3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
tady.plno 5.8.2006 21:55

není vůle

najít jmenovitě pachatele a rozkrýt systémovou černotu je teoreticky snadné,stačí obvinit z trest.činu Slávka Sobotku a on už sám vyzpívá,jak to nejen s pohlednou Kafkovou mastili.Tak jako v kauze krevních derivátů pana Štávy,kde jde jen o nějakých 350milionů,stačí strčit do chládku magistra Jana Kalvodu,býv. předsedu vlády,on změkne a zazpívá to v takových barvách,že budem koukat na to pražské sci-fi jak z Pendolina.Ale kdo zabukuje Honzu a Slávka?Tenhle tzv. demográtický establishment?Kluci z Bruselu?A tady ať žije ČKA+proevropská ekonomická demográcia!!!!!!!!!!!!!!!;-O

muf 3.8.2006 17:04

Do dozorčí rady ČKA se neměli pouštět politici.

Hlavně ne takoví, jako je např. Michal Doktor - bez vzdělání

Honza 2.8.2006 22:29

To nebyly chyby!

To byl zcela určitý zájem těch, ktří se pak na tom (prostřednictvím lidí jako Kafková) pěkně namedovali.

Ptah 2.8.2006 21:11

pan Mach a CEP

od pana Macha jsem kdysi cetl jakysi radobyodborny clanek primo na strankach cepu, kde extrapoloval odhad optimalniho danoveho zatizeni pro CR. Smal jsem se az jsem se za bricho popadal, jak vubec nekdo muze takovy nesmysl splodit a do diskuze pod clankem (kde uz bylo poukazovano na radu nesrovnalosti)jsem vecne vysvetlil nesmyslnost pouziteho zpusobu vypoctu (zabyvam se profesne statistikou). Za par dni byla cela diskuse k clanku administratorem zrusena. To jen tak naokraj co je zac pan Mach a CEP.

Jiří 2.8.2006 16:08

Kdo je autor?

Autor příspěvku je uveden jako výkonný ředitel Centra pro ekonomiku a politiku. Zajímalo by mně, co je to za instituci či organizaci nebo snad firmu? Jakým způsobem a z čeho vytváří toto centrum prostředky na mzdy všech zaměstnanců, když mají i výkonného ředitele. Pokud někdo z čtenářů zná toto "Centrum" dejte prosím všem informaci. Možná pak snáze pochopíme názory autora.

dadacos 2.8.2006 16:27

Re: Kdo je autor?

http://cepin.cz/cze/index.php

www racek 2.8.2006 17:21

Re: Re: Kdo je autor?

hmm ... takže mach ... ale prosím, občas se blýskne i postřehem ... ale moc mu chybí zázemí.

tu konsolidačku fakt založil klaus ...

Ptah 2.8.2006 21:17

Re: Kdo je autor?

jinak pan Mach je byvaly predseda Mladych konzervativcu, aby bylo jasno o tom ze se nejedna o nejakeho politicky neangazovaneho ekonoma.

www racek 3.8.2006 0:04

Re: Re: Kdo je autor?

ježíš, těm jsem kdysi přednášel ...

jiří 2.8.2006 13:56

Tak to bylo ! Dnesd je výsledek.

Prostřednictvím této banky byly zničeny velké hodnoty ve státě.Podnikatel který potřeboval změnit přechodně úrokovou sazbu byl prac..jeho kmenové banky označen za problémového jelikož v tomto směru podal žádost.Tak se dostal na seznam problemových ,cestou mu byla zrušena stát.dotace.Ač majetek který přesahoval mnoha násobně zbytkovou hodnotu dluhu a byl ručitelem půjčjky ,nevyvážil rozhodnutí státem placených úřednic ktetré rozhodly že to vezmou do svých ruk.Tak z prosperujících 106 mil  investic při konečném zůstatku k uhrazení 10 mil,bylo toto jmění včetně imiče firmy odbytu aj.aj uhospodařeno na 1,5 mil k prodeji .Za takovou částku byl proveden prodej čes.občanovi podnikajícímu mimo rámec republiky ve sklepní prostoře.Jelikož známe několik těchto zhodných případů.Mohu prohlásit že proběhl v letech 1994-2002 stejný proces jako  v r.1948.Totální zničení prosperujících subjektů a zároven  pracovníků,kteří pro toto věnovali svůj um a úsilí v nejproduktivnějším věku svého života

Po své zkušenosti si troufám tvrdit ,že lidé kolem rozhodování privatizace bank od nejnižšíhoi úředníka zapřičinili tento stav .Jedná se o tzv. prodrbání stovek miliard. 

