3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Sven Australan 18.6.2009 12:22

Zeleni bolsevici

 V Australii se z hnuti Greenpeace vyvinula politicka strana Green Party.  Bezne je tu lidmi nazyvana Watermelons, (melouni - navrch zeleni, uvnitr rudi). Je mozne s nimi souhlasit v tom, ze je dobre, sazet nove stromy, nespinit zemi odpadky a jedy, pokud mozno, pouzivat slunecni, prilivovou a vetrnou energii (mame-li na to), ale ve vetsine svych nazoru, jsou Watermelons extremiste, zavile proti jadernym elektrarnam a vetsinou jsou to mladi lide z mest, kteri o prirode vedi pouze z teorie. Extremiste proto, ze po rozpadu svetoveho komunismu nalezli pod "maskirovkou" prave do Zelenych stran !

PEPE 16.6.2009 19:23

AUTORŮM

takovýto nadpis článku může použít pouze Fašista

a tento autor je ještě k tomu placený lobista

pokud budou tito takto psát volám VIVAT GREENPEACE !!!!

Stoura 17.6.2009 10:40

Re: AUTORŮM

A četl jste ten článek? Považujete za prutosvazníky  i Greenpeace, kteří zabíjení přisuzují vybraným technologiím?

karel 15.6.2009 23:11

Vyděrači kartelů a strůjci hladomoru a bídy i utrpení mají mediální podporu - divné

Nikdo nikdy neřekne pravdu v kterých zájmech vystupují? Zde asi objednal Siemens PR proprosazení  nadkritického  bloku = předražená podivnost, ale nej nej nej!

Stoura 17.6.2009 10:50

Re: Vyděrači kartelů a strůjci hladomoru a bídy i utrpení mají mediální podporu - divné

Mohl byste být trochu konkrétnější?

Forstmeister 15.6.2009 19:09

Extremismus Greenpeace

Jsem "kamizolník", 33 let profesionální. Les je konglomerát symbiontů, daný lokalitou. Smrk (Picea abies) má jiné vlastnosti a habitus v Krkonoších, oproti třeba brdské lokalitě. Proto byly stanoveny lesní a pěstební oblasti. Ne nadarmo se certifikuje původ semene a sazenic. Magoři, navázání na Greenpece, byli schopni narvat do "Kerkonoš" holandské sazenice Picea abies, vypěstované pod hladinou moře a typicky nepůvodní. Rád se nechám poučit. Můj názor.

PS. Na Greenpece platí pouze "knuta", mrskat a mrskat. "Zabij bobra, zachráníš strom", děli, co dodat. 

Hašek 15.6.2009 14:13

Zelení s planoucím srdcem!

Problém většiny zelených je, že idea (někdy v tom nejhorším slova smyslu) převažuje těžce nad takovým tím obyčejným "nekakat si do svého hnízda".

Někdy jsou jak komunisté a jiní zapálení.

Nevolit je, nebo opatrně. Tedy vlastně teď v každém případě nevolit.

Josef Vrátil 15.6.2009 13:21

Není hokna jako hokna (=práce)

Je smutné, když si někdo vybere jako náplň života přivazovat se k bráně Temelína, lézt na komíny elektráren, na chladící věže, na mosty a podobně... Je smutné, že tyhle "náboženské fanatiky" za to ještě někdo platí... Kdyby jim opravdu záleželo na životním prostředí, tak jak neustále, hlavně před televizními kamerami a novináři, vykřikují, pak by zcela logicky měli podporovat jadernou energetiku a všemožně se snažit o urychlené dostavení dalších dvou bloků Temelína, případně nějaké další nové jaderné elektrárny... Protože každý jen trochu informovaný a inteligentní člověk ví, že výroba elektřiny v jaderných elektrárnách je tou nejčistší a nejefektivnější výrobou elektřiny, jakou známe... A díky neustálému otravování právě takových a hlavně Rakušanů máme v podobě dvou našich jaderných elektráren jedny z nejbezpečnějších jaderných zařízení na světě... Ale to všichni tihle Greenpeace, Zelení, Jihočeské matky a podobné ekoteroristické organizace nechtějí za žádnou cenu slyšet... Vymyslelo se dogma s biomasou a stupidní přidávání biosraček do pohonných hmot a tak místo žrádla pěstujeme na kdejakém kousku pole smradlavou řepku olejnou... Protože je to pro zemědělce díky EKOLOGÚM finančně velmi výhodné! Žrádlo můžeme přece za drahé peníze dovážet... A vůbec, na lidech přece nezáleží, záleží na broucích a na životním prostředí... Proč v rámci nějakých aktivit nečistí od nepořádku a odpadků lesy, řeky, potoky, jak tady už řada lidí psala? Protože to není mediálně zajímavé a není to přece hodno těch pravých "bojovníků za životní prostředí"...

