26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

AFÉRA: Ustojí to Andrej?

Zdá se, že po čase si někteří celníci začínají vzpomínat, jak to bylo s firmou FAU, na kterou v době šéfování pana Babiše na Ministerstvu financí, „zaklekli jeho hoši“ do té míry, že se firma položila. Jediným proviněním této firmy byla neústupnost při prodeji vlečky do firmy Precheza, která spadá do hodlingu Agrofert.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 22.6.2023 16:15

Za svoji bezbřehou Nenávist byste se měla stydět především Vy sama, Nyní...

M. Nápravník 22.6.2023 16:14

Jen malinká špičička velmi velikého ledovce. Je fakt otázka kolik lidí vůbec tuší, že čapí hnízdo a spolupráce s stb jsou úplné prkotiny proti tomu skrytému.

P. Skřivan 22.6.2023 16:05

Obávám se, že pan Kindl poněkud podcenil fakt, že k podvodům docházelo, jen si Finanční úřad vybral z řetězce firem zrovna FAU a řádně tento výběr nezdůvodnil. To nic nemění na tom, že kauza nebyla vymyšlená, ale současně šlo i o zneužití státní moci k likvidaci jedné firmy. Nahrávky pak dokazují, že nešlo o standardní úřední postup v rámci důvěrného daňového řízení, ale o akci zasahující až do politiky.

M. Šejna 22.6.2023 16:05

Když vám drřiv naskakoval Babiš, tak vám teď musí naskakovat i Stanjura

L. Netolická 22.6.2023 16:03

Napsat můžete cokoli, ovšem zastávat se oligarchy Babiše, po tom všem co o něm musíte vědět, to svědčí o něčem jiném.

L. Netolická 22.6.2023 15:55

Jak vám hned naskočí, že by Stanjura mohl řídit v takových věcech finanční úřad. Zřejmě zvyk z doby Babišovy. Dejte si dohromady alespoň tak jednoduchou věc, že než začne soud, tak to nějakou dobu, často i léta trvá a že zrovna je min. financí Stanjura, to s tím nemá co dělat. U Babiše to bylo jiné. Ten šel do politiky podnikat a vyřizovat si svoje privátní záležitosti. A vy mu k tomu pomáháte, aby v politice podnikal.

M. Šejna 22.6.2023 15:50

A loni začalo soudní líčení proti firmě FAU . Je obviněna z trestného činu krácení daně ve výši 250 milionů.

FAU vyhrála spor o zajistovaci příkazy Fin.úřadu. Ale to ji nesprostilo obvinění z daňového deliktu.

M. Šejna 22.6.2023 15:44

A proč tedy soud začal loni 26.září projednávat policejni obvinění firmy FAU z trestného činu krácení daně ve výši 250 milionů?

Loni už Babiš ministrem financí nebyl. Byl to nějakej Stanjura.

J. Kindl 22.6.2023 15:30

Tu vlečku bez zábrany používala, jak chemičkas, tak i FAU. Při privitazi bylo jasné co se privatizuje a co ne.

J. Kindl 22.6.2023 15:29

Postupy, které použil Finanční úřad proti FAU, byly vymyšlené. Celé jednání bze strany finačního úřad bylo protizákonné. Na tajné nahrávce tento postup Babiš popisuje tak, že „naši klekli“ na společnost FAU. O té se vyjadřuje jako o „těch zmr*ech“Velká firma FAU, ohodnocená jako zdravá a stabilní, je nyní zničená a obrovskou náhradu škody prostě případně zaplatí čeští daňoví poplatníci. Jen je škoda, že to odskáčou i ti, kteří Babiše nevolili a volit nebudou.

