29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Koldinský 21.9.2007 16:30

Bém si plete pojmy

Pražský primátor Bém ve svém útoku na protiolympijské starosty tvrdí, že Praha vydělá čtvetinu DPH a prací se jí pouhá třetina na daních. Pan primátor si však plete základní ekonomické pojmy: HDP je přírustek majetku. Zhruba lze říci, že HDP = čistá mzda + čisté zisky firem + všechny daně. Směšoval DPH a daně může jen blb nebo hlupák. Další věcí je, že do HDP Prahy se počítají zisky a nadstandartní platy firem sídlících v Praze, jmenovitě firem těžících ze svého monopolu a napojení na vládu (telekomunikační mafiáni, energetické monopoly, dálniční lobby, televize,...) Naopak do pražských daňových příjmů se neúpočítají náklady na vykrmování vlády, ODS, Národního divadla,... Praha drží téměř veškerou politickou moc v ČR. Byla by úplně blbá, kdyb této moci nevyužívala k svému obohacování a naopak aby venkovany nevysávala. K uchování jejího politicko-ekonomického monopolu byly obnoveny stalinistické kraje, obnovení zemského zřízení je tabu. Bémův článek je výlevem pražáctví čtvrté cenové skupiny.

Petr Q. 13.9.2007 18:21

Machu, vyplňovat tabulky světle modrou (na úkor čitelnosti) nebyl nejlepší nápad.

petr 12.9.2007 10:24

Ať se nejdříve zeptají lidí jestli olypijádu chtějí!

Nebo už ani tomu nemůžou rozumět,kde je důvěra pravice v člověka.Tady už je referendum neoddiskutovatelné.Ve volebním programu to neměli.Bém a spol. už si snad svou aroganci moci ani neuvědomuje.On tvrdí,že 25%hdp se vytvoří v Praze,ale to je tím že firmy mají svá sídla v hlavním městě,skutečné hodnoty a výroba jsou však vytvářeny jinde.Tak a teď mi můžete vynadat,že"je to pro můj mozek složité a mám jít radši makat na někoho schopnějšího a chytřejšího-a držet hubu."

matěj 10.9.2007 21:04

Už druhý Český sen v Letnanech.

Rovněž za peníze občanů,no nekupte to když je to tak levné.

Sch.glosátor 10.9.2007 17:34

Olympiáda ? Olympijský ideál ?

Trapná komedie. Olympiáda v Praze?  Něco jako tunel pod Olympem ?

JK 10.9.2007 16:33

Toho

 pole, kde to má stát, je škoda. Bývalo obrovské, vedly přes něj polní cesty, vědělo se tehdy ještě, který lán komu patřil, teď  jsou na něm garáže autobusů, dálniční křižovatka a haly, uprostřed se staví stanice metra s příjezdovými komunikacemi - kolik lidí by mohlo uživit, kdyby bylo hůř?

Mr007 12.9.2007 14:26

Re: Toho

Zemědělství dnes není na prvním místě. Není to už naštěstí jako za komunismu...;-)

wandy 10.9.2007 15:55

reality show

OH vůbec nejsou o sportu - cílem je přece připravit program pro TV, který by budil zdání soutěžení, a přitáhl k obrazovce miliardu diváků. V roce 2020 už třeba budou počítačové animace tak daleko, že betonové stadiony a živé pohybující se figurky nebudou zapotřebí. Stejně jako nebudou potřební živí herci v nekonečných seriálech. Zatím jsou prostě jen lacinější než animace.

glosátor 10.9.2007 15:45

Jde přece hlavně o prachy

, vůbec ne o nějakou olympiádu.  Béma a comp.  vůbec nezajímá, jestli bude zisková nebo ne. Půjde o to dostat sebe a své kámoše  do blízkosti městských a státních  zakázek  a ty pak náležitě podojit. Nekonečné možnosti k tomu skýtají různé spřátelené  konzultantské , poradenské a vůbec PR firmy. Jedná se o  nepředstavitelný ranec   peněz, který však bude  v okamžiku, kdy nastane onen velký průšvih se ztrátou, už dávno rozkulačen. Takže houby zle, hoši se napakují a daňový poplatník tu díru zacáluje.  Nanečisto si to sportovní lobby trénuje na přípravě MS v Liberci, kdy pražská parta nedávno vyšachovala  libereckou. Jenomže tam se jedná o  mizerných 700 milionů, co s sebou Neumanová pod Ještěd z Prahy přinesla.  To v Praze se bude porcovat zlaté tele.

