17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
www racek 3.8.2006 0:07

Re: Re: Jak to, že problémům nezabránila

ale nebyl, tenkrát byl ještě u zemědělců, klausovi radili kotas a kožený

Vlali 2.8.2006 8:36

Lži cepu a kladiva

Cep a kladivo jsou organizací jež má sloužit k propagování (zakrývání chyb) Občanské nedemokratické strany. Z tohoto pohledu je kec o ČKA blbost. Proč nezmíní autor odpovědnost předsedy dozorčí rady. Proč nezmíní hlasování v parlamentu (vznik byl podpořen hlasy OdS). Ne jenom bláboly o vině socanů. Chce-li se někdo vyjadřovat k ekonomice má být ekonom a ne politický komentátor a slouha jedné partaje co zamlčuje a překrucuje.

tady se bavím nejvíce 2.8.2006 8:52

Re: Lži cepu a kladiva

Ty jsi zase slouha té druhé partaje, té rudé, až mafiánské.

Jaký je v tom rozdíl?

Vlali 2.8.2006 10:14

Re: Re: Lži cepu a kladiva

Předvedu Vám jak se má reagovat ne jenom vykřikovat. OdS v době kdy mohla neprovedla základní privatizační úkon tj. privatizaci bank. Mohlo to být proto, že se bála nebo to vyhovovalo jejím straníkům, příznivcům, sponzorům, kteří čerpali úvěry ovšem půjčené peníze nevraceli. Z toho důvodu mohli být banky (když konečně socani privatizovali) prodány jen za cenu vyvedení špatných dluhů mimo. Hlavní chybou bylo, že ČKA (a její královské odměny) ve smyslu obsazení postů byla součástí oposmlouvy. Místo organizace co má zachránit co nejvíce se stala sbírkou lidí co využili příležitost za tichého (zaplaceného) přihlížení partají. Hlavní chyba leží samozřejmě na socanech (neb vládli) se spoluúčastí ostatních stran. Ovšem problém Váš i autora je v tom, že za vše může Paroubek a ČSSD. Objektivita je zřejmě ve Vašich kruzích zakázané slovo. Ovšem omarkovat každého kdo s Vámi nesouhlasí to umíte.

vládík 2.8.2006 10:35

Re: Re: Re: Lži cepu a kladiva

Ale důvod neprivatizece přiznal (kupodivu) profesor Klaus před cca 3 lety: soukromý vlastník by nedovolil financovat většinu privatizací (např. společnosti s obratem cca 1 mil. půjčit miliardu na nákup Škodovky). Tak by se brzy přišlo na to, že česká cesta není to pravé ořechové. Jenže, kdo by pak sponzoroval vznikající stranu?

Ladislav N. 2.8.2006 17:12

Lži srpu a kladiva

Ale "českou cestu" prosazovala ČSSD a Miloš Zeman. Už jste zapomněli na kecy Valtra Komárka?  ;-P

Jiří K. 2.8.2006 18:59

Lži modrého ptactva

Ale Ladislave, ČSSD měla po volbách v roce 1992 cca 7% zastoupení mezi poslanci v parlamentu. Zeman tedy nemohl zabránit privatizaci bank i kdyby se stavěl na hlavu a pan Komárek vedl projevy dvaktrát tak delší než Fidel Castro. Klaus měl tehdy pohodlnou parlamentní většinu a na své straně navíc prakticky všechna rozhodující média.

To je jenom taková průhledná ódeesácká výmluva, že jim v privatizaci bank někdo bránil. Oni privatizovat nechtěli, oni tam potřebovali své Procházky a Salzmany.

dadacos 2.8.2006 15:22

Privatizace bankovnictví

Jiří Weigl: "V této době šlo banky privatizovat pouze obtížně, nota bene v situaci, dnes již pozapomenuté, kdy největší opoziční strana ČSSD nechala v roce 1996 projít státní rozpočet Parlamentem pouze za podmínky závazku vlády banky neprivatizovat."

Vlali 2.8.2006 16:25

Re: Privatizace bankovnictví

Mám dvě připomínky. Za prvé J.Weigl je profesionální lhář ve službě VK. Za druhé proč až v roce 1996, když VK poprvé prohrál volby proč nebyla privatizace bank dříve? Je to jednoduché kdo by uplácel partaj a potřebné partajníky?

Ladislav N. 2.8.2006 17:04

Re: Re: Privatizace bankovnictví

Člověče, co to ;-O plácáte? Kdyby tehdy Klaus banky zprivatizoval, vy byste byl první, kdo by šel řvát na ulici... !!

dadacos 2.8.2006 23:28

Re: Re: Privatizace bankovnictví

1/ Jedna věc je tvrdit o někom, že je lhář, jiná věc je ovšem Weiglovo ověřitelné tvrzení.

2/ V r. 1996 VK volby vyhrál.

3/ Privatizovat banky v době dosud probíhající transformace (před r. 1996) bylo takřka nemožné, notabene výroky M. Zemana o tom, jak se nesmí vyprodávat rodinné stříbro, jsou dostatečně výmluvné.

www racek 3.8.2006 0:09

Re: Re: Re: Privatizace bankovnictví

hmm, a co to byla ta transformace?

dadacos 3.8.2006 1:00

Transformace

Svého času světově unikátní proces přechodu centrálně plánované ekonomiky na ekonomiku tržní.

