30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

DEBATA: Hubené důchody a tlustá čára

Podle řady odborníků jsou aktuální kroky Fialovy vlády k přípravám na důchodovou reformu nesystematické a nepřehledné. Nejen parlamentní opozicí (ANO, SPD) ale i tou neparlamentní (zejména ČSSD) je důrazně kritizováno zejména opakované chaotické vypouštění „nedodělaných a nedopečených“ informací ze Strakovky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Renjascu 6.3.2023 18:46

Zkopíroval jsem vám zde svůj včerejší příspěvek ať můžete porovnat, jak důchodci v porovnání s ostatními skupinami společnosti relativně zchudli.

A zde máte ještě rozdělení důchodců dle příjmů a zkuste si sám dle ákladů na bydlení, stravu, léky...spočítat jak se jim oproti zbytku společnosti žije, uzvláště pokud zůstanou solo...

https://www.kurzy.cz/duchod/rozdeleni-vyse-duchodu/

T. Diblík 7.3.2023 12:04

Pokud byste použil slovo relativně hned, nemuseli jsme se dohadovat.

A. Renjascu 7.3.2023 14:16

Víte jaké jsou významy slova tratit? Co takhle utrpět škodu. A jelikož mzda rostla za posledních 33 let výrazně rychleji než důchody, tak je termín tratit pro životní úroveň důchodců oproti zbytku společnosti zcela adekvátní. Točíte se kolem prdu i když víte o co jde...

T. Diblík 6.3.2023 7:37

Blázen kdo dává, kdo nebere za dva. Říkalo se u nás na vsi.

Nevěřím tomu, že ti důchodci, kteří dosud volili proti Babišovi, přejdou na jeho stranu kvůli nižší valorizaci. Jsem důchodce a za nejzranitelnější považuju mladé s dětmi a taky politiky, kteří po dlouhých letech ve funkcích odchází do důchodu s dvaceti tisíci.