15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kika 10.9.2007 17:17

Re: Re: Re: Re: V Brně se Pražákům nemůže přijít na jméno.

Drobná kontrolní otázka : hele, ty psí vrahu, a zdalipak jsi brňák, nebo mimo-brňák, který do práce každý den dojíždí??? Protože nás, dojíždějících, se nikdo na přesun nádraží neptal, a tak o něm rozhodovali ti, kteří nádraží viděli jenom na pohlednici, nebo občas je zahlédli při jízdě tramvají  či autem, projíždějíc okolo (tzv. čumilové).

matěj 10.9.2007 21:08

Re: Re: Re: V Brně se Pražákům nemůže přijít na jméno.

Prostě se odstěhovat,nebo volit jiné radní.

Pavel 10.9.2007 22:47

Re: Re: V Brně se Pražákům nemůže přijít na jméno.

Šibovat rolu - to vidím tak na 5 let. Splácet tak na 100. Pak taky budeme navzdory majitelům plánovat opravu  jejich baráku Černých Polích (Tugenhat) a to tak dlouho až konečně spadne. ;-D

Greg 11.9.2007 16:44

Re: V Brně se Pražákům nemůže přijít na jméno.

meli bychom generovat penize a ne navysovat statni dluh. Stadion uspokoji jen takovou luzu jako ty.:-)

Homolka tobolka 10.9.2007 9:31

Jestlipak..

..jsou už splaceny dluhy z Jubilejní výstavy 1991?

šakal 10.9.2007 9:55

...No...to by mě taky zajímalo!...

...Možná je ale převzal pan Kočka a splácí je z provozování těch lochnesek na Výstavišti ;-P ;-D

oakman 10.9.2007 8:56

Každému soudnému člověku je jasné.....

to je hezká věta! Jen kdyby nepokračovala těmi trapnými výmluvami....

V roce 89 jsme se také sami sebe ptali, jak chceme ukončovat Jakešismus, když podělaná většina obyvatel ani nehlesne... a hle, přeqapivě se to povedlo..

Takže, znovu opakuji, nemůžete měřit ambice jednoho z nejbohatších měst Evropy pohledem na zasviněný kolchozní dvorek v jedné z nejchudších zemí EU.

Ještě jeden podotek - naši veřejní správci se nebojí domácího veřejného mínění, ale neradi posměšky ze zahraničí - mezinárodní ostuda na OH je tudíž další vhodný klacek na byrokrata - ty železniční koridory, dálniční okruhy, ta veškerá infrastruktura, to vše se jinak nepostaví.

Předseda 10.9.2007 8:27

Pan Bém

se asi úplně zbláznil. Je od něj sice hezké, že fandí sportu, což dokázal i svým himálajským dobrodružstvím, ale olympiádu v Praze (nebo nedej bože formulový okruh) může skutečně navrhnout a podporovat jen chorý nebo velmi naivní mozek. A pro první variantu svědčí i předvčerejší celodenní uzavření jedné z nejdůležítějších silnic do Prahy kvůli hrstce závodníků, nad kterou pan primátor převzal záštitu. To mi skutečně hlava nebere.

xx 10.9.2007 7:58

Ať si klidně tu Olim Pyjádu udělají.

Ale za své. Když vydělají miliardy, zaslouží obdiv. Ale když prodělají kalhoty, zaslouží nakopat holou řiť.

bez brýlí 10.9.2007 7:40

Bude zisková !

pro pana Béma a několik vyvolených. :-/

Mejla 10.9.2007 7:13

Pražský floutek Bém není schopen zorganizovat ani stavbu kozího chlívku,

natož olympiádu. Nedávno dokončili "opravu" Štefánikova mostu, ovšem "zapomněli" udělat pruh pro cyklisty. Tak prý v říjnu..........Ale vůbec nejlepším kšeftem jsou opravy tramvajových tratí - to je rito, které nikdy nekončí.

havránek 10.9.2007 10:08

Re: Pražský floutek Bém není schopen zorganizovat ani stavbu kozího chlívku,

jo,jo. Hlavně že již věděli, kolik oprava  celkově stála, ale SAKRA, nějak mi chybí dodělané schody, opravený střední oblouk, cyklostezka, opravená zničená zelěň a dlažba POD mostem, včetně uklizení hromad stavebního odpadu. jezdím tudy každý den, nevídím ani nohu, která by pracovala- je mi z toho velebnosti...

Trotl 10.9.2007 6:14

Safra

Bém, Paroubek. Topol, Bursík, Kuchta, Kačena a další... stejná pakáž bez úrovně. Já bych zvracel velebnosti. Chtělo by to defenestraci. Kruci, tady vážně není koho volit.

Cricket 10.9.2007 9:19

Re: Safra

Tak jdou do toho voni, Trotl, když jsou tak na úrovni věděj jak na věc. Doufám, že sám ze sebe se nepozvracejí, voni spravedlivej.

Aleš 10.9.2007 9:58

Re: Safra

pro Prahu je olympiáda  pochopitelně výhodná a jako primátor metropole ,je to nepohybně správné rozhodnutí.

Ale   proto, aby zbytek státu doplatil na nejbohatší region a ještě se tak zvýšil rozdíl mezi Prahou a zbytkem  ČR  není nejmenší důvod a proto jsem ač Pražák proti olympiádě.

Honza42 10.9.2007 2:39

Možná jste to jenom nepochopili.

Zcela jistě to totiž bylo myšleno tak, že OH bude zisková pro pana Béma a jeho soukmenovce.

Jiří K. 10.9.2007 18:43

Re: Možná jste to jenom nepochopili.

Také jinak neprosaditelné změny územních plánů Prahy přinesou "solidní vejvar" pro ty správné šikuly.

O peníze jde přece až v první řadě.