m 15.6.2009 16:27

Re: Není hokna jako hokna (=práce)

"A díky neustálému otravování právě takových a hlavně Rakušanů máme v

podobě dvou našich jaderných elektráren jedny z nejbezpečnějších

jaderných zařízení na světě"

- takže přeci jen k něčemu jsou dobří, ne? Já jsem osobně raděj, že máme jedny z nejbezpečnějších atomových elektráren, než kdybychom měli jedny z nejméně bezpečných....

ostatně ručí za ně stát a tedy moje daně (žádná pojišťovna by je totiž nepojistila)

jiri 15.6.2009 18:17

Re: Není hokna jako hokna (=práce)

Obavam se, ze Vase chapani priciny a nasledku je ponekud ideologicky zaujate. Cisty a bezpecny provoz jaderne elektrarny je predevsim v zajmu dane elektrarny.

Stoura 15.6.2009 18:30

Re: Není hokna jako hokna (=práce)

Přesně tak. Málokterý hospodář nechá chcípnout slepici, která snáší zlatá vejce. A fungující jaderná elektrárna je právě takovou slepicí.

Jenik 15.6.2009 19:20

Re: Není hokna jako hokna (=práce)

Tam jenom vypadla dvě slova: ...díky otravování  JE PROKÁZÁNO,  že máme ...atd

čtenář 15.6.2009 20:43

Re: Není hokna jako hokna (=práce)

pro Josefa Vrátila:Dávám vám jedničku,skvěle vystiženo!Jsou to samí nemakačenkové,jen mají plné huby ekologie.Jen kdyby je přestali platit,to by určitě obrátili.:-P

Stoura 15.6.2009 21:00

Re: Není hokna jako hokna (=práce)

Peněz budou mít ještě dlouho dost. Uvědomme si, komu jejich činnost slouží:

*Výrobci a provozovatelé větrníků - díky vlivovým agenturám mají otevřený penězovod ze státního rozpočtu a zajištěné zisky. *Majitelé elektráren - díky podvázání stavby nových zdrojů utěšeně roste cena energie. Zisky ČEZu budiž důkazem. *Gazprom - proti plynu Greenpeace neprotestují a postavení plynových elektráren bude jediná možnost, až se zjistí, že elektřin je nedostatek.

PetrK 15.6.2009 13:05

Lepší by bylo, kdyby ti greeňáci dělali něco

pořádného. Když mají tak rádi přírodu, ať se starají o její čistotu a úklid místo lezení na komíny v uzavřených objektech.

Stoura 15.6.2009 13:13

Re: Lepší by bylo, kdyby ti greeňáci dělali něco

Zrovna tady bych jim to za zlé neměl. Především ptrto, že že konečně řekli způsob, jak spočítat, kolik lidí zabili svým zdržováním staveb jaderných elektráren.

Forstmeister 15.6.2009 10:51

Rád se nechám poučit

Jenom na okraj. Je dřevní hmota obnovitelným biofaktorem? Asi je. Celulóza, jako polysacharid, v sobě váže asimilací více než dvojnásobek uhlíku hmotnostně v CO2, než disimiluje hmotnostně O2. Říká se tomu fotosyntéza. V "syrovém" dřevu je tak 10-15% celulózy (C6H10O6(5) na molekulu). Co ale vznikne její oxidací (hořením)? Zemní plyn je vlastně směs uhlovodíků, na bázi CH4 až... Co vznikne jeho oxidací (hořením)? Furt v obou případech alespoň CO2 (pokud není dostatek kyslíku, vzniká CO, "nenasycený" radikál se pak váže na hemoglobin k Fe - pak je frekventant čichání oxidu uhelnatého na perách krásně zbarven). Asi se jevím jako "blb polyhistor", předjímám a beru. Ale zamyslete se, co vlastně ekologisté pod pláštíkem Greenpeace zamýšlí. Děsím se veškerých dogmat, abych nemusel tutlat svoji přirozenou flautelenci ve smyslu: "Když svatý Alois uslyšel muže s hřmotem vypustit větry své, tu se dal do usedavého pláče a toliko modlitbou se uspokojil". Sv. Alois nebyl ale miltantem, jako Greenpece, modlitbou se uspokojil. Rád se nechám poučit. Můj názor, lučebníci nechť mi prominou.   

honzak 15.6.2009 11:37

Re: Rád se nechám poučit

oni asi neodpoví. Už proto, že nějaký ekoblb navrhoval přidělat kravám k bruseli jímací vaky na jejich prdy. Oni jsou melouni myšlenkově velmi bohatí, ale skutek utek!

Stoura 15.6.2009 12:49

Re: Rád se nechám poučit

Spalování čistých uhlovodíků asi není problém. Vzniká převážně CO2 a voda. problém spočívá spíš v tom, že v těle rostlin je spousta dalších biogenních prvků, které po spálení  unikají se spalinami - například síra, fosfor, dusík (ve formě dusičnanů a dusitanů), další stopové prvy. Navíc je tam také dost nespalitelných popelovin.

