Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Kamaráde....
..kdybys viděl, jak jsem k pobavení kamarádů, pomocí šumáku sehrál na zemi padoucnicový záchvat...s příkladnou pěnou u huby... přímo učebnicový příklad pro mediky... :-)
Re: Kamaráde....
Už si Tě živě představuji, srandisto. Muselo to být úžasné.:-):-):-)
Re: Já bych si dal starou "Ovonu"....
Po ovoně jsem se jednou pěkně zeblil, asi se jim tahle láhev nějak vysmekla z ČSN, či co....:-)
Re: Nostalgie.
Kyselinu vinnou a jedlou sodu. A nějaký ochucovadlo.
Re: Když
člověk čte- jak většina z vás zde trpí - tím nedostatkem kvalitních potravin a s láskou vzpomíná na své mládí za ""totáče"" , jak vše bylo lepší - jsem mírně zděšená:-))
Re: Když
Hajková-vy raději držte hubu ! Co jste v tom ""totáči "" žrala ? Proč jste tak tlustá ? Jsem-ne mírně, ale nesmírně zděšenej !!!
RETRO
Paní Hájková, jsem šťastný, že jsem se dožil Listopadu 89. Některé výrobky ale skutečně byly kvalitnější. Týká se to např. toho "omílaného" gothaje, špekáčků, jednoho druhu sekané /ta když se objeví, s manželkou ji nazýváme "bolševickou"/. Pokud si otevřete odkaz, podívejte se na odstavec s titulkem Průmyslovější vs. kvalitnější gothaj /http://byznys.lidovky.cz/pod-retro-fazonou-nove-vyrobky-puvodni-receptura-by-dnes-neprosla-rika-lidl-1vx-/moje-penize.aspx?c=A151019_143244_moje-penize_sk
Tak třeba sýr trojúhelníček.
Mám jej rád ale pozoruji vývoj, kdy se cyklicky zvýší cena a zmenší výška. Očekávám vbrzku, kdy se z trojúhelníčku stane dvojúhelníček. :-):-):-):-)
Re: Tak třeba sýr trojúhelníček.
Jistě pamatujete paštiku v tom špekovém obalu, to byla dobrůtka, zvláště když k tomu byla voňavá houska nebo rohlíček(kupodivu se solí), které zgumovatěly až třetí den.
Játrový sýr se to jmenuje...
... žeru to dodnes... jen hodím okem po tom sádle, v kterém je to zabalené, jak je silný pět mm. nekoupím..
Re: Játrový sýr se to jmenuje...
Nepleteš si to, čéče? To byla paštika a né játrový sýr. To zmršili až později, to se už nedalo....
Nepletu...
...oficiální název byl "játrový sýr"... A co játrovou omáčku, s kusem hovězího pupku , nebo žebra a knedlíkem ?... děláš ?..
Re: Nepletu...
Tak to jsi mladší, v šedesátých to byla paštika. A neodmlouvej :-)
Re: Tak třeba sýr trojúhelníček.
Občas ji koupím a někdy i dobrou. :-):-):-)
Re: Tak třeba sýr trojúhelníček.
Dobrou možná, ale tamta byla výborná ! :-)
Re: Tak třeba sýr trojúhelníček.
No byla. A bude to tím, že jsme byli mladí a chutnalo nám. :-):-):-)
Re: Tak třeba sýr trojúhelníček.
Kdepak, nebyla tak trupelnatá jako dneska. Byla lahodná a dala se namazat jako francouzská. Však také byla drahá - 2,50 10 deka !!! :-)
Ovšem staniol ....
...bude prvotřídní kvality...za to ručím... a ten lesk... a ta etiketa.. přímo zázrak polygrafického průmyslu... nejlepší machři na tom budou makat...na tom obalu... :-)
A pak ještě jedna věc by se měla napravit
Kolikrát, když se chci dozvědět, kde to bylo vyrobeno, tak maximálně najdu "vyrobeno v EÚ".
Jsou tam místo toho zbytečné údaje jako např. kdo to prodává v ČR (to už nás fakt mají za takové blby, že nevíme, kde to nakupujeme?), kdo to prodává v SR, Maďarsku, atd. A zemi výrobce se z toho nedozvíte.
Být ministrem zemědělství tak zařídím, aby zemi výrobce bylo na výrobku vidět napsanou velikým písmem - třeba konkrétní velikostí písmena. Výrobek, který by to nezajišťoval by musel být stažen z oběhu nebo prodáván za cenu poloviční než.li se prodává stejný výrobek domácí produkce.
Re: A pak ještě jedna věc by se měla napravit
Tohle je velké téma. Když máte na produktu napsáno "vyrobeno v ČR", ještě to neznamená, že suroviny jsou z ČR. Což v některých případech není podstatné, v jiných ano.
Ale člověk si v tom nakonec najde nějaký řád. Například med, obsahující "směs medů ze zemí EU a mimo EU" stojí většinou za prd, ať už je vyroben kdekoliv :-))).
Re: A pak ještě jedna věc by se měla napravit
Pochopitelně med mám nejraději od někoho známého, bez DPH a EET. I když taky nevím na sto procent, kde všude mu lítaj včely :-)
Jsem už pamětník
a nejsem sám, kdo říká, že za toho proklínaného totáče byly uzeniny a další potraviny daleko chutnější než dnes. S tak zvaným "průmyslovým zbožím" to byla bída, ale potraviny byly chutnější. Třeba u špekáčků vám řezník nemusel říct kolik je v nich masa, kolik špeku a kolik nějakého separátu a éček. Stačilo ochutnat!
Re: Jsem už pamětník
Mně třeba strašně chutnal melou a když mi na něj mamka vystála hodinovou frontu a přinesla ho domů, protože já ho tehdy ještě neunesl, to se mi pak dělaly boule za ušima. Lískový oříšky byly taky strašně dobré, ale na ty jsem už jsem si stál frontu já s bráchou. Škoda, že byly jen na Vánoce.
Re: Jsem už pamětník
Dnes máte v super-hyper po celý rok úplně všechno, "pomeranče", "mandarinky", "rajčata", "jahody", "banány" ... jen to má jednu vadu: nedá se to žrát.
Re: Jsem už pamětník
No ano, nevíte, jak má to ovoce vypadat a chutnat. Nebo víte, ale je Vám to u prdele, jsou tací :-)
Já s tím problém také nemám, prostě nekupuji to. Ale je to bída.
Re: Jsem už pamětník
Je mi to víceméně u pdele, ano. Je ale pravda, že v obchodech si kupuju jen některé druhy rajčat, která mě chutnají. Banány moc nejím, ale jestli bude nějakej českej lepší, než ten z dovozu, klidně si ho budu kupovat místo hyper-super na farmářských trzích, proč ne?....:-)
Dneska jsem si koupil ke snídani kousek játrové cihly a jediné co o ní vím je to, že mi chutná a že je z řeznictví Lanškroun, nic ostatního vědět nemusím, tak se po ničem dalším nepídím, mohl bych se upídit, než bych si koupil něco k snědku.