30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Další EU směrnice, další euronesmysl

Po křivých banánech, teplých žárovkách, silných vysavačích apod. je tu další snaha EU vychovávat vlastní občany k obrazu svému. Tentokráte skrze plastové tašky. A naše ministerstvo ŽP na to vyrobilo videoagitku, samozřejmě, za naše peníze.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rada 8.1.2018 9:53

Další euronesmysl?

Plastické hmoty s obalů v systému nakup a vyhod, ovlivnují už dnes naše i celosvětové prostředí. To, že jde v ledačems EU relativně příkladem je sice jen jeden pozitivní krůček malé skupinky států a ten pochopitelně nevyřeší celosvětové problémy s plastovými obaly které nerecyklovatelně končí v přírodním prostředí ale díky za něj. Formálně nastává bohužel už nutnost ho udělat protože soudnost davu spotřebitelů selhává.

Jsou ale i jiní kteří razí prostor pro ideu - "at si příroda poradí sama - jen neobtěžovat odpovědností i evropského konzumního člověka" - že autore!

http://www.metro.cz/i-plast-z-ceska-se-dostane-do-more-pochazi-z-kosmetiky-pd2-/region.aspx?c=A170728_121623_metro-region_lam

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/vedci-objevili-v-tichem-oceanu-dalsi-ostrov-z-odpadku-je-vetsi-nez-texas_1708031930_pla.

http://www.forbes.cz/v-roce-2050-bude-v-morich-vice-plastu-nez-ryb-varuje-nova-vyzkumna-zprava/

M. Šejna 8.1.2018 9:11

Vážený pane Prokope

děkuji Vám za velmi obsáhlý komentář k problému. Zároveň mi před chvílí volala moje dcera z Londýna, a řekla mi, že je velmi potěšena, jak se o ní pravidelně mile vyjadřujete zde na Psu.

Přeji Vám hezký zbytek dne.

M. Prokop 8.1.2018 8:55

Re: Jak je to v ostatních zemích EU?

Ano, pitomost není omezena jen na soudruhy z Brusele.

M. Prokop 8.1.2018 8:54

Re: zas další "Svobodný"

No jo, uvažují holt jinak, než Šejna, dělající jen to, co mu velí směrnice nebo uklízečka.

M. Prokop 8.1.2018 8:53

Bylo by zajímavé zjistit

o kolik zákaz tašek zvedne prodej sáčků do odpadkových košů. Tam totiž tašky celkem logicky končily.

M. Šejna 8.1.2018 7:30

zas další "Svobodný"

jakákali směrnice, a je jedno, zda eurounijní,nebo čistě národní, která omezí plytvání plastovými obaly, je správná. To jen Svobodní si myslí, že člověk je od přírody svobedně "uvědomnělej" a "ekologicky angažovanej" natolik, že šetří a chrání přírodu tak nějak sám ́plně stejně, jako každej dobře vyškolenej člen stany Svobodných.

V. Kotas 8.1.2018 6:52

Re: Spíše se zajímejme,

kdo svět do této slepé uličky

V. Kotas 8.1.2018 6:51

Spíše se zajímejme, kdo svšt do této slepé uličky přivedl a

vymýšlí/prosazuje další takové. Sáček na pečivo používám, jinak plast nechci, i když je mě mnohdy přímo vnucován obalovou technikou. A nejde jenom o tašky, ale též o PET lahve.

V. Braun 8.1.2018 4:34

Jak je to v ostatních zemích EU?

Inu, jsem ád, že v ČR byly tašky zpoplatněny již před směrnicí EU, alespoň je vidět, že směrnice odráží reálnýživot, ne? Ostatně pane autore, jak to vypadá v ostatních zemích EU, třeba Rumunsku, ČR totiž není jedinou zemí EU, pokud to nevíte.

Jinak až pojedete do Británie po Brexitu a půjdete si koupit kafe sebou, připravte si navíc 25 pencí nebo si vezměte svůj hrnek. Zcela vážne se tam debatuje, že zákonem zavedou na jednorázové kelímky platbu 25p.

P. Dvořák 8.1.2018 3:52

Re: igelitky - nas nepritel.

A čím budeme překvapeni? Velikostí hromad? Použitím igelitek ve stavebnictví nebo zemědělství? Barevností? Jejich likvidací nebo naopak nelikvidací? Že jsou platidlem? Módním doplňkem? Kultovními předměty?

Snažil jste se světoběžnicky zamoudřit, ale přece jenom bude lepší, když nás, co denně nejezdíme ""se podivat na "odpadove hospodarstvi" do Indie, Egypta, Angoly a do spousty jinych zemi"", poučíte.

Děkuji.

J. Sedlář 8.1.2018 0:45

igelitky - nas nepritel.

JJ smernice EU. Zajedte se podivat na "odpadove hospodarstvi" do Indie, Egypta, Angoly a do spousty jinych zemi. Bude prekvapeni.