2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Stredocech 5.9.2007 8:53

Re: První otázka:

R^R^R^

Počet zaměstnanců "nahoře" se snižovat nemůže, protože každá strana má své" zasloužilé," které je třeba odměnit. A "zasloužilé" po minulých garniturách lze vyměnit jen omezeně, protože v případě změny vlády by to odnesli "naši" "zasloužilí."

Stredocech 5.9.2007 8:47

Ono by bylo možno snížit počet úředníků, pokud by byla jasná

a jednoduchá legislativa. Před časem jsem mluvil s pracovně velice vytíženým zaměstnancem finančního úřadu, který si mi stěžoval, že na konkrétní dotazy podnikatelů není schopen odpovídat a nevědí to ani jeho nadřízení.

Varan 5.9.2007 8:37

Re: trochu guláš

Argument, že ti schopnější odejdou mě opustil v okamžiku, kdy před cca 3 roky proběhla v tisku zpráva, že vedoucí referent na ministerstvu má vyšší plat, než ministr. Díky valorizacím samozřejmě. Připočtete-li další prebendy, jako připojištění, jazykové a jiné kurzy (pořádané, jak jinak, v pracovní době), auto, telefon, počítač, internet, noviny, káva, nebo třeba pohodlná a drahá židle v světlé, velké kanceláři s výhledem na Hrad, brzy zjistíte, že ti, kteří by mohli najít odpovídající uplatnění, by se dali spočítat na prstech jedné ruky. Ať odejdou, jejich místa hravě zastanou jiní. A pokud tu práci zvládnou za menší plat, jenom dobře pro nás.

I-Worm 5.9.2007 8:31

Mám pocit, že čtu Rudé Právo

před dvaceti lety. Ale možná se mýlím, mohl by autor článku dát odkaz co psal, když si naši šetrní poslanci zmrazovali své zmrazené platy? Skromnost tu není rozhodně na místě...

franta 5.9.2007 8:28

Re: Druhá stránka

Nic proti tomu, ale tak mě napadá, proč ti dobří do toho soukromého sektoru neodešli už dávno ? 

Jirka Novotný 5.9.2007 7:53

trochu guláš

snižovat mzdové prostředky ve státní správě je jaksi dvojsečné, většinou to dopadá tak že ti schopnější odejdou a zbydou ti kdo se jinde neuživí. Pak to podle toho vypadá. A předraženost státních zakázek je o něčem úplně jiném než o výši platů úředníků.Platy úředníků jsou jen takový líbivý argument hospodskejch povalečů.

To co je podstatné je třeba takzvaná reforma státní správy, kdy se úředníci okresních úřadů rozpustili do pověřených obcí, kde na rozdíl od své předchozí relativní nezávislosti začli podléhat vlivu obecních zastupitelstev a celý krajský úřad vznikl jaksi navíc a upřímě řečeno z hlediska státní správy je k ničemu, neboť se zabývá hlavně tím jak velký si postaví barák a kterým spřáteleným firmám přeleje evropské dotace. V tom je ten problém státní správy

Goro 5.9.2007 7:52

Re: Stávku státních zaměstnanců podporuji. Nejlépe časově neomezenou.

To je dobrý nápad!

A přidat by se měly všichni poslanci, senátoři, ministři a jejich náměstci, soudci a státní zastupitelé, armáda, krajští hejtmani a krajští zastupitelé, úředníci v Bruselu, komise a výbory EU, poslanci Evropského parlamentu, ...

Petr Kohout 5.9.2007 7:45

Stávku státních zaměstnanců podporuji. Nejlépe časově neomezenou.

Zhruba po měsíci se tak konečně přesně dozvíme, kteří  úředníci nám opravdu chyběli. Ty si ponecháme a ostatní propustíme.

Doporučuji, aby se nad touto teorií zamysleli především odborářští vůdci - některý politik by tuhle metodu opravdu použít mohl, vyřešila by problém státního deficitu.

Standa 5.9.2007 7:22

Páral, ale je

"neuvěřitelný chytrák", větší než jsme čekali. Bože netrestej nás za něj a ani s ním. Nemá to od Tebe-Bože, ale našel tu chytrost na smetišti dějin. A jemu podobní tvoří reformy! To je teda radost.

Veselý 5.9.2007 7:21

Druhá stránka

mince je, že ti dobří dostanou v soukromém sektoru podstatně více peněz. Každý si sám odvodí, co z toho plyne.

Netřeba 5.9.2007 6:50

První otázka:

Když dojde ke snižování stavu zaměstnanců, začnou se snižovat stavy    A) "dole"    B)  "nahoře" ?

Druhá otázka: Když dojde ke snižování objemu mezd, dojde ke snižování mezd u zaměstanců   A) "dole"     B) "nahoře" ?

Na každou otázku můžete hádat třikrát.

Emil Kopčil 5.9.2007 6:49

Jak objektivně změřit kvalitu práce

- policajta :  počtem loupeží ? (spáchaných/objasněných/neuskutečněných ?)

- soudce :  počtem kaus/rozsudků ?  (vynesených/nezrušených ?)

- hasiče :  počtem litrů vody ?  (vystříkaných/ušetřených ?)

- učitele : počtem žáků/stránek/přesčasů ?   ( ? ? ? )

- úředníka :   ?  !  ?  !  ?

Brundibár 5.9.2007 2:44

Základní otázka

Výsledkem pak je, že dopis putuje soudem tři měsíce, než od vyššího státního úředníka dorazí do podatelny a zásilky se konečně může ujmout Česká Pošta.

Jen se ptám, jestli tato situace nevyhovuje našim drahým politikům - pokud by státní správa byla opravdu výkonná a opravdu by fungovala, dost těžko by se jim dařilo "ztrácet" studie, které nevyhovují, těžko by procházely projekty jako Indoš apod. Bohužel netuším, co s tím jako volič můžu udělat...