20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

Nad svobodou se smráká

Pokoutně, pod pokličkou, vznikla dohoda ACTA, údajně zaměřená proti padělání. Falešné zboží je samozřejmě závažný ekonomický problém, občas s komickými prvky – připomeňme případ, kdy manželku tehdejšího sociálnědemokratického premiéra Stanislava Grosse načapali s falešnou značkovou kabelkou Louis Vuiton.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Doušek 27.1.2012 23:37

Na půdě TV Prima Family si dnes dovolil rýpnout

do jejich bývalého pana generálního ve svém pořadu J. Kraus.

http://hn.ihned.cz/c1-54539080-meli-dvoraka-kontrolovat-ted-davaji-ruce-pryc

A. Goldbergová 27.1.2012 23:57

Re: Na půdě TV Prima Family si dnes dovolil rýpnout

Dopravní podnik jako akciovka má jistě za auditory jednu z velkých čtyřek. Tak jako skončila Arthur Andersen kvůli Enronu, měla by jít do pryč i tato. Ale on je v tom DP zastupující Tomáš Sokol jistě vymáchat nenechá. No není to k pos.rání?

F. Doušek 27.1.2012 23:14

Paní Frankové se podařilo upéct pravý moravský bochník,

gratuluji, zatímco pravému čechovi Ščukovi se podařilo získat doživotní flastr ve Velké Britanii, jinak vysněném ráji pravých Čechů.

M. Franková 27.1.2012 23:18

Re: Paní Frankové se podařilo upéct pravý moravský bochník,

Jo.Svůj k svému. Já raděj ten bochník. A nad to dělám a šiji loutky. Chcete čerta či čarodějnici.-))

F. Doušek 27.1.2012 23:22

Re: Paní Frankové se podařilo upéct pravý moravský bochník,

I vy jedna, že vy mne chcete donutit k vyhlášení, že jednu už mám doma?

P. Vandas 27.1.2012 23:26

Re: Paní Frankové se podařilo upéct pravý moravský bochník,

Já to neřekl. Kuš!

M. Franková 27.1.2012 23:26

Re: Paní Frankové se podařilo upéct pravý moravský bochník,

Tak jinak, v nabídce mám ještě švarného jinocha, sedláka a rokokového svůdníka. A také rokokovou dámu.-))

P. Vandas 27.1.2012 23:40

Re: Paní Frankové se podařilo upéct pravý moravský bochník,

A co Škrhola?

P. Vandas 27.1.2012 23:19

Re: Paní Frankové se podařilo upéct pravý moravský bochník,

Jenom jestli to není, jako v USA. Tam také, každý druhý ,dostane flastr 150let a po pěti letech je venku.:-):-):-)

F. Doušek 27.1.2012 23:23

Re: Paní Frankové se podařilo upéct pravý moravský bochník,

Hlavně, aby ho nevyhostili zpět odkud přišel.

P. Vandas 27.1.2012 23:24

Re: Paní Frankové se podařilo upéct pravý moravský bochník,

To by byl v balíku. Vyzvedl by si promeškané dávky.

F. Doušek 27.1.2012 23:27

Re: Paní Frankové se podařilo upéct pravý moravský bochník,

Tohle zapomněli Kalousek s Drábkem zrušit?

A. Goldbergová 27.1.2012 23:36

Re: Paní Frankové se podařilo upéct pravý moravský bochník,

Nezapomněli, ale bojí se křiku pseudohumánních pomatenců.

JUDr. Samková by zase měla  dobrý kšeft, ani na honorář by se jí nemuseli skládat.

M. Franková 27.1.2012 23:28

Re: Paní Frankové se podařilo upéct pravý moravský bochník,

Jen pokud by měl tu opravdu, ale opravdu správnou..b..pleti??-))

M. Franková 27.1.2012 22:21

Přeji všem hezký večer

Tak se mi konečně po mnoha pokusech a nezdarech povedl upéct pravý moravský bochník. Omlouvám se čechům, ale jsem moravák. Takže moravský. Voňavý, s parádní střídkou a bez chemie. JUPííí!!-))Co je proti voňavému chlebu daň na prázdnou "placku" ??

