pokud jsou linky na export plne a porad mame volne vyrobni kapacity, tak je cena doma urcovana prakticky monopolnim vyrobcem.
Balu 2.3.2006 15:20

Re: Vyvážíme,skopčáci platí,víc i naši lidé díky skopčákům!

Kdyby jste byl velkoodběratel, tak platíte taky korunu. Firma kde jsem zaměstnán platí cca 930 Kč za 1 MWh.
Saša 2.3.2006 8:50

Ukrutně mne štve,

ztráta trhů. Kam všude jsme mohli z Plzně ty reaktory vyvážet, nebýt zelených pitomců!
Určitě ale potřebujeme postavit v ČR nejméně dvě další jaderné elektrárny. Až se zavřou kohoutky s plynem a ropou, bude zle a jedina elektřina a přechod na hromadnou dopravu s elektrickou trakcí nám může pomoci, když zásob uhlí už moc nemáme a co máme, bude muset být použito přednostně na chemickou výrobu.
Antonín Hrbek 2.3.2006 9:21

Re: Ukrutně mne štve,

Máte pravdu, ale nebyli to zelení, kteří zlikvidovali plzeňskou Škodovku, dvacetileté zkušnosti vyhodili z okna a resignovali na zavedené trhy. Vy si nepamatujete na vynikající odborníky na obchod a průmysl jako byli pánové Klaus, Dlouhý, Dyba, Kočárník a řada dalších? Teď když jaderné strojírenství včetně nezbytné metalurgie koupili Rusové, je naděje, že se přece jen něco bude v Plzni vyrábět.
Saša 2.3.2006 9:41

Ne, byli to zelení šílenci.

Byli zelení lháři a havloidní trumberové, kvůli kterým se zrušil jaderný program.
Klaus, Dyba, Kočárník ani Dlouhý to nezavinili.
Havloidi a ekošílenci začali hanit naše reaktory a zejména Temelín a zrušili prognosy dalšího budování jaderných elektráren.
 
Mejla 2.3.2006 20:48

Atomový Sašo, kde a za kolik budete brát palivo do jaderných elektráren ?

Řítíme se do stejné chyby jako se závislostí na zemním plynu.
míša mýval 2.3.2006 10:17

omyl, byl to Soudek

A jak sám potvrdil, byl to sociální demokrat. Když ho Zeman hodil přes palubu, bral to jako velkou zradu, podobně jako Kraus, Zgarba, Palas ... a další upřímní ukřivdění. Vlastně ani nikdo nic neudělal. Vyšetřování přeci šlo do ztracena...
Vorda 2.3.2006 11:44

Re: Ukrutně mne štve,

To snad ani nemůžete myslet vážně. Vaše slova platí o jiných výrobcích, ale ne o reaktorech. Copak o reaktory měl někdo zájem? Kdyby ano, nepochybuji, že by si Soudek smlsl. Byl to důsledek Černobylu a "úžasně kvalifikovaných a věcnjých " novinářských informací o příčině i důsledcích havárie a jaderné problematice vůbec. Rakušané těchto "moudrostí" dostávali takové dávky, že jsou z toho nadstandardně zpitomnělí dodnes.
honzak 2.3.2006 8:36

melouni jsou

opravdu jen zelený předvoj rudých zítřků. Nic jiného. Vždy budou mít příznivce z řad těch, kteří mají nutkavou potřebu konat dobro, ať to stojí co to stojí. A jejich činy nebudou (stejně jako dnes) mít s opravdovou ochranou přírody nic společného.
hodne neRath 2.3.2006 9:09

Re: melouni jsou

no jo... ale kdyby chteli konat dobro ZA SVE. Oni chteji ZA ME.
Pete 2.3.2006 8:25

Strašení Zelených -

- bylo zbytečné a hloupé - importovali to z Rakouska a Německa. Jsou to bohužel fanatici, takže s při jejich preferencích si asi ještě užijeme. Ekonomiku Německa poznamenali výrazně negativně. Ale to je pořád bohatý stát, my jsme ať si Wolfovicz co chce říká, stále evropští chudáci.
tony 2.3.2006 8:24

vývoz

A o oklik by emise byly nižší, kdybychom elektřinu nevyváželi?
proatom 2.3.2006 8:59

Re: vývoz

Emise by byly úplně stejné, možná dokonce vyšší, než dnes. Akorát by byly z Polských neodsířených elektráren, jejichž spad by šel stejně k nám
míša mýval 2.3.2006 10:26

nebuď zaujatý

Projdi se po Jizerských horách. Já je z mládí znám jako odporně zelené, všude píchalo jehličí, bylo to plné prašivek. Teď si vyrazíš po krásně prosluněné cestě až na vrchol a můžeš se pokochat úžasným výhledem na elektrárnu Turów majestátně dýmající do jitřních mlh a kolem se nádherné větrníky, s vrtulemi zplihlými jak mokré prádlo. No řekni, není to nádhera?
honzak 2.3.2006 6:57

zkusím to jinak

sepsal jsem cosi o využití biopaliva typu sušený trus. Filtr v tom poznal h;o;v;n;o; tak zkouším další verzi. Psí h/o/v/n/o zůstane psím h/o/v/n/e/m. Toho bohdá nebude, aby český diskutér z boje s filtrem utíkal!
Saša 2.3.2006 8:47

zkuste psát

gówno.
---
Víte jak se řekne polsky tma?
Gówno widžim.
A jak se řekne polsky briketa?
Presowane gówno widžim.
(Aby nedošlo k mýlce - já mám Poláky rád!)
míša mýval 2.3.2006 10:30

zkusil jsi sratschka?

Tu ale musíš déle sušit
test 2.3.2006 10:41

test

ho<n>v</n>no
test 2.3.2006 10:41

Re: test

no tak nic, myslel jsem, ze to projde takhle :-)
ptakopysk 2.3.2006 15:35

Re: Re: test

"hovno" v uvozovkách je politicky korektní a projde fšude!!!
honzak 2.3.2006 6:54

tak už ani tečky nepomáhají!

Yarda 2.3.2006 4:25

Vy to teď schytáte od jihočeských bab.

Sice si říkaly "jihočeské matky", ale od té doby pěkných pár let uběhlo a stárneme všichni.
míša mýval 2.3.2006 10:28

nebuď vulgární

Slušný chlap neříká tchyni babo, ale maminko