Richard III. 10.9.2007 15:45

O čem je olympiáda?

Olympiáda není (na štěstí!) jen ekonomika, ale taky sociologie, psychologie, vlastenectví a třeba i turistika, čímž se vracíme k oné ekonomice.

Nevím, jestli primátor Bém lhal, ale to není příliš důležité pro olympiádu, hlavně pro Bémovu pověst. Měli bychom uavžovat v jiných dimenzích, než je primátorova údajná lež, to ať si s ním vyřídí ODS a voliči.

Pokud jde o olympiádu, musí se argumentace ubírat zcela jinými cestami.

Sch.glosátor 10.9.2007 17:28

Olympiáda je také vlastenectví.

Proč ne. Ale proč by, kdo si chce vlastenecky zajuchat, neměl zaplatit příslušný obnos ? Navrhuji celonárodní vlasteneckou sbírku. Kdo si rád zajuchá "Kdo neskáče není Čech" rád zaplatí.

Ladislav N. :-))) 10.9.2007 18:24

Re: ..."Kdo neskáče není Čech" rád zaplatí....

 ;-DR^ ... !!

Karel 10.9.2007 23:53

Re: O čem je olympiáda?

Vy ten celý dluh sám zaplatíte? Pokud ne, tak neraďte.

 

vládík 11.9.2007 13:57

Re: O čem je olympiáda?

Půjdeme jinými cestami. Peníze nás nezajímají. Ty si  přeci stát tiskne.  Nebo (podle Paroubka) půjčuje na věčnou oplátku.  Mimochodem - v nákladech jsem neviděl úroky.

jan 10.9.2007 15:41

názor

Pokud se chce magistrát  obohatit tak at jim to zaplatí pražáci kteří je volili.Když to má platit celá republika je nuutné referendum!

MB. 10.9.2007 15:33

Vec asi nepochopil spise pan Mach, nez primator Bem

Nebo pan Mach zamerne mate verejnost. Cela vec totiz vysla ve vedeckem casopise s nezavislym recenznim rizenim....

http://www.vse.cz/polek/abstrakt.php3?IDcl=570

Karel 10.9.2007 13:26

Učme se z minulosti!!!

Pamatujete Olympiadu v Montrealu, 1976?. Tak za ni pořad ještě dnes Kanada splácí dluh. Co říkám Kanada - jen Montreal - protože vláda jim nepomohla.

budka 10.9.2007 12:13

naklady

A to v tech nakladech nejsou zapocitana vselika bezpecnostni opatreni, ktera i na bezne urovni budou jiste miliardy. A jaka bude bezpecnostni situace v teto casi sveta v roce 20016/2020?

Taky se muze stat, ze bude treba cele NATO aby ochranilo olympiadu.

Koneckoncu Recko nam dosud nezaplatilo za nase vojaky, kteri chranili posledni hry v Athenach

emil 10.9.2007 12:12

státní zakázky

Ještě jsem neviděl státní , potažmo pražským OMI investovanou zakázku, jejíž cena odpovídá ceně, kterou vysoutěžil "vítěz" výběrové soutěže. To znamená, vždy během výstavby dochází "navýšení prací" a tím samozřejmě navýšení ceny díky různým parazitům, přiživujících se na stavbě. Takže investice 132 miliard není rozhodně cílovou investicí, je nutné přidat minimálně 10% (viz Sazka aréna, tam bylo navýšení ve stech procent a další, třeba komunikační stavby). Takže i při údajném zisku 139 miliard, zůstává stejně manko minimálně 3 miliardy. Takže za "ziskovými" hrami v Praze je jen ambice některých čelných představitelů Prahy a sportu, potažmo možnosti nahrabán velkých peněz do vlastní kapes.

eva 10.9.2007 12:59

Re: státní zakázky

Naprostý souhlasR^.  Stavět megalomanské budovy jen na jednorázovou akci a pak starat se o náročnou údržbu objektů, nechť si to platí sponzoři ,a ne z našich daní.  Pokud už stát chce udělat něco pro blaho občanů, nechť investuje do sociální péče, do stavby domovů seniorů, péče o pacienty s onemocněním Parkinsonem,Alzheimerem, atd.Přibývá starých lidí,populace stárne, holt toto téma je pro investory neatraktivní.