J. Kindl 22.6.2023 15:20

Žádná dohoda o přijímaní migrantů neexistuje. Možná tak ve vaší bujné fantazii

P. Skřivan 22.6.2023 14:34

Znát ho nemusíte. K tomu, abyste pochopil, že jde o zneužití státní moci stačí, abyste věděl, že v tomto případě padl rozsudek NSS o tom, že postupy, které použil Finanční úřad, resp. MF, byly značně nepřiměřené, jelikož zdůvodnění, které tyto instituce poskytly soudu, jako zdůvodnění jejich kroků neobstály. Jinými slovy: Babiš řekl zaklekněte a oni fakt zaklekli. Bohužel horší než ten kdo krade daně, je úředník, který zneužívá moc. A o tom to celé je.

L. Netolická 22.6.2023 14:10

I vaším přičiněním. Jednou se budete hodně stydět.

J. Kouk 22.6.2023 14:09

Neznám případ ani firmu, jen co mi napadlo, že někdo vlastní továrnu a někdo příjezdovou cestu a chce na tom zbudovat podnikání. ... U nás je možné všechno. Možná by to chtělo prozkoumat všechny zprivatizovány podniky i fakt, že jedna firma dala jedné straně stoilionu za privatizační průběhu že tato pak vozila z ciziny miliony v igelitkach,jak po dvacet letech vypověděl tehdejší ministr vnitra Ruml a ticho po pěšině... Stačí si zadat do google, vozili se peníze v igelitcd, nebo na ten zbosob, už si nepamatuji... Tak že jednou se chce,podruhý nechce...

L. Netolická 22.6.2023 14:08

A to jsme měli volit burana a lháře Babiše?

D. Novak 22.6.2023 14:05

Pan bloger může mít svůj názor a klidně může hlásat hlouposti. Nic proti tomu. Ale tato jeho věta --- není schopen vyslovit jedinou delší větu bez gramatické chyby --- z něj dělá ubožáka.

V. Čermák 22.6.2023 13:48

Nabízí se ovšem otázka, zda to Ustojí Fiala se Stanjurou. Pojmenoval bych je familierně, ale nevím, jak se ti nýmandi vlastně jmenují...;-D

V. Čermák 22.6.2023 13:38

Ale v jiných mezích a jinak. Tak nelžete...

V. Čermák 22.6.2023 13:33

Neboj Tomáši, Andrej to jistě ustojí...;-D

L. Netolická 22.6.2023 13:30

Babiš si dosadil vrchní složky na policii a GIBBS a funguje jako mafie pomocí složek, vydírání atd a tak je zatím nepostižitelný. Nebo si myslíte, že sto milionů na toustový chléb, které jsme mu zaplatili a bylo shledáno jako podvod, že vy už byste to nevracel a nebyl potrestán? Nebo dluhopisy, kdy nedoložil, kde na ně vzal peníze a byly odloženy a tak každý rok bral osmdesát milionů? Nebo vy byste vyvázl z podvodu 300 milionů reklam na ČH? A vypnutí webů v době války, to zde máme nechat klidně řádit lidi, kteří nás chtějí zatahnout do sféry Ruska?!!!! A Rakušan žádné kvoty neodsouhlasil, ale tam je hlavně dohoda, že se budou rychleji navracet nelegální uprchlíci.

L. Netolická 22.6.2023 13:22

Vláda nikoho netrestá za názor, to je věc těch, kteří jsou žalováni za něco co je u nás trestné. Demokracie není anarchie. Tato vláda si uvědomuje, že jsme součástí EU a nebude jako Babiš, když se mu hodí do ní kopat a když se nehodí, tak je bude podlézat. V Bruselu máme svůj hlas a Babiš tam platil za podvodníka, 2x mu odsouhlasili, že je ve střetu zájmů a nereagoval, ostatně green deal odsouhlasil on.

L. Netolická 22.6.2023 13:17

Fiala je demokrat a Fialy se nebojím, že si z naší země udělá penězovod do svých firem.

