5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Češi proti Unii

S Evropskou unií je třeba skoncovat. Tyto názory nabírají v Česku na radikalitě. Zatím není jisté, jakou mají společenskou podporu, ovšem Češi patří poslední dobou k národům, které chovají k Evropě a jejím institucím největší skepsi. Proto je nutné vzít její novou vlnu vážně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Alda 8.6.2017 9:55

Oni to nemohou vysvětlit,

protože nemohou přiznat, že bychom se museli zbavit své národnosti, svého jazyka, svého historického povědomí.

R. Langer 8.6.2017 10:24

Re: Oni to nemohou vysvětlit,

... a nakonec své svobody... :-(

T. Hraj 8.6.2017 14:06

Re: Ještě by mne zajímalo,

Co na tom nechápete? V užším, integrovanějším svazku se snáze nastaví pravidla, kdy uspokojíme 2 Francouze a přiškrtíme 1 Čecha. Integrovaná EU tak bude v průměru spokojenější.

V. Povolný 8.6.2017 8:21

nedospělý výrostek?

za vzniklou situaci nemůžou nějací nedospělí výrostci z východu, autore. Za to můžou naprosto chybně nastavená pravidla, která neberou v úvahu rozdíly mezi evropskými zeměmi ve spoustě oblastí, ale obzvláště v ekonomice a politice. A nerealistická očekávání, válcování nesouhlasných názorů, porušování svých vlastních pravidel a podobné věci.

Svalování viny ne "nedospělé" lidi na východě je hloupé a navíc to zavání kálením do vlastního hnízda, autore. A ještě, nevím po kolikáté už - EU není totožná s Evropou, přestaňte už konečně omílat tenhle nesmysl!

P. Portwyn 8.6.2017 8:19

Logická pochybnost.

Jedním z hlavních argumentů pro naše členství v EU je přístup na pracovní trh např. v té zmiňované Francii. Pokud přístup nebude, otázka "proč být v EU" je naprosto logická. Nějaké kecy, že máme historickou povinnost, jsou irelevantní.

Druhým důvodem bylo (údajné) zvýšení bezpečnosti, protože prý "EU udržela mír v Evropě" 40 let. Že je to čistá lež, je jasné - mír udrželo NATO, žádná EU ani neexistovala. Nicméně nyní EU mír v Evropě ohrožuje nesmyslnou imigrační politikou. Opět je otázka "proč být v EU" je naprosto logická.

Nálepkovat odpůrce EU jako nezralé puberťáky, kteří se nechtějí ušlechtile obětovat svaté věci Sjednocené Evropy, je demagogie. Naštěstí už i ta demagogie přestala fungovat.

S. Ševeček 8.6.2017 7:26

Ostré výhrady?

Zásadní odpor!

Ceterum censeo Unionem Europaeam esse delendam.

V. Kotas 8.6.2017 6:02

S tou současnou EU, je potřeba skoncovat každopádně !

Češi vstupovali do trochu jiné EU. Bohužel se stali její kolonií a nejen oni.

J. Chaloupka 8.6.2017 9:19

Mé svědomí je čisté, já i celá moje rodina, jsme

hlasovali proti vstupu. Domnívali jsme se, že s námi budou jednat jako "s chudými příbuznými". Je to horší, nejednají s námi vůbec. Prostě nás přehlasují a je to.

A. Alda 8.6.2017 9:57

Nemáte pravdu.

Češi vstupovali právě do této EU. A pokud to někdo neviděl a hlasoval pro vstup, byl hloupý. Já to viděl už tehdy a proto jsem hlasoval proti vstupu. Ale bylo nás žel málo a tak stačila pouhá 1/3 obyvatel, aby nás všechny do područí IV. říše zatáhla.

R. Langer 8.6.2017 10:33

Re: Nemáte pravdu.

