17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

Tak je nakopejte do písk!

Tématem dne bylo zjištění, že řetězce prodávají značkové potraviny v horší kvalitě, než se prodávají na Západě a navíc že ty šmejdy jsou mnohdy dražší. Navíc že nejde jenom o potraviny, ale taky o prášky na praní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vandas 12.7.2017 10:32

Re: Nostalgie.

:-):-):-)

R. Neveselý 12.7.2017 10:31

Re: Nepletu...

Tak to jsi mladší, v šedesátých to byla paštika. A neodmlouvej :-)

R. John 12.7.2017 10:30

Já bych si dal starou "Ovonu"....

..abych měl sílu.... na kolo....

S. Lazárek 12.7.2017 10:29

Re: Nostalgie.

Mejdlíčka pamatuju taky, to byl totálně největší humus ze všeho, to byl asi nějakej odpad při krakování, jináč nevím.....:-)

R. John 12.7.2017 10:28

Nepletu...

...oficiální název byl "játrový sýr"... A co játrovou omáčku, s kusem hovězího pupku , nebo žebra a knedlíkem ?... děláš ?..

P. Vandas 12.7.2017 10:27

Re: Tak třeba sýr trojúhelníček.

No byla. A bude to tím, že jsme byli mladí a chutnalo nám. :-):-):-)

P. Vandas 12.7.2017 10:26

Re: Nostalgie.

Jo:-):-):-) A nehnusnější byly "mejdlíčka". Pamatuji ještě šumáky, co byly dvě kostičky, jedna bílá a druhá hnědá a ty jsme lízali a třeli o sebe a vůbec to musel být nějaký chemický sajrajt. :-):-):-)

F. Šimek 12.7.2017 10:26

Re: Když

Hajková-vy raději držte hubu ! Co jste v tom ""totáči "" žrala ? Proč jste tak tlustá ? Jsem-ne mírně, ale nesmírně zděšenej !!!

S. Lazárek 12.7.2017 10:26

Re: Jsem už pamětník

Vojenská UHO nebo atomkaše podle ČSN, to byl pane šmakec.

L. Severa 12.7.2017 10:25

Ano,

ale před časem byl problémy s kvalitou masných potravin dovážených od našich přátel z Polska, i když zde nějaký diskutující uvedl, že masné produkty odebírají i Angličané, k naprosté spokojenosti. Asi také rozdílné kvality. Před dvěma léty v televizi testovali kvalitu sekané. Vyhrál to náš výrobce, již si nepamatuji který. Sekaná se prodávala v Lídlu, a také kam jsem si ji ihned šel zakoupit. Ovšem tuto možnost jsem měl jen jednou, od té doby byla sekaná v tomto obchodě vždy z polského dovozu ! Reklama posloužila. A co dělají naši farmáři ? Nakupují některé ovoce v supermarketech a prodávají je na tržišti jako ze své zahrady. Konkrétně Billa ve výprodeji prodávala meruňky za 20 kč a na trhu jsem viděl cenu i za 100 kč. Chamtivost panuje vůkol.

J. Anděl 12.7.2017 10:25

Re: Už se moc

Zdejší vzdělanci by spíš uvítali jejich rozšíření, odhaduji.

V. Hájková 12.7.2017 10:24

Už se moc

těším, až si p. Neff vzpomene na geneticky modifikované potraviny! To teprve bude něco:-))))

Představa- jak zdejší vzdělanci zde budou vysvětlovat jejich nebezpečnost - to teprve bude počteníčko! :-)))))

R. Neveselý 12.7.2017 10:23

Re: Tak třeba sýr trojúhelníček.

Dobrou možná, ale tamta byla výborná ! :-)

J. Anděl 12.7.2017 10:23

Re: Jak to chodí při tomto obchodování netuším

To je možný. Nepřekonatelné kulturní rozdíly a tak :-)

S. Lazárek 12.7.2017 10:22

Re: Nostalgie.

Nostalgii já má s pojenou se šumákem, lipem a nebo třeba s Vitacitem a dneska snad ani nechci vědět, co tam do toho tehdy dávali.....:-)

R. Neveselý 12.7.2017 10:22

Re: Játrový sýr se to jmenuje...

Nepleteš si to, čéče? To byla paštika a né játrový sýr. To zmršili až později, to se už nedalo....

S. Lazárek 12.7.2017 10:21

Re: Nostalgie.

Nejlepší sekačku, jakou jsem kdy jedl, mají v řeznictví v Kunraticích na kruháči, pořád teplá a luxusní, jestli se tam někdy octneš, dej si jí.....:-)

P. Vandas 12.7.2017 10:21

Re: Tak třeba sýr trojúhelníček.

