17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

Poslanec a lhář

Už se blíží kýžená chvíle, kdy bude každý žalovat každého. Blíží se chvíle, kdy bude možno v televizi vysílat politické zpravodajství až do desáté hodině večerní, aby mravní výchova mládeže nedoznala úhony.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ziralek 4.2.2006 11:39

hezkou sobotu preji. doufam ze nezaskocily kosticky, to by me mrzelo.

tak jsem tu zas, v tenhleten cas,
budu tu cely den, s vami.
to byl tyden a ja vylecen,
omdlevat budou i damy.
v praci jsem boural a hakoval,
za moje lepsi pristi.
to byli mrazy, jak ve fantazy,
tak at to tu svisti.
 
 
huhu 4.2.2006 11:35

slovní přestřelka se stává přestřelkou skutečnou

socani od fackování na schůzích přecházejí dál. Víz osud Mrázka, dnes zase nějaký Mrázkův kamarád z BIS...
ziralek 4.2.2006 11:48

Re: slovní přestřelka se stává přestřelkou skutečnou

dejte pokoj z mrazem. v pondeli ma byt -20.
jonáš 4.2.2006 11:54

Re: Re: slovní přestřelka se stává přestřelkou skutečnou

Holt mrázek už není -- ale ono je to těžko hodnotit, koukněte kolik práce a střeliva padlo na socializaci Sicílie.
NobodyWasHere 4.2.2006 11:15

Poslanec a lhář, nejsou to synonyma ?

kapitán 4.2.2006 11:21

Re: Poslanec a lhář, nejsou to synonyma ?

Vám se člověk nezavděčí :-)
Jeden politik říkal, že to myslí upřímně a byl každýmu k SMÍCHU.
martin tamtaky 4.2.2006 9:56

kolemjdoucímu

moje vyjadřovací nedostatečnost zakryla potěšení z návštěvy hlavního města. Zklamání mi přinesl pouze nedostatek času. Na zpáteční cestě jsme si umínili zajet příště nepracovně a na víc než jednu noc. Tři dny by mi nemohly stačit ani na pouhé nejbližší příbuzenstvo. _______ Tady konečně začala padat zmrzlá voda, ale jen tak zlehýnka.
Anka 4.2.2006 10:40

Hezké sobotní před obědem vinšuji

martínku, doufám, že až příště budete mířit do Matičky, dáte vědít, že abychom se shromáždili u Vodičky nebo jen komorně v nějakém jiném pohostinském zařízení.
Aničko 4.2.2006 11:13

Re: Hezké sobotní před obědem vinšuji

bez vymlouvání - jezdím poměrně často, ale většinou jen na otočku. Ve tři ráno rychlíkem z Lidča a odpoledne zpátky. Tentokrát jsem přijel i na noc, jenže vyjel jsem ve čtvrtek ráno do Brna, odkud jsem se vymanil až o půl páté. Navečer jsem ještě měl pracovní schůzku (se spřátelenou duší) a na hotel jsem dorazil až po osmé.  Večer a ještě ráno od pěti jsem si chystal podklady, od osmi byly soudy a tak jsem se omezil jen na trasu Spálená, Slezská, Václavák. Když jsem dojel domů, už na mně čekaly dva maily s výčitkou, že jsem se nestavil. Jak jsem napsal, musí to být nepracovně a na víc než jeden den. Upozorňovat na svůj příjezd (např. k Vodičkovi) jsem si netroufl, protože jsem ještě ve čtyři odpoledne v Brně nevěděl, kdy do Prahy dorazím a jak tam budu mít rozvržený program. Ale telefony a maily pro všechny případy jsou připraveny. ________ Prý se opravuje Malostranská B?
Anka 4.2.2006 13:29

Re: Re: Hezké sobotní před obědem vinšuji

s opravou MB se ještě nezačalo, ale určitě tomu neujde. Popravdě to holka potřebuje jako sůl.
cer 4.2.2006 9:40

to je bida

slepych fan klubu, ktere tam ty parchanty konzervuji, a volby jsou pouze o vyrizovani uctu mezi nimi!!
Kajan 4.2.2006 9:26

Doprkýnka, copak nechápete, že nejde o Tlustého, ale o Sobotku? Kde jsou vrtulníky a kde je nasazen "medvěd", tedy železa pro zločince? Dzp.

Ivan Nový 4.2.2006 9:30

Kajane, jediná šance je,

že na něj uplatní evropský zatykač :-))) Boží mlýny melou pomalu.
tojefuk 4.2.2006 9:22

2 Rpuť

jakákoli ryba větší než plotice(mimo pstruha a lipana) s kůží: rozpůlit po délce podél páteře, suchý pekáč vyložit špejlemi, kůží nahoru, péci horní spirálou. Když jde kůže sloupnout, sloupnout ke hřbetu, omáslovat, okořenit podle momentální inspirace - kapr posypaný pórkem je má první jarní ryba - kůži vrátit, dopéci na horní i dolní spirále. Rybu se svalovými kůstkami rozdělit na porce dvěma vidličkami - řádka sval. kůstek je vidět hned a vybere se naráz. Pokud máte malé děti, nemusíte vybírat překrájené ošpicované kosti, žebra jsou velká dost. Příloha: jak mám vědět, co Vám nechutná?
Rpuť 4.2.2006 10:22

tojefuku, dík, na ten pórek mi tečou sliny, to je velmi inspirativní...

tojefuk 4.2.2006 11:55

Re: tojefuku, dík, na ten pórek mi tečou sliny, to je velmi inspirativní...

