17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Stoura 15.6.2009 14:21

Re: kdo šetří, má za tři

Správně. Černobyl mluví nejen sám za sebe ale i za celou jadernou energetiku. Můžete podle něj zkusit spočítat počet mrtvých na vyrobenou kilowatthodinu v jaderné energetice  a srovnat to s přehradami (tam samy za sebe mluví třeba Vajont nebo Malpasset) a uhelnými doly (doporučuji třeba statistiky z Ukrakiny, Číny, ale i severních Čech). Uniklé radioaktivní látky zkuste třeba porovnat s uranem, který odlétl od války z komínů severočeských elektráren či depozitů popílku.

Kukulín 15.6.2009 16:16

Povinné zavedení úsporných zářivek

je jen zadělání na pořádnej průšvih s toxickými odpady. Proč na nich anonym h a spol. trvají, když neví jak je následně bezpečně zlikvidovat, aby nezamořily přírodu toxickými látkami??

honzak 15.6.2009 6:40

Re: kdo šetří, má za tři

ty kecy o "snížení spotřeby" mě nadzvedávají ze židle! Jak to chcete udělat, milovníci přírody??? Bude lektřina na příděl? Nebo ji budete pouštět jako ceaucescu jen v některých hodinách a omezíte spotřebu domácností?

A co vaše kecy o ekologické dopravě, tedy o přechodu na elektromobily? Z čeho budete dobíjet jejich trakční baterie?

Honza42 15.6.2009 6:49

Re: kdo šetří, má za tři

Páč je to banda vykotlaných komušů. Chtějí pro lid levnou a dostupnou energii, kterou se bude šetřit. A to je nonsens. Proto to nemá řešení, což ví každý, kdo alespoň trochu myslí.

Jediné řešení je rozdělování energie na příděl, což je komunistům blízké. A už se to chystá. EU je toho zářným příkladem. Však je taky komunisty ovládána, viz Barrosso, což je obyčejný komouš (někdo říká bývalý, ovšem pojem bývalý komunista je taky nonsens, protože komunismus je celoživotní a neléčitelná nemoc.)

Bac L'Jean 15.6.2009 7:10

A teď tu o snižování spotřeby energii

Ano, přesně. Ceaucescu to jen tak šidil, lepší řešení by bylo ala KLDR - budíček, večerka, čtyři slabý žárovky na domáctnost, auto jen pro papaláše, maximální využití ekologických obnovitelných zdrojů (otrocká lidská práce)... Někdy mám pocit, jestli on Kim Čong Il není od Greenpíč... ;-D

h 15.6.2009 11:28

Re: A teď tu o snižování spotřeby energii

No jo, ale k čemu vám víc silnějších žárovek bude? Přece to není tak, že čím víc kWh spotřebujete, tím jste šťastnější. A nějaká rozcvička by popravdě řečeno neuškodila, ve zdravém těle zdravý puch.

krmič 15.6.2009 12:03

Re: A teď tu o snižování spotřeby energii

Proč si myslíte že ne? Více silnějších žárovek je přinejmenším dobré pro zrak a opravdu to může navodit i pocit štěstí. U vás třeba ne, ale každý člověk není stejný. Vy byste měl především vypnout počítač, abyste neplýtval energií. Ta rozcvička je vlastně taky plýtvání energií, pokud ovšem při ní netočíte žentourem. Děláte to?

JanaB 15.6.2009 12:30

Re: A teď tu o snižování spotřeby energii

Otec občas vzpomínal, že i za protektorátu měli elektřinu na příděl, prý svítili doma tak jednu hodinu denně. Nevím, co je na tom pravdy, ale protože mu bylo 14,  když válka skončila, tak to asi  nebude zcela nepravda.

krmič 15.6.2009 13:59

Re: A teď tu o snižování spotřeby energii

Jestli brali elektřinu z místního mlýna na samotě, tak je to možné. Ve městech ne. Ovšem za války existovalo zatemnění. To bylo něco trochu jiného.

h 15.6.2009 11:24

Re: kdo šetří, má za tři

Elektřina nebude na příděl. Budete mít doma kolo s generátorem, a kolik proudu si vyrobíte, tolik budete moci spotřebovat. To je myslím spravedlivé řešení. ;-)

krmič 15.6.2009 12:06

Re: kdo šetří, má za tři

Kdo vám brání s tím okamžitě začít? Ovšem u vás doma.

h 15.6.2009 13:32

Re: kdo šetří, má za tři

Aby to šetření mělo smysl, musíte se přidat taky.

krmič 15.6.2009 14:02

Re: kdo šetří, má za tři

Aha, tak napřed ti ostatní. A pak se možná uvidí ;-P

h 15.6.2009 14:36

Re: kdo šetří, má za tři

Jak, napřed ostatní? Všíchni společně! :-)

Hakon 15.6.2009 12:30

Re: kdo šetří, má za tři

Pane H,

to kolo s generátorem bych Vám doporučil připojit na Vás očítač už dnes. Můžete nám pak tady popisovat jak šetříte.

