25.5.2016 | Svátek má Viola






MLSOTNÍK: Kuře Asopao

11.3.2016

Asopao je hustá polévka z Portorika, může se vařit s plody moře, kuřecím, hovězím nebo vepřovým masem, nebo s fazolemi jako vegetariánská verze.

Já mám z pradávného kalendáře vařících mužů recept na kuřecí asopao, a protože kuře s rýží na téměř jakýkoli způsob je moje nejoblíbenější jídlo, tak žádné jiné verze nedělám. Kalendář vařících mužů sice pochází z velice dávných dob mého dětství, ale díky internetu vím, že recept je opravdu autentický, a hlavně velice dobrý.

Nedejte se odradit množstvím ingrediencí, ve skutečnosti je lehké je sehnat a dát dohromady; je to jídlo velice rychlé, snadné, a pěkně barevné, a nemůžete říct, že vám neuvařím nic exotičtějšího než anglickou kuchyni. Budeme potřebovat:

Ingredience (rajčata jsou ještě v lednici)

Ingredience (rajčata jsou ještě v lednici)

  • 1 kg kuřete nasekaného na kusy, nebo kuřecí stehna
  • 1 cibule
  • 2 kapie
  • 50 g slaniny
  • Česnek
  • 1⁄2 kg rajčat
  • 1,5 litru kuřecího vývaru
  • 300 g mraženého hrášku
  • Kapary
  • Olivy
  • Oregano
  • Tvrdý sýr
  • Uvařená rýže

Kuřecí čtvrtky si opečeme na trošce oleje a vyndáme z hrnce na talíř. Nakrájíme si cibuli, dvě kapie jakékoli barvy, a slaninu, vhodíme do hrnce a začneme opékat.

Směs cibule, kapií a slaniny zvolna opékáme

Směs cibule, kapií a slaniny zvolna opékáme

Průběžně mícháme a opékáme asi deset minut, mezitím si nakrájíme rajčata a několik stroužků česneku, které přihodíme do hrnce. Máme-li trpělivost, opékáme dalších pět minut, potom k zelenině přidáme opečené kuře, zalijeme vývarem a necháme na pomalém ohni asi půl hodiny zlehka povařit. Na posledních pět minut přidáme mražený hrášek.

Zbylý čas využijeme k uvaření rýže, já většinou používám uncle bens long grain, protože se nelepí. Také si můžeme vycedit kapary ze skleničky, nakrájet olivy, pokud jsou moc velké, a nastrouhat sýr.

Nakrájené olivy

Nakrájené olivy

A nebo si na půl hodiny sedneme a dáme si čaj s mlékem a jedním cukrem na posílení, když jsme se tak vypjali v kuchyni.

Po posílení čajem můžeme přistoupit k dokončení našeho asopao; kapary, olivy a oregano nasypeme do hrnce, aby se vše pár minut prohřálo, rýži dáme na misky, zalejeme hotovou polévkou, zasypeme sýrem, servírujeme a sklidíme obdiv a pochvalu vděčné rodiny.

Dobrou chuť!

Výsledek sestavený na misce

Výsledek sestavený na misce

Foto: autorka

Fallen DragonKin Neviditelný pes


Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Diskuse


Š. Matyášová
6:50
14.3.2016

Z. Jenny
12:07
12.3.2016

H. Williamson
19:27
11.3.2016

V. Glover
6:00
12.3.2016

Š. Matyášová
6:51
14.3.2016

Š. Matyášová
6:51
14.3.2016

Z. Jitur
16:00
11.3.2016

Z. Lika
9:31
11.3.2016

V. Glover
10:43
11.3.2016

Z. Lika
11:01
11.3.2016

Z. Yga
9:02
11.3.2016

Z. Yga
9:05
11.3.2016

Z. Lika
11:02
11.3.2016

Š. Matyášová
6:52
14.3.2016

Z. Lika
9:43
15.3.2016

T. Zana
8:32
11.3.2016

Š. Matyášová
6:53
14.3.2016

M. Pajakerryková
8:32
11.3.2016

T. Zana
8:33
11.3.2016

M. Pajakerryková
9:09
11.3.2016

Z. Lika
9:21
11.3.2016

M. Pajakerryková
11:50
11.3.2016

Z. Inka
7:43
11.3.2016

Š. Matyášová
6:54
14.3.2016

K. Miháliková
7:40
11.3.2016

Z. Lika
10:59
11.3.2016

Z. Dalmi
6:46
11.3.2016

Z. Xerxová
6:33
11.3.2016

V. Glover
8:38
11.3.2016

V. Glover
0:24
11.3.2016

Z. Lika
5:08
11.3.2016

M. Pajakerryková
8:44
11.3.2016

Z. Lika
9:19
11.3.2016

počet příspěvků: 33, poslední 15.3.2016 09:43









KONTAKT na Liku z redakce Zvířetníku je zde . více...
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku !