Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
ŠAMANOVO DOUPĚ: Poctivá bramboračka
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J. Jurax 17.1.2021 13:55Dobrý, dokud se tam nevyspala polívka z pytlíku. To je kulinární mesaliance, potažmo až zhovadilost! |
O. M. 17.1.2021 10:46Takovou polívku jsem si vaříval na strahovské oleji, když jsem zůstával přes víkend, jen ty houby většinou nebyly. V pátek jsem koupil bochník chleba, večer uvařil hrnec polívky, v neděli večer jsem to dojedl. |
V. Braun 17.1.2021 7:28Tak polívky většinou děláme z pytlíku něčím doplněného jako autor, ale jednou za čas udělám bramboračku pěkně od základu, a doporučuji to i autorovi. Případně se ještě někdy pustím do dýňové polévky, pro nás starší trochu netradiční, v mládí jsem nic takového nejedl, ale výborné. No a na Luka se někdy musím vypravit, ani jsem nevěděl, že je tam nějaké tržiště, znám jen stánek zelináře na Lužinách. |
Š. Hašek 16.1.2021 18:55Ta bramboračka (Vitana, je to jedno) v pytlíku je hnus. Zabije všechno prapodivnou příchutí. Domácí bramboračka je dar. Od každé hospodyně maličko jiný. Nebráním se polívkovým kostkám obecně. |
O. M. 16.1.2021 12:21Takovou polívku jsem si vaříval na strahovské oleji, když jsem zůstával přes víkend, jen ty houby většinou nebyly. V pátek jsem koupil bochník chleba, večer uvařil hrnec polívky, v neděli večer jsem to dojedl. |
F. Žůrek 16.1.2021 11:24Jsem také polévkový člověk. Kdysi dávno se u nás na venkově říkalo: "Polévka je grund, ostatní je špunt." A může být dobrá také i polévka z nějakého "pytlíku," ale vždy si do ní přidám rozlisovaný náš domácí česnek. |
F. Kusák 16.1.2021 10:05No, nechci srovnávat dnešek s totáčem, považuji to za absurdní a kromě pár pamětníků, to už nikoho nezajímá, dnešní doba je plná úplně jiných problémů. Ale k těm "polívkám. Jako chudý student jsem na nich vyrůstal. Hojné jsem navštěvoval vyhlášené pražské masny. Sice občas nevábné, ale polívky tam uměli. Dršťková, gulášová nebo zabijačková, to byly opravdové pochoutky, a za pár korun. Ani ve školních a závodních jídelnách to nebylo všude špatné. Ale pravdou je, že k dobré rajské jsem se odhodlal až po padesáti letech. A z řecké rajčatové šťávy je vynikající. |
J. Housa 16.1.2021 8:42Takže polívka z pytlíku. Fuj .... |