Stoura 15.6.2009 12:44

Re: kdo šetří, má za tři

Zkuste se podívat na elektroměr svého bytu. Změřte si, kolik denně spotřebujete. Pak si to přepočtěte na hodiny odšlapané na kole (pži zátěži odpovídající jízdě do kopce). Jedno vyprání v pračce odhaduji na 2-3 pracovní šlapací směny. Práce počítače zhruba odpovídá výkonu jednoho šlapače (ale už do toho není započtena internetová infrastruktura, kterou byste potřeboval k této diskusi.)

h 15.6.2009 13:39

Re: kdo šetří, má za tři

No právě. Člověk ani nemusí hnout prstem, je to tak jednoduché. Jenomže jak říkají liberálové - není oběd zadarmo. Je prostě nemorální spotřebovávat energii, kterou jsme sami nevyrobili. Lidi by si to měli uvědomit a trochu se krotit. Jestli si to uvědomí díky téhle diskuzi, tak to stojí zato.

krmič 15.6.2009 13:53

Re: kdo šetří, má za tři

Od té doby, co člověk slezl ze stromů, spotřebovává neustále energii, kterou sám nevyrobil. Oheň, tažná zvířata, voda. Nakonec i to slunce, které člověku dává teplo, aby nezmrzl. Vždycky jsme byli strašně nemorální.

h 15.6.2009 14:18

Re: kdo šetří, má za tři

Jenomže to vypadá, že jste mnohem víc nemorální než já. A je vás tu takových docela dost. Měli byste se nad sebou zamyslet! Jinak vám globální oteplování ukáže, zač je toho loket... ;-)

Kukulín 15.6.2009 16:25

H jako howno, jste sto let za opicemi.

Nepoužívá se výraz globální oteplování, protože oteplování nikdo neprokázal. On ani loket jako délková jednotka se nepoužívá. Od francouzské revoluce máme dekadický systém měr a vah.

Stoura 15.6.2009 14:24

Re: kdo šetří, má za tři

podle Vás je prostě nemorální spotřebovávat energii, kterou jsme sami nevyrobili?

To jako myslíte, že by lidé neměli lézt na sluníčko? Nebo tam podle Vás nějaký člověk tu energii vyrábí? ;-D;-D;-D

h 15.6.2009 14:41

Re: kdo šetří, má za tři

Je to jednoduché: nespotřebovávat neobnovitelné zdroje a z těch obnovitelných ne víc, než kolik je nutné. Pokud Vám v anketě vyjde, že kdyby všichni lidi spotřebovávali stejně jako Vy, potřebovali bychom několik Zeměkoulí, něco není evidentně v pořádku.

Pepek 15.6.2009 12:30

Re: kdo šetří, má za tři

Problém je taky v přelidněnosti. Řešení energetické krize a nezaměstnanosti jistě nelze spatřovat v podpoře porodnosti.

Forstmeister 15.6.2009 2:11

Greenpeace

Má zkušenost s Greenpeace. Zima jak trám, vše zamrzlé. Jediné "vejvařiště" pod jezem, kam se stáhlo veškeré vodní ptactvo. V intravilánu, mimo revír. Dvakrát týdně jsem na náplavku tahal a sypal dva pytle obilí pro vodní fógly. Jakýsi magor, s prořídlým vousem na bradě, to fotil. Pak se mi představil, že prý je od nějaké odnože Greenpeace. Že prý sleduje mojí bohulibou činnost a má prý návrh. Mám prý nadále přikrmovat, on že bude dělat fotodokumentaci a metodicky mne řídit s tím, že to budeme pak vhodně presentovat. Jak to dopadlo? Má vrozená mírnost ho obrnila před inzultací, nicméně jsem ho poslal "per rectum". A to se s Greenpeace musí udělat, možná i odhodit "vrozenou mírnost". Můj názor.     

honzak 15.6.2009 8:59

Re: Greenpeace

velmi správný a užitečný názor! Aneb "mrtvý grýnpýč, dobrý grýnpýč".

Forstmeister 15.6.2009 9:37

Re: Greenpeace

Máte recht, byť zeleně či jinak obrvený "pýč" se má "jebat". Rád čtu Vaše názory, jaký jste ročník, smím-li se zeptat? Já byl povit v roce 1950. Byl jsem školně odkojen "rusofilstvím" a ruštinou, což na mne zanechalo stopy. Jistou averzi k národu Puškina, Čechova, Dostojevského či Čajkovského, jsem asi názorový zpozdilec. Jinak má znalost "křivých písmenek" (bukvy) vzbudila a budí obdiv mých kolegů lesníků ze "západní zóny". Třeba u nás, takové zvolání "Lovu zdar!", rusky "Ni pucha, ni pera!" a německy "Weidmansheil!". Když to zařvu rusky na výřadu, je z toho prča, když německy, musím se obávat uvržení do "ťurmy", prý hajluji. Takže ryčím "Na stráž". Co Vy na to?

Reno 15.6.2009 1:03

Průhlední soudruzi

Tak zvaní Greenpeace jsou jen komunističtí ekoteroristé.O co jim jde : za každou cenu ochromit industriální potenciál demokratických zemí a především USA nesmyslnými požadavky pod rouškou ochrany zeměkoule.

Jirka 15.6.2009 0:37

Jsou to zkrátka grýnpíči.

;-P

emersonskej 15.6.2009 0:31

Moc hezké !!!

R^