2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

Nad svobodou se smráká

Pokoutně, pod pokličkou, vznikla dohoda ACTA, údajně zaměřená proti padělání. Falešné zboží je samozřejmě závažný ekonomický problém, občas s komickými prvky – připomeňme případ, kdy manželku tehdejšího sociálnědemokratického premiéra Stanislava Grosse načapali s falešnou značkovou kabelkou Louis Vuiton.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Václavíková 28.1.2012 0:05

Re: Přeji všem hezký večer

Tak jsem to pročetla, jestli na to seberu odvahu, tak dám vědět, jak to dopadlo. Teď dávám normální kvasnice, ne sušené.

A. Goldbergová 27.1.2012 23:57

Re: Na půdě TV Prima Family si dnes dovolil rýpnout

Dopravní podnik jako akciovka má jistě za auditory jednu z velkých čtyřek. Tak jako skončila Arthur Andersen kvůli Enronu, měla by jít do pryč i tato. Ale on je v tom DP zastupující Tomáš Sokol jistě vymáchat nenechá. No není to k pos.rání?

M. Varadinková 27.1.2012 23:45

Re: Přeji všem hezký večer

A co zkusit kvásek místo droždí:

http://conovehonakopci.cz/?p=105

P. Vandas 27.1.2012 23:40

Re: Paní Frankové se podařilo upéct pravý moravský bochník,

A co Škrhola?

F. Doušek 27.1.2012 23:37

Na půdě TV Prima Family si dnes dovolil rýpnout

do jejich bývalého pana generálního ve svém pořadu J. Kraus.

http://hn.ihned.cz/c1-54539080-meli-dvoraka-kontrolovat-ted-davaji-ruce-pryc

A. Goldbergová 27.1.2012 23:36

Re: Paní Frankové se podařilo upéct pravý moravský bochník,

Nezapomněli, ale bojí se křiku pseudohumánních pomatenců.

JUDr. Samková by zase měla  dobrý kšeft, ani na honorář by se jí nemuseli skládat.

J. Václavíková 27.1.2012 23:30

Re: Přeji všem hezký večer

Tak ještě zkusím zvýšit poměr žitné mouky.

M. Franková 27.1.2012 23:28

Re: Paní Frankové se podařilo upéct pravý moravský bochník,

Jen pokud by měl tu opravdu, ale opravdu správnou..b..pleti??-))

F. Doušek 27.1.2012 23:27

Re: Paní Frankové se podařilo upéct pravý moravský bochník,

Tohle zapomněli Kalousek s Drábkem zrušit?

M. Franková 27.1.2012 23:26

Re: Paní Frankové se podařilo upéct pravý moravský bochník,

Tak jinak, v nabídce mám ještě švarného jinocha, sedláka a rokokového svůdníka. A také rokokovou dámu.-))

P. Vandas 27.1.2012 23:26

Re: Paní Frankové se podařilo upéct pravý moravský bochník,

Já to neřekl. Kuš!

P. Vandas 27.1.2012 23:24

Re: Paní Frankové se podařilo upéct pravý moravský bochník,

To by byl v balíku. Vyzvedl by si promeškané dávky.

F. Doušek 27.1.2012 23:23

Re: Paní Frankové se podařilo upéct pravý moravský bochník,

Hlavně, aby ho nevyhostili zpět odkud přišel.

M. Franková 27.1.2012 23:22

Re: Přeji všem hezký večer

Nám chutná kombinace žitné tmavé a světlé.Ale umím i z pšeničné a různých kombinací. Tam právě nastává ta druhovost a chuť různého druhu chleba. Peču také výborné pletenky.Ale opravdu kvalitní základ je kvásek , kynutí, přemíchávání a péče o těsto. Pečení je mžik, Za 45 minut je hotovo.

F. Doušek 27.1.2012 23:22

Re: Paní Frankové se podařilo upéct pravý moravský bochník,

I vy jedna, že vy mne chcete donutit k vyhlášení, že jednu už mám doma?

P. Vandas 27.1.2012 23:19

Re: Paní Frankové se podařilo upéct pravý moravský bochník,

Jenom jestli to není, jako v USA. Tam také, každý druhý ,dostane flastr 150let a po pěti letech je venku.:-):-):-)

M. Franková 27.1.2012 23:18

Re: Paní Frankové se podařilo upéct pravý moravský bochník,

Jo.Svůj k svému. Já raděj ten bochník. A nad to dělám a šiji loutky. Chcete čerta či čarodějnici.-))

P. Vandas 27.1.2012 23:15

Re: Přeji všem hezký večer

Tomu věřím. V tom je základ a v kvalitě mouky.

J. Václavíková 27.1.2012 23:15

Re: Přeji všem hezký večer

Vy pečete jen z žitné?

F. Doušek 27.1.2012 23:14

Paní Frankové se podařilo upéct pravý moravský bochník,

gratuluji, zatímco pravému čechovi Ščukovi se podařilo získat doživotní flastr ve Velké Britanii, jinak vysněném ráji pravých Čechů.

J. Václavíková 27.1.2012 23:14

Re: Přeji všem hezký večer

To je samozřejmé, ale stejně pořád nemůžu docílit té chuti, co má kupovaný. I když čerstvý je dobrý.

P. Sulc 27.1.2012 23:12

Re: Prosím....

Mate vlastne pravdu, ale holt mi to nedalo.......Preju prima weekend.

M. Franková 27.1.2012 23:10

Re: Přeji všem hezký večer

Uždíbnout kousek chlebového těsta je jedna možnost. Základ je však domácí kvalitní kvásek, který zraje minimálně 36 hodin. A to je tajemství každého pekaře. Něco jako Becherovka. Tisíce povolaných, málinko vyvolených.-))

M. Varadinková 27.1.2012 23:08

Re: Přeji všem hezký večer

Musí se použít chlebová mouka:

http://www.mlyn-korunka.cz/pekarny.html

P. Vandas 27.1.2012 23:02

Re: Přeji všem hezký večer

 Já nevím, to jsem jen slyšel, ale neviděl. Tak se to prý dělalo na chalupách, kde se peklo týdně. Já zadělával kváskem z kvasnic.

J. Václavíková 27.1.2012 22:58

Re: Přeji všem hezký večer

Takže uždíbnout kousek těsta a schovat na příště?

J. Václavíková 27.1.2012 22:56

Re: Přeji všem hezký večer

Takhle to bylo v různých návodech, + - Natolik jsem neexperimentovala, abych to úplně ignorovala.

J. Václavíková 27.1.2012 22:55

Re: Přeji všem hezký večer

Co do těsta všechno dáváte?

P. Vandas 27.1.2012 22:55

Re: Přeji všem hezký večer

 Asi ano. Nikdy se nepoužívá, jen žitná.

M. Franková 27.1.2012 22:54

Re: Přeji všem hezký večer

To víte, střílíte od pasu nebo mluví praxe?? Podle podílu jaké které mouky se dělí druh chleba.