Tak jsem hloupý, hlasoval jsem pro, protože jsem nevěřil, že by vyspělá západní demokracie mohla někdy dospět do stavu spolku blížícího se svou filozofií a řízením k RVHP. Ale neříkejte mi, že takhle ta západní Evropa tehdy vypadala. To není pravda. K tomu se, bohužel, usilovnou snahou postupně dopracovala. A dopracovala se k tomu tak, že většina lidí volila takové politiky, jací tam jsou. A dost možná je to tak proto, že to způsobily bývalé komunistické státy zakomponované do nové Evropy, ktreré pokřivily původní charakter západní Evropy. A moc bych se tomu nedivil. :-(

A. Alda 8.6.2017 12:38

Jste prostě hloupý. Jen si to přiznejte.

Všechny budoucí problémy byly již tehdy známy. Sám jsem na ně upozorňoval. Mnohé mé tehdejší články se z internetu ztratily, některé však zůstaly:

http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/318-eurotest-i-.aspx

http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/321-eurotest-ii-.aspx

http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/327-eurotest-iii-.aspx

http://www.osel.cz/988-evropa-evropane.html

J. Kanioková 8.6.2017 14:15

Tak to s vámi nesouhlasím,

už tehdy byly vidět příznaky levičáctví. Hlasovala jsem proti a bylo mi do breku

P. Dvořák 8.6.2017 2:25

To fakt myslí autor vážně?

"Zvláště z Polska, Rumunska, Bulharska a Chorvatska proudí na západ statisíce ekonomických migrantů, kteří zaplavují už tak přelidněná městská centra, snižují cenu práce a kladou nové a vysoké nároky na místní sociální systémy."

Kde vzal ty "statisíce", mi není jasné. Ale jasné mi je to, že i kdyby to ty statisíce byly, pořád jsou nějakým přínosem, protože prostě pracují.

Na rozdíl od milionů musulmanů, které do Evropy pozvala Merkelbába a teď neví, co s nimi. Vlastně ví: živit je až do zdechnutí původního obyvatelstva.

P. Portwyn 8.6.2017 8:21

Re: To fakt myslí autor vážně?

A všimněte si té otočky. To bylo keců o výhodách sjednocení, pracovní trh, blablabla, a nejednou MUSÍME CHÁPAT.

"Trojitý odpíchnutý Pehe s vrutem" se té figuře říká ;o)

T. Hraj 8.6.2017 14:29

Re: To fakt myslí autor vážně?

Nojo, to je tak, když chodí Vašek s pány na led. Nestačí potom zírat na ty figury.

Czexit měl dle mého následovat hned po "propásnuté příležitosti mlčet".

R. Langer 8.6.2017 10:35

Re: To fakt myslí autor vážně?

Přesně tak, ty statisíce bych chtěl vidět. On to pan autor asi sečetl za celou dobu existence EU... :-P

Z. Lapil 8.6.2017 15:53

Re: To fakt myslí autor vážně?

Mně to tak mimo nepřipadá. Podívejte se někdy v pátek odpoledne na plzeňskou a hradeckou dálnici. Polských mikrobůsků (Tranzit podobné dodávky se sedadly) jede v německo - polském směru docela dost. A když si uvědomíte, kolik je tady Ukrajinců (o Slovácích nemluvě) - proč by to v (ještě) bohatším (a větším!) Německu a Francii mělo být zásadně jinak?

Chudí táhnou za bohatstvím, to není nic nečekaného, to provozuje dvakrát ročně kdejaký pták. Nestěžuju si, neraduju se, jen počítám.

J. Kanioková 8.6.2017 2:13

.......

""Zvláště z Polska, Rumunska, Bulharska a Chorvatska proudí na západ statisíce ekonomických migrantů, kteří zaplavují už tak přelidněná městská centra, snižují cenu práce a kladou nové a vysoké nároky na místní sociální systémy.""

Hmm... a kdo za to může ??? Ti lidi, nebo špatné zákony? Debilně a nereálně stanovená pravidla ?