Zelená petrželka je taky dobrá, kapr nebo amur se zel.pet. a trochou kopru bez přílohy + sauvignon na zapíjení. Ryba se zelpetem + koprovka- litr mléka, 3 pol.lžíce polohrubé, hrst sekaného kopru(kuchaři netlučte mne, jsem líný, ale mně to chutná), máslo máš na rybě. Koprovka nesmí protéct vidličkou, abys mohla napíchnout maso a namočit v omáčce. Brambory u nás zdržují, syté je to dost.  
jarda 4.2.2006 10:57

Re: 2 Rpuť

Vypadá to zajímavě, na jakou teplotu nastavit troubu? Jak asi dlouho se peče.
Rpuť 4.2.2006 11:08

Jardo, já bych to viděla tak na cca 40 minut, ze začátku tak na 160° ,po

tom sloupnutí tak kolem 200° - ale muselo by se ozkoušet, samozřejmě.
tojefuk 4.2.2006 12:07

Re: Jardo, já bych to viděla tak na cca 40 minut, ze začátku tak na 160° ,po

Teploty jsou obráceně. na upečení kůže v polovině výšky trouby 180-200 10-15 min. - každá ryba je jiná, zkouší se až to jde dolů bez masa.  Pak 150° do propečení až k žebrům dole v troubě, jinak ti máslo  nenasákne do masa ale vyteče na plech. Pro jistotu podlož alobal, špejle až na alobal - nepřichytává se. trochu štěstí aa nemusíš plech umývat. Chytla mne z Vás mlsná, jdu dělat amura. Já si pochutnám, Vám to přeju!
kapitán 4.2.2006 11:18

Re: LOSOS jen ZASYROVA

Je škoda ryby TEPELNĚ upravovat.
Nejlepší je ryby  S Y R O V  Á.
Carpaco nebo tatrák z LOSOSA:
syrový losos
limetková štáva a nastrouhaná kůra
čerstvý zázvor
čerstvý kopr
olivový olej
sůl
Takto naložený nechat přes noc uležet.
Podávat na TOPINKU s česnekem a zapíjet SEKTEM
martin tamtaky 4.2.2006 11:21

Re: Re: LOSOS jen ZASYROVA

to už můžete rovnou sáhnout k Japoncům a připravit sašimi
Rpuť 4.2.2006 11:24

Re: Re: LOSOS jen ZASYROVA

To nezní špatně....
kapitán 4.2.2006 11:31

Re: Re: LOSOS jen ZASYROVA

Zdůrazňuji důležitost limetky nebo citronu a zázvoru.
Lidi kteří se bojí SYROVÉHO masa
ať si uvědomí, že tyto dodané šťávy zajistí dokonalou stravitelnost a "desinfekci" masa. 
Tesák 4.2.2006 11:39

Re: Re: Re: LOSOS jen ZASYROVA

kapitáne ,souhlas.Jsou ale i jiné ryby než losos nebo tuňák.Máslová ryby je taky dobrá za syrova. Teď zrovna chystám siveny včera ulovené s holandskou omáčkou a vařeným bramborem.Pak hurá radostně do háku.:_-))
Tesák 4.2.2006 11:41

Re: Re: Re: Re: LOSOS jen ZASYROVA

koukám ,že bez interpunkce to vypadá ,jako bych je chytl s tou máslovou omáčkou.Já se tu interpunkci už nikdy nenaučím.
frd. 4.2.2006 12:34

Re: Re: Re: Re: Re: LOSOS jen ZASYROVA

Kdo chce porozumí.Díky za tip.
xxx 4.2.2006 9:20

po sledovaní paralamentních půtek

je pohled na naše krmítko také balzámem na nervy.Začíná to veverkou. Když toho mají ostatní kolem dost a obávají se,že nezbyde,vyšlou sojky. A mohu říci,že jsem viděla poprvé v životě,jak pár sojek útočil na veveruchu. Ta droboť kolem čekala,jak zápolení dopadne. Vítězem byla veverka,ale obávám se,že v případě sojek by byl pro všechny sýkorky,brhlíky,kosáky a hýly výsledný efekt stejný. Takže opět botky a znovu nasypat.Přestože se mi veverka líbí, nedá mi to,abych jí nezahnala. Ta dokáže být prostě bezedná.
Ivan Nový 4.2.2006 9:44

Socialismus nefunguje,

čím později se veverka nažere, tím později se k lizu dostanou sýkorky. Každý má mít svou míru plnou :-)))
NobodyWasHere 4.2.2006 11:14

Re: Socialismus nefunguje,

A vy ji budete trvale naplňovat, že ....
Ivan Nový 4.2.2006 12:30

Nekrmit!!!

:-)))