šakal 10.9.2007 1:30

Zisk?...Nemožné!...

Stavba Sazka Areny se odhadovala před začátkem budování na 5 milard. Hala má asi 20 000 míst. Je zcela zakrytá, mohou se zde pořádat jakékoliv kulturní či sportovní akce, které se do velikosti hokejového stadionu vejdou. Jistě jde o technicky náročný objekt - plně klimatizováno, nutná chladicí technologie. Dodnes...DODNES!...jsme se o investované částce nedozvěděli nic bližšího než to, že šlo nakonec asi o 13 až 15 miliard - sic! Dvě miliardy sem, dvě miliardy tam...každý rozumný člověk přeci ví, že tohle se nedá přesněji spočítat ;-P

Před mistrovstvím světa ve fotbale v Německu byl postaven stadion v Gelsenkirchenu pro cca 50 000 diváků. Jedná se opět o plně zakrytý prostor, který může být využíván nejenom na vrcholné fotbalové akce nýbrž také na jiná sportovní klání a kulturní podniky, které se vejdou na plochu fotbalového hřiště. Trávník je umístěn v 1,5 m vysoké ocelové vaně. Ta na kolejnicích vyjede ze stadionu ven a umožňuje tak přirozenou závlahu i přistup slunce k trávníku a volní tak místo kupříkladu pro fanoušky rokové hudby. Stadion je kromě řečeného též plně klimatizován, takže technologicky to také jistě nebyla jednoduchá stavba. Tahle celá stavební akce přišla asi na 6 miliard korun (korun!) a rozpočet byl do halíře vyúčtován ve veřejně dostupném účetnictví.

...Proto pravím, že česká olympiáda NEMŮŽE být zisková, ani kdyby to nakrásně předvídali Price Waterhouse Cooper, Deloit and Touche, Světová banka i sám František z Assisi ;-P (Y)

JJ 10.9.2007 1:39

Re: Zisk?...Nemožné!...

Pokud dokazeme stavet radove horsi dalnice draz, nez nemci, tak na uz nic nepomuze. Ale co, kdyz nam na to pujcujou ..

badaxe 10.9.2007 11:05

Re: Re: Zisk?...Nemožné!...

bohužel se to bude muset vracet (byť jeden bradaičnatý politik tvrdí opak):-(

JJ 10.9.2007 12:20

Re: Re: Re: Zisk?...Nemožné!...

Stat bude platit uroky z pujcek misto duchodu...

Homolka tobolka 10.9.2007 9:28

Re: Zisk?...Nemožné!...

pamatujete,jak Hušák plival na Špidlu,že odmítl poskytnout  na Sazka Arenu státní záruky?

šakal 10.9.2007 9:54

...Nepamatuju,...

...ale přijde mi to celkem příznačné. Nařvaný grázl, který s tím, že byl agentem StB, "nemá problém", asi sotva může slinout nějakou větší mírou kultury ;-P

Jiří K. 10.9.2007 18:33

Re: Zisk?...Nemožné!...

Jestli ta čísla máte správně šakale, tak je to opravdu síla.

Za pozornost ale rozhodně stojí i tato věta: ... rozpočet byl do halíře vyúčtován ve veřejně dostupném účetnictví... - to si v českých (ausgerechnet pražských) podmínkách nedovedu představit.

Takové sci-fi jsem už dlouho nečetl.

šakal 10.9.2007 18:46

...Jo-o!...

...Je to ze článku v časopise Architekt  - některé číslo z počátku letošního roku. Napsal ho specialista na sportovní stavby Miloš Kopřiva, který se jinak pro věc olympiády v Praze dost angažuje a tyhle trapasy ho samotného moc mrzí.

Jiří K. 10.9.2007 18:53

Re: ...Jo-o!...

Hmm, tak to tak asi bude, bohužel.;-(

Ale jinak pan Hušák bude asi docela spokojeným člověkem, že?

JJ 10.9.2007 1:14

Olympiaada v ceskem podani pri teto prohnile garniture bude vzdy ztratova,

nicmene celkove to komentovat nelze, bez celeho dokumentu o nakladech. Je nekde k dispozici?

Jinak je zajimava nevrazivost pana Cepla k CERGE. Asi proto, ze tam se lide uci pocitat, nejenom kecat do veci, kterym nerozumi.

JJ 10.9.2007 1:15

Re: Olympiaada v ceskem podani pri teto prohnile garniture bude vzdy ztratova,

Pardon pana Macha...

Ladislav N. 10.9.2007 2:08

Re: Re: Olympiaada v ceskem podani pri teto prohnile garniture bude vzdy ztratova,

Člověče, jak chcete posuzovat zisk tak neprůhledné megashow, jakou je hypotetická vzdálená  olympiáda v ČR za několik (9 nebo 13) let a mít k tomu ještě připravené podklady? Každému soudnému člověku musí být jasné, že pořádat něco takového v Česku s nezaplaceným bilionovým (tísícimiliardovým) vládním dluhem po socialistech a ročními úroky přes 40 miliard Kč, je cesta do ekonomických pekel. Tady je zbytečné vynakládat jakékoli náklady na přípravu a projekty. Je to nesmysl od prvního pohledu!!

JJ 10.9.2007 10:59

Re: Re: Re: Olympiaada v ceskem podani pri teto prohnile garniture bude vzdy ztratova,

Uplne stejne jako se posuzuje navratnost jinych investic. A napriklad oproti posouzeni navratnosti (vcetne vsech nakladu po dobe zivostnosti) pro jadernou elektrarnu mi to prijde jako hracka. Tam totiz mluvite o horizotu 5 + 40-60 let.

Olympiada jde zcela urcite udelat ziskove. Prirozene, ze ne s dnesnim panoptikem politiku, ale za 10 let to nude zase jinde.