3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Krávy byly zachráněny

Na počátku nového roku namísto tradičních přání si dovolím zde publikovat malou kompilaci informací, které se od ekoaktivistů či alarmistů všeho druhu nejspíše nedozvíte.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Zinga 4.1.2020 19:19

Pane Rado, znova: jste lhář či pouze neinformován? Vy chcete tvrdit, že na vině požárů v Austrálii je klimatická změna? A z jakého důvodu tam každoročně hořelo předtím?! Pravda je taková, že rozměr těchto požárů má na svědomí lenost a zelená zhovasdilost: lesy se neuklízí a preventivně-ta, jak to dělaili domorodci staletí-nezapalovaly. Lesy jsou plné suchého křéví a polomů. Tak, jako loni v Kalifornii. A tak, jako u nás.

J. Svoboda 4.1.2020 20:16

Jasně, v Austrálii se běžně lesy uklízí ;-D;-D;-D

Pěkný den, námořníku.

L. Novák 4.1.2020 21:53

Blbe, ty víš o problematice Austrálie stejně velký kulový, jako tvůj zeleno-rudý soudruh "Rada".

R. Langer 5.1.2020 8:05

Hm, ano. Možná to pro tebe bude velkým překvapením, Hnusný dne, ale ano, lesy se běžně uklízí, a to nejenom v Austrálii, a právě kvůli požárům. Si o tom alespoň NĚCO zjisti, nedouku. :-P

H. Paculová 4.1.2020 20:34

No nevím, zda si vymýšlí pan Wágner, nebo Vy jen hovoříte o něčem, o čem vůbec nic nevíte, ale u těch krav v článku s největší pravděpodobností půjde o MOOTRAL, tedy o docela obyčejný přírodní doplněk krmiva, který výrazně snižuje emise metanu u přežvýkavců. Mootral je založen na vlastní kombinaci účinných látek z česneku a flavonoidů získaných z citrusů. Zde si může každý přečíst více podrobností :

https://www.mootral.com/about/

Tak čest práci, soudruhu Rado !

H. Paculová 4.1.2020 21:42

Publikace : Vrancken, H., Suenkel, M., Hargreaves, P., Chew, L. a Towers, E. (2019) Snížení emisí enterického metanu v mléčné farmě komerčním doplňkem o nové krmivo. Open Journal of Animal Sciences, 9, 286-296. doi: 10,4236 / ojas.2019.93024

Š. Hašek 4.1.2020 23:21

Tady jsem bezradný, paní Paculová ....

Kolik kg/tun česneku by bylo potřeba, aby se uregulovalo prdění krav. Jako do normy dle Bursíka. Míněno ve vztahu k potřebě energie na výrobu těch doplňků do trávy/sena.

Budu smět nezřízeně dlabat hrách a fazole se slaninou??? Fazolačka!!! Já to pak větrám do luftu ven! Bez aktivního uhlí! Já se picnu.

Netušil jsem, že se blbne až takhle. Já myslel, že jenom ta Greta na plachetnici a projekt čmelínů uprostřed Prahy.

Vy si děláte legraci, že?

H. Paculová 5.1.2020 8:09

Současný trend: hledat co nejrychlejší řešení na omezení CO2 v dopravě a metanu v zemědělství. A došlo to tak daleko, že to už nelze zastavit. Na tom nic já, ani Vy nezměníme.

K. Wágner 5.1.2020 10:42

Greta a její stoupenci se začínají radovat : americká vláda poprvé schválila financování výzkumu v rámci geoinženýrství, tedy kontroverzní myšlenky odvrácení klimatických změn pomocí úprav planetárního klimatu. Finance obdržel Národní úřad pro oceán a atmosféru (NOAA), jenž má na starosti program, který se zabývá návrhem na „vyvrhování materiálů do atmosféry za účelem ovlivňování klimatu“. Jedná se o Stratospheric aerosol injection (SAI), tedy program, při kterém se do vyšších vrstev atmosféry pomocí raket nebo dělostřelectva mají vystřelovat kontejnery s aerosoly různých chemikálií (nejvíc se zvažuje kyselina sírová, sulfan nebo oxid siřičitý). Kilogram těchto látek by údajně mohl „vyvážit až několik stovek tisíc kilogramů oxidu uhličitého“. Řada vědců však před takovýmito projekty geoinženýrů varuje. Dopady jsou zatím neznámé, vedlejší důsledky jakbysmet. A podle kritiků by se mohlo stát, že by experimenty nakonec mohly situaci ještě zhoršit.

https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3016523-usa-poprve-schvalily-klimaticke-inzenyrstvi-vedci-zacnou-zkoumat-cilene-ochlazovani

M. Nachtigal 4.1.2020 16:40

Rád bych připomenul jednu málo známou skutečnost týkající se spalování dřevní hmoty. Dřevo je organická látka a tyto látky spalované při teplotách nižších než 1200 °C a v přítomnosti (snad všudy přítomných) chloridových iontů produkují také nezanedbatelné množství dioxinů. Tyto jsou pak velikým trnem v oku zelených aktivistů viz kampaně proti PVC.

V. Petr 4.1.2020 18:36

Máte samozřejmě pravdu, ale zelená ideologie se neřídí logikou.

Š. Hašek 4.1.2020 23:26

Asi je všechno na Zemi trnem v oku těm gaunerům. Krom tedy toho, co se variantně povolí v příští "Směrnici 2050".

J. Jurax 5.1.2020 10:47

Ano.

A proto zelení blbové s velkým jásotem vítají přebudovávání elektráren z uhlí na dřevěnou štěpku. Ta se třeba v případě Velké Británie arciť vozí přes oceán z Ameriky.

J. Jurax 4.1.2020 14:31

Dobře řečeno.

Ale tohle se v mediálním mainstreamu určitě neobjeví, z hlediska jej ovládajících zelených magorů jde o ryzí kacířství.

V. Církva 4.1.2020 13:36

Tak v každém případě zajímavé informace. Že musíme zlepšovat náš vztah k přírodě a redukovat spotřebu fosilních paliv snad dnes na Západě téměř nikdo nezpochybňuje. Jen jde o to jestli to dělat chytře a správně, nebo dle debilních nátlakových skupin založených na marxismu. Ti se zblbnou pro nějaké ne zcela osvědčené řešení a všem ho vnucují. Tak jako komunisti i nacisti.

Grétě se nesměju, každého nemocného dítěte je mi líto. Ale má se svět řídit názory psychicky nemocných? Nakonec, možná ani Hitler za svou nemoc nemohl. Jen nepatřil do politiky, ale fo ústavu.

P. Rada 4.1.2020 14:10

Jak jste přišel na to, že je Gréta T. "nemocná"? Za nemocnou ji totiž pejorativně označují především ti, kterým vadí její vlivnost:

https://www.reflex.cz/clanek/komentare/93865/co-je-to-aspergeruv-syndrom-aneb-dva-zasadni-omyly-clanku-klimaticke-zaskolactvi.html

Není Vám "líto" spíšr lidí kterí jsou "nemocní" svou přebujelou konzumní chtivostí až tak, že nevědí co činí? Není Vám líto přírodního prostředí které lidským zaviněním trpí jak nikdy předtím?

Né nadarmo se totiž dnes diskutuje o "šestém hromadném vymírání". Ztráta biodiverzity navozená komplexem antropogenních tlaků ke kterým GW paří je považována za nevratné poškození našeho rostředí.

https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/2806889-planeta-je-na-prahu-sesteho-hromadneho-vymirani-ohrozen-je-milion-druhu-zvirat-a

J. Jurax 4.1.2020 14:27

Ehm ... takže svatá Gréta je zdravá jak buk?

Nicméně i tak je magor. O to hůř, nemůže se vymlouvat na nemoc.

