20.1.2020 | Svátek má Ilona



DISKUSE K ČLÁNKU

Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.


MLSOTNÍK: Kuře Asopao



Řazeno podle času sestupně, seřadit podle času vzestupně
počet příspěvků: 33, poslední: 15.3.2016 9:43, přehled diskusí

vypadá to skvěle..:
Autor: Š. Matyášová Datum: 14.3.2016 6:50

asi to uvařím v létě na naší dovolené...to se budou všichni olizovat...

Díky za recept,:
Autor: Z. Jenny Datum: 12.3.2016 12:07

někdy dělám podobná jídla, jen měním ingredience dle chuti domácnosti.

Fotky jídla jsou pěkné a ladí barvami k sobě.

Tohle vypada velmi jedle:
Autor: H. Williamson Datum: 11.3.2016 19:27

A chvalim paradni fotky. Opravdu. Jo, a vsimla jsem si, ze mas tu kovovou spachtlicku na presunovani nakrajenych veci. Ze je to bezva? Urcite to brzo uvarim a dam vedet, jak chutnalo. Asi nejspis tento vikend. Vlastne vsechno mam doma, krom zelenych oliv, ale ty stejne moc nemusim.

Re: Tohle vypada velmi jedle:
Autor: V. Glover Datum: 12.3.2016 6:00

ano, špachtlička se hned osvědčila jako velice užitečná.

když nerada zelené olivy, dej černé?

Re: Tohle vypada velmi jedle:
Autor: Š. Matyášová Datum: 14.3.2016 6:51

ale změní se chuť, zelený chutnaj jinak než černý....

Re: Tohle vypada velmi jedle:
Autor: Š. Matyášová Datum: 14.3.2016 6:51

karta je te\ď u nás prudce moderní, od té doby co ji používal při vření Kašpárek a po něm i další,tak se to rozmohlo mezi národem..

kuřátko:
Autor: Z. Jitur Datum: 11.3.2016 16:00

vypadá to zajímavě, vyzkouším

Skoro je škoda:
Autor: Z. Lika Datum: 11.3.2016 9:31

že se Wendulka už uzdravila :DDD Né, to kecám, zdravím především, ale je úžasné, jak se zvířetníci rozepíšou, když se doma nudí s chorobou.

Ráda nakukuji pod pokličku, kde se co vaří, a směs zeleniny, rýže a bílkovin, to já opravdu můžu. Poslední dobou jsem přišla velice na chuť rýži třeba s čočkou, takže varianta asopao s fazolemi mě zaujala. Olivy doma najdu a kapary někde ulovím cestou, chci vyzkoušet "předepsané" chutě.

Moc díky, Wendulko!

Re: Skoro je škoda:
Autor: V. Glover Datum: 11.3.2016 10:43

Bylo to zajímavé, v dospělém životě a pracovním procesu člověk přece jenom není často měsíc doma. Jenom si po návratu z dovolené budu muset vyslechnout to mrmlání v práci.

Ale příštích šest měsíců budu psát leda v práci záznamy o pacientech nebo doma eseje a trpět na matematikou a grafy a přepočítáváním částic carbonu v rezervoárech. Tenhle poslední kurz je tak těžký jak je nudný, smrtelná kombinace, bohužel je povinný.

Re: Skoro je škoda:
Autor: Z. Lika Datum: 11.3.2016 11:01

A tak to ber tak, že se Ti budou v hlavě vytvářet nové neurony a rozvíjet ta logická půlka hlavy. To vůbec není marné.

A pokud jde o mrmlání v práci - pořád lepší, když se vrátíš po měsíci než vůbec, že. To by taky mohli vzít v potaz.

Milá Wendy:
Autor: Z. Yga Datum: 11.3.2016 9:02

jak tak koukám, každý si najde něco, co v tom asopao nemusí - u mně je to ta čínská pomsta a obávám se, že bez ní to asi nejde (zbytek rodiny by asi zas protestoval proti těm olivám a kaparům, což zase mně by nevadilo).

Ale minulý týden jsem dle tvého návodu vařila tu zadělávanou brokolici s květákem a bylo to výborné - až na to, že jsem neodhadla množství a hutnost toho bešamelu (bylo ho moc moc a byl řidší, než bylo třeba) - navíc si říkám, že příště nebudu ani tu zeleninu předvařovat (já ani francouzské brambory nedělám z vařených, protože pak mi to příjde jako taková plpa - ze syrových je to leší).

Re: Milá Wendy:
Autor: Z. Yga Datum: 11.3.2016 9:05

Zapomněla jsem říct, že jinak tvůj článek chválím včetně fotodokumentace - ty bys klidně mohla psát kuchařské knížky ...

A přeju všem pražícím hezké a veselé setkání ...