Raff 15.6.2009 16:46

Re: Rád se nechám poučit

Zapomněl jste na významný biogenní prvek chlor. Hořením uhlíkatých látek za přítomnosti chloru (pokud hoření neprobíhá za extremně vysokých teplot, dosažitelných ve specielních topeništích), vznikají velmi stabilní a mimořádně zdraví škodlivé chlorované dibenzodioxiny a dibenzofurany. O tom ale hodně ví Arnika a pan Petrlík.

Stoura 15.6.2009 19:55

Re: Rád se nechám poučit

máte pravdu. Některé chlorované uhlovodíky jsou pěkné svinstvo.

Emil XX 15.6.2009 20:25

Polychlorované bifenyly vytahují zelení jen někdy

Když jde o spalovny, které mají dvojitou filtraci, vadí i v množství nula nula nic. Pokud jde o spalování dřeva, kde jich vzniká VÍCE, než vypouštějí spalovny, prohlašují je za superčisté palivo. Což absolutně netvrdí odborníci na spaliny, ti by do domácností pustili jen dřevěné uhlí a dřevo řadí hned vedle nepříliš kvalitného černého uhlí.

Mimochodem, podle mé matky se za první republiky hnědé uhlí v domácnostech (přinejmenším na Moravě) téměř nepoužívalo. Venkované topili hlavně dřevem, a pokud jim došlo, kupovali černé uhlí v pytlích. Když v 50 letech vozili na Ostravsko hnědé uhlí, byli z toho lidé značně vyvalení.

plocek teplice 15.6.2009 10:39

Kolik lidí ročně zabíjí Greenpeace?zpět na článek

Greenpeace - názorný příklad, kam může "skloznougt" dobrý úmysl. Základní idea- ochranna všeho živoého, nebo potřebného pro život, jednoznačně dobrá. Ale současný stav těchto organizací je varující.  Nechoďme tak daleko. České ekologické organizace jsou toho zářným příkladem. Poslední důsledek  -opožděná stavba dálnice přes Středohoří. V Ústí nad Labem nemůžete bezpečně vyjet ze dvora na hlavní silnici na Prahu, jak je přeplněná. Bohužel jsou ekologičtí  odborníci stále silnější než jsou oficiální státní úřady,  které je nedokáží zákoným způsobem odsunout do rozumných mezí.

Vlad 15.6.2009 10:48

Re: Kolik lidí ročně zabíjí Greenpeace?zpět na článek

Obávám se, že to odborníci nejsou. Jakmile vám někdo řekne, že je ekolog a nedodá jaký, neztrácejte s ním čas. Je to blb.

Ekologem bez přívlastku může být jen pánbu. Ekologie zkoumá vztahy mezi živými a neživými prvky nějak definovaného systému v určitém prostoru. Může tedy být nanejvýš třeba krajinný ekolog, lesnický ekolog, sociologický ekolog (v sociologii se ekologie zabývá vztahy mezi lidmi a institucemi v prostoru), nebo tak. .

Prorok 15.6.2009 14:19

"Základní idea- ochranna všeho živoého, nebo potřebného pro život, jednoznačně dobrá."

Už ta základní idea je úplně pitomá. Hádejte proč?

Stoura 15.6.2009 14:32

Re: Kolik lidí ročně zabíjí Greenpeace?zpět na článek

Skutečně všeho? ;-P;-P Co takoví živí mikrobi? Mandelinky bramborové? mouchy tse-tse? Blechy, štěnice a vši? A další živí tvorové? Opravdu je idea ochrany těchto tvorů jednoznačně dobrá? Chráníte si je doma? ;-D

čtenář 15.6.2009 20:50

Re: Kolik lidí ročně zabíjí Greenpeace?zpět na článek

Na ně platil jedině Klaus,ten je dokázal odbýt a říct jim do očí,co si o nich myslí,pamatujete někdo?Bylo to za první vlády,kdy ho ještě nevydírali ty pitomé pidistrany.;-P

JJ 15.6.2009 9:35

GP je obycejna profesionalni lobyisticka firma

s idealy zakladatelu ma pramalo spolecneho. Bohuzel. Rv

Vlad 15.6.2009 10:35

Re: GP je obycejna profesionalni lobyisticka firma

Máte pravdu. Zkuste jim třeba navrhnout, aby se angažovali proti každoročnímu vybíjení tažných ptáků na Maltě, v Itálii a ve Francii. Není objednávka (bouchalové jsou voliči, víme), není Greenpiss  :-)

portwyn 15.6.2009 18:07

Re: GP je obycejna profesionalni lobyisticka firma

Asi tak :-/