J. Hejna 4.1.2020 16:03

Gréta a pan Rada jsou zdraví asi tak stejně.

H. Paculová 4.1.2020 20:40

Tumáš čerte kropáč ! R^;-D

L. Novák 4.1.2020 21:55

;-D R^ V

P. Zinga 4.1.2020 20:00

"vlivnost".....novčeština pro pitomce typu Greta a její apoštoly.

P. Zinga 4.1.2020 12:55

Technologie P2X jsou další šaškárnou a výborný prostředek živit se na úkor plátců daní: ti rudozelení blbové nemají vyřešen problém energetické dostatečnosti a k tomu chtějí ještě odčerpávat nedostatkovou el. energii na drahou výrobu něčeho, čeho je v přírodě levněji dostatek.

Děsím se doby, až užiteční idioti-až to na ně dopadne-prozřou.

J. Svoboda 4.1.2020 15:35

Četl jste to blbě, námořníku. Chtějí využívat přebytek větrníkové energie.

Pěkný den.

V. Petr 4.1.2020 18:39

To je docela "zajímavé," ale v praxi to znamená, že využití těchto zařízení bude tak 10%!

L. Novák 4.1.2020 21:58

To blbovi jako je "J. Svoboda" nevysvětlíte. On ani neví, jaký je vztah mezi instalovaným výkonem a využitelností... :-P

P. Zinga 4.1.2020 19:21

A kde ten "přebytek" vemou, když nebude uhlí ani atom? Teď ti pitomci v Německu odstavili moderní atomovku a chybějící proud kupují ve Francii. Aromový!

A když nebude foukat, nebude nafta?

J. Svoboda 4.1.2020 20:18

"přebytek větrníkové energie", vy nechápete naprosto jednoduchý text, námořníku.

Pěkný den.

R. Langer 5.1.2020 7:51

Hm, ale když on žádný "přebytek" neexistuje, Hnusný dne. :-P

P. Lenc 4.1.2020 10:47

Psal jsem o tom před časem.Co budou alarmisté dělat s milionovými stády přežvýkavců na afrických pláních a migrujících každý rok do Serengeti?Já navrhuji zavést Serengeti pískem, ať ty migrující mrchy vychcípají.A návrh pro klimatického experta Radu.Mohl by se soudruhy stejného ražení ten písek nosit ze Sahary v ruksaku pěšky a to S;-Derengeti konečně zasypat a zachránit klima.

P. Rada 4.1.2020 11:28

Předně nevím koho míníte alarmistou. Možná je to pro vás jak pro Wágnera pojem zahrnující ideálního hluáka k obrazu Vašich představ a cílů.

Jeli to ale někdo kdo má upozornit na nedomyšlenosti, tak Vás upozornuji, že např taková zebra či pakůn kteří tam převládají nejsou přežvýkavici a proto metan produkují jen minimálně. Všechna stáda jsou a byla dlouhodobě produkcí CO2 i metanu víceméně v rovnováze s produkcí travní hmoty... na které tam žijí.

Pravidelně je to v biosféře totiž tak, že biotopy jsou v místní metabolické rovnováze. Producenti tvoří to co destuenti živinově vrací do objehu zdrojů růstu....

Např s pralesů tak skoro žádné živiny řekami neodtékají a nehromadí se tam ani enormě více uhlíku a dalších biogenních prvků.

Ten malý rozdíl co se posléze akumuloval v oceánech zas zpět uvolnovala sopečná činnost. Antropogenně dnes ale lidé všemi komíny, výfuky, výrobou... uvolnují s dříve uskladněného mimo hlavní uhlíkový cyklus zhruba stonásobek průměrné sopečné činnosti.

Tak dramatická situace prakticky nikdy za období posledních desetimilionů let kam vůbec sahají prapředci našeho druhu nenastala. V této anomálnsti na kterou okolí není adaptováno tkví vážný až fatální problém.