4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Guterres - ještě že ho máme

Na posledním klimatickém sumýš kabaretního cirkusu zvaného OSN pršely závazky přítomných hlavounů všech ras a náboženského vyznání, že by si člověk řekl, že do roku 2040 si budeme CO2 ukazovat v Národním muzeu kysličníků.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Wágner 7.11.2019 6:06

Jak že je to s tou údajnou „klimamigrací“ se dozvíte zde: „Cílem studie, která byla zpracována pod patronátem Rozvojového programu OSN (United Nations Development Programme), bylo zjistit, jaké jsou motivace afrických migrantů, kteří se vydali do Evropy neregulérními cestami a navíc s vědomím, že nemají nárok na azyl.“

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/migranti-afrika-evropa-osn.A191025_150203_zahranicni_jhr

R. Vacek 7.11.2019 6:05

Medicína, kterou nám ordinují alarmisté, vede k zaostávání. A to je snad dostatečný důvod, abychom ji odmítli.:-)

R. Langer 7.11.2019 5:50

Už aby ta potopa přišla a spláchla všechny Zelené bolševiky včetně tebe. :-P

P. Rada 7.11.2019 4:10

Demagogie v rámci kolonky ekologie - to je o výroku: ...."strašit, že do roku 2050 zaplaví oceány o miliony lidí více, než se očekávalo, to je prostě typická alarmistická ptákovina".

Nebylo to spíše původně míněno tak, že pokud na planetě lidé do roku 2050 nesníží svou uhlíkovou stopu na nulu, dojde následně k rozvoji nevratných klima změn na planetě, jejihž součástí bude růst hladin oceánů v budoucnu až o desítky metrů?

Vždyt nyní je situace nárůstu hlasin o několik milimetrů ročně a to navíc s poloviny vlivem růstu roztažnosti vody ale pokud v budoucnu začnou masivněji tát vysokohorské ledovce gronska a Antarktidy nepůjde zastavit růst gladin oceánů o desítky metrů. To budoucno ale odpovídá horizontu cca 10tis let. (https://www.nature.com/articles/nclimate2923)

Pokud by autor nechtěl být věcně s hledisky ekologie, klimatologie a dalších věd za jakéhosi šaška olečeného do šatstva odkudkoli... - měl by se naučit alespon citovat zdroje, aby bylo možné posoudit smysluplnost komentáře.

O to mu ale asi vůbec nešlo, chtěl udělat výlev vůči "alarmistům" (které ale rovněž nejmenuje) aby ho snad posléze ze zasnění o trvalém ekonomickém růstu bez ohledu na to jak se chováme, nebudily migrační vlny až válečné konflikty.

Těm kteří takovéto články pod hlavičku ekologie posléze zařazují šlo nejspíš o dehonestaci vědního oboru - jen aby někdo nepohodlné výsledky vědění - publikované třeba v - Nature Climate Change volume 6, pages 360–369 (2016) -nemusel reflektovat dříve než přijde potopa.