Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
Za čtrnáct dní k urnám
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S. Lazárek 26.9.2021 18:39Máte chodit čurat před hospodu, tam zpívaj ptáci. |
R. Toman 26.9.2021 18:58To si můžete dovolit vy, u vás na venkově. Ve středu Prahy to dost dobře nejde. A kromě holubů tam žádní ptáci nejsou. A ti nezpívají, ale s... |
S. Lazárek 26.9.2021 19:19Tak se běžte podívat k vašemu hlavnímu nádraží do centra voni Pražane, nic takového k zeblití u nás nenajdete. A ptáky kromě holubů který vám serou po sochách v Praze nemáte, to máte pravdu. |
R. Toman 26.9.2021 19:31Možná neznáte příliš Prahu, ne každý venkovan se tam dostane. Pivnice U Tygra je opravdu dost vzdálena o Wilsoňáku. A já psal o hajzlíku U Tygra. Jinak máte pravdu, tam se natáhla svoloč z celé ČR i mimo ČR. Obvyklé pro hlavní město. Byl jste někdy např. v N.Y., S.F. L.A. ? A ptáků u nás v Hostivaři máme dost, sojky, straky, sýkorky, datle, vrabčáky (ti ubývají) apod. I holuby. |
S. Lazárek 26.9.2021 19:39Naštěstí neznám, v tom bordelu bych vydržel existovat max. týden, cesta do kanclu je většinou očistec. |
E. Novotny 26.9.2021 17:29A prece jen jeste jednu blbou otazku? Proc ty slepicince od tety z vesnice jsou nabouchany dusikem neboli nitrogenem? |
P. Jirkovský 26.9.2021 17:33Slepičinec je zkvašenej slepičí trus, tím by se daly vyhazovat mosty do povětří. |
P. Boublíková 26.9.2021 17:34Protože se do slepičích výkalů dostávají konečné produkty metabolismu dusíku. U savců jsou v moči, takže například kobylince (koblihy! ) nemají vysoký obsah dusíku. Jenže ptáci mají kloaku, ve které se jim produkty ledvin i střeva smíchají dohromady a dohromady jdou ven dobrou chuť |
J. Václavíková 26.9.2021 17:38Jenže se používá celý hnůj, i s tou močí. |
P. Boublíková 26.9.2021 17:40Právě proto jsem psala o kobylincích, a ne o koňském hnoji. Na zahradu dávám kobylince. |
J. Václavíková 26.9.2021 17:42Neumím si představit, že na celou zahradu budu mít sesbírané kobylince. A to jsem prakticky u zdroje. Navíc k tomu není důvod. Rostliny potřebují i ten dusík. Samotný kobylinec používám jen k přesazování leknínů. |
P. Jirkovský 26.9.2021 17:44A na jaře do pařníku a k žampionům, těm dělaj kobylince vyloženě dobře. |
P. Boublíková 26.9.2021 17:45Však ono je dost dusíku i v kobylincích. Mně se prostě víc líbí koblížky než hnůj, jsem fajnovka, ale hnůj vám neberu |
P. Jirkovský 26.9.2021 17:47Koblížky mají tu výhodu, že je můžete sbírat holou rukou. Teda ty ne úplně čerstvý. |
P. Boublíková 26.9.2021 17:52To právě dělám (teda ne právě teď, teď píšu ). Je to samá nestrávená tráva nebo seno. Plus ještě dávám na záhony posekanou trávu, takže kdybych používala hnůj, už by tam bylo dusíku zbytečně moc. |
J. Havelka 26.9.2021 17:45Kdyby kravince, věděl bych.. |
J. Václavíková 26.9.2021 17:35Nemyslím si, že je to tak horké. I teta z vesnice hnojí až zkvašenými kuřinci. Na přehnojení dusičnany jsou háklivé spíš saláty a tam prý záleží na tom, jestli jsou sklizeny ráno, nebo až později, kdy ten přijatý dusičnan už zpracovaly. |
J. Václavíková 26.9.2021 17:37Jo, a stejně se to patřičně ředí, tolik kuřinců asi nikdo nemá, aby to tam valil denně. |
P. Jirkovský 26.9.2021 17:38Jako u všeho záleží ma míře. Já jsem napsal, že "zalévá slepičincem" (kuřincem), to je samozřejmě na hranici zdravýho rozumu. |
J. Václavíková 26.9.2021 17:40To bude zřejmě velmi výjmečné. Neumím si představit, že by to někdo takto hnojil pořád až do sklizně. |
P. Jirkovský 26.9.2021 17:42Ale jo, když je to na kšeft .... Musí se samozřejmě dávat bacha, aby se to nespálilo. |
P. Jirkovský 26.9.2021 17:40Pardon, "za" hranicí zdravýho rozumu. |
J. Havelka 26.9.2021 17:39Musí být suchý, říkají biozelináři. Jinak obšírněji by odpověděl Drob búú, to je specialista v otázce hov en, i svoji ranní defekaci tady nedávno plasticky popsal.. ;-) |
P. Jirkovský 26.9.2021 17:43Na toho jsem zapomněl, ten tu vypadám, jak diletant. |
E. Novotny 26.9.2021 17:23Jedna moje pribuzna uz za totality hnojila prirodne a jeji nakladana vajicka, jeji kurata, kralici, nakladane okurky a spousta jinych dobrot - nesrovnatelne s beznymi. |
E. Novotny 26.9.2021 17:12Moje zkusenosti pred tretmi lety z Brna - mne tam chutnalo celozrnne pecivo a nektere druhy jogurtu a tvarohu, zejmena jihoceskych. Taky takove miniaturni parecky i kdyz netusim, odkud. |
E. Novotny 26.9.2021 17:09A ktere potraviny v CR k mani povazujete za kvalitni? A kde je kupujete? Ty Babisovy, jak ctu, to asi nebudou? |
P. Jirkovský 26.9.2021 17:14Asi je to mě, je jich spousta, podle různých kritérií, těžko říct. Někdo přísahá na zeleninu vod tety z vesnice, ale teta zalejvá slepičincem, takže je nabouchaná dusíkem jak petarda vod Číňanů. Pro jistotu: to byl jen příklad. |
P. Jirkovský 26.9.2021 17:14..."na mě" .... |
E. Novotny 26.9.2021 17:18No ta bude bio, asi. Takze nejen dobra, ale i zdrava. Vyplati se nakupovat u farmaru? Nechci s tim otravovat, probiha tu politika a tak ma byt, jen tak na okraj. |