Ladislav N. :-))) 2.8.2006 17:08

Re: Tak to bylo ! Dnes je výsledek.

Jestli vaše firma měla "imič", tak se nedivím, že ji banka označila za problémovou... ;-P Porovnávat komunistické "znárodnění" v r. 1948 s transformací po roce 1990, to už vyžaduje velkou ztrátu soudnosti... :-/

tady.plno 5.8.2006 22:15

Re: Re: Tak to bylo ! Dnes je výsledek.

hele Ládo,

ty máš jistě image,ale drobně nediferencuješ:komanči v 48 žel zákonnou parlamentní většinou okradli ekonomickou elitu tohoto národa,ale neropzprcali ji formou úřednické stupididy,úplatků a tzv. dobrého ekonomického záměru,který poté nevyšel,jako kluci po 89.Pod pláštikem budování,pro změnu demokracie,a vymýšlení originálních forem privatizace,prosadili nutnost prokázat primárně úmysl podvodu při finančních transakcích-úvěr ap.a veslo a kormidlo nepustili z ruky.Princip okradení byl stejný :

v 48 ideologický,silový,ale zákonný v 89 sofistikovaný,rychlý,též zákonný a dokonce s nadšenou podporou lidových mas,které očekávaly posílení české měny 1Kčs=1 DM do cca 2 let.

Tak si to s tím imičem tak neber,Ládo, a klidně zůstaň na svých názorech:-)

Josef 2.8.2006 11:44

Genialni Machovo reseni...

Banky i s jejich uverovymi portfolii,mely byt prodany ve verejne soutezi za nejvyssi moznou cenu !!?? Co je to za nesmysl?? Machu, clovece, nechte se vysetrit !! Cim se zivite? Doufam,ze ne ekonomickym poradenstvim. 

Ladislav N. 2.8.2006 13:56

Re: Josef, KSČM

Navrhněte lepší řešení. Jsme na ně opravdu zvědaví! ;-)

Marek dluhoš 2.8.2006 14:32

Re: Re: Josef, KSČM

Také by me to lepší řešení zajímalo!8-o;-):-);-)

www racek 2.8.2006 17:24

Re: Re: Re: Josef, KSČM

zkusili se obě ... jedno ipb ... machovo, jiné spořka a komerčka ...

Josef 3.8.2006 2:25

Re: Re: Josef, KSČM . reseni

Zadluzenou a zkrachovanou IPB bych nebral ni zadarmo, ni kdyby me uplaceli !!

vládík 2.8.2006 21:12

Re: Genialni Machovo reseni...

A za jakou jinou cenu????

Arccos 2.8.2006 10:37

Kde se tam ty lidi berou

Kde se vubec berou lidi ve vedeni CKA? To je otazka, ne narazka, ja to nevim. Muze mi to nekdo popsat? Takto to vypada jako ja na brachu bracha na me. Nebo se vypisuje nejake vyberove rizeni? Nebo kdo da vic?

Antonín Hrbek 2.8.2006 11:26

Re: Kde se tam ty lidi berou

Je to směs lidí, kteří mají "ohromné" zkušenosti s risk managementem, vymáháním a odprodejem pohledávek a lidí jinak odkecaných, např.

ad a) Čáp (ročník 68), Kafková (67), Hampl (75) - představenstvo

ad b) Tlustý (55), Hojdar (46), Michalík (44), Tollner (49), Rujbrová (51), Václavek (42)

Schvaluje je - kdo jiný - námi zvolení poslanci.

www racek 2.8.2006 17:23

Re: Re: Kde se tam ty lidi berou

jo, čápa znám velice dobře ... seděl tenkrát v komerčce ... dokonce jsem mu v jistém smyslu šéfoval ...

www racek 2.8.2006 17:23

Re: Re: Re: Kde se tam ty lidi berou

ale schopnej kluk ... tenkrát byl i seriozní.