P. Vandas 27.1.2012 22:25

Re: Přeji všem hezký večer

 Hurá!! Gratuluji. Úplně si jej představuji v reálných smyslových počitcích. Kůrka zvonivá, křupavá, barvy syté, hnědé, lesklé se vzdutými okraji po naříznutém křížku. Střídka kyprá, ale ne příliš lehká, vonící po kmínu.

M. Franková 27.1.2012 22:27

Re: Přeji všem hezký večer

BINGO!! Vy jste mi ho byl kousek uždíbnout??-)))

P. Vandas 27.1.2012 22:32

Re: Přeji všem hezký večer

 Takový chléb mi vozí zeťák, každý týden z Norimberka, říkají Steinoffenbrot. Konečně jsem se dověděl, jak chutná pravý a nešizený "Český" chléb. :-):-):-)  Takový chci péci na svém mlýně. Z žitné mouky, pěkně 15hodin kynutý, zadělaný z kvásku a předehřáté mouky, kterou si tam umelu sám z nejlepšího moravského žita. Žito musí být z Hané.

M. Franková 27.1.2012 22:34

Re: Přeji všem hezký večer

Již jsem se prve hlásila jako odběratel mouky.Ještě pořád je se mnou počítáno??

P. Vandas 27.1.2012 22:39

Re: Přeji všem hezký večer

Jasná zpráva. Omrkněte zatím v předstihu nějakého sedláka na Hané, co by nám prodal řádné zrno. Ne nějaké krmné broky. Zrno musí být lesklé tvrdé, ale ne kamenné, na skousnutí musí skřípat mezi zuby. Běl zna musí být barvy slonové kosti, velikost vyrovnaná, bez námele, příměsí a jakéhokoli náznaku plísní. Zrno na sypu musítéct, jako syrup, až med. Ne jako písek, to je přeschlé.

M. Franková 27.1.2012 22:43

Re: Přeji všem hezký večer

Sakra su Hanák, najdu!!

P. Vandas 27.1.2012 22:49

Re: Přeji všem hezký večer

 No, a provize bude v naturální podobě mouky. Jestlipak víte, proč se říká, že má někdo "za lubem"? To je naturální odměna mlynáře, za semletí. Dva mlýnské kameny, které leží na sobě a melou obilí na mouku, jsou uzavřeny v kruhové dřevěné "díži", kreré se říká lub, jako u houslí. No a mouka se nejdříve nasype mezi kamen a lub a teprve poté začne vypadávat sypem do hasačertu, což je soustava sít. Z toho plyne, že značná část mouky, po semletí obilí zůstane "za oním lubem" . Kdo má za lubem, má se holt dobře. :-):-):-)

M. Franková 27.1.2012 22:51

Re: Přeji všem hezký večer

Jasně, jako dítě jsem chodívala koukat.I do pekárny na sázení chleba. Proto nějak nechápu, proč jsme se toho tak dobrovolně vzdali.

L. Brabencová 27.1.2012 22:51

Re: Přeji všem hezký večer

to jsem nevěděla. :)

J. Václavíková 27.1.2012 22:52

Re: Přeji všem hezký večer

Té žitné se dává jen třetina. Předpokládám, že proto, že lepek musí dodat pšeničná.

M. Franková 27.1.2012 22:54

Re: Přeji všem hezký večer

To víte, střílíte od pasu nebo mluví praxe?? Podle podílu jaké které mouky se dělí druh chleba.

J. Václavíková 27.1.2012 22:56

Re: Přeji všem hezký večer

Takhle to bylo v různých návodech, + - Natolik jsem neexperimentovala, abych to úplně ignorovala.

P. Vandas 27.1.2012 22:55

Re: Přeji všem hezký večer

 Asi ano. Nikdy se nepoužívá, jen žitná.

L. Brabencová 27.1.2012 22:27

Re: Přeji všem hezký večer

Já peču v domácí pekárně a také voní. I když se jistě nedá srovnat s tím v peci.Ale když není pec, i pekárna poslouží. :-)

M. Franková 27.1.2012 22:30

Re: Přeji všem hezký večer

Hodlám vypustit kontrolního chrousta, ohledně domácího bochníku, Tož uvidíme.-))