J. Kindl 22.6.2023 13:16

Firma FAU byla Krajským soudem v Brně v roce 2019 osvobozena s odůvodněním, že obvinění podané finančním úřadem za vlády Babiše bylo vykonstruované s cílem tuto firmu zničit, jedině proto, že v chemičce v Přerově, kterou privatizoval Babiš vlastnila vlečku a sklady, které chtěl Babiš a ona je odmítala prodat. Teď bude po státu žádatFAU náhradu. Babiš u soudu vypovídal jako svědek a lhal tak obratně, že se i přiznal k tomu, že podnět k zklividování FAU dal on. Ta jeho výpověď vyšla v novinách, která nevlastní a neovládá a byl to dobré vysílat v pořadu komika jeho svět. Bude stíhán za křivou výpověď, protože u soudu tvrdl, že tu firmu nezná a ani neví, že existuje. Pod tíhou důkazů doznal, že ji tedy zná a ještě se doznal, že podnět dal on.

L. Netolická 22.6.2023 13:13

Když já stále nemohu pochopit tu nesmírnou hloupost lidí, kteří ho volí a nevidí ani trochu dopředu. Já chci, aby i mé děti a vnoučata žili ve svobodné a demokratické společnosti, kterou zodpovědná vláda posouvá dopředu a ne populisté, kteří myslí pouze na svůj prospěch a pro křeslo ve vládě udělají naprosto cokoliv, i zkorumpují velkou část voličů a nemají žádné zábrany. A lidé jim za úplatu tolerují i to, že jeden den hlásají to a druhý den opak, že se chtějí zalíbit i extremistům, komunistům, když na počátku se prezentovali středopravě. Podívejte se, jak od něj lidé utíkají, jak se konečně začínají stydět za své postoje, kdy Babiše celou dobu kryli. I tak to hodně o těchto lidech vypovídá. Pevný charakter opravdu nemají.

L. Netolická 22.6.2023 13:05

Většina lidí nechápe, že tenkrát mohl Babiš rozdávat, dnes už by nebylo z čeho, ale oni si navykli a myslí si, že by dnes také dostávali. Vadí jim, že tato vláda musí šetřit a proto volí Babiše. Uvědomte si, že tato vláda by balíčky nedělala, kdyby Babiš nerozfofroval skoro bilion a k tomu, když hodil do ekonomiky hodně peněz, nastartoval inflaci, které se těžko zbavujeme.

V. Kuhaj 22.6.2023 13:03

Tak hlavně nemám konkrétní informaci od soudu, že by se Babiš čehokoli dopustil, a to ho žaloval každý, kdo si myslel, že tím prospěje světu.

Ano, vypnutí "nepřátelských" webů, urážení a zastrašování lidí s jiným názorem, soudní trestání lidí kteří nesouhlasí, za to všechno by měl jít k soudu Fiala s Rakušenem i Černochovou. A to nemluvím o úmyslném ekonomickém poškozování naší země a podpis dohody o přijímání migrantů, ačkoli ze zahraničí je již mnoho let dostatek důkazů, co to lidem přineslo. Jo, a hádejte, kdo se dopustil brutálního znásilnění včera na Letné v Praze? Nemusíte, pusťte si záznam, koho hledají!

L. Netolická 22.6.2023 13:01

A co si myslíte, kdybychom nepatřili ke svobodnému a bohatému Západu, při tom, kolik je zde zrádců ve prospěch Ruska, kam bychom asi patřili?!

L. Netolická 22.6.2023 12:59

Babiš by v rámci levných energií pro své firmy zatížil stát a to bychom zaplatili obrovskou cenu.

V. Kuhaj 22.6.2023 12:58

Dobré! Trochu mi to připomíná Ringo Čechovo "Za plentou jsem byl, ale nehlasoval jsem!";-D

L. Netolická 22.6.2023 12:57

Tak co vám vadí? Že tato vláda dělá opatření, aby i naše děti a vnuci měli nějakou budoucnost? Nebo chcete vládu jako měli Italové za Berlusconiho? Populismus a žádné reformy a stagnace, téměř bankrot?