Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
Úvaha listopadová spojená s prokletím
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P. Vandas 8.11.2017 19:56Re: Zatracenej Brusel. No a proč si myslíte, že to sem píši? Protože jsem dnes opravdu ten jouja. Nechtělo se mi lézt na komín a zamatlat se sazemi. V tom to je. Za lenost se holt platí. :-):-):-) |
M. Franková 8.11.2017 19:58Re: Zatracenej Brusel. Nicméně bych asi ještě riskla odborníky od dodavatelské firmy a nechala posoudit, zda to ten magor kominická odhadl správně. Pakliže nikoli, dala bych mu to celé k úhradě. |
P. Vandas 8.11.2017 19:59Re: Zatracenej Brusel. Já to beru , jako živelnou pohromu. Té se také někdy jeden nevyhne. :-):-):-) |
V. Klepetko 8.11.2017 20:07Re: Zatracenej Brusel. U nás to funguje jinak: nejdříve kominík udělá práci, pak přijde certifikovanej alkoholik a orazí to. Je to dobrý mistr, jen vrávorá. Od mého komínu na chatce ale odešel aniž to orazil, se slovy "tak tady jsem nebyl...":-))))) |
P. Vandas 8.11.2017 20:12Re: Zatracenej Brusel. :-):-):-) |
K. Němec 8.11.2017 19:55Re: Zatracenej Brusel. Neřešil jste loni takhle začátkem topné sezony něco s kotlem? A taky byla zima a nevlídno. Já mám pocit, že to děláte schválně kvůli večernímu tulení pod peřinou! :-) |
P. Vandas 8.11.2017 19:58Re: Zatracenej Brusel. Loni jsem řešil palivo. Letos jsem usoudil, že si je koupím už naštípané. Jestli jsem udělal dobře, napíši na jaře, to budu chytřejší. :-):-):-) |
M. Franková 8.11.2017 19:56Re: Zatracenej Brusel. Ježíší architekte, Vy jste ale ----naběhlo. Nezávidím, nicméně, za hloupost se vážně platí. |
V. Klepetko 8.11.2017 20:00Re: Zatracenej Brusel. Teď už nemá cenu se rozčilovat, chyba se už stala... Dal bych si grog, zapnul dočasně pár přímotopů a ztráty si vykompenzoval sázkou na to, že to Topol nevyhraje :-))) |
P. Vandas 8.11.2017 20:05Re: Zatracenej Brusel. Já jsem si dal svou desítku a pindám si ty své plky na Psu. Někomu to říct musim. :-):-):-) |
V. Klepetko 8.11.2017 20:22Re: Zatracenej Brusel. Chybička se vloudí. Ber to tak, že jsi takto vyčerpal letošní kvótu průšvihů, takže teď už bude jen... Líp:-))))) |
P. Vandas 8.11.2017 20:29Re: Zatracenej Brusel. Je to většinou jinak. Průšvihy přicházejí v zástupu. Letos jsem měl obvzláště vydařený rok, takže pohodu jsem si už vybral na zálohu. :-):-):-) |
P. Spáčil 8.11.2017 20:08Re: Zatracenej Brusel. a nebo vsadit že Plzeň nebude ve fotbale mistrem. Teď je kurz 40:1. (:-)) |
V. Klepetko 8.11.2017 19:24Katastrofa ... Před odjezdem na dovolenou jsem si v 5L kameninovém soudku vykvasil nakládačky, a před uložením do vitrínové ledničky zatížil větší onixovou želvou než je tato: https://cz.depositphotos.com/1882594/stock-photo-turtle-figurine-made-of-natural.html Žádný ocet, jen sůl a tak podobně... Nicméně před chvilkou manželka tu svou želvu ze soudku vytáhla, a její povrch je matný, slepý, jako by se ten kámen začal rozpouštět. Co s tim? Nedá se to nějak vyleštit? Hrozí vyslovení nedůvěry a vláda v demisi! :-))) |
R. Tesařík 8.11.2017 19:30Re: Katastrofa ... Nejspíš to budou krystalky soli..opláchnout a vyleštit:-))) |
V. Klepetko 8.11.2017 19:40Re: Katastrofa ... Vyleštit? :-)) Zatím se přikláním k jinému řešení. Zanořím ji zpět do láku a manželce zítra koupím jinou :-))))) |
P. Vandas 8.11.2017 19:42Re: Katastrofa ... :-):-):-) Já si asi koupím jiný barák. :-):-) |
V. Klepetko 8.11.2017 19:49Re: Katastrofa ... Jde taky o ty okurky: co když je ta pseudo-onyxová bestie napuštěná nějakým sajrajtem? Vypadalo to jako čistý, lesklý kámen... |
P. Vandas 8.11.2017 20:03Re: Katastrofa ... Tak to je o dost horší ztráta. Okurky bych nedal, Ty bych sežral i kdyby měly být jedovaté. Nakládám zelí každý rok a kdybych po té práci a hlavně třínedělním čekání na výsledek to měl vyhodit do stoupy, tak bych raději risknul to zdraví. :-):-):-) Víš co mne napadlo? Dej tu okurku nejdřív ochutnat sousedovi. :-):-):-) |
V. Klepetko 8.11.2017 20:17Re: Katastrofa ... Pozdě. Už jsem jich pár k večeři pozřel... :-)) S tím zelím - nakládám třetím rokem. Typ: žadný kmín, ale přidat odvar z dubové kůry, listy křenu, sušené listy černého rybízu. Dávám tam taky brusinky. |
K. Němec 8.11.2017 20:30Re: Katastrofa ... Panenko skákavá! Sůl, kmín, něco na jemno nasekané cibule. Stačí! |
P. Vandas 8.11.2017 20:36Re: Katastrofa ... Zelí nakládané. 1.) hodně cibule tak 1:9 2.) vinné listy 3.) dost kmínu tak půl kila na metrák 4.) soli správně, ani málo, ani moc. A co se křenu týče, tak dělám ještě křenové zelí, zvlášť, s cukrem a olejem. :-):-):-) Brzy mne to čeká. |
V. Klepetko 8.11.2017 23:21Re: Katastrofa ... Nenávidím v tom ten kmín... |
J. Blahová 8.11.2017 19:50Re: Katastrofa ... Sůl by nevadila, ale při tomto typu kvašení se tvoří kyselina mléčná. |
V. Klepetko 8.11.2017 20:29Re: Katastrofa ... Aha! Tak to by mohlo rozežrat nějakou povrchovou vrstvu - myslel jsem si ale že je to jen leštěný kámen:-(( |
P. Vandas 8.11.2017 20:39Re: Katastrofa ... Paní Bláhová má pravdu, přecedo! :-):-) Kyselina mléčná v tom bude. Je to přece mléčné kvašení. To dá rozum. :-):-) |
P. Boublíková 8.11.2017 19:32Re: Katastrofa ... Onyx je oxid křemičitý, chemicky naprosto stabilní. Aby ho poškodila kuchyňská sůl je vyloučené. Spíš máte tu želvu z nějakého vikslajvantu ;^) |
V. Klepetko 8.11.2017 19:38Re: Katastrofa ... Zdá se že nebyla vylešťená ale nalakovaná... |
P. Boublíková 8.11.2017 19:40Re: Katastrofa ... Z onyxu - nalakovaná??? Tak ji odlakujte :-) |
V. Klepetko 8.11.2017 19:43Re: Katastrofa ... No jinak by se to nerozpustilo :-)) Vypadala ta želva jak na tom obrázku. Možná že ale opravdu prodávají turistům jakési falza... |