27.1.2021 | Svátek má Ingrid


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Kuře Asopao

Asopao je hustá polévka z Portorika, může se vařit s plody moře, kuřecím, hovězím nebo vepřovým masem, nebo s fazolemi jako vegetariánská verze.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Matyášová 14.3.2016 6:50

vypadá to skvěle..

asi to uvařím v létě na naší dovolené...to se budou všichni olizovat...

Z. Jenny 12.3.2016 12:07

Díky za recept,

někdy dělám podobná jídla, jen měním ingredience dle chuti domácnosti.

Fotky jídla jsou pěkné a ladí barvami k sobě.

H. Williamson 11.3.2016 19:27

Tohle vypada velmi jedle

A chvalim paradni fotky. Opravdu. Jo, a vsimla jsem si, ze mas tu kovovou spachtlicku na presunovani nakrajenych veci. Ze je to bezva? Urcite to brzo uvarim a dam vedet, jak chutnalo. Asi nejspis tento vikend. Vlastne vsechno mam doma, krom zelenych oliv, ale ty stejne moc nemusim.

V. Glover 12.3.2016 6:00

Re: Tohle vypada velmi jedle

ano, špachtlička se hned osvědčila jako velice užitečná.

když nerada zelené olivy, dej černé?

Š. Matyášová 14.3.2016 6:51

Re: Tohle vypada velmi jedle

ale změní se chuť, zelený chutnaj jinak než černý....

Š. Matyášová 14.3.2016 6:51

Re: Tohle vypada velmi jedle

karta je te\ď u nás prudce moderní, od té doby co ji používal při vření Kašpárek a po něm i další,tak se to rozmohlo mezi národem..

Z. Jitur 11.3.2016 16:00

kuřátko

vypadá to zajímavě, vyzkouším

Z. Lika 11.3.2016 9:31

Skoro je škoda

že se Wendulka už uzdravila :DDD Né, to kecám, zdravím především, ale je úžasné, jak se zvířetníci rozepíšou, když se doma nudí s chorobou.

Ráda nakukuji pod pokličku, kde se co vaří, a směs zeleniny, rýže a bílkovin, to já opravdu můžu. Poslední dobou jsem přišla velice na chuť rýži třeba s čočkou, takže varianta asopao s fazolemi mě zaujala. Olivy doma najdu a kapary někde ulovím cestou, chci vyzkoušet "předepsané" chutě.

Moc díky, Wendulko!

V. Glover 11.3.2016 10:43

Re: Skoro je škoda

Bylo to zajímavé, v dospělém životě a pracovním procesu člověk přece jenom není často měsíc doma. Jenom si po návratu z dovolené budu muset vyslechnout to mrmlání v práci.

Ale příštích šest měsíců budu psát leda v práci záznamy o pacientech nebo doma eseje a trpět na matematikou a grafy a přepočítáváním částic carbonu v rezervoárech. Tenhle poslední kurz je tak těžký jak je nudný, smrtelná kombinace, bohužel je povinný.

Z. Lika 11.3.2016 11:01

Re: Skoro je škoda

A tak to ber tak, že se Ti budou v hlavě vytvářet nové neurony a rozvíjet ta logická půlka hlavy. To vůbec není marné.

A pokud jde o mrmlání v práci - pořád lepší, když se vrátíš po měsíci než vůbec, že. To by taky mohli vzít v potaz.

Z. Yga 11.3.2016 9:02

Milá Wendy

jak tak koukám, každý si najde něco, co v tom asopao nemusí - u mně je to ta čínská pomsta a obávám se, že bez ní to asi nejde (zbytek rodiny by asi zas protestoval proti těm olivám a kaparům, což zase mně by nevadilo).

Ale minulý týden jsem dle tvého návodu vařila tu zadělávanou brokolici s květákem a bylo to výborné - až na to, že jsem neodhadla množství a hutnost toho bešamelu (bylo ho moc moc a byl řidší, než bylo třeba) - navíc si říkám, že příště nebudu ani tu zeleninu předvařovat (já ani francouzské brambory nedělám z vařených, protože pak mi to příjde jako taková plpa - ze syrových je to leší).

Z. Yga 11.3.2016 9:05

Re: Milá Wendy

Zapomněla jsem říct, že jinak tvůj článek chválím včetně fotodokumentace - ty bys klidně mohla psát kuchařské knížky ...

A přeju všem pražícím hezké a veselé setkání ...