Re: Milá Wendy:
Autor: Z. Lika Datum: 11.3.2016 11:02

Ygo, vzpomenu si na Tebe pokaždé, když na jídelním lístku vidím kalamáry :-) Dnes je asi oželím a pokusím se vyhledat něco dalšího, o čem by šel případně napsat článek. A děkuji za přání.

Re: Milá Wendy:
Autor: Š. Matyášová Datum: 14.3.2016 6:52

a co jsi vlastně měla???

Re: Milá Wendy:
Autor: Z. Lika Datum: 15.3.2016 9:43

Já jsem nakonec stihla jenom kafe... Ale moc pěkně jsem si popovídala s Vendulkou a aspoň s částí přítomných, a zbytek jsem aspoň pozdravila :-)

Kuře s rýží:
Autor: T. Zana Datum: 11.3.2016 8:32

a to všecko se mi líbí, až na ty olivy a kapary. Wendulko, jsou tam hodně důležité? Já je teplé nerada. Bez nich by to mohlo jít taky, ne?

Máš moc pěknou fotodokumentaci :-)

Re: Kuře s rýží:
Autor: Š. Matyášová Datum: 14.3.2016 6:53

no jste všechny hrozné...jako Babica..tohle mi nechutná,tak to tam nedám nebo to nahradím...ODVAHU !!!

hmmm opět zajímavý pokrm:
Autor: M. Pajakerryková Datum: 11.3.2016 8:32

no já tepelně zpracovanou papriku moc zrovna nemusím.....syrová mi nevadí tu miluju

ano ano Vendulka se nám hezky rozepsala velmi chválihodné

ještě ke kastraci naší Bety, koč byla zvážena, skoro 3kg takže příští pátek ji odevzdám do ruk hodné tety veterinářky a bude :)

Re: hmmm opět zajímavý pokrm:
Autor: T. Zana Datum: 11.3.2016 8:33

Pěkně vyrostla :-)

Re: hmmm opět zajímavý pokrm:
Autor: M. Pajakerryková Datum: 11.3.2016 9:09

no to jo, je skoro stejně velká jako Linda ale Linda je hodně malá kočička, po kastraci se trošku popravila ale je drobná....tak počítám, že Beta bude pěkný kus pěkné koče

Re: hmmm opět zajímavý pokrm:
Autor: Z. Lika Datum: 11.3.2016 9:21

Klidně bych do toho nakrájela papriku syrovou, nejlépe červenou, a bude to hezky křupat.

To je bezvadné s tou Betkou, jsi žena činu - ona by do toho "spadla" opravdu každou chvíli.

Re: hmmm opět zajímavý pokrm:
Autor: M. Pajakerryková Datum: 11.3.2016 11:50

no víš jak nechval dne před večeří, sem tam potřebuju trošku (víc) nakopnout k pohybu prostě při správném vedení podávám skvělý výkon :)

Tak tohle bohužel nemohu:
Autor: Z. Inka Datum: 11.3.2016 7:43

doma dát na stůl, Bimbo nemůže teplá rajčata a papriky, to dělí se smrtí. Takže lečo, džuveč a podobné u nás nee. Navíc si nějak nemohu pomoci, tyhle " Eintopfy " nějak nemusím

Re: Tak tohle bohužel nemohu:
Autor: Š. Matyášová Datum: 14.3.2016 6:54

další..od tebe bych to teda nečekala...

Vyzerá to luxusne:
Autor: K. Miháliková Datum: 11.3.2016 7:40

km11: A budem to musieť vyskúšať. Kombináciou kuraťa, zeleniny a ryže (alebo len zeleniny a ryže) sa nedá nič skaziť. Z rôznych druhov ryže som sa nejak časom ustálila na lagris parboiled, zostane vždy sypká, ja tie matlavé druhy nejak nemusím.

Re: Vyzerá to luxusne:
Autor: Z. Lika Datum: 11.3.2016 10:59

K té rýži - kousek od nás mají Indové obchod, a mají výběr rýže, až mi oči přecházejí. Budu tam muset opět zaskočit, tento recept je dobrá záminka.

No toto,:
Autor: Z. Dalmi Datum: 11.3.2016 6:46

jsem po snídani, ale přesto bych si to dala. Uvařím o víkendu!

hezký den:
Autor: Z. Xerxová Datum: 11.3.2016 6:33

Hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp.

Koukám, jak se nám Vendy pěkně rozepsala. A to je dobře :o) Do Prahy dneska nestíhám, tak se hezky Pražte...

Re: hezký den:
Autor: V. Glover Datum: 11.3.2016 8:38

Vendy se rozepsala, protože se měsíc povalovala doma se zápalem plic

našla jsem chybku:
Autor: V. Glover Datum: 11.3.2016 0:24

Zase. Než se zelenina v hrnci zalije vývarem a začne vařit, tak se samozřejmě musí vrátit ty opečené kuřecí části do hrnce.