van Kat 2.8.2006 19:36

Chyba je

že tam nesedí Antonín Hrbek.

www racek 3.8.2006 0:06

Re: Chyba je

hrbek sedí jinde ... možná tě napadne kde.

vládík 2.8.2006 10:26

Pane Machu

Jistě víte, že ČKA je právní dědičkou instituce, vzniklé za Klausových vlád se základním cílem: Nepřiznat náklady transformace a zejména je nevyčíslit v rozpočtu (na rozdíl od příjmů, které zahrnuty byly). Vzpomínám na počin pana Philipa (jediný kladný), když se stal ministrem financí: upozornil na tyto kostlivce (nazval to tak) veřejně. Řev a jekot pánů Kočárníka, Klause, Tlustého zněl pokojem ještě dlouho po vypnutí televize. Prosím, příště při výčtu neopomeňte ani tyto pohledávky ČKA. A snad by bylo vhodné poznamenat, že většina nedobytných pohledávek KB vznikla na politickou objednávku  v polovině 90. let, abychom počtem "privátních" podniků "dohnali a předehnali..." (např. Saudek, Stehlík, ČKD).  Tím samozřejmě dění v ČKA (ale on by to musel dělat jiný státní úřad, kdyby nevznikla) vůbec nehájím. Jen, že vaše oprávněné rozhořčení mělo mít širší záběr.

Antonín Hrbek 2.8.2006 10:00

Výkal jako CEP

Česká konsolidační agentura je právním nástupcem Konsolidační banky Praha, státního peněžního ústavu, založeného Federálním ministerstvem financí 25. února 1991 za účelem zamést pod koberec všechny nepravosti období transformace. Již 30. června 1995 byla Konsolidační banka poslána do likvidace a tehdejší ministerstvo financí nevědělo, kam náklady transformace skrýt. Po řadě soudních jednání bylo rozhodnuto, že dnem 1. září 2001 vznikne Konsolidační agentura, na kterou přejdou všechna práva a povinnosti Konsolidační banky.

Konsolidační banka byla tučnou synekurou zejména pro politiky všech stran a zabarvení, kteří bezostyšně brali odměny za scou "činnost", aniž by zabránili všem nekalostem, které se nyní provalují.

vládík 2.8.2006 10:27

Re: Výkal jako CEP

Snad jen že transformace byla provedena proto, že KoB nemohla jako banka obstát.

www racek 2.8.2006 9:55

milý machu, konsolidačka vznikla někdy v roce 1992

založil jí klaus a instaloval tam kámoše plašila. jako věno dostali postupně 180 miliard špatných pohledávek, z toho polovinu TOZ a druhou polovinu špatné úvěry od bank, zejména těch, kde měl klaus kámoše ... což byly hlavně komerčka , daleko méně již ČSOB. pak, teprve pak přišel zeman.

jistě je ti známo, že privatizované banky bez očištění měly hodnotu zápornou. dopadly by stejně jako IPB s nomurou. tunel na to nejlukrativnější a pak krach ... kážeš pěknou blbost, juniore.

nicméně, konsolidačka sehrála svou roli stabilizátora hosodářství i když léty na ní byly uspořádány různé nájezdy, třeba ostravsou mafii přes unionbanku (měla tam i podíl) naštěstí i tohle přežila. z polední doby jsou známy případay sobotkovy lásky k čob a tlustého k setuze, kdy se uvedení soudruzi snažili snížit hodnotu pohledávek pro dámu svého srdce. v obou případech šlo o několik miliard.

a tahle buchta? všichni ji znají a teď najednou ... já tam nebyl... he he he ... vždyť bez ní se žádný z chlapců ani neuprd.

Lájoš B. 2.8.2006 9:21

Jak to, že problémům nezabránila

přítomnost politicko ekonomické elity v dozorčích orgánech této instituce ? Se stejnou erudicí usiluje bývalý předseda dozorčí rady o post ministra financí ! Podle předvedených výsledků nám ovšem hrozí, že pak jsme hajzlu.

vládík 2.8.2006 10:29

Re: Jak to, že problémům nezabránila

Nezapomeň, že byl i při zakládání: byl ekonomickým poradcem Klause.