7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Automobilky u dna, ceny v oblacích

Covidová krize, nedostatek čipů, ale i přísné emisní regulace. Blíží se doba, kdy si většina lidí nebude moci dovolit koupit nové auto. Anebo už nastala?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Rajninec 29.5.2021 8:31

Veľmi sa mi páči ako tu niekto kuňká , že elektroautá sú drhé a budú drahé , obyčajný človek si to nebude môcť kúpiť !

Pri tom zabúdajú , že podiel elektroáut je dnes až "neveriteľných " 0,03% ! Pri tomto tempe sa väčšiana z nás nedožije ani 50% eletroáut na cestách v EU a už vôbec nie vo svete ! Lebo výmena 1 000 000 áut je asi nemožné !

Ten kto i pamätá aspoň 20 rokov do histórie si vyhrabe v pamäti ako sme vtedy čumeli na plazmu za 350000 KČS a stonali sme , že toto si nikdy nikto nekúpi ! Televízor stá viac ako 2 autá ? A dnes .

Tak je to u všetkých nových veci , lúza príde až rad až na koniec.

A elektroautá sú ekologické , aj keď si z toho robíte srandu . Už iba to , že elektrina sa vyrába vo veľkých eletrárňach pod prísnym dozorom proti unečisťovaniu .

Ale to je ťažké v štáte kde sa vyrába stále elektrina z toho hnedého " blata" z ktorého prší na naše deti arzén , ortuť , radioaktivita ....len aby sa vyviezli prebytkové MWh do zahraničia ....

J. Ganaur 29.5.2021 8:03

Když ne teď, tak v blízké budoucnosti.EA je cesta, která nikam nevede, jen to ještě bude stát spoustu peněz.

F. De Winter 29.5.2021 7:47

Jste si opravdu jistý, že jsme tu slepo uličku opravdu opustili?

L. Hančar 29.5.2021 7:13

Elektroauta končí, a to naštěstí dříve, než došlo k nezvratným změnám v automotive a legislativě. Náklady na provoz i přes dotace a propagandu jsou vyšší než u ropácké klasiky. A to nejen náklady, ale i uhlíková stopa ak tomu totální nevhodnost lion na delší a zimní cesty. Kdo vyzkoušel, vrací se ke čmoudíkům. Nedokonalé, ale prostě po všech stránkách lepší! Slepá ulička, naštěstí včas opuštěná!

F. De Winter 29.5.2021 6:49

Ale to je přece CÍL !!!

Uhlíkové neutrality nelze dosáhnout přesedláním na elektromobily. To je jen zástěrka. Cílem je, aby lidé, tedy ti chudší, auta neměli žádná !!!

Myslete na to, až půjdete k volbám.

Proto volím SPD ![>-]

J. David 29.5.2021 6:13

Počkejte si na P.Radu, ten Vám to vysvětlí pomocí ppm CO2.

L. Novák 29.5.2021 3:42

Ať si najmou nějaký ostrov daleko od civilizace a odstěhují se tam. Ale proč by s nimi měli zelenou diktaturu komunistického typu sdílet povinně ostatní? Čím se zelení EU magoři liší od komunistů?

K. Horák 29.5.2021 1:11

Houpání na kandelábrech je hodně přes čáru, ale nechat je okusit vlastní recepty se mi jeví jako vhodné - žádné maso, případně jen hmyz, chodit pěšky, jezdit na kole, nanejvýš nacpaným vlakem nebo busem, elektřina na příděl, sedět někde potmě a v zimě v drahém nájmu na pr..li a na netu spřádat virtuální sny. Tedy když na ně přijde na společném kompu řada a bude zrovna svítit slunce nebo foukat vítr a když zrovna nebude pátek. EURvRv

L. Novák 29.5.2021 0:18

A mohlo to snad pod diktaturou zelené idiocie dopadnout jinak? Bude hůř!

Doufám, že se dožiju toho, až se tihle zelení EU klimahysteričtí ;-O idioti po revoluci a masovém odporu, který vyvolají, budou houpat na kandelábrech... [>-]