Občas ji koupím a někdy i dobrou. :-):-):-)

P. Beránek 12.7.2017 10:21

Re: Jsem už pamětník

ČSN platily až do převratu v osmdesátém devátem. První co havlisté po převratu udělali bylo, že zrušili ČSN normy, právě

proto, aby se k nám mohly ty blivajzy a šmejdy ze západu dovážet.

Ty "svlíkací" párky byl tehdy nový výrobek, kde mohlo jít o jinou kvalitu, ale ty běžný potravinářský výrobky se tehdy nezhoršily. "Svlíkací" párky jsem si dal tak jednou. Pak už jsem si radši dal ty normální. Nebo sekanou případně něco jiného. Vždy se dalo dobře najíst, když si člověk jenom odskočil na "gáblík" a neměl čas jít do restaurace..

Pamatuji, že jsem chodil do Koruny na Václaváku, nebo nahoru do Jizery na sekanou. Vždy jsem si pošmáknul. Ať jsem si ji dal kdekoliv, vždy byla stejně dobrá.

Onehdá jsem byl ve městě a dal jsem si sekanou, ale to bylo hrozné. I ta barva byla taková hnědá, bylo to gumové, chuť hrozná. Člověk už se člověk venku fakt ani nemá kam jít najíst (McDonald a KFC samozřejmě ze zásady ignoruji).

V. Hájková 12.7.2017 10:20

Re: Když

člověk čte- jak většina z vás zde trpí - tím nedostatkem kvalitních potravin a s láskou vzpomíná na své mládí za ""totáče"" , jak vše bylo lepší - jsem mírně zděšená:-))

P. Vandas 12.7.2017 10:19

Nostalgie.

Jediné, co mi skutečně chybí v dnešní nabídce potravin je Jáchymovská sekaná. Byl to fenomén Štrougalova hesla "hlavně nenasrat horníky!". A tak vyráběli úžasnou sekanou , jako hlavní zdroj masa pro horníky všude, kde byly Uranové doly. Později se rozšířila i do hutí. Taková teplá Jáchymovská sekaná, plát čtvrt kila a tři pletené housky bylo úžasné pošušňání. Nikdo už nezná, ani recept. :-):-):-)

V. Hájková 12.7.2017 10:17

Když

R. Neveselý 12.7.2017 10:17

Re: Jak to chodí při tomto obchodování netuším

Jako dada by to možná šlo. Zvláště ty rysí otázečky jsou výživné :-))

S. Lazárek 12.7.2017 10:17

Re: Jsem už pamětník

Je mi to víceméně u pdele, ano. Je ale pravda, že v obchodech si kupuju jen některé druhy rajčat, která mě chutnají. Banány moc nejím, ale jestli bude nějakej českej lepší, než ten z dovozu, klidně si ho budu kupovat místo hyper-super na farmářských trzích, proč ne?....:-)

Dneska jsem si koupil ke snídani kousek játrové cihly a jediné co o ní vím je to, že mi chutná a že je z řeznictví Lanškroun, nic ostatního vědět nemusím, tak se po ničem dalším nepídím, mohl bych se upídit, než bych si koupil něco k snědku.

F. Šimek 12.7.2017 10:16

Re: Jsem už pamětník

máš pravdu-hlavní je, že ti ty sejry -"nesejry" chutnaji ! Já mám sejry taky rád, ale musí bej z MADETY-jiný nebrat !!!

R. John 12.7.2017 10:13

Játrový sýr se to jmenuje...

... žeru to dodnes... jen hodím okem po tom sádle, v kterém je to zabalené, jak je silný pět mm. nekoupím..

R. Neveselý 12.7.2017 10:12

Re: Jsem už pamětník

No ano, nevíte, jak má to ovoce vypadat a chutnat. Nebo víte, ale je Vám to u prdele, jsou tací :-)

Já s tím problém také nemám, prostě nekupuji to. Ale je to bída.

V. Kain 12.7.2017 10:12

Re: Jsem už pamětník

Začali vyskladňovat v jednom kvelbu broskve.Celkem slušná cena,ale mělo to jednu vadu.Sekat je mačetou jak byly tvrdé.Rajčata ze Španělska která nevidí slunce.Pomeranče nebo mandarinky které se asi někde váleli(možná v Německu)tak na ně dali nižší cenu.A zase místo místo šťavnatých měsíčků byla vyschlé jako křížaly.

S. Lazárek 12.7.2017 10:11

Re: Jak to chodí při tomto obchodování netuším

Jindro, osobně si myslím, že průměrného Němce klepne na hotelovém pokoji v Česku pepka úplně z jiného důvodu, než je zvýšená koncentrace kofeinu v jeho kávě.....:-))

J. Anděl 12.7.2017 10:10

Re: A pak ještě jedna věc by se měla napravit

Pochopitelně med mám nejraději od někoho známého, bez DPH a EET. I když taky nevím na sto procent, kde všude mu lítaj včely :-)