Von 10.9.2007 10:55

Ach ty peníze!

O ty peníze jde samozřejmě nejen v první, ale v druhé, třetí.. atd ŘADĚ! Hromské prachy - už aby byly zrušeny!

wandy 10.9.2007 9:59

mediokracie

největší vliv na politiku mají media. O tom, zda zelení budou ve vládě rozhoduje TV. TV nepotřebuje pana Béma, ale pan Bém potřebuje TV. A TV potřebuje OH v Praze. Můžeme proti tomu protestovat, argumentovat... ale to je asi tak všechno.

Ostap Bender 10.9.2007 11:47

Re: mediokracie

No, pravdou je, že za Béma je jednou z nejčastěji obměňovaných vedoucích pozicí na MHMP post ředitele tiskového odboru, ti lidi se tam obvykle ani neohřejou.

RARAT 10.9.2007 9:32

Praha olympijská je

nejgeniálnější tunel Prahy na zbytek republiky.

V Brně se říká obyvatelům Prahy "Cajzl". Tobře se to rýmuje.

Předseda 10.9.2007 10:37

Re: Praha olympijská je

Na tom něco je. A to jsem celoživotní pražák ;-P

oakman 10.9.2007 11:18

V Brně se Pražákům nemůže přijít na jméno.

Je zajímavé, že jinde - třeba v hlavním městě Olomouci, tak negativní nejsou. To asi bude tím, že Olomouc neyla vynalezena jako pisoir na půl cesty z Prahy do Vídně. A to jen pro ty, co neměli na Vindobonu - ta dycynky jezdila přímo.....

Brňanů se ale můžeme zeptat, jestli hodlají následovat příklad civilivovaných měst a kromě příležitostných prostitutek na veletru generovat třeba stadion, na kterém by se dalo hrát mezinárodní utkání - tím myslím velké spotry - ne basket. Vsadím boty, že F1 uvidíme také až poté, co postavíme okruh v Praze, Brňáci se raději honí na fichtlech.....

Nespavec 10.9.2007 11:47

Re: V Brně se Pražákům nemůže přijít na jméno.

Kdepak v tom Nasem Pupku sveta stadion nebude. Ted budeme sibovat rolu (posunovat nadrazi), to bude tak na 30let. A potom to nejmin 60 let spacet. No a az nakonec snad zase budou nejaky chechtaky, tak uz vseliake to honeni se za kulatym nesmyslem vyjde z mody, nebo se bude provadet jen virtualne na pocitacich.

oakman 10.9.2007 12:27

Všímáme si jak jsou Brňané vzácně svorni v neschopnosti se rozhodnout

Ono rozhodovat se musí, ono by se jinak muselo začít něco stavět.....a to je oprus...

3směsi 10.9.2007 14:35

Re: Re: V Brně se Pražákům nemůže přijít na jméno.

Pražáci nechtějí olympiádu, ale jejich radní ano. Brňáci nechtějí přesunout nádraží ( a nejen Brňáci, ale tisíce lidí, kteří denně přijíždějí do Brna za prací a studiem a které všechny vlak zaveze někam na okraj Brna bez návaznosti spojení - budou si brát taxíky asi), ale jejich radní ano. Co s tím? Nevím.

Psí vrah Čumil 10.9.2007 14:51

Re: Re: Re: V Brně se Pražákům nemůže přijít na jméno.

Ále, zaplaťpánbu, že se s tó roló konečně hébne, kam patří: na staré Rosické nádr. Hlavní nádraží překáží na svém místě už asi 100 let, a nic rozumného se s ním udělat nedá. Von se starý Nandl taky nenadál, že jeho veleslavné c.k. nádraží před městskými hradbami bude smrdět na místě bezmála 170 let...:-)