VerkaVerkovata 2.8.2006 7:33

Kdy agentura vznikla?

Prosím znalce, aby mne uvedli do problému - kdy agentura vznikla? Pan Zeman si všechny počiny kolem bank a kolem agentury pochvaluje ve svém opusu , tuším Vzestup a pás ČSSD, nemohu si to již ověřit. Děkuji za informace.

www racek 2.8.2006 9:57

Re: Kdy agentura vznikla?

v roce 1992. založil klaus a vedl jí plašil.

Cesilko 2.8.2006 4:46

Jo, taky ten "Fond narodniho majetku" juz zanikl....:-)

na nase, pardon! vase! pomery az nak moc rychle.... Jo. co jsme nevratili pravoplatnym majitelum, co si zavcas neroznsli soudrusi u vesel, se halt muselo nekam naliti, ze, tak tedy vznikly ty Fondy zvucnych jmen, nu a ted nam zanikaji a nekam se ty miliardy uschovat musely...:-) :-) :-)

Fuj tajbl...>-

Astn 2.8.2006 7:37

Re: Jo, taky ten "Fond narodniho majetku" juz zanikl....:-)

Všechno velké zlodějny pochází od univerzitně vzdělaných lidí. Od odborně a níže vzdělaných lidí mouhou přijít jen primitivní delikty. Proto je nutné, aby znovu zvítězil proletariát.

Vlad 2.8.2006 11:02

Re: Re: Jo, taky ten "Fond narodniho majetku" juz zanikl....:-)

R^;-D

Jap 2.8.2006 3:51

Pan je socialista , nebo pitomec.

Predevsim je nesmysl mluvit tady o nejakem zisku. Kdyz  nejaka ceska firma prodrbala 10 miliard korun,  a nevratila uver bance a pohledavka byla prevedena do  CKA  za 5 miliard a CKA ji prodala za  5,5  miliardy,  tak nema cenu mudrovat  o te 0,5 miliarde zisku , protoze i pri nejakem zisku 0,5 miliardy  statem vlastnene CKA  jsou danovi poplatnici  stale v dire  ve vysi 4,5 miliardy, proto je treba diskutovat  o tom proc ta firma dostala 10 miliard uver z penez danovych poplatniku , ze statem vlastnene banky, a proc je nevratila, co se s penezi  stalo, kdo ten uver schvalil.  Zabranit takovym kolosalnim ztratam bylo mozne jedine ryclou  privatizaci bank, ktere branil Klaus,  a  ne zavedeni bankovniho socializmu, jak to udelal Klaus.  Kazdy nesplaceny uver, pred prevedenim do CKA mel byt vysetrovan,  automaticky,  a funkcionari firem , a bank meli byt dani pod prisahu, a vypovedet jak ke ztrate doslo a pokud by se ukazalo ze lhali, konec kariery v bankovnictvi  a soud,  a  pokud by se naslo, ze se obohatili, ci zatajili napr to ze  existovaly  utajene osobni vztah  drasticky postih, mnohalete vezeni  a nahrada skody a pokuta.  Jednoduse CKA neni normalni instituce, ale je to urad, ktery resi velice nakladne malery administrativy statniho bankovnictvi,  ktere se v prvni rade nemely nikdy stat, proto mel byt kazdy maler vysetren, velice prisne, a banky mely byt co nejrychleji prodany, tak aby bankovni urednici prodrbavali soukrome penize novych majitelu banky a  ti by s nimi zatocili a ne penize ceskych danovych poplatniku. Situaci kdy se  subjektivne ohodnocuje obrovsky  mejetek ,  kdy jde o cisla s mnoha nulami,  se to da tezko uhlidat, proto musi byt na takovou korupci drakonicke tresty.  Jestli chytnou policajti vysokou funkcionarku CKA, jak uprostred noci predava ci prebira kufry penez,  tak by ji melo hrozit 30 let vezeni zabaveni majetku a jeji sef by mel rezignovat s ostudou.

třetí 2.8.2006 6:11

Re: Pan je socialista , nebo pitomec.

Naprostý souhlas.

Lea 2.8.2006 11:37

Re: Re: Pan je socialista , nebo pitomec.

souhlas.

Petr Benes 2.8.2006 12:37

Re: Pan je socialista , nebo pitomec.

To by ale byla kriminalizace podnikatelu, rekl by vam na to soudruh Klaus! :-)

Marek Dluhoš 2.8.2006 0:08

Ještě jste mohl dodat pane Mach, že ČKA založili pro takovéto tunelování úmyslně..

Aby se socialisticky system hospodareni v CR udrzel co nejdele a par lidi ve vedeni CKA melo kapitalisticke zisky:-/:-(:-/

BOHUZEL JAKO CKA JE NASTAVENA VELKACAST STATNICH FIREM I NEPOTREBNYCH URADURv:-(R^

www racek 2.8.2006 9:59

Re: Ještě jste mohl dodat pane Mach, že ČKA založili pro takovéto tunelování úmyslně..

konečně někdo kdo to odhalil ... víš o tom prd, kamaráde. ale názor máš ... neberu ti ho. jenom doporučuji si přečíst něco taky jiného než od mladého propagandisty macha.