Z. Lika 11.3.2016 11:02

Re: Milá Wendy

Ygo, vzpomenu si na Tebe pokaždé, když na jídelním lístku vidím kalamáry :-) Dnes je asi oželím a pokusím se vyhledat něco dalšího, o čem by šel případně napsat článek. A děkuji za přání.

Š. Matyášová 14.3.2016 6:52

Re: Milá Wendy

a co jsi vlastně měla???

Z. Lika 15.3.2016 9:43

Re: Milá Wendy

Já jsem nakonec stihla jenom kafe... Ale moc pěkně jsem si popovídala s Vendulkou a aspoň s částí přítomných, a zbytek jsem aspoň pozdravila :-)

T. Zana 11.3.2016 8:32

Kuře s rýží

a to všecko se mi líbí, až na ty olivy a kapary. Wendulko, jsou tam hodně důležité? Já je teplé nerada. Bez nich by to mohlo jít taky, ne?

Máš moc pěknou fotodokumentaci :-)

Š. Matyášová 14.3.2016 6:53

Re: Kuře s rýží

no jste všechny hrozné...jako Babica..tohle mi nechutná,tak to tam nedám nebo to nahradím...ODVAHU !!!

M. Pajakerryková 11.3.2016 8:32

hmmm opět zajímavý pokrm

no já tepelně zpracovanou papriku moc zrovna nemusím.....syrová mi nevadí tu miluju

ano ano Vendulka se nám hezky rozepsala velmi chválihodné

ještě ke kastraci naší Bety, koč byla zvážena, skoro 3kg takže příští pátek ji odevzdám do ruk hodné tety veterinářky a bude :)

T. Zana 11.3.2016 8:33

Re: hmmm opět zajímavý pokrm

Pěkně vyrostla :-)

M. Pajakerryková 11.3.2016 9:09

Re: hmmm opět zajímavý pokrm

no to jo, je skoro stejně velká jako Linda ale Linda je hodně malá kočička, po kastraci se trošku popravila ale je drobná....tak počítám, že Beta bude pěkný kus pěkné koče

Z. Lika 11.3.2016 9:21

Re: hmmm opět zajímavý pokrm

Klidně bych do toho nakrájela papriku syrovou, nejlépe červenou, a bude to hezky křupat.

To je bezvadné s tou Betkou, jsi žena činu - ona by do toho "spadla" opravdu každou chvíli.

M. Pajakerryková 11.3.2016 11:50

Re: hmmm opět zajímavý pokrm

no víš jak nechval dne před večeří, sem tam potřebuju trošku (víc) nakopnout k pohybu prostě při správném vedení podávám skvělý výkon :)

Z. Inka 11.3.2016 7:43

Tak tohle bohužel nemohu

doma dát na stůl, Bimbo nemůže teplá rajčata a papriky, to dělí se smrtí. Takže lečo, džuveč a podobné u nás nee. Navíc si nějak nemohu pomoci, tyhle " Eintopfy " nějak nemusím

Š. Matyášová 14.3.2016 6:54

Re: Tak tohle bohužel nemohu

další..od tebe bych to teda nečekala...

K. Miháliková 11.3.2016 7:40

Vyzerá to luxusne

km11: A budem to musieť vyskúšať. Kombináciou kuraťa, zeleniny a ryže (alebo len zeleniny a ryže) sa nedá nič skaziť. Z rôznych druhov ryže som sa nejak časom ustálila na lagris parboiled, zostane vždy sypká, ja tie matlavé druhy nejak nemusím.

Z. Lika 11.3.2016 10:59

Re: Vyzerá to luxusne

K té rýži - kousek od nás mají Indové obchod, a mají výběr rýže, až mi oči přecházejí. Budu tam muset opět zaskočit, tento recept je dobrá záminka.

Z. Dalmi 11.3.2016 6:46

No toto,

jsem po snídani, ale přesto bych si to dala. Uvařím o víkendu!

Z. Xerxová 11.3.2016 6:33

hezký den

Hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp.

Koukám, jak se nám Vendy pěkně rozepsala. A to je dobře :o) Do Prahy dneska nestíhám, tak se hezky Pražte...

V. Glover 11.3.2016 8:38

Re: hezký den

Vendy se rozepsala, protože se měsíc povalovala doma se zápalem plic

V. Glover 11.3.2016 0:24

našla jsem chybku

Zase. Než se zelenina v hrnci zalije vývarem a začne vařit, tak se samozřejmě musí vrátit ty opečené kuřecí části do hrnce.